Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ово нема везе. Да је стварно то разлог, ти би једноставно проверила за неколико секунди да ли је сајт прорадио. А шта ја да кажем за неког колико је он тежак, кад годинама гледа овај мој потпис - и ништа!
А притом је још и професор!

Ako će se vređamo sad...
Ja sam učila oba pisma, podjednako se služim i jednim i drugim, i to tako što pisana slova pišem isključivo ćirilicom a štampana latinicom. Čista stvar navike. Otkad ne učim engleski, nisam napisala ni jednu reč pisanom latinicom. U školi pišem isključivo ćirilicom, kako dnevnik i dokumenta, tako i na tabli, osim kada su u pitanju matematički pojmovi, koji ne poznaju ćirilicu.
Ko zna zašto sam ti sve ovo ispričala...
I, zašto bih ja morala da se dičim Srpstvom? :think: Iz dana u dan, sve više me je sramota. Na sledećem popisu stanovništva, izjasniću se kao Romkinja. Više se isplati, i to po zakonu. Ne želim da budem kao ove patriote što pokradoše sve...

Ako će se vređamo sad...
Ja sam učila oba pisma, podjednako se služim i jednim i drugim, i to tako što pisana slova pišem isključivo ćirilicom a štampana latinicom. Čista stvar navike. Otkad ne učim engleski, nisam napisala ni jednu reč pisanom latinicom. U školi pišem isključivo ćirilicom, kako dnevnik i dokumenta, tako i na tabli, osim kada su u pitanju matematički pojmovi, koji ne poznaju ćirilicu.
Ko zna zašto sam ti sve ovo ispričala...
I, zašto bih ja morala da se dičim Srpstvom? :think: Iz dana u dan, sve više me je sramota. Na sledećem popisu stanovništva, izjasniću se kao Romkinja. Više se isplati, i to po zakonu. Ne želim da budem kao ove patriote što pokradoše sve...

I bolje da se ne dicis jer ovi sto se dice srpstvom nemaju srama u nemoralnim odlukama...a poslednja u nizu je ukidajnje trudnickog bolovanja!?! :dash:
Muka mi je od ove zemlje i velikih srba koji nas vode u propast. Niko toliko bezobrazno otvoreno ne unistava svoju zemlju kao nasa bagra!

Ja pišem ćirilicom u stvarnom životu, a na Internetu se više služim latinicom.
Mada, pomalo mi smeta kad neko koristi 'ošišanu' latinicu, pa nekad ne znam da li je C u stvarnosti C, Č ili Ć. Sećam se da je neka od vas preporučivala knjigu ''Istorija sveta u 6 pica'', pa sam najpre pomislila da je reč o picama (nisam nikad pre toga čula za tu knjigu), tek sam na sajtu izdavača videla da je reč o piću. Desi se da nekad kucam s telefona na kome nemam odgovarajuće pismo, i stoga se trudim da uglavnom odgovaram sa laptopa.
Najviše mi smeta trovanje srpskog jezika nepotrebnim stranim izrazima. Nedavno sam otvorila časopis Joy i zgranula se nad prekomernom upotrebom engleskih reči i nepismenošću autora tekstova. Ja vala pare na to više ne bacam (od tih ženskih magazina jedino je Bazar koliko-toliko ostao normalan).

Waterfall, moguće je i da sam ja nešto pobrkala. Moj trudnički mozak je počeo da otkazuje (zato sam celo leto i čitala tralalala knjige, bila sam suviše iscrpljena za nešto iole ozbiljno). Ali, nemojte mi čestitati; nakon onog fijaska od prošle godine, strepim gotovo svakodnevno. Mislim da neću ići na Sajam, ali možda pošaljem tatu da mi donese koju knjižicu.

knjiga oceva,ne mogu da je ostavim,u dahu se cita

Mikloš Vamoš?
Probaj posle i njegovu Majka je samo jedna.
Sasvim je drugačija a odlična. Meni jedna od omiljenih knjiga inače :)

Imam blagi utisak da bi ti se dopala.
Imam obe, ali nisam citala. Bojim se da ne postanem kao Krasuljak. Gomilam knjige, a citam iz biblioteke.

