Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pročitala si Don Kihota? Ja sam u jednom momentu svog života, ambiciozno uzela da ga čitam, pošto sam uspela da ga izbegnem tokom školovanja, ali nisam mogla... mnogo je dosadan.
Konstantinovo raskršće sam uzela od prijateljica, ali nisam još pokušala da ga čitam. Sve mislim da me ne zanima ta tematika. Ali uzeću je odmah sutra jer sam taman pročitala

Ovo liči na kraj, Džulijana Barnsa, Geopoetika, 160 strana. Prvi deo knjige mi je bio zanimljiv. Mladost, školovanje, drugari, kako je upoznao Adrijana, a zatim i Veroniku.. e, ali kad je posle u starosti počeo da sumira svoj život to mi je bilo razvučeno i dosadno. Jeste da na kraju dolazi do veoma neočekivane pojave/objašnjenja/činjenice...ne znam kako to da nazovem, ali tek to mi je neverovatno isforsirano.
I tako, da zakljuccim: Džulijan Barns je pisac koji na mene ne ostavlja nikakav utisak. Čitala sam Troje, Sto od limunovog drveta, Cepidlaka u kuhinji, i ništa me nije navelo na razmišljanja, ništa u meni nije izazvalo neka osećanja.

Don Kihota sam pročitala pre jedno milion godina, to nam je bilo u lektiri. A sad da me pitaš
teško bih se ičega setila. Sećam se samo likova kao kroz maglu - Don Kihot, Sančo Pansa,
Dulčinea del Tobozo, konj i magarac i, naravno, vetrenjače.

Bi, pročitaj još i Bodljikavo prase, mislim, kud si sve to mo'š i ovu jednu, čisto da udariš pečat
na utisak.

Zna li neko šta se događa sa Radom? Vidim da je nema pa me to brine.

Samo d' izjavim za Dnevnik da ja Don Kihota (kao ni Majku hrabrost) što je tako rekuć presedan, nisam kao lektiru ni pročitala.
Dal nije bio u moje vreme u lektiri ili ga ja nisam čitala ko će sad to znati.

Mada sam ja čitala u to vreme sve, pa bilo to lektira ili ne.
Najčešće sam ono što je za lektiru u određenom trenutku već mnogo ranije pročitala.
Tako da dok svi jure knjige i troše vreme na to što je u datom trenutku aktuelno, ja opušteno čitam šta mi se hoće :manikir:

Sada se pitam zašto sam se uopšte javila da bilo šta komentarišem :think:
Mislim, u zadnje vreme ne čitam bukvalno NIŠTA z:((
Koji se đavo uopšte i javljam ovde :evil:
Nadam se kao i vi da je kod Rade sve u redu.

Kad se uputiš prema centru, ponesi... :cmok: Ja ću tebi Korekcije.
Kad misliš da obaviš ono? Dobiću negativnu ocenu, a onda si mrtav čovek...:azdaja:

- - - - - - - - - -

Rado, nadam se da ti je tata bolje. Demencija je strašna stvar, i za obolelog i za okolinu.

Bolje je, hvala na pitanju, danas smo ga vratili njegovoj kući. Nije on stalno dementan, već samo na momente i za sitnice, brzo se vrati u stvarnost. Samo da se ne pogorša...:aha:

PS Zahvaljujem se svim forumskim drugaricama koje su danas brinule zbog mene i mog tate. :cmok:
Sestra je radila do 4. Tek nakon toga smo ona i ja odvezle mamu i tatu kući, i moju mačku... :( Onda sam čekala da vidim kako će da se snađe. Hvala Bogu, dobro je prihvaćena od psa, mačor se nije pojavio...

- - - - - - - - - -

Imam i ja Levu stranu druma i to je jedino Dekijevo što nisam pročitala. Jooj, šta li ću pre...:think:
Don Kihot je i mene delimično smorio kao đaka, mada nisam čitala celo delo već samo jednu knjigu, ne mogu da se setim koju, verovatno prvu.

