Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pahuljice, skromno, ali ako si tako planirala - super!
Jeste, manje sam kupila nego ranije, i da, samo to što sam planirala. Pre sam kupovala dosta, sve što mi je iole privuklo pažnju. Vremenom sam pokupovala većinu onoga što me zanima. Malo sam se smirila sa enormnim kupovinama; izgleda da je svašta uticalo na to. Za sledeću godinu ostaje mi Saramago što se Lagune tiče (i možda još nešto što iskrsne). Svakako manje kupujem nego pre.. A sinoć je bila gužva u knjižari, veća nego u junu. Verujem da to ima i veze sa onim što su uradili sa popustima, pa je ipak jeftinije kupiti ovako nego sa krticom.

To znači da je počeo sajam u Domu sindikata? Taj sajam volim, mali i bez gužve.
Jeste i traje mislim do 15.1.
Tamo moram da kupim još neke knjige- Mrtve duše, priče i novele Nine Berberove. I nemam pojma da li još nešto. U planu su mi Alisa u zemlji čuda i Hajdi, ali ne znam da li ću to moći sada.

@Mrs. Bi.

Ni ja ne savetujem pošto-poto nastavljanje s knjigom koja nam ne prija.
Od tog mučenja nema vajde ni za nas ni za knjigu.
Ne nalazi put do nas, a samim tim, proces se pretvara u čitanje radi čitanja, nestaje uživanje, stapanje.
Za neke knjige nije vreme sada. Za neke nije vreme nikada da nam se približe.
Neke knjige nas ne puštaju sebi, a neke knjige mi ne puštamo da dopru do nas.

Rekao je jednom moj profesor da je sa knjigama kao i a ljudima.
Neke sretnemo prerano, neke prekasno, a neki književni susreti u nekom nam času ništa ne znače, a u nekom drugom isti ti za nas su sudbinski.
Otuda i ja nesramno kazujem da ne okončavam knjigu koja me ne nosi, koju ne grlim mislima.:cool:

@Mrs. Bi.

Ni ja ne savetujem pošto-poto nastavljanje s knjigom koja nam ne prija.
Od tog mučenja nema vajde ni za nas ni za knjigu.
Ne nalazi put do nas, a samim tim, proces se pretvara u čitanje radi čitanja, nestaje uživanje, stapanje.
Za neke knjige nije vreme sada. Za neke nije vreme nikada da nam se približe.
Neke knjige nas ne puštaju sebi, a neke knjige mi ne puštamo da dopru do nas.

Rekao je jednom moj profesor da je sa knjigama kao i a ljudima.
Neke sretnemo prerano, neke prekasno, a neki književni susreti u nekom nam času ništa ne znače, a u nekom drugom isti ti za nas su sudbinski.
Otuda i ja nesramno kazujem da ne okončavam knjigu koja me ne nosi, koju ne grlim mislima.:cool:

Munlajt, hvala na ovako lepo sročenoj podršci. Divno je što si opet sa nama u Biblioteci, nedostajala si...

Ja sam se prethodnih dana bavila nekim životnim stvarima pa nisam čitala http://forum.krstarica.com/showthre...o-danas-o5?p=31586446&viewfull=1#post31586446

Ali stigla sam do biblioteke i uzela Dikensa Priču o dva grada, i radi ravnoteže Pazi šta želiš... možda ti se i ostvari, Aleksandre Poter.
Dikens je iz 1956. i sav je prljav i listovi su žuti. :(
dikens,,poter.jpg
dikens,poter.jpg
Rekla sam bibliotekarki da bih BAŠ volela da radim u biblioteci i ona kaže da je to lep posao, ali slabo plaćen (ne verujem da imaju manje nego što sam ja imala) i da je jedan kolega otišao u penziju i da će me pomenuti, ali da njima uvek pošalju nekog iz gradske kad neko ode.... Ne verujem ja da ona može nešto da učini, ali lepo smo se ispričale kao i uvek.

I ja tolik dugo čekam posao u biblioteci, svi bibliotekari pitaju za mene direktora, ali kada još uvek nemaj dopuštenje da zaposle nekog.
I kada ih ionako ima više nego što je realno potrebno. A tako je divno raditi tamo, neretko uskočim da pomognem kada god zatreba.

