Prvo me mrzelo da pročitam onu Milevinu pesmu, ali mnogo bi pogrešila da nisam. Super je. I poučna!
A ja sam danas bila u Gradskoj biblioteci da vratim Mo Jana i da uzmem nešto. A kad sam zašla medju one police ja se izgubila. U ovim bibliotekama u koje ja idem ima 100-injak knjiga na policama, pa ili začas nadjem nešto ili tražim sa spiska.
Gledam ja tako, biram, bacam pogled na moje spiskove, na tri papirića, samo nabacani naslovi i pisci, bez ikakvog reda, ne mogu da se snadjem. Knjige nabijene u one police, a posle ukapiram da ima i drugi red knjiga. Pa koliko bi mi vremena trebalo da pogledam sve. Jel uopšte neko izvlači nešto izg tog drugog reda? I tako ja gledam, biram, "Što ću, što ću.." Ima poznatih, ali više su mi nepoznate ili me ne zanimaju.
I onda vidim
Kuća prašine i snova , Brende Rid, setim se da je pominjana ovde. Eeee, ali nije mi palo na pamet da je pominjan po zlu. Pretražim i nadjem Pahuljicin, ne baš blagonaklon prikaz. Pa videću, hoću li je čitati.
Uzela sam i
Nevestu iz Mumbaja, Karin Fosum. O njoj su mišljenja bila jednoglasno pozitivna. Nećkala sam se oko knjige
Čudo u poskokovoj dragi, ali nisam uzela.Tražila sam Nesbea, nisam ništa videla.
Ali prvo da završim Prvu damsku detektivsku agenciju.