Poslednja izmena:
Sada se pitam zašto sam se uopšte javila da bilo šta komentarišem :think:
Mislim, u zadnje vreme ne čitam bukvalno NIŠTA z:((
Koji se đavo uopšte i javljam ovde :evil:
Nadam se kao i vi da je kod Rade sve u redu.

Javljaš se da se ne brinemo.
Iz istog razloga molim sve naše forumske drugarice da se redovno javljaju :rtfm: nema veze ako ništa ne čitaju, zanimaju nas i druge stvari.

Dakle, naravno da danas nisam čitala, te Forsajti ostaju za sutra ako sve bude po planu. Ako ne, ostaće već za neki naredni dan :)

Krasuljak, drago mi je da je sitaucija bolja. :)

Rayela, i ja sam gledala filmove sa musketarima i baš ih volim. Ali knjiga je naprosto divna, da mislim da bi bila šteta da je ne pročitaš. :) Znam da ima trilogija vezana za Forsajte (pored Sage, tu su i Moderna komedija i Konac dela ako se ne varam). Prvu imam, ostale dve ne. Čitaću sad Sagu, čvrsto sam rešila :)

Au, pokolebale ste me sad sa Don Kihotom. Sve ste se složile da je dosadna. Ne znam onda da li da se upuštam u to, ili da probam pa da vidimo da li ću da se složim sa vama ili ću da kontriram:lol:

I jeste Bi, treba da se javljamo tempom na koji smo navikle. Svima je čudno kad ovde sve utihne.:)

Lamar, svaka čast i samo napred u učenju jezika :ok:

Znači, skroz sam se razočarala. Bila sam u biblioteci i nisam našla ništa
što sam planirala. Nemaju Služavke, Lu je razgrabljen, a nema ni Oza. :huh:

Osim toga, skroz sam zaboravila na Gloriju i Enkvista i sad moram opet
u aciju. :sad2:

Rado, drago mi je da je situacija bolja. Nego, vidi što si se multiplicirala.

Krasuljak_03_zpsbb0pf1xs.jpg

Bravo Lamar! :D Drzim palceve za petak!
Ja planiram od proleca spanski da ucim....a onda se cesto pokolebam u fazonu, ako ga nisi do sad naucila, kako planiras sad.
A opet to je totalno glupo razmisljanje, al sta ces, nesigurno celjade...

Moram u cetvrtak i ja nesto od Enkvista da uzmem, skroz ste me zainteresovale

Kad se uputiš prema centru, ponesi... :cmok: Ja ću tebi Korekcije.
Kad misliš da obaviš ono? Dobiću negativnu ocenu, a onda si mrtav čovek...:azdaja:

- - - - - - - - - -

PS Zahvaljujem se svim forumskim drugaricama koje su danas brinule zbog mene i mog tate. :cmok:
Sestra je radila do 4. Tek nakon toga smo ona i ja odvezle mamu i tatu kući, i moju mačku... :( Onda sam čekala da vidim kako će da se snađe. Hvala Bogu, dobro je prihvaćena od psa, mačor se nije pojavio...

- - - - - - - - - -

Pozvaću te da se dogovorimo ...za Korekcije a može i Leva strana (da se i ja nasmejem)
Zašto mi nisi verovala , ne idem do centra
Zato se ne bavim tim stvarima, meni su to obaveze koje ne mogu da odradim
Ništa mi nije usput.
Inače, čula sam se sa tom osobom i dogovorile se da me sačeka ....tako da ću ovih dana da završim to .

Poslednja izmena:
Ja planiram od proleca spanski da ucim....a onda se cesto pokolebam u fazonu, ako ga nisi do sad naucila, kako planiras sad.