Šta sam uzela danas da čitam: Filipa Davida, nagrađenu knjigu Kuća sećanja i zaborava.
Okasnelo ću je pročitati, a naišla sam na različite utiske.
Potom, Nesbeovog Crvendaća, na poslu sam se prijavila da se bavim trilerima, jer se lako čitaju, a nije mi toliko strašno književno područje.

I Jalomovu knjigu Čari psihoterapije.
Volim ovu oblast, jako sam zainteresovana, a Jalom je vrsnik u svom poslu.

Evo i mene, nakon odmora...jos sutra, pa na posao.
Na putu sam citala Spora smrt Lusijane B..Ostalo mi je malo do kraja...sam rasplet.
Nisam nista ocekivala, mada se kroz maglu secam da su komentari bili pozitivni.
Brzo se cita, pitko je i dopao mi se zaplet, kao i sama ideja...

A sto se Noci knjige tice, otisla sam oko 21h...i utisak mi je najgori do sada...
Guzva, tesno, muzika tresti da sam jedva uspevala da se skoncentrisem na ono sto citam, zaposleni prenapadni, bilo je dosta ljudi sa tinejdzerima sa kojima se raspravljaju oko izbora ... Ne znam, sve mi je smetalo...
Nisam imala nikakvu listu zelja, pa sam isla na sigurno i uzela novog Nesbe-a, Uhodu, Belu princezu, novu knjigu basni sam kupila sestricu i predivno je uradjena, znam da ce se radovati, a izbor cetvrte je bio prava agonija.Niceg sa spiska nisam mogla da se setim, a u onoj atmosferi ni da vidim.Uzeh na kraju Slepog ubicu, sve nesto misleci da je rasprodata, pa kao hajde, a u stvari nije.Znam da je hvaljena, ali nikad je nisam zelela zbog onih ružnih korica...znam, besmisleno...
I vratih se kuci, onako..nikakva...

- - - - - - - - - -

Cestitke za rodjendan Bi i Kamenitoj...za dobre zelje nikad nije kasno!

Cestitke Bi i za bracni jubilej! :heart:

Poslednja izmena:
Hvala, Kerefeko... biće da si ostarila kad ti smetaju te stvari: muzika, gužva.... zato ja ne idem na sajam, a ni na Noć knjige. ( A i zato što izbegavam da kupujem)

I ja tolik dugo čekam posao u biblioteci, svi bibliotekari pitaju za mene direktora, ali kada još uvek nemaj dopuštenje da zaposle nekog.
I kada ih ionako ima više nego što je realno potrebno. A tako je divno raditi tamo, neretko uskočim da pomognem kada god zatreba.

Šta sam uzela danas da čitam: Filipa Davida, nagrađenu knjigu Kuća sećanja i zaborava.
Okasnelo ću je pročitati, a naišla sam na različite utiske.
Potom, Nesbeovog Crvendaća, na poslu sam se prijavila da se bavim trilerima, jer se lako čitaju, a nije mi toliko strašno književno područje.

I Jalomovu knjigu Čari psihoterapije.
Volim ovu oblast, jako sam zainteresovana, a Jalom je vrsnik u svom poslu.

Znači, i ti čekaš posao u biblioteci, a već stičeš i iskustvo :D. Znam da je na snazi zabrana zapošljavanja, ali da uvek neko nekog svog može da ubaci. Pošto ja nisam ničija ne nadam se. A sada na Filološkom postoji poseban smer za bibliotekare, pa ako je i po pravdi, ne ispunjavam uslove. To je prosto onako u domenu želja i maštanja. "Šta bih volela da budem kad porastem".

Nameravam da uzmem da čitam Nesbea (baš je jedna žena nešto uzela kad sam ja bila), ali je svojevremeno Linejna napisala da nije loše čitati po redu, a prvi je Crvendać, pa ću pokušati da nadjem Crvendaća. Ta žena kaže da ne prati nikakav redosled, i da joj takva vrsta trilera jako prija za opuštanje... Pa ne bi ga svi ovde kupovali i čitali da ne valja.

Munlajt, ne znam zašto kažeš da ćeš okasnelo pročitati Filipa Davida, pa to je još uvek aktuelni najnoviji dobitnik NIN-ove nagrade jer za ovu godinu još nije dodeljena. Sad sam pokušala da izguglam ima li išta za ovu godinu, pa nisam ništa našla.

