krasuljak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.629
Boki, hitno mi treba knjiga Kis Tatjane Tolstoj. Samo ti možeš da mi je nađeš u pdf-u...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Treba mi za ćerku a nema da se kupi...![]()
Ipak je horor, kao sto su to i Ptice, nema policijskih inspektora i Skotland Jarda.Pa, nije Rebeka horor, krimić je...
Poslao sam ti, ali na ruskom, ako ti nešto znači. Na srpskom nema, barem ja nisam uspeo da nađem.
Ima na Kupindu ali je cena 1100 din.
Još bolje što je na ruskom. I ona je našla u biblioteci jednu raskupusanu danas.
Videla sam tu od 1100, to je bila poslednja opcija, jer... mnogo knjiga ja njoj kupujem... 
Ipak je horor...

Drugari dragi, maj je zakucao na naša vrata.
Ali prži kao kraj juna da je već. Kada obaveze jenjavaju i sparina tera u neki osećaj dubokog primirja.
Kada se sanjari o popodnevnima na plaži, o šumovima talasa i dugim šetnjama po mestima koje posećujemo tragajući za odmorom.
Ili je makar to samo moj dojam.
Šapnuću vam: sutra mi je rođendan.
Torta se hladi u frižideru, sutra je sečemo i nadam se da zasladiće srdašca onih koji upute se mom domu jer dragi su gosti moje duše i prostora u kom boravim.
Mimo nekih kupovina vezanih za enterijer (recimo, nova polica za knjige, jer ova puca prepuna knjiga), obradovala sam sebe rođendanskim popustom od 40% u Laguni.
Kupila sam tri naslova, koliko je i maksimalno.
Mitove i legende: judaizam, hrišćanstvo, islam Vladete Jankovića.
Nastala je iz istoimene televizijske serije koja je u tri ciklusa progovarala o monoteističkim religijama.
Knjiga je dopunjenima tumačenjima i objašnjenjima kojih nije bilo u seriji, jer je trebalo uklopiti sve u petnaestominutnu epizodu.
Koleginica mnogo voli Jankovića, zapravo, predavao joj je, drži ga za vrlo strogog, i uverena je da će se knjiga i meni dopasti.
NIsam je čitala, sramežljivo priznajem.
Potom, Poremećenost sveta i Dezorijentisane dragog mi Amina Malufa.
Volim kako misli i piše.
Ubilački identiteti, na primer, oduševili su me.
Toliko jasno piše, učeno, i snažno ume da predstavi svoju misao ili stav o nečemu.
U svojoj biblioteci imam Baldasarovo putešestvije i Ubilačke identitete, a sada i ove dve knjige.
Veoma sam srećna.
Dalje sate ove večeri provešću u uživanju.
Ceđena narandža sa đumbirom i nanom i dvema kockicama leda osvežavaće me i poslati u miran san skriven pod tufnastom posteljinom.

Ali, opravdano.
(Bila sam na otvaranju kolektivne izložbe gde je izložen mozaik mog muža. Čak su ga i na naslovnu stranu kataloga stavili, i na reklamni plakat.)
Neka ti se sve želje ispune u zdravlju i veselju. 

( ovde mislim na Quentina, Muzil ima i sertifikat da je pametnmo pisao, da li je lepo, verovatnmo ne za svakog citaoca)