Mrs.Bi
Veoma poznat
- Poruka
- 13.373
Razumem te potpuno, ja ni knjige ne citam gde su neki ratni zlocini ( ili bilo kakvi zlocini) tema, a filmovi o silovanjima , narrocito
na Balkanu gde lipe uvek najlepse mirishupostali su neka moda, trend.
Medjutim u samoj knjizi Slepilo silovanje je nesto sto i ne registrujes dok citas knjigu, ima mnogo vecih gadosti pri cemu knjiga
nija pisana da bi citalac perverzno uzivao u nekim gadostima nego je tema covekova zelja da vlada nad slabima, nemocnima, da ih
ugnjetava, vecita zelja za vlascu, moci pa neka je i ostrvo gubavih.
Joj, da znaš da si u pravu za ovo gore, za naše filmove, serije i knjige. Prepuno psovki, groznih scena, silovanja, raznih vrsta maltretiranja, ubistava. Ja sam pre par godina došla u situaciju da zauzmem stav kog sam se uvek užasavala: "Ne gledam domaće filmove". Jer toliko je u jednom periodu bilo takvih, da si jedva mogao da nadješ neki normalan (Zona Zamfirova, npr.). A i u knjigama.... čak ni one što su kao humorističke, ali sa tematikom ovih ratova iz 90-ih... tipa Dežulović, Jergović (izvini, Lamar) Ante Tomić i drugi... ništa tu meni nije smešno. Meni sve to izaziva užasnu teskobu i otpor.
A Saramaga ću tek čitati. Do sada sam pročitala samo Sedam sunaca..., pa ću dalje polako