Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo da znas da nisi unikatna:D

I meni je postao kuluk da gledam filmove, ja zapravo nista vise ne gledam osim vesti, neku kratku emisiju o zivotinjama, ili reportazu
( nema veze o cemu), ali serije i filmove ne mogu. A ranije nisam izbijala iz bioskopa i to hard core samo kinoteka i kultni filmovi,
a nekada su za moj ukus bili svi evropski kultni. Mislila sam da je to zato sto sam matora, ali moj muz ( matoriji od mene) moze uvece i dva filma da gleda.
Meni je to nekako i gubljenje vremena. Na netu ga kao ne gubim;)

Ja mislim da godinama nisam film pogledao od početka do kraja. Serije gledam samo na netu, gdje nema reklama, a i to samo ove kratke humorističke od 20-25 minuta. Istina, gledao sam Breaking Bad. To je bila stvarno dobra serija.
Inače, pročitao sam Parove i za koji dan ću nešto o njima napisati. Kao intermezzo do nečega ozbiljnijeg čitam Top je bio vreo od mladog Kecmanovića. I nije vrijedno neke pažnje, ali razvukao je ono malo teksta, pa se brzo čita.

Ja mislim da godinama nisam film pogledao od početka do kraja. Serije gledam samo na netu, gdje nema reklama, a i to samo ove kratke humorističke od 20-25 minuta. Istina, gledao sam Breaking Bad. To je bila stvarno dobra serija.
Inače, pročitao sam Parove i za koji dan ću nešto o njima napisati. Kao intermezzo do nečega ozbiljnijeg čitam Top je bio vreo od mladog Kecmanovića. I nije vrijedno neke pažnje, ali razvukao je ono malo teksta, pa se brzo čita.
Vidis Lamar da nisi usamljena:D
Mnogi tako, al se stide da priznaju.
Ma ne moze covek sve da postigne, gledam i ja, ali takodje samo na netu neki " humor" svejedno odakle je, i kako se lepo primetio, to moze da ti privuce
paznju i da uzivas u vrrr glave 15-20 minuta.

Inace je cudan taj odnos svakog od nas, kako vidimo ljudi to i savrseno drugacije dozivljavaju, knjiga-film. Ja sam filmove snimane po Forsterovim knjigama,
sve od reda ( valjda ih ima cetiri) odgledala uredno i mnogo su mi se dopali. Mnogo godina kasnije citam sve cetiri knjige i shvatam da je u filmovima
( a svakako da nije ni moguce drugacije cak i za najbolje rezisere, scenariste i glumce) tema samo jedan deo romana, obicno neka ljubav, mozda i predeli,
atmosfera, ali to jednostavno nije to.

Najvece sa iznenadjenje dozivela sa ( knjigom) filmom Dr,Zivago. Film sam naravno gledala, ali posto je to nekakva love story knjigu sam odbijala da citam
jer me te pricice ne zanimaju. tek sam nedavno procitala konacno roman. U romanu od recimo 500 strana mozda samo pedesetak ( ako je i toliko) ima uopste
nekakve veze sa pricom iz filma. Pasternak je genijalan, ko nije knjigu citao, preporucuje, a ko voli poeziju neka ga tako upozna.

Jedan jedini film me je raspametio, a knjigu sam citala pre toga, je Smrt u Veneciji. Viskonti je reziser, smatra se
da je ovom svojom adaptacijom tog remek dela i sam napravio remek delo.

Poslednja izmena:
Vidis Lamar da nisi usamljena :D
Mnogi tako, al se stide da priznaju.
Ma ne moze covek sve da postigne, gledam i ja, ali takodje samo na netu neki " humor" svejedno odakle je, i kako se lepo primetio, to moze da ti privuce
paznju i da uzivas u vrrr glave 15-20 minuta.
Inace je cudan taj odnos svakog od nas, kako vidimo ljudi to i savrseno drugacije dozivljavaju, knjiga-film. Ja sam filmove snimane po Forsterovim knjigama,
sve od reda ( valjda ih ima cetiri) odgledala uredno i mnogo su mi se dopali. Mnogo godina kasnije citam sve cetiri knjige i shvatam da je u filmovima
( a svakako da nije ni moguce drugacije cak i za najbolje rezisere, scenariste i glumce) tema samo jedan deo romana, obicno neka ljubav, mozda i predeli,
atmosfera, ali to jednostavno nije to.

