Rayela
Legenda
- Poruka
- 71.814
More ja te se secam, a narocito posle one NevesteMa evo sam se sad zacesljala.
A vi sad ako me se setite...![]()
Posto i na originalnom, ali i u nemackom prevodu nema reci Nevesta, kupih ja dve knjige u nadi da je barem jedna
Nevesta ( a nije) pa tako i procitah ( ne bas do kraja) prvu knjigu, a koja je stvarno jedno veliko Nista pri cemu
ona, autorka, pretenduje da bidne knjizevnica, ali ona to ne ume.
U svakom slucaju pokusava da bude Nesbö, ali su njegove knjige mnogo inteligentnije.
Ja cu prestati da citam sve ove genijalne autore raznoraznih trilera, a posto ne znam sta da citam onda
pocinjem po drugi put (mozda i treci, al necu da preterujem) Aleksandrijski kvartet

lokalnog pisca Bratislava Petrovica Brace. S'n il' java, satira na dijalektu, odlična, Izjava, o ratu na Kosovu, sam autor je učesnik, Prokletstvo nepravde, o prokletstvu pronadjenog zlata, malo fantastike, vukodlaci i sl. i upravo završih Nišavsku krvavu zimu, o oslobađanju od Turaka Pirota, Bele Palanke i Niša. Iako se oseća amaterizam, povremeni pleonazam, na momente sam se pitala šta je lektor uopšte radio, a vidim da ga ima, uživala sam utoliko pre što su mi poznati protagonisti, predeli, pojedini događaji. Ne preporučujem nikome ko nije iz ovog kraja, jer ipak ima mnog toga što bi trebalo pročitati pre, ali, nije mi žao, nisam baš izgubila vreme uzalud. Plus sam ispoštovala prijatelje čiji je pisac rođak i koji su mi pozajmili sve ove knjige, koje imaju po 70 do 110 strana. Jedan roman dnevno. 

negde u Washingtonu posto tamo nema mnogo ljudi pa nece da ih niko prepozna.
) da citam knjige na engleskom.