Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tužna sam zbog tog najnovijeg gubitka.
Povremeno sam na nekim temama na kojima sam samo posmatrač sretala Dragoljuba.
Generalno je u mom bližem i daljem okruženju u poslednje vreme previše gubitaka te vrste.
Juče sam bila na jednoj sahrani od dve na kojima sam trebala da budem.
Posmatram svet oko sebe i sve mi deluje kao ružan san u kome je prosto zavladala neka epidemija smrti.
Nadam se da kod vas to i nije baš tako. Utešilo bi me ako nije.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Kod mene je nazalost isto ovako... osecam ponekad kao da je ovo godina iz koje necu izaci ziva.
Stislo sa svih strana.

Citam, ali ne diskutuje mi se i ne pise mi se na temi, ni nigde.

Ako prezivim godinu, bice onaj nas redovni godisnji spisak cini mi se.

Radujem mu se unapred.

Od Hemingveja sam svojevremeno pročitala ceo komplet. Neki zeleni sećam se i sve mi se sviđalo :mrgreen:

Ja sam isto čitala taj zeleni komplet Hemingveja.
Da, baš taj, zeleni. Mi kao da smo generacija... ;)
U našem je komšiluku preminuo osamdesetogodišnji starac pre nekoliko dana. Nije to ništa, opasno je što su mu pre dve godine umrla oba sina u razmaku od 6 meseci...
Stičem utisak da u poslednje vreme umire više mladih i ljudi srednjih godina, nego starine od 80[SUP]+[/SUP] :(

Volela bih da znam kako je Dragoljub izgledao, koliko je bio star, ko je njegova Veca... Zaista je bio kul lik, erudita, imao je jedinstven smisao za humor koji je nekad iritirao, ali je bio pravičan...
Mozda ga je neko od naših ovde poznavao?

Volela bih da znam kako je Dragoljub izgledao, koliko je bio star, ko je njegova Veca... Zaista je bio kul lik, erudita, imao je jedinstven smisao za humor koji je nekad iritirao, ali je bio pravičan...
Mozda ga je neko od naših ovde poznavao?
Ako je 69 njegova godina rodjenja ( a nije neka zayebancija sto nije nemoguce) onda je jasno koliko je imao godina.
Ja ipak mislim da je bio stariji, ali to sad nije ni vazno.
On je meni bio zaista jako drag i kao polemicar, mackar, kuckar, ribolovac, Vojvodjanin, psiholog, filozof, beskrajno duhovit,
svasta je znao, a i jako je lepo pisao. Ne znam ko je bila Veca, neko napisa da je sada sa tom Vecom zajedno.
Mene je licno njegova smrt ama bas pogodila onako " u sridu".
Pokusacu da preko PP saznam malo vise o njemu, ali ne zbog neke bolesne nekrofilske radoznalosti.

Dragoljub je bio OK. Istina, ne pamtim ga kao nekog velikog polemičara (bar sa Književnosti). Sve je bila neka poluzezancija, ili se naljuti zbog nečega, pa se silno zapali. Meni je jednom strašno zamjerio kad sam napisao da su sve Balaševićeve pjesme iste i patetične. Pravi Vojvođanin lokal-patriota. :D
Ali nije bio neki namćor i mračnjak. Što bi Englezi rekli, srce mu je bilo na pravom mjestu.

Dragoljub je bio OK. Istina, ne pamtim ga kao nekog velikog polemičara (bar sa Književnosti). Sve je bila neka poluzezancija, ili se naljuti zbog nečega, pa se silno zapali. Meni je jednom strašno zamjerio kad sam napisao da su sve Balaševićeve pjesme iste i patetične. Pravi Vojvođanin lokal-patriota. :D
Ali nije bio neki namćor i mračnjak. Što bi Englezi rekli, srce mu je bilo na pravom mjestu.
Ma meni je sada zao sto smo ga podyebavali oko interpunkcije, ali ok, nije se mnogo ni sam uzbudjivao oko toga.:D
Nego sta ti imas sprocu Balseviceve poezije?:D
Sve su ljubavne pesme iste:zcepanje:

