Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poslao sam ti, ali na ruskom, ako ti nešto znači. Na srpskom nema, barem ja nisam uspeo da nađem.
Ima na Kupindu ali je cena 1100 din.

Hvala ti ko bratu. :heart: Još bolje što je na ruskom. I ona je našla u biblioteci jednu raskupusanu danas. :ok: Videla sam tu od 1100, to je bila poslednja opcija, jer... mnogo knjiga ja njoj kupujem... :aha:

- - - - - - - - - -

Ipak je horor...

Ovakvih se horora ja ne plašim... ;)

Drugari dragi, maj je zakucao na naša vrata.
Ali prži kao kraj juna da je već. Kada obaveze jenjavaju i sparina tera u neki osećaj dubokog primirja.
Kada se sanjari o popodnevnima na plaži, o šumovima talasa i dugim šetnjama po mestima koje posećujemo tragajući za odmorom.
Ili je makar to samo moj dojam.

Šapnuću vam: sutra mi je rođendan.
Torta se hladi u frižideru, sutra je sečemo i nadam se da zasladiće srdašca onih koji upute se mom domu jer dragi su gosti moje duše i prostora u kom boravim.
Mimo nekih kupovina vezanih za enterijer (recimo, nova polica za knjige, jer ova puca prepuna knjiga), obradovala sam sebe rođendanskim popustom od 40% u Laguni.
Kupila sam tri naslova, koliko je i maksimalno.
Mitove i legende: judaizam, hrišćanstvo, islam Vladete Jankovića.

Nastala je iz istoimene televizijske serije koja je u tri ciklusa progovarala o monoteističkim religijama.
Knjiga je dopunjenima tumačenjima i objašnjenjima kojih nije bilo u seriji, jer je trebalo uklopiti sve u petnaestominutnu epizodu.
Koleginica mnogo voli Jankovića, zapravo, predavao joj je, drži ga za vrlo strogog, i uverena je da će se knjiga i meni dopasti.
NIsam je čitala, sramežljivo priznajem. :)

Potom, Poremećenost sveta i Dezorijentisane dragog mi Amina Malufa.
Volim kako misli i piše.
Ubilački identiteti, na primer, oduševili su me.
Toliko jasno piše, učeno, i snažno ume da predstavi svoju misao ili stav o nečemu.
U svojoj biblioteci imam Baldasarovo putešestvije i Ubilačke identitete, a sada i ove dve knjige. :)
Veoma sam srećna.

Dalje sate ove večeri provešću u uživanju.
Ceđena narandža sa đumbirom i nanom i dvema kockicama leda osvežavaće me i poslati u miran san skriven pod tufnastom posteljinom.

Poslednja izmena:
Moon, srećan rodjendan. Živa, zdrava i vesela nam i dalje bila :cmok:

smilie_geb_155.gif
smilie_geb_154.gif
smilie_geb_155.gif

Drugari dragi, maj je zakucao na naša vrata.
Ali prži kao kraj juna da je već. Kada obaveze jenjavaju i sparina tera u neki osećaj dubokog primirja.
Kada se sanjari o popodnevnima na plaži, o šumovima talasa i dugim šetnjama po mestima koje posećujemo tragajući za odmorom.
Ili je makar to samo moj dojam.

Šapnuću vam: sutra mi je rođendan.
Torta se hladi u frižideru, sutra je sečemo i nadam se da zasladiće srdašca onih koji upute se mom domu jer dragi su gosti moje duše i prostora u kom boravim.
Mimo nekih kupovina vezanih za enterijer (recimo, nova polica za knjige, jer ova puca prepuna knjiga), obradovala sam sebe rođendanskim popustom od 40% u Laguni.
Kupila sam tri naslova, koliko je i maksimalno.
Mitove i legende: judaizam, hrišćanstvo, islam Vladete Jankovića.

Nastala je iz istoimene televizijske serije koja je u tri ciklusa progovarala o monoteističkim religijama.
Knjiga je dopunjenima tumačenjima i objašnjenjima kojih nije bilo u seriji, jer je trebalo uklopiti sve u petnaestominutnu epizodu.
Koleginica mnogo voli Jankovića, zapravo, predavao joj je, drži ga za vrlo strogog, i uverena je da će se knjiga i meni dopasti.
NIsam je čitala, sramežljivo priznajem. :)

Potom, Poremećenost sveta i Dezorijentisane dragog mi Amina Malufa.
Volim kako misli i piše.
Ubilački identiteti, na primer, oduševili su me.
Toliko jasno piše, učeno, i snažno ume da predstavi svoju misao ili stav o nečemu.
U svojoj biblioteci imam Baldasarovo putešestvije i Ubilačke identitete, a sada i ove dve knjige. :)
Veoma sam srećna.

