Mrs.Bi
Veoma poznat
- Poruka
- 13.373
Razumem te potpuno, ja ni knjige ne citam gde su neki ratni zlocini ( ili bilo kakvi zlocini) tema, a filmovi o silovanjima , narrocito
na Balkanu gde lipe uvek najlepse mirishupostali su neka moda, trend.
Medjutim u samoj knjizi Slepilo silovanje je nesto sto i ne registrujes dok citas knjigu, ima mnogo vecih gadosti pri cemu knjiga
nija pisana da bi citalac perverzno uzivao u nekim gadostima nego je tema covekova zelja da vlada nad slabima, nemocnima, da ih
ugnjetava, vecita zelja za vlascu, moci pa neka je i ostrvo gubavih.
Joj, da znaš da si u pravu za ovo gore, za naše filmove, serije i knjige. Prepuno psovki, groznih scena, silovanja, raznih vrsta maltretiranja, ubistava. Ja sam pre par godina došla u situaciju da zauzmem stav kog sam se uvek užasavala: "Ne gledam domaće filmove". Jer toliko je u jednom periodu bilo takvih, da si jedva mogao da nadješ neki normalan (Zona Zamfirova, npr.). A i u knjigama.... čak ni one što su kao humorističke, ali sa tematikom ovih ratova iz 90-ih... tipa Dežulović, Jergović (izvini, Lamar) Ante Tomić i drugi... ništa tu meni nije smešno. Meni sve to izaziva užasnu teskobu i otpor.
A Saramaga ću tek čitati. Do sada sam pročitala samo Sedam sunaca..., pa ću dalje polako
Valjda je ima na Kupindu.
Srećom pa je pratim na Fejsu.
E, mene su kupine celu izbole, po rukama, nogama, čak sam farmerice (stare) pocepala, ali, nije mi žao ni malo. Toliko sam se izduvala, nahodala po planini 4 sata, milina jedna.
Uveče me je stigao umor, nisam znala za Slepilo, sad mi je žao. Ali, televizor je u tatinoj sobi, ne bih ni gledala tako kasno, bolestan je. Čitala sam malo sinoć pred spavanje Kuću u Kairu, ali, brzo sam zaspala. Nisam ja taj tip. Ja čitam sedeći, a i umor me savladao. Završiću je ovog trenutka. Malo gnjavim jer nisam preterano oduševljena stilom. Ne volim ja previše naracije a premalo upravnog govora, no takve su autobiografije, žena priča svoju priču.
Do sada se, koliko me sećanje služi, rodilo tri bebe.