Ma meni je sada zao sto smo ga podyebavali oko interpunkcije, ali ok, nije se mnogo ni sam uzbudjivao oko toga.:D
Nego sta ti imas sprocu Balseviceve poezije?:D
Sve su ljubavne pesme iste:zcepanje:

ljigave i gadne (što bi rekao Bajaga, tj. neka devojka u jednoj njegovoj pesmi)

Balašević ima tu jaku vojvođansku notu što ne razume svako

Možda je nepopularno, ali, moja porodica ga oduvek obožava. Sin kupuje njegove knjige, muž i ja idemo na njegove koncerte, svi slušamo njegove pesme...

Ma nemam ja neki naročit problem s Balaševićem, samo mi je bilo smiješno kako se pok. Dragoljub bio iznervirao. Rekao je da će sudu da me tuži zbog klevete, povrede časti (Balaševićeve) itd.

Kakva se muzika sad pravi, radije bih samo njega slušao ostatak života, nego ovo moderno.

Ma nemam ja neki naročit problem s Balaševićem, samo mi je bilo smiješno kako se pok. Dragoljub bio iznervirao. Rekao je da će sudu da me tuži zbog klevete, povrede časti (Balaševićeve) itd.

Kakva se muzika sad pravi, radije bih samo njega slušao ostatak života, nego ovo moderno.
Mozda je bio za shankom, za zastavom, sa spricerom u ruci;)
Balasevic je odlican muzicar, usput i pise pesme, a u ove se moderne muzike ne razumem tako da i ja uvek slusam
istu muziku ( ne bas samo Balasevica, ali tako tu generaciju) i nikada mi ne dosadi.

Al si se sad vešto izvukao.
Taman sam bila spremna da nastavim Dragoljubovo delo.

- - - - - - - - - -

A kad smo kod nove, tj. stare muzike, ja sinoć gledala Mama mia drugi deo. E jesam se nauživala. Abba, večita i neprevaziđena, plavo more, plavo nebo, sunce, Grčka, lepi momci i devojke, igraju, pevaju, vole se.... divota.

Al si se sad vešto izvukao.
Taman sam bila spremna da nastavim Dragoljubovo delo.

- - - - - - - - - -

A kad smo kod nove, tj. stare muzike, ja sinoć gledala Mama mia drugi deo. E jesam se nauživala. Abba, večita i neprevaziđena, plavo more, plavo nebo, sunce, Grčka, lepi momci i devojke, igraju, pevaju, vole se.... divota.

Koja Grčka, snimano na Visu.

- - - - - - - - - -

Kad smo kod muzike, ja danas otkrio Crnogorca koji je sedamdesetih u Parizu pravio ovakvu muziku.

E, za ovo si u pravu 100%. :ok:
... ja sinoć gledala Mama mia drugi deo. E jesam se nauživala. Abba, večita i neprevaziđena, plavo more, plavo nebo, sunce,.

A ja sinoć gledala neki film na RTS 3, Savršene majke, jedna od glavnih junakinja ista plavuša iz Abe, tako da smo istovremeno mislile na njih... :D

Zaboravila sam da pitam pre neki dan - Lamar, u koju biblioteku ides na Zvezdari?
Onu kod Vuka.
Godinama sam bila u drugoj biblioteci a sada sam u ovoj jer mi tu radi drugarica.
Ja najpre pretaržim elektronski koje knjige imaju, pošaljem joj mejl sa odabranim knjigama, onda odem i vratim pozajmljene a uzmem već spremljene knjige.
Popijemo kaficu i tako ... :D

ljigave i gadne (što bi rekao Bajaga, tj. neka devojka u jednoj njegovoj pesmi)

Balašević ima tu jaku vojvođansku notu što ne razume svako
E, da, nekad budu ljiguckave :D
Nekada sam više slušala Balaševića ali sada mi je malo dosadio.
A i nekako mi je bio u određenom trenutku nedosledan. To me takođe odbilo.
Ali što reče Quentin, pre bih slušala njega zauvek nego ovo svašta nešto novo što ič ne razumevam niti mi uši i mozak to primaju kao muziku.

