Mrs.Bi
Veoma poznat
- Poruka
- 13.373
Ne znači da se i tebi ne bi svidela. Iz nekog razloga podseća me na Kad je Niče plakao, kojom su svi oduševljeni, a meni se takodje nije svidela.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Imam predlog:
Neka Šejd kupi i brzo pročita, pa da i ona kaže svoje mišljenje, a?![]()

Ako se rasproda, u knjižari je 270 dinara...
Gloriju ionako ne čitam.![]()

Ljudi, zamislite šta mi se desilo...
Vraćam se ja danas s posla, kad ono, počeo Svetosavski sajam knjiga još prekjuče, ja nisam ni znala. Nemam keša, bašsamkrenula ka bankomatu, i prođem ti ja zadovoljna što nisam ništa potrošila. (Nisam imala ni za ulaznicu 50 dinara.)
Krenemti ja tako dalje, kad naiđem na Evro-Giunti knjižaru. Svratim da vidim imaju li oni ove knjige od 270 dinara što izlaze uz Gloriju. Imaju neke, ali 299 dinara. Krenem razočarana ka vratima, jer sam lepo juče na njihovom sajtu videla da su 270, a Enkvista ni nemaju, kad pored kase ugledam tri kutije pune knjiga, rasprodaja, oštećene. Mućak oštećene, 1/3 čine knjige o Ceci, 1/3 o Vesni Zmijanac, 1/6 Beli Marković, Gospa Olga, 99 dinara, ostatak su neke vampirske gluposti po 249 dinara i jedna jedina, zamislite koja...
...Knjiga o Blanš i Mariji, 149 dinara. Naravno da sam je kupila.Zaboravila sam šta sam sinoć sanjiva pričala...
Ne znam zašto je ova Gospa Olga na rasprodaji, ništa joj ne fali, čini mi se da je skoro i nagrađena... Moraću da je kupim ovih dana.

A što se voćkica tiče, danas sam se oprostila od njih na duže vreme (s Hakslijem i njegovim prvim romanom Setni Krom).
Pa, hvala ti draga što mi štediš 300 dinara.Imaš piće od mene kad se budemo srele...
- - - - - - - - - -
Nije mi tol'ko stalo do 300 dinara kol'ko do dragocenog prostora koji bi ta knjiga zauzela...
- - - - - - - - - -
Imam predlog:
Neka Šejd kupi i brzo pročita, pa da i ona kaže svoje mišljenje, a?![]()

A da pročitam umesto tebe?Mogu ja to do 3. 3.
Baš sam jutos počela Hakslija. Pročitala sam predgovor i vidim da će mi se dopasti...
Mada, moram priznati, ponuda je primamljiva. 
Ne znači da se i tebi ne bi svidela. Iz nekog razloga podseća me na Kad je Niče plakao, kojom su svi oduševljeni, a meni se takodje nije svidela.
). Moja sestra je osuševljena i juri me mesecima da je pročitam a ja nikako. A vidiš, tebi se ne sviđa (a mislim da je ovde bio još neko kome se nije dopala). Videću već onda kad budem čitala šta će kod mene da prevagne.
Seka ...) i što je najvažnije ispod nivoa nas gledalaca.

Ali možda je to samo zagrevanje za ono što nas čeka
Valjda će drugi pokušaj biti bolji nego prvi
)И треба да штедиш. Ево, сад чуо како је донета одлука да се свим професорима који штрајкују умањи плата!Ljudi, zamislite šta mi se desilo...
Vraćam se ja danas s posla, kad ono, počeo Svetosavski sajam knjiga još prekjuče, ja nisam ni znala. Nemam keša, bašsamkrenula ka bankomatu, i prođem ti ja zadovoljna što nisam ništa potrošila.

Planiram da pročitam ovu knjigu ove godine (a godina maltene tek počela). Moja sestra je osuševljena i juri me mesecima da je pročitam a ja nikako. A vidiš, tebi se ne sviđa (a mislim da je ovde bio još neko kome se nije dopala). Videću već onda kad budem čitala šta će kod mene da prevagne.
Ostalo mi je još malo da završim Tri musketara (oko sto strana). Divna je knjiga.
Ove knjige uz Gloriu ću da preskočim.
Kupila sam danas karte za pozorište, gledaću krajem marta Kad su cvetale tikve. Dugo nisam bila u pozorištu i baš mi se ide. (Evo jedna preporuka, u BDP-u odlična predstava koja se prikazuje je Delirijum tremens. Čak razmišljam da idem opet da je gledam.)

Мени се роман допада. Нисам га привела крају још. Могуће да ће пред крај више да се посвети Аушвицу, ал роман је највећим дијелом о домаћим Јеврејима, о страдању на Сајмишту.Ja sinoc procitah Filipa Davida (Kuca secanja i zaborava), tacno sam znala o cemu pise zato nisam ni kupila knjigu (prijatljica mi je pozajmila)
i mogu reci da se ne "isplati" citanje. Holokaust po hiljaditi i jubilarni put.
Kao da je nameno uzeo temu stradanje Jevreja i Auschwitz jer je znao da nagrada sa ovakvom temom ne moze da ga mimiodje.
On je iz Kragujevca, ne razumem zasto nije napisao knjigu o psihozama ljudi koji su tamo izgubili decu.
Planiram da pročitam ovu knjigu ove godine (a godina maltene tek počela). Moja sestra je osuševljena i juri me mesecima da je pročitam a ja nikako. A vidiš, tebi se ne sviđa (a mislim da je ovde bio još neko kome se nije dopala). Videću već onda kad budem čitala šta će kod mene da prevagne.
Ostalo mi je još malo da završim Tri musketara (oko sto strana). Divna je knjiga.
Ove knjige uz Gloriu ću da preskočim.
Kupila sam danas karte za pozorište, gledaću krajem marta Kad su cvetale tikve. Dugo nisam bila u pozorištu i baš mi se ide. (Evo jedna preporuka, u BDP-u odlična predstava koja se prikazuje je Delirijum tremens. Čak razmišljam da idem opet da je gledam.)

