Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Morala sam da prvo zavrsim makar jednu od tri zapocete knjige pa tek onda da se javim :)
Zaboravljeni vrt, Kejt Morton Lep stil, lepo vodjena prica kroz vise vremenskih i prostornih dimenzija (nije za ljude sa nedostatkom vremena ili koncentracije), bas onako lepa knjizevnost ali tema mucna, puno teskih sudbina i nepravdi. Volela bih da procitam jos nesto od doticne dame :)

Sad se bacam na knjigu iz biblioteke, moram brzim tempom da je zavrsim do utorka.

Ljudi moji, što ja nemam koncentraciju u poslednje vreme... Čitam ova Tri musketara (sviđa mi se knjiga), ali odmaknem po 20 - 30 strana dnevno, što je ništa za mene... Čitam (kad se rešim i mogu), i samo mi misli skrenu na pedesetu stranu... I to me baš nervira. Ovo je više za Rupu, ali ajde. Jeste da sam u haosu par meseci zbog raznoraznih razloga, ali sve mi je nešto naopako. Po svemu sudeći, ne gine mi čitanje ove knjige još bar 7 dana. :roll:

Evo odgovora Krasuljak bar što se mene tiče što sam neredovna ovde. :lol:

Poslednja izmena:
Da da...A ja sam imala tako ambiciozne zamisli da pročitam svašta nešto...Baš pričam sa Kamenitom pre neki dan o Forsajtima, ona mi kaze da ih je lako pročitala (kao i svi koje znam), i bih ja da tog kapitalca skembam, ali sumnjam da ću uspeti sa ovim nivoom koncentracije. Baš sam joj rekla da ću uskoro čitati i Ararat i Don Kihota, i nadam se da ću makar njih uspeti posle Musketara da isteram. Ma nešto se čudno dešava, svi smo od početka godine nešto slabi s čitanjem..:lol: (Možda HAARP deluje :hahaha:)

p.s. Koliko razmišljam šta pišem najbolje govori da sam u prethodnom postu napisala iz raznoraznih zaloga umesto raznoraznih razloga. :lol:

Poslednja izmena:
Nisam ni primetila. Ma, razumemo se mi...:lol:
Ja, danas, dok ne završim Moskvu, neću da odigram nijednu slagalicu, tako mi Boga. ;)
Razumemo se, naravno :) Ni ja nisam primetila dok nisam opet pročitala šta sam napisala:lol:

Да. Разумемо се ми и када неко напише 'свашта нешто', иако то ништа не значи. :roll:
Да, није исправно (једно друго потире на неки начин), али верујем да знаш да се то некад користи 'онако', а верујем да су сви разумели шта сам хтела да кажем. Ништа од расправе :cmok:

Zahvaljujući ljubaznosti naše Snežne pahuljice čitam Služavke. Mislim, čitam kada stignem.
Hvala za ovo plavim napisano :) A što se knjiga tiče, tu sam za saradnju:)

Čitam ja ovo moje čudo, sviđa mi se :)

Večeras/noćas je dodela Oskara i biće na kanalu E! prikazan dolazak glumaca, i to moram posle da gledam (mislim da počinje u 23:30), da vidim kakve su haljine glumice odabrale ove godine. Nekada ima divnih, da bih tako volela da ih imam (iako ne znam gde bih ih nosila), ali ima i veoma loših izbora (po mom mišljenju) da se pitam da li su te žene stale ispred ogledala pre nego što su krenule na tu manifestaciju. Jesu ukusi različiti, ali neke haljine su takve da nemaju veze sa različitim mišljenjem, jednostavno su ružne. Time ću malo da se zanimam kasnije :)

Poslednja izmena:
Večeras/noćas je dodela Oskara i biće na kanalu E! prikazan dolazak glumaca, i to moram posle da gledam (mislim da počinje u 23:30)

Ja sam mislila da će možda biti na RTS; svake godine prikazuju u gluvo doba noći, ali daju sutradan reprizu pa može da se gleda, a da se ne oduzme od spavanja. Međutim, čini mi se da danas nema reprize tj. ne piše nigde. Kako god, nisam u toku ove godine, nijedan nominovani film nisam pogledala (prošle godine sam skoro sve odgledala pred dodelu).
Vidim da je Dž. Mur dobila Oskara za ''I dalje Alis'', taj ću sigurno da gledam.

Sad ću malo ređe da se javljam jer slabo šta čitam, da ne spamujem ovde više. :) Mm je na godišnjem pa gledamo filmove zajedno.

Ne znam da l' je uvrnut, nisam čitala. Tačnije, još mi nije ni stigao...:) Bijićka može da nam odgovori ako hoće. :think:
A radio... U busu slušam šta vozač voli, a to svakako nije prof. Stojanović...:lol:
Zato i čitam. Evo, danas sam u oba pravca pročitala 60 Davidovih stranica i sviđa mi se.

Ja sam mislila da će možda biti na RTS; svake godine prikazuju u gluvo doba noći, ali daju sutradan reprizu pa može da se gleda, a da se ne oduzme od spavanja. Međutim, čini mi se da danas nema reprize tj. ne piše nigde. Kako god, nisam u toku ove godine, nijedan nominovani film nisam pogledala (prošle godine sam skoro sve odgledala pred dodelu).
Vidim da je Dž. Mur dobila Oskara za ''I dalje Alis'', taj ću sigurno da gledam.

