krasuljak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.629
Ćao, ćao, društvo
Nisam još uvek kupila laptop, ali je delimično osposobljen neki prastari računar koji ima malo svrhe, ali ću moći povremeno da se javim
Moon, srećan rođendan, samo nek je sve dobro
Znam da sam u prethodnom postu napravila propust (izvinjavam se), i nisam prokomentarisala to što se Lamar dopala knjiga Visoke planine PortugalijeNadam se da će se i Radi dopasti Zvižduk
![]()
Čitala sam uredno i evo ukratko o tome:
1. Vašar taštine, Vilijam Tekeri (Baš mi se dopala knjiga; čitaću još nekad)
2. Legenda o Uspavanoj dolini, Vošington Irving (Horor priče iako za ovo vreme to uopšte nije horor kakvih grozota ima danas po knjigama. Dopala mi se ali ima i boljih)
3. Kuća na ivici noći, Ketrin Baner (Fina priča koja podseća po atmosferi a donekle i radnji na Mandolinu kapetano Korelija, s tim što je Mandolina slojevitija. Ovo je jedna opuštajuća knjiga, za neko popodne, kad nećete da se zamarate. Mislim da bi se većini žena na ovo temi dopala, tako da možete da čitate)
4. Moja francuska porodica, Samanta Veran (Priča o ženi koja počinje nov život u Francuskoj, sa mužem koji je udovac s dvoje dece, prilagođavanju jednih drugima i kuvanju. Knjiga sadrži i recepte i meni se to dopaloLaganica jedna, ništa pretenciozno ali je meni sasvim prijalo.
5. Kraljevska krv, Harold Robins (Triler; priča govori o Dajani i Čarlsu, zaključuje se da su oni likovi a ne znam da li su neke stvari koje su istaknute istinite (možda ima elemenata istinitog ali ne interesuju me njihovi životi u toj meri da bih se bavila time da li je istinito ili ne)U svakom slučaju, baš ništa posebno i ništa nećete propustiti ako ovo preskočite)
6. Čovek koji je brojao, Malba Tahan ( E ovo je super knjiga o ovčaru koji sreće različite ljude i njihove probleme rešava uz pomoć matematike. Vrlo simpatična priča. Nema je u prodaji ali ako se ikad pojavi, kupujem bez razmišljanja. Slobodno čitajte)
7. Sve ptice pevaju, Ivi Vajld (Triler koji mi se nije svideo. Radnja ide unazad..mozda je ideja za tako nešto dobra ali meni je bilo konfuzno i dosadno.Promašaj)
8. Niko i ništa i Parizu i Londonu, Džordž Orvel (Odlična knjiga koja opisuje čoveka koji živi stihijski, opisuje odlično sirotinjski svet oko sebe ali nema neke akcije da se nešto promeni. Baš mi se dopala.)
9. Svila, Alesandro Bariko ( Nisam oduševljena. Negde sam prolčitala da je ovo jedna od lepših ljubavnih priča ali meni je bila sasvim prosečna.
Trenutno čitam Grčko blago, Irvinga Stouna i u prevozu Talas vreline, Megi O'Farel.
Ovo je samo ukratko... Nastavljam da čitam. Pozajmila sam i neke knjige mimo svoje nepročitane hrpe, tako da štiva ne manjka.
Trudiću se da sad pišem redovnije nego pre. Sad kad je konačno stiglo lepo vreme, više ću biti napolju, kao i, verujem, svi ostali. A čitaću u pauzama skitanja. Mislim da je to sasvim u redu.![]()
Pročitala sam trećinu Zvižduka, draga moja Pahuljice. Fina je pričica, pomalo detinjasta... U stvari, on je još uvek dete... Okolnosti su me naterale da presečem sa Selenićem, od koga se posle nisam mogla da odvojim. Nisam imala ništa pri sebi jednog dana, a Pismo Glava mi je bila u školi, pa sam tako počela. Malo sam vremena imala za čitanje proteklog meseca. Drago mi je da je tako, dani su mi baš ispunjeni, vikendi pogotovo. Mislila sam da konačno počnem Ferante, ali, sad sam se postidela... Nastaviću sa Zviždukom prvo.

Čovek koji je brojao je super knjiga. Ja je rado čitam. Nisam celu, čitam tako priču po priču povremeno. I Svila mi se jako dopala. Volim kad pisac kratko i jasno iznese ideju. Ne volim razglabanje, za razliku od Rajele.

Izvinjavam se, kasnim
, ali što kažu: bolje ikad nego nikad.

Pogotovo sto ti je logicki deo ovde slab. Neprocitana knjiga ne znaci automatski stavljanje na spisak. A svojom izjavom sam upravo htela reci da je stivo dovoljno zanimljivo da ga tamo uvrstim.

Posle opterećenja ide rastrećenje, pa tako, ko zna, možda ti iskrsne neko lepo putovanje ili neka slična lepa stvar