snežna pahuljica
Aktivan član
- Poruka
- 1.388
Francuski baštovan, Santa Montefjore. Ljubavni roman u čijem središtu je baštovan i njegova uloga u životu dve žene, Mirande (u sadašnjosti) i Ave (u prošlosti). Knjiga je podeljena na četiri celine, na godišnja doba, i u svakom periodu uporedo pratimo priču šta se dešava sa Mirandom i Avom. U nekim momentima baš sam uživala čitajući. Vrlo su lepi opisi bašte, šta sve ima od cveća u njoj, kako je ona nastajala (u oba perioda u kojim teče priča). U pojedinim momentima sam imala utisak kao da čitam neki nastavak Bujnog leta, ti opisi prirode, sela u kom se radnja odvija... Ja volim opise tako da sam u tom delu baš uživala. Ali drugi deo priče, koji se tiče odnosa likova, je malo traljavo urađen. Miranda se sa decom seli iz grada na selo, a njen muž radi i dalje u gradu i dolazi vikendom kod njih na selo. Na početku je naznačeno da su oni bogati, ali meni je baš smetalo što kad se objašnjava kako je Miranda odevena, kaže se koja je marka tašne, suknje, u kojoj ranji kupuje stvari i sl. Pa onda tako na nekoliko mesta, potupuno bespotrebno. Likovi nisu loše zamišljeni, ali nema neke preterane inovativnosti što se njihovih međusobnih odnosa tiče.
U suštini, ovo je klasičan ljubić. Mislim da ova knjiga nije za kupovinu, ali može da se pročita (ali biće malo nerviranja oko nekih stvari, da se spremite ako biste kojim slučajem da čitate). Da su neke stvari drugačije urađene, ova knjiga bi bila baš dobra. Ljubić, ali dobra. Ovako, ne iskače iz nekih kalupa. Ali sad što više razmišljam vidim da mi je na neki čudan način prijala (iako se ne slažem sa onim što je u središtu obe priče). Očigledno sam ni tamo ni vamo što se utiska tiče.. Videću kroz par nedelja šta će da preovlada.
U suštini, ovo je klasičan ljubić. Mislim da ova knjiga nije za kupovinu, ali može da se pročita (ali biće malo nerviranja oko nekih stvari, da se spremite ako biste kojim slučajem da čitate). Da su neke stvari drugačije urađene, ova knjiga bi bila baš dobra. Ljubić, ali dobra. Ovako, ne iskače iz nekih kalupa. Ali sad što više razmišljam vidim da mi je na neki čudan način prijala (iako se ne slažem sa onim što je u središtu obe priče). Očigledno sam ni tamo ni vamo što se utiska tiče.. Videću kroz par nedelja šta će da preovlada.
)
)

)...