H

Munlajt, ne znam zašto kažeš da ćeš okasnelo pročitati Filipa Davida, pa to je još uvek aktuelni najnoviji dobitnik NIN-ove nagrade jer za ovu godinu još nije dodeljena. Sad sam pokušala da izguglam ima li išta za ovu godinu, pa nisam ništa našla.

Procitala knjigu, poklonila drugarici i zavrsila s njim. Za vjek i vjekovma,. Sve je vec 100 puta napisano,
receno, vidjeno i to mnogo bolje ( recimo kod Kisha i Tishme ako cemo samo o nasim autorima), a o Filip Rotu i Kertezu u da ne govorim.

Hvala, Kerefeko... biće da si ostarila kad ti smetaju te stvari: muzika, gužva.... zato ja ne idem na sajam, a ni na Noć knjige. ( A i zato što izbegavam da kupujem)

Znači, i ti čekaš posao u biblioteci, a već stičeš i iskustvo :D. Znam da je na snazi zabrana zapošljavanja, ali da uvek neko nekog svog može da ubaci. Pošto ja nisam ničija ne nadam se. A sada na Filološkom postoji poseban smer za bibliotekare, pa ako je i po pravdi, ne ispunjavam uslove. To je prosto onako u domenu želja i maštanja. "Šta bih volela da budem kad porastem".

Nameravam da uzmem da čitam Nesbea (baš je jedna žena nešto uzela kad sam ja bila), ali je svojevremeno Linejna napisala da nije loše čitati po redu, a prvi je Crvendać, pa ću pokušati da nadjem Crvendaća. Ta žena kaže da ne prati nikakav redosled, i da joj takva vrsta trilera jako prija za opuštanje... Pa ne bi ga svi ovde kupovali i čitali da ne valja.

Pade mi to na pamet, ali kad bolje razmislim, ja nikad nisam ni bila neki tip za guzvu i buku...mada sam sama po sebi prilicno energična i bučna :D
Vise je to mix svega sto mi se tamo nije dopalo,a neke detalje nisam htela da pominjem...

Odoh da zavrsim Sporu smrt Lusijane B.

Nesbeovi trileri su sve samo ne tralala laganica kao vecina trilera. ;)
Serijal o huleu nije nuzno citati redom a knjige van serijala narocito nije nuzno

Dobro, nisam ni ja shvatilaa da je to u nastavcima, pa da mora redom, nego, ako se u nekoj knjizi pominje lik ili dogadjaj iz neke ranije, onda sam ja sva srećna jer znam ko je to ili šta se desilo.

Nije prvi Crvendać, nego Slepi miš. Doduše, on je kasnije, tj.tek skoro objavljen, ali je hronološki prvi. Crvendać je prva prevedena knjiga o Hariju Huleu (Nesbeovom detektivu) pa je stoga smatraju prvom, ali po realnom redosledu nije ni posle Slepog miša, već slede Bubašvabe, koje još nisu prevedene na srpski.

Kada kažem "okasnelo" mislim ponajviše na to da je bio u žiži baš sveže nakon nagrade, sada je malo i pao u zapećak, takoreći. :D

Bi i Kamenita, srecan vam rodjendan! :heart:

Hajde sad da cujem sta da cita covek zeljan opisa (posebno zime)?
Poslednjih nekoliko knjiga su mi u tom smislu bili potpuni promasaji, samo tece prica, puno dijaloga, puno radnje a deskripcija nula.

Jos 50 strana i rastajem se od Gordera. :)

Pisam iz Norveske. Ja bolju knjigu sa opisima zime nisam citala.

- - - - - - - - - -

Pod uslovom da je ti vec nisi procitala, naravno :D

- - - - - - - - - -

Pade mi to na pamet, ali kad bolje razmislim, ja nikad nisam ni bila neki tip za guzvu i buku...mada sam sama po sebi prilicno energična i bučna :D
Vise je to mix svega sto mi se tamo nije dopalo,a neke detalje nisam htela da pominjem...

Odoh da zavrsim Sporu smrt Lusijane B.
E, sad me kopka sta to nisi htela da pominjes :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back