Najvece sa iznenadjenje dozivela sa ( knjigom) filmom Dr,Zivago. Film sam naravno gledala, ali posto je to nekakva love story knjigu sam odbijala da citam
jer me te pricice ne zanimaju. tek sam nedavno procitala konacno roman. U romanu od recimo 500 strana mozda samo pedesetak ( ako je i toliko) ima uopste
nekakve veze sa pricom iz filma. Pasternak je genijalan, ko nije knjigu citao, preporucuje, a ko voli poeziju neka ga tako upozna.

Jedan jedini film me je raspametio, a knjigu sam citala pre toga, je Smrt u Veneciji. Viskonti je reziser, smatra se
da je ovom svojom adaptacijom tog remek dela i sam napravio remek delo.
Uh, pade mi kamen sa srca
smilie_girl_250.gif

- - - - - - - - - -

Ali rešila sam sada kada počne zima (mada ona ove godine nije ni prolazila :evil: ) da se malo više posvetim filmovima.

Onaj crtez je za male Amere.
Oni tako pisu jedinicu, a i dvojku.
Deca su deca, pa cestitam svim skolarcima na svetu prvi dan skole!
Da redjaju petice, da ne bubaju vec da budu radoznali jer se samo tako najlakse uci.

I srećan 1. septembar

smilie_school_037.gif

(Ova strpljiva plavuša sa naočarima je naravno Rada :D )

Kako si samo uspela da nadješ Radinu sliku.
Pridružujem se i ja lepim željama za početak školske godine svima.
Ćerka mi je u dubokoj depresiji zbog toga, a ovo joj je poslednja godina škole. (Ako ne bude ponavljala, ili ne bude nastavnik, što ne mogu da zamislim ni u najludjim snovima.)

A meni je prvi dan godišnjeg odmora i divno sam ga započela: naspavala se, pa opušteno šetala sa psom više od sat vremena, kupila šta treba za ručak, raširila veš, stavila još jednu turu da se opere jer je vreme idealno za sušenje, vetar i sunce, (a za sutra već najavljuju pogoršanje), doručkovala s ćerkom, pa pile kafu na terasi, iznela Mo Jena na istu, .... zakazala depilaciju za sutra. Uuuuu, pa već sam uradila previše stvari ;) , moram malo da usporim. :hahaha:

Kako si samo uspela da nadješ Radinu sliku.
Pridružujem se i ja lepim željama za početak školske godine svima.
Ćerka mi je u dubokoj depresiji zbog toga, a ovo joj je poslednja godina škole. (Ako ne bude ponavljala, ili ne bude nastavnik, što ne mogu da zamislim ni u najludjim snovima.)

A meni je prvi dan godišnjeg odmora i divno sam ga započela: naspavala se, pa opušteno šetala sa psom više od sat vremena, kupila šta treba za ručak, raširila veš, stavila još jednu turu da se opere jer je vreme idealno za sušenje, vetar i sunce, (a za sutra već najavljuju pogoršanje), doručkovala s ćerkom, pa pile kafu na terasi, iznela Mo Jena na istu, .... zakazala depilaciju za sutra. Uuuuu, pa već sam uradila previše stvari ;) , moram malo da usporim. :hahaha:

Ja se tebi divim kako si organizovana. I ti si neka matematicarka?;)

Živa istina i kada sam ja u pitanju. Samo Slepilo ne odgledah sinoć.
A davno, pre nego što sam pročitala knjigu, jesam odgledala neke delove ne znajući da se radi o filmu rađenom po knjizi.
I zato mi je bilo nešto mučno da prolazim kroz to ponovo.

Nego ni to nije pravi razlog. Ja jednostano u zadnjih par godina jedva da sam pošteno odgledala tek par filmova.
Ja, koja sam nekada filmove gledala isto koliko sam i čitala, sada uopšte nemam koncentraciju da odgledam film!
Odgledala sam polovinu Kradljivice, dopalo mi se, nisam imala vremena tada za ceo film, ali nikada ga nisam nastavila!