Sad ću malo ređe da se javljam jer slabo šta čitam, da ne spamujem ovde više. :) Mm je na godišnjem pa gledamo filmove zajedno.

Ima snimak na RTS 2 u 21h. Nisam gledala ceremoniju, prispavalo mi se, ali sam uspela da odgledam dolazak glumaca i haljine. Po mom mišljenju više je bilo promašaja nego pogodaka, kao da su se svi istrošili. Crvena je moja omiljena boja i haljina u toj boji mi baš deluje moćno. Gledajuću neke juče, to nije bio slučaj. Najlepša mi je bila haljina Dženifer Lopez (Elie Saab), iako bi možda neka druga nijansa bila za mrvicu bolja shodno njenom tenu, ali haljina kao haljina mi se baš dopada.

Probudila sam se sa glavoboljom i sve kao neću da popijem lek, proći će (nije naravno, malopre sam lek popila), tako da nisam čitala ništa danas. A i neću stići ni kasnije. Sve nešto preče iskrsava :D

Koliko je meni poznata ovdašnja situacija, spamovanje se podrazumeva. Čak se od nekih, kada su u pitanju velike stvari, i očekuje. Spamuj!

Ja sam odgledala "Igru kodova", onaj Benedikt je čudo, odličan je skroz. Film je dobar, mada mi se čini da su podosta iskrivili neke stvari. Kada čitate o Alanu Turingu i dešifrovanju Enigme vidi se da nije baš tako bilo kako je predstavljeno u filmu, ima malo poviše umetničke slobode.I smeta mi naglasak na njegovoj seksualnoj orijentaciji, mada je to dosta uticalo na život i sudbinu dotičnog matematičara. Hoću u stvari da kažem da mi se čini da i ovde postoji zloupotreba gej lobija. I neću više, da vam ne pokvarim gledanje. Pošto je dobio nagradu za adaptaciju scenarija, pretpostavljam da je iluzorno sada čitati knjigu. Sve ove primedbe ne umanjuju preterano kvalitet filma.

Je li gledao još neko? Utisci?

Poslednja izmena:
Ne znam da l' je uvrnut, nisam čitala. Tačnije, još mi nije ni stigao...:) Bijićka može da nam odgovori ako hoće. :think:
A radio... U busu slušam šta vozač voli, a to svakako nije prof. Stojanović...:lol:
Zato i čitam. Evo, danas sam u oba pravca pročitala 60 Davidovih stranica i sviđa mi se.
Мислио сам на Генијалисимуса.

Završila sam Moskvu 2042 i toplo je preporučujem. Kao što sam već rekla ranije, u pitanju je burleska o komunizmu, smeštena 60 godina u budućnost. Pisac, Rus sa trenutnim prebivalištem u Nemačkoj, 1982. godine putuje službeno u Budućnost, tačnije u Moskvu, sa zadatkom da izvesti o zatečenom stanju. Njegove dogodovštine će vas oboriti s nogu od smeha. U nekim segmentima jaako podseća na našu sadašnjost. Ima tamo jedan Genijalisimus, stalno sam ga zamišljala kao ovog našeg...
Za Vladimira Vojnoviča do ovog romana nisam ni čula, ali sam sada pokupovala sve što sam našla njegovo: Moskvu 2042, Život i priključenija vojnika Ivana Čonkina i nastavak Pretendent na presto.
Za Čonkina me osokolila forumašica Bijićka, koja ga je gledala u pozorištu i koja reče da je baš dugo igran. Očekujem bar isto ovoliko oduševljenje... .

Мислио сам на Генијалисимуса.

A, taj. :) Mislila sam da me pitaš za vojnika Čonkina...
Genijalisimus je vrhovni vođa kome se svi klanjaju, a praktično niko ne zna koje su njegove zasluge. Zapravo ga i ne vide. One je negde u svemiru, nešto poput Boga. Njegova je slika svuda, spomenici su s njegovim obeležjima, knjige su o njemu, sve u superlativu. Kad ih pitaš zašto, nemaju pojma. Ali, sve ima kraj pa i on... i Genijalisimus i komunizam, i sve.

Poenta je: da bi nešto srušio, moraš prvo da ga svoriš. Ili, sve stvoreno se jednom sruši... ;)

Ijao zene..ni ja nista ne mogu...citam i dalje idiota..to jest ne citam...pocela sam i ludu zenu i stala....a onog kortasara citm ko zna od kad....ali bacila sam se na filmove...sinoc sam odgledala Whisplash..to je sjajan film!!! Oskar zasluzen...gledala sam i Birdman pre nekoliko dana...i on mi se dopao..mada je malo spor..ali dobro inaritu ima takve fore....i grand budapest hotel sam gledala u biokopu jos prosle godine..i svakako je u tom trenutku ostavio mnogo jak utisak...dakle ta tri filma su odlicna!!! i svakako bih ih preporucila!!!

planiram da gleam i igru kodova...nisam ga jos nasla na netu...a dvoumim se za stivena hokinga..nisam fan romanisranih biografija...jos sam citala da njegova porodica bojkotuje film te se cini da je to samo njegov licni marketing....

kad procitam neku knjigu, javljam se!!! :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back