Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stanarka napuštenog zamka valja, ostalo nisam čitala ali imam sve osim prve, Talasa i Idit Vorton za koju nisam ni čula, moram da priznam.

Sinoć sam bila kod sestre na rođosu, dobila je Islednika od kume i ja joj ga pokupi'...;) Ubedila sam je da nema vremena za čitanje i da ću ja brže... :rotf:

Pre neki dan sam bila na kuglanju prvi put i bilo je sjajno. Snašla sam se sasvim fino ali to je manje bitno od druženja sa ljudima kojima sam bila. Preporuka da oni koji nisu to probali to probaju. Nas je bilo šestoro i imali smo termin dva sata, ali meni bi bilo taman još možda pola sata do sat, jer mi je dva sata proletelo. :)

Ja ne citam nista trenutno pa na ovo da se nadozvezem, i ja sam pre nekih mesec dana bila prvi put na kuglanju, nas 4, termin od sat i po u Zemunu.
Bila sam najgora ali mnogo je zabavno zaista!!
A pored naas su igrali neki momci, ocigledno pro i obarali po turi preko stotke a mi muceni oborimo do 50 i mnogo smo velike face :lol:

Vazno da ste se zabavili i Pahuljica i Vajld... ja nisam nikad bila, a moj brat ide povremeno tu u Zemun, ako je to iza stadiona. A nije ni važno gde je. Ima i na onim popustima, pa ne izadje ni skupo.
Ja sam za to da pišemo i o kuglanju i o tržnim centrima i koječemu, bolje nego da 4 dana niko ništa ne napiše na temi, kao što je bilo do juče. Inače, čitam pripovetke Vilijama Trevora, Nešto malo sa strane. Fine su mi, ne znam zašto mi ide tako sporo. (valjda zato što ima posla, pa se radi :srecna:)

Vidim danas na kioscima Orkanski visovi uz Blic ženu, ali iz nekog razloga nemam želju da čitam, a pogotovo da imam sestre Bronte, ni Džejn Ostin. Meni je to sve nešto kao Mirjam. A za onu Idit Vorton nisam ni čula.Sad vidim da je po njenoj knjizi radjen film Doba nevinosti s Danijelom Dej Luisom i Mišel Fajfer (koji me je isto iz nekog razloga nervirao). Tako da, planiram da ovu seriju knjiga preskočim.

Poslednja izmena:
Ništa vi ne slušate na času!
Ja sam čitao Doba nevinosti od Vortonove. Imali ste i opširan prikaz na onom mom blogu, dok je postojao. Nekakva američka Džejn Ostin je u pitanju. Što za mene i nije neki kompliment.

Kod nas se danas ne čita ništa, slavimo 1. rođendan :)
Izvolite

choco.jpg

Elefterija, želim sve najbolje malom slavljeniku pa dogodine da slavimo proširenje porodice. Videla si da nije teško...:lol:

- - - - - - - - - -

Ništa vi ne slušate na času!
Ja sam čitao Doba nevinosti od Vortonove. Imali ste i opširan prikaz na onom mom blogu, dok je postojao. Nekakva američka Džejn Ostin je u pitanju. Što za mene i nije neki kompliment.

Stavi nas da klečimo na kukuruzu... :rotf:

Bi, slažem se da su ovi romani za mlađe od nas. Za nas su romani trećeg doba. ;)

Elefteria, srećan vam rođendan, nek je živ i zdrav i da ga sreća prati.:vatromet::vatromet::vatromet:

Ja bih ono voćno parče, ono sa borovnicama.

Pošto rekosmo da pišemo šta radimo, mi smo danas sadili ruže. Nadam se da će se lepo primiti i da ću se narednih godina družiti sa Marijom Kalas, Vivaldijem Sezanom, Lili Marlen i još njih nekoliko manje zanimljivih imena.

Od čitanja - čitala sam uputstvo kako se sade ruže.:)

Posle vise od tri nedelje detaljne svakovecernje potrage do 2ujutru, danas smo uplatili aranzman za letovanje...Presrecna sam!
Odmor nam je ocajnicki potreban i idemo na 15 dana.A to znaci puuuuno citanja.
Poslednji put kad smo bili tako dugo na moru, procitala sam osam knjiga.
Jedva cekam...

Srecan rodjendanac , Elefterija!
Kad pre...

Hvala vam svima, baš ste divni ljudi :heart:

Baš gledam, odavno sebi nisam kupila nijednu knjigu (od Sajma). Baš me nešto svrbi džep :D a ne znam koju bih pre

Počela da čitam Vukodava 2. deo, potrajaće jer su mi sitna slova. A čitam i Miris kiše na Balkanu, ja mislila da će više pisati o ratnom stanju, a u stvari me podseća malo na Mir Jam i njene knjige (mada nije toliko sladnunjava, naravno).