- - - - - - - - - -

Evo i Rade :lol:

- - - - - - - - - -

Nisam ni znala za taj film Mama mia :eek:
Moraću to da pogledam :)

E, da, nekad budu ljiguckave :D
Nekada sam više slušala Balaševića ali sada mi je malo dosadio.
A i nekako mi je bio u određenom trenutku nedosledan. To me takođe odbilo.

E, da ljiguckave, prava reč. Ranije sam slušala Balaševića,bila na dosta koncerata i kupovala kasete (za vreme njegovog zlatnog perioda još su bile kasete, kao prošli eon da je bio), ali mi je i dosadio, a malko mi se i zgadio. Pesme su uglavnom ok. Mada... Pre par meseci sam bila na nekoj proslavi u Vojvodini, jedan je muzičar bio i od prve do poslednje pesme, celu celcatu proslavu, samo je Balaševića pevao. Meni je dosadilo posle jednog sata, a na kraju su i svi Vojvođani komentarisali da im je dosta.

Kako ti je to promaklo? Sladak, veseo, Abine pesme, extra za dobro raspoloženje. Snimljen je i drugi deo, zovese Mama mia, idemo ponovo, sad baš ide po bioskopima. Videla sam da se daje u Delta sitiju. Al, moraš prvo prvi deo.

Nisam znala da je Vis glumio Grčku. Lep Vis.

Kad smo kod ljiguckavih pesama, takve su mi u poslednje vreme Zdravkove. Baš sam juče saopštila mužu da mi nije više momak. :D (Zdravko Čolić je jedini muškarac s kojim mi je muž dozvolio da ga prevarim. Ali, to se nije još desilo. :zcepanje:)

Onu kod Vuka.
Godinama sam bila u drugoj biblioteci a sada sam u ovoj jer mi tu radi drugarica.
Ja najpre pretaržim elektronski koje knjige imaju, pošaljem joj mejl sa odabranim knjigama, onda odem i vratim pozajmljene a uzmem već spremljene knjige.
Popijemo kaficu i tako ... :D

Moracu jednom da svratim u tu biblioteku..Super je kad ti jos drugarica radi tu pa mozete da, uz knjige, popijete kafu :)

- - - - - - - - - -

Ovaj koji se sada prikazuje je drugi deo, ako ne gresim.

Да искористим ову паузу за један цитат:

Ко упознаје Бога кроз познавање створених бића у природи и кроз законе природе, као што чине незнабошци, не чини ништа рђаво, али иде путем околишним и посредним, путем на коме многи залутају и изгубе се. Ко упознаје Бога кроз савест и судбе људске, као што чине моралисти, не чини рђаво, али и тај иде путем околишним и тешким, те може да залута и изгуби се. Но ко упозна Бога упознајући Исуса Христа, тај је на најкраћем и најсигурнијем путу.
(Охридски пролог, Велимировић: део беседе која је под данашњим датумом 15/28 јули)

Да искористим ову паузу за један цитат:

Ко упознаје Бога кроз познавање створених бића у природи и кроз законе природе, као што чине незнабошци, не чини ништа рђаво, али иде путем околишним и посредним, путем на коме многи залутају и изгубе се. Ко упознаје Бога кроз савест и судбе људске, као што чине моралисти, не чини рђаво, али и тај иде путем околишним и тешким, те може да залута и изгуби се. Но ко упозна Бога упознајући Исуса Христа, тај је на најкраћем и најсигурнијем путу.
(Охридски пролог, Велимировић: део беседе која је под данашњим датумом 15/28 јули)
Ja uzivam citajuci pisanije Sv. Velimirovica, ali uvek nadjem ( ne bas uvek, ali cesto) neki zayeb koji me na licu mesta odvrati od ljubavi
prema njemu.
Za mene je Bog ( a ja osim Isusa drugog i ne poznajem) spoznaja prirode, zakona prirode, a priroda je za mene i more, reka, zemlja, oblak, pas,
slon, covek. Nadmen je on covek bio, zato nikada za mene nece biti veliki svetac.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back