) ''Гроф Монте Кристо'' која је једна од мојих омиљених књига, тако да му завидим што њега тек чека уживање у авантурама.Супруг је почео (да пријавим и њега) ''Гроф Монте Кристо'' која је једна од мојих омиљених књига, тако да му завидим што њега тек чека уживање у авантурама.
Bog da prosti, bila je pomalo smešna situacija. 
И треба да штедиш. Ево, сад чуо како је донета одлука да се свим професорима који штрајкују умањи плата!
Или имаш залихе, па ћеш да наставиш макар вам и укинули плате (штрајкачима)!?

Kad one nestanu, tu su knjige, počeću da ih rasprodajem...Мени се роман допада. Нисам га привела крају још. Могуће да ће пред крај више да се посвети Аушвицу, ал роман је највећим дијелом о домаћим Јеврејима, о страдању на Сајмишту.
И није ратна драма, то ми се свиђа, него лична исповијест неколицине људи. Њихов живот након краја. Мртви људи који ходају. Заробљени у сјећањима која их убијају, а без којих ни то мало не би имали.
Књига нема класичан ток, увод, заплет, расплет, може спорије да чита, као да се не би много пропустило ако би се која глава и прочитала другим редоследом.
Мени је то тема која не застаријева. Несхватљива дешавања, нешто шта разум тешко може да прихвати, и како лијепо он каже ''Разумети значи оправдати''.
А баш сам недавно гледала филм Кад сване дан, и само због њега купих књигу.
Ја бих и филм и кљигу препоручила.
Тако, значи. А ја приметио, још пре једно месец дана, да ти је нешто избледео потпис. Радо, ваљда нисте изманипулисани, већ је то организатор схватио да је враг однео шалу, како се то обично каже, да је ово сад озбиљна држава, а не некакав Милошевићев режимчић, и да сад нема шале. Или, ако још није, да ће држава бити успостављена у пуној снази, а којој здушно тежимо. Ево, баш јуче сам гледао неку емисију наших западних суседа (телевизија BN) где један гост из Тузле рече како је код њих достигнут тај идеал и како је држава, приликом неког штрајка или побуне, тако ефикасно деловала да то нико ни данас не зна јер сви морају да ћуте, а младићи су одвођени на саслушања и пребијани, баш тим речима пребијани. Е, то је идеал модерне државе (то ја кажем), хоћемо ли ми модерну државу, или нећемо? Ћути, Радо, још сте добро и прошли, какво манипулисање, ћути ту. Да сте наставили са штрајком, најбоље што би могло да вам се деси је да останете на улици. И за џабе бисте радили, само да вам иде радни стаж. Јел' чујеш – и за џабе! Нема у озбиљној држави шале.To samo ovima što štrajkuju i posle 17. februara.Mi smo izmanipulisani, ne štrajkujemo više jer je kod nas sindikat Nezavisnost, i pitam se šta sam radila tri meseca...
![]()
Za mene je Auschwitz simbol za stradanje Jevreja , zato sam ga i pomenula. Ja ne shvatam da neko sa sedamdeset i kusur godina , rodjen u Kragujevcu
pise takvu knjigu. Ja sam se nacitala mnogo kvalitetnijih knjiga o stradanju jJevreja, verovatno sam zato ovako ladna kao spricer spram te knjige.
Imre Kertez, Nobelovac, preziveo je Auschwirtz, ko cita njegove knjige taj ne moze da se divi ovom nasem Davidu jer je to sve vec odavno napisano,.
cak su i Kish i Tishma to stradanje Jevreja mnogo bolje uklopili u svoje genijalne knjige.
O stradanju Jevreja u Novom Sadu sve znamo, zasto bi nam sada to Filip David po stoti put prepricavao?
Enivej, ovo je bio stvarno zadnji moj pokusaj da citam nekoga ko je dobio NIN-ovu nagradu.

Мени је тај човек одвратан као појава а да не знам зашто, нити сам шта од њега читао. Вероватно је то остао, сада мени несвестан, некадашњи лош утисак са телевизије.
Тако, значи. А ја приметио, још пре једно месец дана, да ти је нешто избледео потпис. Радо, ваљда нисте изманипулисани, већ је то организатор схватио да је враг однео шалу, како се то обично каже, да је ово сад озбиљна држава, а не некакав Милошевићев режимчић, и да сад нема шале. Или, ако још није, да ће држава бити успостављена у пуној снази, а којој здушно тежимо. Ево, баш јуче сам гледао неку емисију наших западних суседа (телевизија BN) где један гост из Тузле рече како је код њих достигнут тај идеал и како је држава, приликом неког штрајка или побуне, тако ефикасно деловала да то нико ни данас не зна јер сви морају да ћуте, а младићи су одвођени на саслушања и пребијани, баш тим речима пребијани. Е, то је идеал модерне државе (то ја кажем), хоћемо ли ми модерну државу, или нећемо? Ћути, Радо, још сте добро и прошли, какво манипулисање, ћути ту. Да сте наставили са штрајком, најбоље што би могло да вам се деси је да останете на улици. И за џабе бисте радили, само да вам иде радни стаж. Јел' чујеш – и за џабе! Нема у озбиљној држави шале.