Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Razmišljam da si kupim Dom gospodjice Peregrin za cudnovatu decu . Sviđa mi se naslov, sviđa mi se sve što je ispisano o oknjizi, deluje kao fina morska knjiga:) Valjda je ima na Kupindu.
Htela sam da kupim i Otmenost ježa pošto nisam još čitala al nema na Kupindu ( na Limundu ne kupujem baš) a u knjižari je 800 dinara, ne znam dal da rizikujem.

Ali ima od iste autorke roman ' Poslastica'. Jel neko čitao?

Otmenost ježa je fina, ali nije baš toliko spektakularna da daš 800 dinara za nju. Doduše, ja sam malo teška da odvojim više od 200 dinara za knjige. Kupujem samo na ekstra popustima i za poklon. Onda ne žalim.
Poslastica joj nije ni prineti. Nemoj ni iz biblioteke da uzimaš.

Ja vodim evidenciju o pročitanim knjigama od 3. razreda osnovne škole (punih 40 godina)
To sam više puta prijavila, ali uvek ima neko novi ko nije pročitao: ime dela, pisca, br. strana i u periodima kad me nije mrzelo 2-3 rečenice da mogu da se setim. Mnogima ni to ne pomaže, potpuno su zaboravljene.

Završila sam Kuću u Kairu. Nisam razočarana, ali, koliko ste je hvalili, očekivala sam mnogo više. Isuviše mi je informativno delovala, nema dubinu, ne bavi se likovima... Nije me čak ni ganula, a osećam da je trebalo. Možda sam prepunila baterije na čistom vazduhu...:lol:

Sutra ne verujem da ću čitati bilo šta u busu. S većinom kolega se nisam videla dva meseca, sređivaćemo utiske...
Po povratku, čeka me onaj Lu iz biblioteke...:sad2:

Da, kao i vama i mene je prvo zaintrigirao (citaj: dopao) naslov romana Ransoma Rigsa.
A i knjiga je cudnovata.
Ja cu je veceras verovatno procitati i pokusati da nadjem drugi deo u biblioteci, ako ne, videcu sta cu.

Otmenost ježa je fina, ali nije baš toliko spektakularna da daš 800 dinara za nju. Doduše, ja sam malo teška da odvojim više od 200 dinara za knjige. Kupujem samo na ekstra popustima i za poklon. Onda ne žalim.
Poslastica joj nije ni prineti. Nemoj ni iz biblioteke da uzimaš.

Ja vodim evidenciju o pročitanim knjigama od 3. razreda osnovne škole (punih 40 godina)
To sam više puta prijavila, ali uvek ima neko novi ko nije pročitao: ime dela, pisca, br. strana i u periodima kad me nije mrzelo 2-3 rečenice da mogu da se setim. Mnogima ni to ne pomaže, potpuno su zaboravljene.

Znam, i ja teško dajem za knjige doduše na ćoravo. Generalno imam princip da ne kupujem knjige ako ih nisam pročitala i želim da ih imam. Ali me nešto frka od toga da nosim na more i generalno putovanja knjige iz biblioteke ili tuđe knjige pošto sam šuntava i uvek me strah da ću nešto zaboraviti ili izgubiti. Redovno kad idem u NS kod mojih, ako ponesem dve stvari, jednu ću zaboraviti. Kratka pamet.
A najslađe mi da brljavim po polovnim knjigama,još ako nabasam na neku s posvetom :)
Ali već dugo nisam našla dobrog a jeftinog prodavca.
Oni u centru su bezobrazno skupi, svaki put mi dođem da se svađam ko seljak, isto važi za antikvarnice u kojima prodaju ne-antikvitete po basnoslovnim cenama.

I ja 7.
Nisam znala ovo za najniži uzrast za stupanje u seksualne odnose...brate 12 je baš rano. A podcenila sam i spermiće. Nego HIV i ušna mast??Mislim jasno da je pljuvačka ali wtf sa ušnom mašću?

I ja 7.
Nisam znala ovo za najniži uzrast za stupanje u seksualne odnose...brate 12 je baš rano. A podcenila sam i spermiće. Nego HIV i ušna mast??Mislim jasno da je pljuvačka ali wtf sa ušnom mašću?

Покушај промовисања педерастије као нормалне ствари, на мала врата.

Моје дете, ће имати мало другачије образовање, и то на свим пољима.

Tvoje dete tvoji načini:aha2:

Наш народ је индолентан, уморан од разних ратова, конференција, космајаца, манипулација и ретко ко има представу шта се заиста крије у тим уџбеницима. Битно је да имају хуманистички и едукативни назив-образовање, па још сексуално, ух како добро, корисно и модерно, а шта се крије у самим текстовима, гледе многих девијација, то нема везе, нити ко зна...

И не ради се само о мом детету, јер моје дете не може живети нормално и здраво, ако га систем учи нешто друго.

I ja 7.

Isto sam se i ja iznenadila za ovu decu. kriminalce štite do 14, a sex tolerišu od 12. :sad2:
Za HIV sam išla metodom eliminacije, ali pederaja, brate, normalna pojava... :dash:

Хомосексуалност, нормална варијација људске сексуалности?! :eek:
Једно су њихова људска права, а друго овај терор перфидног подметања њиховог избора.