Ja pišem ćirilicom u stvarnom životu, a na Internetu se više služim latinicom.
Mada, pomalo mi smeta kad neko koristi 'ošišanu' latinicu, pa nekad ne znam da li je C u stvarnosti C, Č ili Ć. Sećam se da je neka od vas preporučivala knjigu ''Istorija sveta u 6 pica'', pa sam najpre pomislila da je reč o picama (nisam nikad pre toga čula za tu knjigu), tek sam na sajtu izdavača videla da je reč o piću. Desi se da nekad kucam s telefona na kome nemam odgovarajuće pismo, i stoga se trudim da uglavnom odgovaram sa laptopa.
Najviše mi smeta trovanje srpskog jezika nepotrebnim stranim izrazima. Nedavno sam otvorila časopis Joy i zgranula se nad prekomernom upotrebom engleskih reči i nepismenošću autora tekstova. Ja vala pare na to više ne bacam (od tih ženskih magazina jedino je Bazar koliko-toliko ostao normalan).

Waterfall, moguće je i da sam ja nešto pobrkala. Moj trudnički mozak je počeo da otkazuje (zato sam celo leto i čitala tralalala knjige, bila sam suviše iscrpljena za nešto iole ozbiljno). Ali, nemojte mi čestitati; nakon onog fijaska od prošle godine, strepim gotovo svakodnevno. Mislim da neću ići na Sajam, ali možda pošaljem tatu da mi donese koju knjižicu.
Necemo ti cestitati, samo pozeleti da ovaj put sve prodje dobro.
Mi ne vodimo racuna ni o cemu nasem, ni o jeziku, ni o prirodnim lepotama, ni o kulturno-istorijskim spomenicima, ni o ljudima, deci..... samo izvesni slojevi o svojim dzepovima....
Zahuktava se radnja u Istrajna ljubav Ijana Makjuana.

Smokvo, imam je godinama. Ne postizavam...:(
rado,manje seksa,vise citanja...:mrgreen:
Mikloš Vamoš?
Probaj posle i njegovu Majka je samo jedna.
Sasvim je drugačija a odlična. Meni jedna od omiljenih knjiga inače :)

Imam blagi utisak da bi ti se dopala.

ovo mi je palo sasvim slucajno u ruke,vreme 18 vek,skoro nema dijaloga...mislim to meni nece bas ici.al od prve strane me je ponelo
videcu u biblioteci za tu knjigu,majka je samo jedna.hvala ti

Kako ću, sestro slatka... Letnje vreme, prozori otvoreni, a ova deca po komšiluku ne gledaju da l' je noć ili dan... Zornjak, podnjak, sex na eks... Vrište li, vrište, ič ne mogu da čitam... :sad2:

- - - - - - - - - -

Imam obe, ali nisam citala. Bojim se da ne postanem kao Krasuljak. Gomilam knjige, a citam iz biblioteke.

I nije ti neki uzor... :lol:

Imam pitanje za one koji su čitali serijal Pesma leda i vatre. Da li vam se čini da je ova knjiga što je skoro izašla Vitez Sedam kraljevstava vezana za serijal u smislu da je neophodno imati je, ili je to samo nešto da se popuni vreme do izlaska sledećeg nastavka serijala?

A čitam ipak Igru anđela. Za stotinak strana koliko sam juče pročitala, deluje mi da je fina. Danas nisam ni stranu pročitala, sutra nastavljam.

Što se korišćenja ćirilice i latinice tiče, koristim oba pisma. Potpisujem se ćirilicom. Kada treba nešto brzo da napišem, koristim pisanu latinicu, i u tom slučaju rukopis mi je katastrofalan, ali razaberem šta sam napisala. Inače, kada pišem nešto a ne žurim, pišem pisanom ćirilicom, lepo i čitko (skromno od mene, nema šta :lol:) A inače, volim kad vidim lep rukopis. I nervira me rukopis lekara. Za njih važi da pišu katastrofalno, što se vidi kada čitaš recepte, ali mi to deluje nekako isforsirano.

Poslednja izmena:
Moram da nadjem Tri ratna druga...a ne znam gde i kako ali mora da bude moja do sutra:besna:

Danas mi je drugarica prepricavala tako mekano radnju da sam se zaljubila bez da sam roman okrznula krajickom oka:lol:

Ako me iznevere knjizare, ritnucu ih u tur:evil:

Ja znam osim toga sto slepo kucam i cirilicu i latinicu sa nasim slovima (i bez) i na stranim jezicima i stenografiju. To je tek uzivanje!
Koja je zainteresovana da je poducavam?
Ionako nemam posao, pa bih mogla nekome da drzim casove stenografije. Vrlo povoljno.
Uspeh zagarantovan. Dolazim.
P.S. Ovo ispade oglas. :)

Sa ovog mog kompa mogu da kucam samo ``osisanu`` latinicu (bas je dobar izraz upotrebila Elefterija).

