kamenita
Ističe se
- Poruka
- 2.674
Jedan dan ću da prošetam do Doma sindikata da vidim šta ima (mada znam šta ima, ali ajd). Ne radim sad tamo, tako da samo idem u šetnju.
To znači da je počeo sajam u Domu sindikata? Taj sajam volim, mali i bez gužve.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jedan dan ću da prošetam do Doma sindikata da vidim šta ima (mada znam šta ima, ali ajd). Ne radim sad tamo, tako da samo idem u šetnju.
Jeste, manje sam kupila nego ranije, i da, samo to što sam planirala. Pre sam kupovala dosta, sve što mi je iole privuklo pažnju. Vremenom sam pokupovala većinu onoga što me zanima. Malo sam se smirila sa enormnim kupovinama; izgleda da je svašta uticalo na to. Za sledeću godinu ostaje mi Saramago što se Lagune tiče (i možda još nešto što iskrsne). Svakako manje kupujem nego pre.. A sinoć je bila gužva u knjižari, veća nego u junu. Verujem da to ima i veze sa onim što su uradili sa popustima, pa je ipak jeftinije kupiti ovako nego sa krticom.Pahuljice, skromno, ali ako si tako planirala - super!
Jeste i traje mislim do 15.1.To znači da je počeo sajam u Domu sindikata? Taj sajam volim, mali i bez gužve.

(a imam ih..
)@Mrs. Bi.
Ni ja ne savetujem pošto-poto nastavljanje s knjigom koja nam ne prija.
Od tog mučenja nema vajde ni za nas ni za knjigu.
Ne nalazi put do nas, a samim tim, proces se pretvara u čitanje radi čitanja, nestaje uživanje, stapanje.
Za neke knjige nije vreme sada. Za neke nije vreme nikada da nam se približe.
Neke knjige nas ne puštaju sebi, a neke knjige mi ne puštamo da dopru do nas.
Rekao je jednom moj profesor da je sa knjigama kao i a ljudima.
Neke sretnemo prerano, neke prekasno, a neki književni susreti u nekom nam času ništa ne znače, a u nekom drugom isti ti za nas su sudbinski.
Otuda i ja nesramno kazujem da ne okončavam knjigu koja me ne nosi, koju ne grlim mislima.![]()

I ja tolik dugo čekam posao u biblioteci, svi bibliotekari pitaju za mene direktora, ali kada još uvek nemaj dopuštenje da zaposle nekog.
I kada ih ionako ima više nego što je realno potrebno. A tako je divno raditi tamo, neretko uskočim da pomognem kada god zatreba.
Šta sam uzela danas da čitam: Filipa Davida, nagrađenu knjigu Kuća sećanja i zaborava.
Okasnelo ću je pročitati, a naišla sam na različite utiske.
Potom, Nesbeovog Crvendaća, na poslu sam se prijavila da se bavim trilerima, jer se lako čitaju, a nije mi toliko strašno književno područje.
I Jalomovu knjigu Čari psihoterapije.
Volim ovu oblast, jako sam zainteresovana, a Jalom je vrsnik u svom poslu.
H
Munlajt, ne znam zašto kažeš da ćeš okasnelo pročitati Filipa Davida, pa to je još uvek aktuelni najnoviji dobitnik NIN-ove nagrade jer za ovu godinu još nije dodeljena. Sad sam pokušala da izguglam ima li išta za ovu godinu, pa nisam ništa našla.
Hvala, Kerefeko... biće da si ostarila kad ti smetaju te stvari: muzika, gužva.... zato ja ne idem na sajam, a ni na Noć knjige. ( A i zato što izbegavam da kupujem)
Znači, i ti čekaš posao u biblioteci, a već stičeš i iskustvo. Znam da je na snazi zabrana zapošljavanja, ali da uvek neko nekog svog može da ubaci. Pošto ja nisam ničija ne nadam se. A sada na Filološkom postoji poseban smer za bibliotekare, pa ako je i po pravdi, ne ispunjavam uslove. To je prosto onako u domenu želja i maštanja. "Šta bih volela da budem kad porastem".
Nameravam da uzmem da čitam Nesbea (baš je jedna žena nešto uzela kad sam ja bila), ali je svojevremeno Linejna napisala da nije loše čitati po redu, a prvi je Crvendać, pa ću pokušati da nadjem Crvendaća. Ta žena kaže da ne prati nikakav redosled, i da joj takva vrsta trilera jako prija za opuštanje... Pa ne bi ga svi ovde kupovali i čitali da ne valja.
Munlajt, ne znam zašto kažeš da ćeš okasnelo pročitati Filipa Davida, pa to je još uvek aktuelni najnoviji dobitnik NIN-ove nagrade jer za ovu godinu još nije dodeljena. Sad sam pokušala da izguglam ima li išta za ovu godinu, pa nisam ništa našla.
Nesbeovi trileri su sve samo ne tralala laganica kao vecina trilera.
Serijal o huleu nije nuzno citati redom a knjige van serijala narocito nije nuzno
Hvala, Kerefeko... biće da si ostarila kad ti smetaju te stvari: muzika, gužva.... zato ja ne idem na sajam, a ni na Noć knjige. ( A i zato što izbegavam da kupujem)
Znači, i ti čekaš posao u biblioteci, a već stičeš i iskustvo. Znam da je na snazi zabrana zapošljavanja, ali da uvek neko nekog svog može da ubaci. Pošto ja nisam ničija ne nadam se. A sada na Filološkom postoji poseban smer za bibliotekare, pa ako je i po pravdi, ne ispunjavam uslove. To je prosto onako u domenu želja i maštanja. "Šta bih volela da budem kad porastem".
Nameravam da uzmem da čitam Nesbea (baš je jedna žena nešto uzela kad sam ja bila), ali je svojevremeno Linejna napisala da nije loše čitati po redu, a prvi je Crvendać, pa ću pokušati da nadjem Crvendaća. Ta žena kaže da ne prati nikakav redosled, i da joj takva vrsta trilera jako prija za opuštanje... Pa ne bi ga svi ovde kupovali i čitali da ne valja.
Bi i Kamenita, srecan vam rodjendan!
Hajde sad da cujem sta da cita covek zeljan opisa (posebno zime)?
Poslednjih nekoliko knjiga su mi u tom smislu bili potpuni promasaji, samo tece prica, puno dijaloga, puno radnje a deskripcija nula.
Jos 50 strana i rastajem se od Gordera.![]()
E, sad me kopka sta to nisi htela da pominjesPade mi to na pamet, ali kad bolje razmislim, ja nikad nisam ni bila neki tip za guzvu i buku...mada sam sama po sebi prilicno energična i bučna
Vise je to mix svega sto mi se tamo nije dopalo,a neke detalje nisam htela da pominjem...
Odoh da zavrsim Sporu smrt Lusijane B.
Radim u knjižari.Zasad ne znamo da li će nam program urediti tako da kucamo popuste ranije i pre 17h.
Doduse, pretpostavljam da ja to zamisljam kao u filmovima i/ili knjigama ali opet..lepo je 
Nesbeovi trileri su sve samo ne tralala laganica kao vecina trilera.
Serijal o huleu nije nuzno citati redom a knjige van serijala narocito nije nuzno
Kako se zvase autor skandinavac valjda, koji je napisao roman u kome je junak napustio savremeni zivot i otisao da zivi u divljini? Kventin ga je cini mi se spominjao, mozda jos neko. Nesto Kepler, kesler...