krasuljak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.629
Nisam. A volela bih... Kad li će moći da se skine film s prevodom? 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ja ne mogu da opišem koliko ništa od opštih sinopsisa ni ne znam od Lua, ali priznajem, NI NAJMANJE me ne privlači.
Ni najmanje.
Čini mi se neuporedivno nebitniji od Gordera.
Privlači me mnogo Geopoetikinih knjiga, ali Lu, recimo, nimalo.
Meni se zapravo i Gorder i Lu čine prilično nebitnima.
Od prvog sam pročitao dvije knjige (Sofijin svijet i Misteriju pasijansa) koje su slične kao jaje jajetu i, rekao bih, namijenjene tinejdžerima koji počinju da se interesuju za filozofiju i srodne discipline. Koliko shvatam, i većina ostalih njegovih knjiga svodi se na romansiranu istoriju filozofije, a to nosi jedan ton didaktičnosti koji mi u beletristici nije potreban.
Luovi romani koje sam čitao (Naivan super, Dopler, Volvo kamioni), posebno posljednja dva, više liče na razrađene zen koane, nego na književnost. Kao književnost djeluju nedorečeni i nekako udaljeni od čitaoca koji teško da se može emocionalno angažovati čitajući ih. I to i pored toga što Lu valjda kritikuje materijalizam savremenog svijeta i druge podjednako goruće probleme koji ih muče u Skandinaviji.

Procitao sam Ubiti pticu rugalicu...knjiga je za sva vremena, nebitno je kada je pisana. Predrasuda i ugnjetavanja ima i sada, bilo ih je i u vreme pisanja knjige i mnogo pre toga a i bice ih i u buducnosti.
Kroz celu se knjigu provlace poredjenja demokratije, ljudskih prava, slobode... u Americi i u ostalim delovima sveta i svi se groze nad presijom nad ostalim narodima (Hitler-Jevreji) a ne vide sebi ispred nosa da cine ustu stvar.
Radnja prati detinjstvo dvoje dece, njihove nestasluke i moralne nedoumice koje im uvek razresi otac koga gledaju kao idola i koji ima tezak zadatak da svojoj deci objasni sta je ispravno a sta ne u drustvu punom mrznje i predrasuda prema crncima!
Poceh sinoc Saptaca od Donata Karizija.
Nadžak deda![]()

Da te ne zna, pobegao bi glavom bez obzira iz Biblioteke...![]()
Volim Quevntina zbog britkog jezika. .
Pogotovo otkadje pokazao i ono malo manje ozbiljno lice. Ovaj sam put ozbiljna.Pravda za Lu-a
.Shvati moje i Radino mišljenjekao generacijski jaz. Mnogo smo matore za ove moderne književnike.

Jesam, ali u mucnom elementu. Usinula sam se, lezim i jaucem, oci mi ispadaju. Upalio mi se i isijas, a to bas boli. Salim se pomalo, da mi bude lakse.

. I zaista jeste pismen, a narodski, što i jeste odlika njegovih scenarija i reči pesama. Mene je mučilo što je knjiga zaista bez potrebe predugačka; što urednik nije kratio njegove predugačke a u krug analize koječega, tipa uloge pesnika u komunizmu pa na 6 strana, pa što se raspala Juga na ne znam koliko, pa ko je šta rekao ili nije – to je sve pri kraju knjige kad je nešto hteo da se objašnjava i pravda a bez potrebe. Prve dve trećine knjige su bolje, kad se drži nostalgije koja mu dobro stoji. I dalje stoji da je preporuka za Lamar. Kanela, zamalo da mi promakne opis odlaska avionom iz Sarajeva, toliko me je dotad smorio bespotrebno detaljnim a ničim izuzetnim razmišljanjima.
). Devojku s pomorandžama nisam. Mislim da uzmeš. Posle možeš i da ostaviš ako ti se ne svidi.