Moram da nadjem Tri ratna druga...a ne znam gde i kako ali mora da bude moja do sutra:besna:

Danas mi je drugarica prepricavala tako mekano radnju da sam se zaljubila bez da sam roman okrznula krajickom oka:lol:

Ako me iznevere knjizare, ritnucu ih u tur:evil:

**Freya**, ti si ista kao ja.
Hocu sad i hocu sve!
Ima na vockicama, ali ti sigurno hoces novu knjigu iz knjizare.
Mislim i ja da Remarka nema po knjizarama da se kupi, ali proveri.

Grrrrrr:evil:...Krasuljak, nadam se da cuvas pod kljucem knjige jer mozda neka, upsi, nestane preko noci:lol:

Linejna, potpuno mi je svejedno da li je nova ili se provukla kroz hiljadu ruku...moram priznati da volim biblioteke i stare knjige, imaju neki poseban miris samo nisam u prilici da je iznajmim sada...pokusacu da pozajmim od prijateljice...odnosno, idem sutra u Mladinsku knjigu, tamo radi jedan razgovorljiv mladic koji voli ljudi koji vole knjige, mozda mi moze pomoci:)

Vockice su mi nedostizne jer...nisam registrovana...grrrrrr Freya, grrrrrr:evil:

Grrrrrr:evil:...Krasuljak, nadam se da cuvas pod kljucem knjige jer mozda neka, upsi, nestane preko noci:lol:

Linejna, potpuno mi je svejedno da li je nova ili se provukla kroz hiljadu ruku...moram priznati da volim biblioteke i stare knjige, imaju neki poseban miris samo nisam u prilici da je iznajmim sada...pokusacu da pozajmim od prijateljice...odnosno, idem sutra u Mladinsku knjigu, tamo radi jedan razgovorljiv mladic koji voli ljudi koji vole knjige, mozda mi moze pomoci:)

Vockice su mi nedostizne jer...nisam registrovana...grrrrrr Freya, grrrrrr:evil:
Ja sam svoju davala jednoj devojci, ćerki naših prijatelja. Vraćena mi je posle godinu dana potpuno raskupusana. To je bilo prvi put da plačem zbog knjige. Ti si iz Niša, pozajmiću ti je ako ne nađeš.

Hvala Krasuljak na ponudi, ako ne napravim nista zakmecacu ovde:lol:

Inace, potrazicu Bela kao mleko crvena kao krv, sada sam videla sjajne preporuke...tako mi se cita nesto ljubavno, mesecima trazim lepu ljubavnu knjigu da se pogubim u istoj:besna:

ovo mi je palo sasvim slucajno u ruke,vreme 18 vek,skoro nema dijaloga...mislim to meni nece bas ici.al od prve strane me je ponelo
videcu u biblioteci za tu knjigu,majka je samo jedna.hvala ti

PREDIVNA knjiga! Bas mi je drago da ti se svidja. Meni je Knjiga oceva bolja od Majka je samo jedna ali nije ni druga losa.

Hvala Krasuljak na ponudi, ako ne napravim nista zakmecacu ovde:lol:

Inace, potrazicu Bela kao mleko crvena kao krv, sada sam videla sjajne preporuke...tako mi se cita nesto ljubavno, mesecima trazim lepu ljubavnu knjigu da se pogubim u istoj:besna:
Mislim, jel to postoji?
Ja nekako ne mogu da se setim u ovom trenutku ni jedne a da nije neka klasika :think:
Ovo novo sve neka bljuzga, barem ono što sam ja pokušala.

Meni su ljubavne (od ovih novih) samo neke koje to nisu, ali neki delovi recimo jesu.
Tako nešto. Sećam se Zorana Ćirića (potpuno netipično) i neke njegove priče. Otkinula sam na nju.
A drugi verovatno to ne bi svrstali u kategoriju "ljubavno".

Ali eto ako se neko seti neke ljubavne knjige neka preporuči :)

Necemo ti cestitati, samo pozeleti da ovaj put sve prodje dobro.
Mi ne vodimo racuna ni o cemu nasem, ni o jeziku, ni o prirodnim lepotama, ni o kulturno-istorijskim spomenicima, ni o ljudima, deci..... samo izvesni slojevi o svojim dzepovima....
Zahuktava se radnja u Istrajna ljubav Ijana Makjuana.

Znaci, dobra? :)

I ja se slazem sa tobom za Nocni cirkus. Jos je i neobicna.
I Vremeplovceva zena ima lepu ljubavnu pricu.
Ne moze se samo pisati o ljubavi, jer bi to bio cik-lit najobicniji, a ja takve knjige ne citam.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Slične teme

Back