Dalje sate ove večeri provešću u uživanju.
Ceđena narandža sa đumbirom i nanom i dvema kockicama leda osvežavaće me i poslati u miran san skriven pod tufnastom posteljinom.

Pardon, danas...

Ja sam mislila da samo kod nas ima takvih gluposti, a ono, vidi ti Šveđane.

E, a oni su se već srozali u mojim očima posle čitanja one knjige Bračni kavez ili kako se zvala, nastavak Frajera sa susednog groba. Pa kad sam pročitala kako su surovi prema farmerima, a sve pod plaštom brige za dobrobit krava, a u stvari brige za menadžere koji kravu nisu ni videli.... Tako je to u savremenom razvijenom svetu. Ponekad poželim da smo ostali zaostali... još sam postala i stihoklepac

Zamalo da zakasnim na žurku...:sad2: Ali, opravdano. :) (Bila sam na otvaranju kolektivne izložbe gde je izložen mozaik mog muža. Čak su ga i na naslovnu stranu kataloga stavili, i na reklamni plakat.)

Mesečino, želim ti sve najlepše od srca. :heart: :cmok2: Neka ti se sve želje ispune u zdravlju i veselju. :cvet:

Rada me je bacila u nedoumicu pominjuci postmoderan pravac u knjizevnmosti i ja sam se bacila u istrazivanja
( ali sam ja kratkog daha, nista ozbiljno i strpljivo ne radim) i stvarno sam tek sada u nedoumici sta je moderno, a sta postmoderno.
Moji neki izvori ( nemacka Wiki) kaze da je na primer Pol Oster, Bernhard, Umberto Eko, Peljeivin, Pinchon ( i jos neki za koje nisam ni cula) postmoderna
a moderna je knjizevnost recimo Kafka, Man, Celane, Dzojs, Prust, Hesse W.Wulf itd.
Za moj bi ukus to sve bilo dijametralno suprotno ( izuzimam Pinchona koga ne razumem i Peljevina koga necu citati).

Zapravo sam bila zaprepascena da su romani Covek bez osobina i Berlin-Alexanderplatz romani koji pripadaju ovom modernizmu.
Za Mladu i ovu dvojicu mladjahnih muskih forumasa cije nikove ne umem da napisem, a pocinjui sa B i Y Muzil i njegovo remek
delo Covek bez osobina moralo bi da udje najkasnije ove godine u obaveznu lektiru:)
Ja nameravam da ga citam ponovo ( cim zavrsim sa Engleskinjama) pa se tako umoljava drug i forumas Quentin
da turi u spojler svoju recepciju i recenziju u vezi ovog Coveka i Muzila. Mnogo je lepo i pametno pisao, ali ja se samo secam
da je bilo pametno:) ( ovde mislim na Quentina, Muzil ima i sertifikat da je pametnmo pisao, da li je lepo, verovatnmo ne za svakog citaoca)

Drugari,

Hvala vam na divnim željama i svim ovim znacima pažnje.
Juče je dan protekao u grlenim osmesima, svoj pažnji koja se spustila na moja ramena.
Toliko lepih misli, toliko sitnih pažljivih detalja koji su upotpunili moj dan.

Veče sam provela u gradu, đuskajući i deleći svoj trenutak i svoj dan sa dragim bićima.
Ne naročito buran dan, ali meni poseban.
Meni svečan jer dan je tokom kog su tuđe misli letele ka meni.
I najsitnija pomisao na mene u danu mog rođenja daje mi krila.
Daje mi snagu.
Razbuktava maštu.

I evo me, danas pomalo umorna u svom sobičku razmatram opcije za ostatak večeri.
Želim odmor. Uživanciju.
Možda uz knjigu. Možda uz seriju, a možda ću samo lenčariti zadubljena u neke planove za naredne dane.
Na stolu čaša kole sa ledom. Moj najveći porok.
Ne uspevam uvek da odolim tom napitku, mada najvećma gledam da ispijam vodu, međutim, nekada me preplavi sama pomisao na srkutanje i već sam na putu da kupim limenku.
:)

Svima vam želim mirno veče, a narednih dana pisaću o knjigama. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back