Vidim i ovde neko zatišje u čitanju... šta li će tek da bude kad se vreme još prolepša

Kod nas se danas ne čita ništa, slavimo 1. rođendan :)
Izvolite

Pogledajte prilog 377689

Sa malim zakasnjenjem, srecan rodjendan slavljeniku:rodjendan:, da je ziv i zdrav 100 godina!:vatromet:

- - - - - - - - - -

.
Ja sam za to da pišemo i o kuglanju i o tržnim centrima i koječemu, bolje nego da 4 dana niko ništa ne napiše na temi, kao što je bilo do juče.

Bi, potpuno se slazem :) Nekako mi tuzno i bzvz kad je ove pusto :confused:

Ja sad bila do Novog Merkatora, kao isli u nabavku namirnica i na kraju reko de dusho pridrzi kese da vidim sta ima u Vulkanu i izadjem sa dve knjige:roll:
Doduse u pitanju su dva nastavka iz istog serijala pa se ne racuna jel da jel da :D

Nego, kad vec Elefteria spomenu Vukodava. znam da nema mnogo fanova epske fantastike u nasem zenskom cosetu ali ko voli Vukodava, mozda da proba Sagu o Vescu.
Autor je Poljak, Sapkovski - objavljeno je 8 knjiga ( Carobna knjiga) . Lep miks fantastike , poljskog folklora i humora.
Meni je ovo trenutno fiksacija. Procitala prve dve knjige i sad kupih jos dve, da se ne lazemo kupicu svih 8 samo se femkam pa kao doziram sebi....

Ako neko hoce malo vise infa o knjizi, rado cu , da ne smaram sada.

Poslednja izmena:
Nisam čitala ja, čitalo moje dete, ali na kraju sam morala i ja. Dakle, dobila je zadatak da predstavi poeziju Marine Cvetajeve, napravi analizu nekoliko pesama itd. Čitala je dva-tri dana i sinoć dođe: Mama, razumeš li i išta ovde? Šta ću, ajde i ja uzmem da čitam. Izgurah nekako petnaestak pesama ili isečaka iz poema. Mila majko, em ja ne volim poeziju, em mi je ukus potpuno trivijalan, em su simbolizam i sl. za mene bukvalistu totalni mrak - znači, nisam razumela ni stih. Doduše utešila sam se maoipre kada sam naišla na rečenicu da "istraživači moderne ruske književnosti još nisu rekli pravu reč o njenoj poeziji." Možda ni njima nije jasno šta je htela da kaže. :mrgreen:

Tako da, uprkos tome što nije bilo ni namere, ni želje, prijavljujem da sam čitala Cvetajevu.

A za analizu - moraće bome da se prepisuje sa neta. A ni to nije lako naći - nigde nema analize, samo njena biografija. Koja inače nije bila osnova za njenu poeziju.

Pročitala sam Jedro nade Nikole Malovića

Ih, prijao je dašak Boke Kotorske usred ove klimave i odlazeće zime!
Mada ne volim ideološki zanos Nikole Malovića i grupe P-70, priznajem da on jeste dobar pisac.
Detaljnije pisaću drugom prilikom o ovom romanu koji govori o mornarskom printu, mom omiljenom, ali samo da znate da ga preporučujem.

Moonlight, cekam detaljniji prikaz :)

Elefteria, pridruzujem se cestitkama iako sa zakasnjenjem. Srecan rodjendanac :heart:

Procitala sam "Istocno od sunca", Dzulija Gregson, Laguna, skoro 600 strana.
Pocetak 20-og veka, kolonijalna Indija i zivot Britanaca u njoj...Tri devojke iz Engleske putuju u Indiju, jedna na svoje vencanje, druga da joj bude deverusa, treca da pokupi neko malo nasledstvo od roditelja koji su joj umrli u Indiji...
Nije los stil, naravno u rangu laganica, ali prica sa vrlo kliseiranim zapletima i raspletima, kao i sa potpuno ocekivanim krajem.
I najveci minus je broj strana, ne zasluzuje toliko mog vremena. Ocena trojka i za preporuku je mozda za Waterfall, ili nekome kome se svidja tematika.

Sad citam "Sluskinjinu pricu" od Margaret Atvud, mucna ali dobra.

Ti imas 90% knjiga koje se ovde pominju a da ni ne znas :D

Ja procitao Utvara od Ju Nesbea. Prva knjiga njegova koja nije za 5 vec za upitnu, slabu 4! Malo me razocarao kraj i previse Mission imposible fora. To ne menja cinjenicu da covek ima odlican stil i zahteva pazljivo citanje jer se i najmanje vazna sitnica kasnije ispostavi kao veoma bitna.
Bas me zanima kako je primljen kod svojih norvezana s obzirom da ih pljuje pa ne malo i to bez uvijanja i milosti?!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back