Linejna
Veoma poznat
- Poruka
- 10.878
I meni se dopala knjiga Tamo gde mesec nije.
Posebno zbog tematike.
Posebno zbog tematike.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ако си већ ишла на на тај сајт, што ме замајаваш?Nije radio dve nedelje, potvrdili su mi juče...![]()
Ако си већ ишла на на тај сајт, што ме замајаваш?

E, hvala ti što videh šta je kibuc.Nekoliko puta sam se pitala tokom čitanja, a mrezelo me da ustanem i guglam, posle sam zaboravila...
![]()
Šta sve ne primimo sa Zapada. Pitam se samo da l' je i mlada nevina...
Mada, ako je to sledeća moda, restauracija himena je rutinska operacija...
Pa, s kim si otišla na venčanje? S deverom?
Prvi put čujem...![]()
Stvarno prvi put čuješ?
Da, dever i moja kuma su bili sa mnom u kolima. Ali, znaš da kod nas svaki kraj ima svoje običaje... Možda se i kod nas nešto promenilo u medjuvremenu. Slabo idem na svadbe.
) ziv covek nije hteo da se vencava tog danaМлада се води покривена булцем и на коњу, а са обеју страна иду девери који је пењу и скидају са коња. Млађи девер обично води коња а старији држи невесту. У вароши младу носе у колима покривеним са свих страна платнима. Младу сваки гост дарује новцем а младожења дарује родбину девојачку као и она њега. Увођење младе у нову кућу скопчано је са многим ситним обичајима потеклим из предрасуда.
Првих дана у кући, невеста не ради никакав већи посао; већ се упознаје са кућом и дочекује госте. Осим тога, тих дана она пере свим укућанима ноге.
Нушић, Косово
Mnogo je to teško i tužno. Jednom sam u gradu čekala da se otvori semafor da pređem ulicu, a žena do mene je vikala i svađala se sama sa sobom. Shvatila sam o čemu se radi, i baš je to strašno.Ja sam poznavala osobu koja je imala dijagnozu šizofrenije. Viđala sam je povremeno i tačno se videlo kako bolest napreduje
Dugo već nemam priliku da je vidim i ne znam šta je sa njom. A volela bih da je dobro (što je verovatno nemoguće), jer je osoba u osnovi bila dobra duša.
Meni se nije svidela zbog tematike, jer je tema preteška, već zbog tog opisa unutrašnjeg doživljaja sveta ljudi sa tim problemom (ne svih, naravno), šta je realno a šta nije, i kako se s tim nose.I meni se dopala knjiga Tamo gde mesec nije.
Posebno zbog tematike.
Najgore od svega je sto ljudi nemaju pojma o tome a misle da znaju(kao i mnogo stosta) i sto su takvi ljudi izlozeni stigmatizaciji, ali ne samo oni.(i dr.psih. poremecaji, a i bolesti koje nisu psihicke)
Sizofrenija se uspesno moze drzati pod kontrolom i ziveti normalno, da tako kazem.

Ima naravno kibuca jos uvek, ali to vise nije " to". Ovi kibuci o kojima Oz pise iz ranijih su vremena, a posle WWII mladi ljudi su bili ocharani idejom da doprinesuNaravno..
Elem, Rayela kad pominjete kibuc, msm u Izraelu i danas ima kibuca i mnogi Jevreji koji ne zive tamo, ipak salju svoju decu
da provedu odredjeno vreme u kibucu.
Pročitala sam Prijatelji, ljubavnici, čokolada Aleksandra Mekol Smita, onako, izgleda da sam ga se zasitila.
A, da, pročitala sam i Konstantinovo raskršće. Nije mi bilo loše, dopada mi se sklop rečenice, ali zameram što su poglavlja nekako sva iscepkana i zbrda-zdola.
Moguće je da sam još nešto pročitala u poslednjih par nedelja, dopisaću ako se setim.
Ово нема везе. Да је стварно то разлог, ти би једноставно проверила за неколико секунди да ли је сајт прорадио. А шта ја да кажем за неког колико је он тежак, кад годинама гледа овај мој потпис - и ништа!E, kako si ti težak čovek...
Naravno da sam išla godinama ranije, ali u poslednje vreme nisam uspevala. Zato sam te i pitala. Kad si me poslao tamo gde treba, slučajno proverih svoje stanje i videh da me i dalje duže sa jednom knjigom koju sam vratila. Onda sam se naljutila i pozvala biblioteku, gde mi rekoše nakon provere da je jesam vratila, a da im sajt nije radio dve nedelje. Je l' ti sad jasno?![]()
Najgore od svega je sto ljudi nemaju pojma o tome a misle da znaju(kao i mnogo stosta) i sto su takvi ljudi izlozeni stigmatizaciji, ali ne samo oni.(i dr.psih. poremecaji, a i bolesti koje nisu psihicke)
Sizofrenija se uspesno moze drzati pod kontrolom i ziveti normalno, da tako kazem.
Ja sam pitala da li je neko citao Palmin pirinac..a ne secam da se odgovora jeste li ili nije![]()