Mrs.Bi
Veoma poznat
- Poruka
- 13.373
Da i te su super. I u skladu s temom BibliotekaМени се свиђа Шилерова, Гетеова...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da i te su super. I u skladu s temom BibliotekaМени се свиђа Шилерова, Гетеова...
Izgleda da je Ježi čitao Roberta GrejvsaХвала.
Ја прочитао Нико, Јежи Анджејевски. Ради се о Одисеју, а наслов је по његовом лажном имену којим је насамарио Киклопа (нико а може и свако, како се каже у књизи). Писац је изволео да још једном пошаље Одисеја на путовање и то чаробници Кирки која је на острву Ееји. За нас је занимљиво то што писац каже да је то данас острво Лусин крај Поле. Преводилац романа примећује да је Пола у ствари Пула па би острво могло да буде Лошињ. Одмах је позвао свог пријатеља Кољу Мићевића јер је живео у Лошињу који му је потврдио да се заиста некада Лошињ звао Lussin. Наравно да је сад у србском преводу име острва Лошињ.
Ajaja (»cvileća«) je tipino ostrvo smrti na kome Boginja Smrti peva dok prede vunu. U legendi o Argonautima to ostrvo se nalazi u vrh Jadranskog zaliva; vrlo je moguće da je to Lošinj, nedaleko od Pule (vidi 148, 9). Kirka znači »sokolica« i imala je groblje u Kolhidi, zasađeno žalosnim vrbama i posvećeno 414 Hekati. Mit o muškarcima pretvorenim u životinje zasnovan je na verovanju u metempsihozu, seljenje duše u drugo telo posle smrti, ali je krmača naroito bila posvećena Boginji Smrti. Kirka je krmače hranila Kronovim drenjinama, crvenom hranom mrtvih, pa su oni, verovatno, ipak samo duhovi
Ovako:Једна дигресија.
Појавила ми се из компа фотографија пет девојака са овог подфорума снимљена некад, у ствари, утиснут је на слици датум од 15 јануара 2о15. То је групни портрет са писцем односно списатељицом. Сећам се да су ту Мрс. Би и Ламар, али сад не знам ко је ко. Дакле: скроз лево списатељица (које то беше познато име?), до ње Рада па још три лепоте девојке. Али која је која? Настојим да закључим по силуети на аватару Мрс. Би која је од те три, који лик се подудара.
![]()
И још ми се свиђа што се главна улица у Земуну зове Цара Душана. Тако се и зове - Главна. У Београду и Нишу није тако, а требало би.![]()
Lamar podseca ( barem mene ) na Nanu Muskuri kad je ova ( Nana) imala
recimo 30 godina. Ako ti to sad pa nesto znaci.
Обожавам Нану!
To je pravi psihološki test. Šta ko vidi kad ugleda sliku Ernesta Če Gevare? Žene švalera a muškarci revolucionara spremnog da za ideale da svoj životNautilus, a na koga ti s oprostenjem licis?
Na ovog iz svog avatara sigurno ne. Taj bio veliki shvaler,
a ti si porodican covek, pravoslavac.
Imaš u privatnoj poruci,Биљо, неко је обрисао пост са сликама. То је та слика, дакле, лево Снеки Јуки, до ње Рада, па Биља, скроз десно Мускури, а до ње?