Uzmi nešto. :) Ja samo udaram recke. :whistling:

Ja sam spanski ucila, onako za svoju dusu, dve-tri godine, onda sam isla u Juznu Ameriku i fino sam mogla da se sporazumevam.
Proslo pet godina i ja odem prvi put u Spaniju i ne znam vise nista:D
Jezik se tesko uci, a brzo zaboravlja ako se ne koristi.

Znači, skroz sam se razočarala. Bila sam u biblioteci i nisam našla ništa
što sam planirala. Nemaju Služavke, Lu je razgrabljen, a nema ni Oza. :huh:

Osim toga, skroz sam zaboravila na Gloriju i Enkvista i sad moram opet
u aciju. :sad2:

Rado, drago mi je da je situacija bolja. Nego, vidi što si se multiplicirala.

Krasuljak_03_zpsbb0pf1xs.jpg

Nema, kad se hvalimo, a čita nas cela Srbija i šire, pa pouzimaju sve ono o čemu govorimo ovde...:lol:
Ne brini za Gloriju, potraži po periferiji i zabačenijim trafikama, to uvek upali. ;)
Meni se sviđa roman, kratke rečenice, proste do prostoproširene, prija kad nemaš mnogo koncentracije. Pročitala sam već pola. Volim što sam saznala nešto o Mariji Kiri, tačnije o životu naučnika uopšte.

Multiplicirala sam se, da...:lol: Raširila sam se kao epidemija...:lol:

Nema, kad se hvalimo, a čita nas cela Srbija i šire, pa pouzimaju sve ono o čemu govorimo ovde...:lol:
Ne brini za Gloriju, potraži po periferiji i zabačenijim trafikama, to uvek upali. ;)
Meni se sviđa roman, kratke rečenice, proste do prostoproširene, prija kad nemaš mnogo koncentracije. Pročitala sam već pola. Volim što sam saznala nešto o Mariji Kiri, tačnije o životu naučnika uopšte.

Multiplicirala sam se, da...:lol: Raširila sam se kao epidemija...:lol:

Ne, ne, ne... Nego si procvetala. :flert:

:rotf:To, srećo!Treba raditi na sebi stalno... :lol:
A od koga ćeš prepisivati? :sad2:
Evo, držaću ti fige da dobiješ peticu... :cmok:
Nabaviću slušalice pa će jedna od vas da mi "šapuće" :mrgreen:
Ja vam po svemu spadam u ovu novu generaciju
gdpitcom4546455331sb9.gif

Čak i po godinama :malav:

- - - - - - - - - -

Počela sam Bernhardovog Gubitnika.
Ove nove Enkviste i ostale koje ste spomenule sam upisala u svoj spisak.
A kada ću sve to čitati sam bog zna :roll:

PS Enkvist mi je već bio na spisku :roll:

Poslednja izmena:
Uh, Lamar, što puno učiš i radiš!

Ej, ja trenutno nemam nijednu knjigu pozajmljenu iz biblioteke! Vratila sam Volvo Kamione i Barnsa i nisam uzela ništa.

A počela sam Konstantinovo raskršće, Dejana Stojiljkovića (kumin)

Uh, Lamar, što puno učiš i radiš!

Ej, ja trenutno nemam nijednu knjigu pozajmljenu iz biblioteke! Vratila sam Volvo Kamione i Barnsa i nisam uzela ništa.

A počela sam Konstantinovo raskršće, Dejana Stojiljkovića (kumin)

a kako ti se svidela knjiga volvo kamioni? meni je lu stigao ni listu omiljenih pisaca zahvaljujuci toj knjizi..sad imam i naivan super na cekanju...

a barns kao sto je neko pomenuo ovde...ni na mene nije ostavio neki utisak...procitala sam istoriju sveta...i onako..vise nisam ni pokusavala....

- - - - - - - - - -

ma spanski se lako uci, ja ga ucila godinu dana...za svoju dusu..posle sam pricala sa ljudima na spanskom opusteno...to jest sa spancima..:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back