Srećan rođendan Kamenitoj i Gđi Bi, sve najlepše. Pahuljici sam već čestitala, ali nisam ovde, tako da srećan još jedanput
Išla sam sinoć na Noć knjige s Pahuljicom u zemunske Delfe, mada je bila tolika gužva (celu knjižaru je zauzeo red koji se protezao od kase do ulaznih vrata maltene); nisam mogla da uživam u razgledanju (niti da popijem čaj), pa sam za pet minuta odabrala nekoliko knjiga tj. onoliko koliko sam mogla da ponesem.
Evo slike, nadam se da neće opet ispasti čudnovato izdužena, kao što se dešava u poslednje vreme kad kačim nešto na ovom forumu. Desno su one koje sam juče kupila (LaRousse i Hogvortska biblioteka su prilično teške, nije trebalo da ih teglim;ove tri Lagunine sam uvalila sa Pahuljičinim na kasi da bih dobila popust 40% ), a levo su nakupljene zalihe - ono što ću da čitam ove zime.
E, da, pročitala sam
Tajnu devet soba (Džesi Berton, Vulkan). Izašla je relativno skoro, pred Sajam, čini mi se, što je za mene raritet jer obično čitam 'bajate' knjige. Amsterdam, 17. vek. Osamnaestogodišnja nevesta Nela Ortman stupa u svoj novi dom, gde živi njen suprug trgovac sa svojom ukočenom, hladnom sestrom. On joj na poklon kupuje igračku - repliku kuće u kojoj stanuju. Nela nalazi zanatliju, minijaturistu, koji joj izrađuje nekoliko predmeta za tu kućicu, međutim, počinju da joj stižu i figure koje nije naručila, i s njima počinje da se dešava nešto čudno.
Nije ništa spektakularno, ali je knjiga pristojna, po mom mišljenju. Može se nešto saznati iz svakodnevnog života i običaja Holanđana u to doba, što je zanimljivo. Na kraju knjige se čak nalaze i liste koliko je šta koštalo u to vreme, kolike su bile plate građana i slično.