Ja odgledah sinoc Slepilo, i moram priznati da sam pozitivno iznenadjena. Naravno da je knjiga knjiga i tu nema polemike, niti moze da se poredi, ali iako sam davno citala knjigu, sve ono sto mi je ostalo upecatljivo u filmu se i naslo, redom kako ide. Ne mogu jedino da se setim da li doktor i devojka sa naocarima u knjizi imaju neki "blizi"kontakt. Totalno se toga ne secam. Glumac koji igra doktora mi je antipatican u svakom filmu, a ovde posebno, ne znam ni kako se zove taj glumac al mi je njanjav i bezveze u svakom filmu, a ovde posebno nidje veze..scena silovanja u filmu je za onu u knjizi ladan spricer, uopste te scene iz karantina su mnogo blaze, al ne vidim nacin da je i moglo drugacije na filmu da se uradi...izlazak iz karantina, scene ulice, taj put do kuce mi je bas kao sto sam i dozivela citajuci.
U svakom slucaju meni ok.
Opet kazem, knjiga je knjiga. Gledala sam i Kevina, i Kradljivicu nakon citanja i volim da pogledam ekranizacije knjiga u kojima sam uzivala, to mi je kao da na brzaka opet procitam knjigu, a posto je na brzaka ne moze ni da bude savrseno kao kada na te nane uzivam u svakoj stranici....
Pa i kao mala sam Pepeljugu uvek vise volela da citam nego da gledam crtani:)

Ja odgledah sinoc Slepilo, i moram priznati da sam pozitivno iznenadjena. Naravno da je knjiga knjiga i tu nema polemike, niti moze da se poredi, ali iako sam davno citala knjigu, sve ono sto mi je ostalo upecatljivo u filmu se i naslo, redom kako ide. Ne mogu jedino da se setim da li doktor i devojka sa naocarima u knjizi imaju neki "blizi"kontakt. Totalno se toga ne secam. Glumac koji igra doktora mi je antipatican u svakom filmu, a ovde posebno, ne znam ni kako se zove taj glumac al mi je njanjav i bezveze u svakom filmu, a ovde posebno nidje veze..scena silovanja u filmu je za onu u knjizi ladan spricer, uopste te scene iz karantina su mnogo blaze, al ne vidim nacin da je i moglo drugacije na filmu da se uradi...izlazak iz karantina, scene ulice, taj put do kuce mi je bas kao sto sam i dozivela citajuci.
Opet kazem, knjiga je knjiga. Gledala sam i Kevina, i Kradljivicu nakon citanja i volim da pogledam ekranizacije knjiga u kojima sam uzivala, to mi je kao da na brzaka opet procitam knjigu, a posto je na brzaka ne moze ni da bude savrseno kao kada na te nane uzivam u svakoj stranici....

Mark Ruffalo, jes njanjav. Mada se meni svideo u onom s DiKapriom, Shutter island. Doduše to je toliko dobar film da bi mi se svako svideo.
Meni najlepša tacka Slepila bio u filmu mali Gael Garsia Bernal. Jes malecki al je sladak. Steta sto je glumio zlocu ;(

Živa istina i kada sam ja u pitanju. Samo Slepilo ne odgledah sinoć.
A davno, pre nego što sam pročitala knjigu, jesam odgledala neke delove ne znajući da se radi o filmu rađenom po knjizi.
I zato mi je bilo nešto mučno da prolazim kroz to ponovo.

Nego ni to nije pravi razlog. Ja jednostano u zadnjih par godina jedva da sam pošteno odgledala tek par filmova.
Ja, koja sam nekada filmove gledala isto koliko sam i čitala, sada uopšte nemam koncentraciju da odgledam film!
Odgledala sam polovinu Kradljivice, dopalo mi se, nisam imala vremena tada za ceo film, ali nikada ga nisam nastavila!

Ja ne znam šta je sa mnom :eek:

- - - - - - - - - -

Bože, bože, koliko sam samo puta upotrebila to "ja" :evil:

Živa istina i kada sam ja u pitanju. Samo Slepilo ne odgledah sinoć.
A davno, pre nego što sam pročitala knjigu, jesam odgledala neke delove ne znajući da se radi o filmu rađenom po knjizi.
I zato mi je bilo nešto mučno da prolazim kroz to ponovo.

Nego ni to nije pravi razlog. Ja jednostano u zadnjih par godina jedva da sam pošteno odgledala tek par filmova.
Ja, koja sam nekada filmove gledala isto koliko sam i čitala, sada uopšte nemam koncentraciju da odgledam film!

Odgledala sam polovinu Kradljivice, dopalo mi se, nisam imala vremena tada za ceo film, ali nikada ga nisam nastavila!

Ja ne znam šta je sa mnom :eek:

- - - - - - - - - -

Bože, bože, koliko sam samo puta upotrebila to "ja" :evil:

Samo da znas da nisi unikatna:D

I meni je postao kuluk da gledam filmove, ja zapravo nista vise ne gledam osim vesti, neku kratku emisiju o zivotinjama, ili reportazu
( nema veze o cemu), ali serije i filmove ne mogu. A ranije nisam izbijala iz bioskopa i to hard core samo kinoteka i kultni filmovi,
a nekada su za moj ukus bili svi evropski kultni. Mislila sam da je to zato sto sam matora, ali moj muz ( matoriji od mene) moze uvece i dva filma da gleda.
Meni je to nekako i gubljenje vremena. Na netu ga kao ne gubim;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back