Ja ne znam šta je sa mnom :eek:

- - - - - - - - - -

Bože, bože, koliko sam samo puta upotrebila to "ja" :evil:

Samo da znas da nisi unikatna:D

I meni je postao kuluk da gledam filmove, ja zapravo nista vise ne gledam osim vesti, neku kratku emisiju o zivotinjama, ili reportazu
( nema veze o cemu), ali serije i filmove ne mogu. A ranije nisam izbijala iz bioskopa i to hard core samo kinoteka i kultni filmovi,
a nekada su za moj ukus bili svi evropski kultni. Mislila sam da je to zato sto sam matora, ali moj muz ( matoriji od mene) moze uvece i dva filma da gleda.
Meni je to nekako i gubljenje vremena. Na netu ga kao ne gubim;)

Al' smo se našle, sve gospodže u najboljim godinama...:zcepanje: Ako vam nešto znači, ni ja nemam živaca za filmove.

Poslednja izmena:
Ja mislim da godinama nisam film pogledao od početka do kraja.

Pardon. I gospoda...:lol:

- - - - - - - - - -

Svima koji danas polaze u skolu, deci, mamama i tatama, a bogami i nastavnicima srecan prvi skolski dan.

:hvala: :cmok:
Preživesmo i to...:)

- - - - - - - - - -

Ja prvo nastavnom osoblju, onda decici, a za mame i tate me bas briga:D

:heart2: :lol:

- - - - - - - - - -

I srećan 1. septembar

smilie_school_037.gif

(Ova strpljiva plavuša sa naočarima je naravno Rada :D )
Stvarno ličimo...:rotf:

Gde me nađe...:cmok:

Nisam, ja sam jezičarka. Hvala ti što tako misliš, a ja uvek mislim da to može i bolje.
Ma nema veze sta si ( znala sam ili pretpostavljala da si jezicarka), neki si organzovan covek, iako si zena:D
Valjda je ta organizacija u svakodnevncii neki genetski kod kod coveka, kod mene je totalno poremecen.
Mogu sve kad moram, al obicno ne moram nista:D

Svima koji danas polaze u skolu, deci, mamama i tatama, a bogami i nastavnicima srecan prvi skolski dan.

Pridruzujem se zeljama :)

Bem ti ja ovakvu sreću!

Danas - sjednica Nastavničkog, čas OZ, 5 časova engleskog, pisanje zapisnika o prijemu novih profesora (15 kandidata), pregovori o adaptaciji rasporeda časova.
Utorak - završavanje pisanja zapisnika o prijemu novih profesora, 3 časa, popunjavanje matične knjige i dnevnika.
Srijeda - 5 časova, pisanje 8 godišnjih planova.
Četvrtak - 3 časa, pisanje 8 mjesečnih planova, roditeljski sastanak.
Petak - 3 časa.

Ovo nije humano koliko ima obaveza!

Bem ti ja ovakvu sreću!

Danas - sjednica Nastavničkog, čas OZ, 5 časova engleskog, pisanje zapisnika o prijemu novih profesora (15 kandidata), pregovori o adaptaciji rasporeda časova.
Utorak - završavanje pisanja zapisnika o prijemu novih profesora, 3 časa, popunjavanje matične knjige i dnevnika.
Petak - 3 časa.

Pa bre i kod Staljina ( i Tite) bili samo petogodosnji planovi:D

Bem ti ja ovakvu sreću!

Petak - 3 časa.

Ima i gore...
Ja:
-sutra 4 časa, roditeljski sastanak, seminar protiv nasilja u školi... Obaveze od 7:30 do 19h.
-četvrtak, 2 časa, paaaaauzaaaa (znate da nisam odande :(), seminar -II-... Ponovo obaveze od 7:30 do 19h.
Sva ta pisanja da ne spominjem... Bar imam samo 4 programa...

Nego, ćuti kad se našlo...:aha:

Poslednja izmena:
Zaboravih da se pohvalim. Dete došlo iz škole, prvi dan srednje. Sve mu se sviđa, čak i razredna, iako je matematičarka :mrgreen: Najbolje je bilo prepričavanje, pet puta nam je sve pričal, smučilo mu se. Prvo je došao tata, pa njemu, ali ajde to je neka brzinska varijanta. Onda ja, vrlo detaljna varijanta. Pa sestra, još jednom detaljna. Pa nana, najdetaljnija. Pa tetka, tj. moja sestra-manje detalja, ali željom da naglasak bude na devojčicama. Kad ono-jedna devojčica u celom razredu.

Da ne spamujem neprekidno, meni ona Julija (Izgubiti Juliju) jako sporo ide. Nekako se još nismo pronašle. A i nemam vremena, nešto baš poteralo, stalno neka frka.

I da, Quentin me ponuka, dosta puta pominjane Parove sam čitala, al' davnoooo, mlada sam bila. Meni su se jako svideli.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back