Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za mamu jedino u C&A ako može nešto da se nadje. Mada, za tu priliku ne verujem. Njihove stvari su ili suviše obične, za svaki dan, a one koje su svečane su preterano svečane za naše pojmove. Bar za moje, šljašti, dugačko....

Nema ništa u C&A. Verujete li da ja jednom u 6 meseci uđem u tu prodavnicu i svaki put vidim jednu zabrađenu ženu? Ne znam da li je to ista osoba svaki put, ali sam je zapazila jer odudara od ostalih. Videle smo jednu divnu haljinu u PS Fashion, ali su je neka devojka i njena majka zgrabile pre nas :zcepanje:

Svratila sam danas u Gradsku biblioteku i uzela 3 knjige. Kad ću ih pročitati, nemam pojma. A da znate da sam zažalila što sam se ponovo učlanila tamo, tako su nezainteresovani da pomognu kad tražiš neku knjigu...

Zovem se sećanje, En Brešers, Laguna, 344 str., 2010.

Ljubavna priča. Glavni lik, Danijel, već petnaest vekova, prolazi kroz brojne živote, rađajući se uvek iznova. Sve vreme postoji sećanje na prošle živote i on sve vreme traži Sofiju, neostvarenu ljubav iz jednog od prošlih života. Njih dvoje se sreću u više svojih inkarnacija, ali nijednom nije bilo mogućnosti da ostvare zajedničku sreću. Tek u ovom, savremenom dobu postoje okolnosti za to.

U stvari, priča o večitoj potrazi za ljubavlju.

Moji utisci - ukratko, ne sviđa mi se. Previše iracionalna radnja, a dubina te ljubavi, uz svu priču o njoj, me ostavila potpuno ravnodušnom.

Ali, ja sam se već izjasnila kao konzervativna i bez mnogo razumevanja za ovu modernu književnost.

Nema ništa u C&A. Verujete li da ja jednom u 6 meseci uđem u tu prodavnicu i svaki put vidim jednu zabrađenu ženu? Ne znam da li je to ista osoba svaki put, ali sam je zapazila jer odudara od ostalih. Videle smo jednu divnu haljinu u PS Fashion, ali su je neka devojka i njena majka zgrabile pre nas :zcepanje:

Svratila sam danas u Gradsku biblioteku i uzela 3 knjige. Kad ću ih pročitati, nemam pojma. A da znate da sam zažalila što sam se ponovo učlanila tamo, tako su nezainteresovani da pomognu kad tražiš neku knjigu...

samo jednu? Ja kad idem uvek ih ima više komada...

kažem ja da su ti iz Gradske sramota za bibliotekare

Bila sam u šetnji u Zemunu sad uveče, i otišla u knjižaru (normalno), i uzela sam samo Slonovski mesec. Bukvalno sam bila tamo petnaest minuta pred zatvaranje i nisam imala vremena za dugo biranje, tako da je izbor pao samo na ovu knjigu. Dovoljno sam vas davila ova dva dana, tako da se sad zaustavljam.

Meni od ovih popusta za Dan knjige najbolje zvuči Geopoetikin. Još samo da se nakanim da odem, sto nekih stvari nakrcam sebi na vrat pa ne znam gde ću pre. I još na forum dolazim :whistling:

Restauraciju sam pljucnula ovde jer sam očekivala više od te knjige, ali, kako vreme prolazi, u sećanju mi postaje sve bolja i bolja. Da li se i vama to dešava?
Ne znam da li sam ovde iznela utiske o Vrtu večernjih magli - Malo je davila, ali mi se posle dopala, tako da mi nije žao što sam je uzela. Mogla bih i njegovu Kišu na dar da pročitam, kad opet budem raspoložena za mentalno putovanje u egzotične krajeve jugoistočne Azije.
Ustala sam jutros ranije da bih završila Bujno leto (a ionako mi se nije spavalo). Tako je živopisna, prosto pršti od zvukova prirode.

Popusti na Lagunina izdanja za Svetski dan knjige

Svetski dan knjige, koji se u celom svetu proslavlja 23. aprila prema odluci Uneska iz 1995. godine, i ove godine obeležiće se u Beogradu.
Izdavačka kuća Laguna se pridružuje obeležavanju ovog dana i tim povodom je za svoje čitaoce pripremila sjajne popuste kojima nećete moći da odolite. U svim knjižarama Delfi, u Laguninom klubu čitalaca (Resavska 33, Beograd) i na sajtu www.laguna.rs samo 23. aprila važiće 15% popusta na kupovinu jedne i više Laguninih knjiga. Ovog dana važiće i članski popusti.
U knjižarskom lancu Delfi važiće 10% popusta na knjige ostalih izdavača i 10% popusta na strane knjige.
Zajedno sa izdavačkom kućom Laguna proslavite Svetski dan knjige i uživajte u popustima koji su pripremljeni samo za vas.
Svetski dan knjige obeležava se 23. aprila od 1995. godine zbog simbolike tog datuma za svetsku književnost – 1616. tada su preminuli Servantes, De la Vega i Šekspir. Takođe, to je datum i rođenja Vijliama Šekspira, Vladimira Nabokova, Manuela Mehie Valjeha...
Unesco je proglasio Svetski dan knjige u želji da ohrabri sve, a posebno mlade, da otkriju zadovoljstvo čitanja i izraze poštovanje svima koji su doprineli društvenom i kulturnom razvoju čovečanstva.

Mislim da je Slonovski mesec, koliko sam procitala o cemu se radi, bas dobra knjiga.
Doci ce valjda jednom na vocke. ;)
Danas sam bila u biblioteci.
Vratila sam knjige Top je bio vreo i Miljenka Jergovica Sarajevski Marlboro.
Dopale su mi se. Svaka na svoj nacin. Ali ko ne voli desavanja iz devedesetih kod nas, neka ne uzima. O tome se radi.

Danas sam uzela od Margaret Atvud Izranjanje, Sva imena - Saramaga i trilercic P.D. Dzejms - Prekrijte joj lice.

Ja nisam, tako da ne znam.
Podsetila si me na Vremeplovcevu zenu...
Toliko ima romana sa istim ili slicnim nazivima...

Danas jedva nadjoh ove tri, a htela sam da uzmem Hotornovo Skerletno slovo, nesto sto nisam citala od Murakamija... jedva sam i ove gore tri nekako namakla i sta cu, rezervisala jednu koju vec odavno trazim. Bibliotekarki bas ne bese drago, koliko sam mogla da priznam, izgleda da to ne vole da rade...

I ja sam imala istu asocijaciju. Ma dete navalilo da na produženoj Laguninoj akciji uzmemo nešto. U moru bezveznih knjiga odabrasmo jedva tih 10. Ona je probrala većinu, nešto sebi, nešto za rođendane za klince u familiji, a ja odabrah tog zemljopisca. U stvari, moram da priznam da sam mislila da je to ta Vremeplovčeva žena. Tek danas, kad stigoše, videh šta sam kupila. A pretraga je ne pominje. Nema veze.

Ponela sam Slonovski mesec da čitam u busu danas, ali pročitala sam svega par strana.. Uspela sam da sednem u busu kad sam se vraćala popodne, ali samo što sam knjigu otvorila sede pored mene neki poznanik i ništa onda od čitanja. A baš nisam bila raspoložena za priču... A pošto samo danas važi i 15% popusta, ova knjiga sa svim popustima izađe mrvicu više od 400 din(401 preciznije), što je odlično ( 30% knjiga nedelje, 25%max na kartici i ovih 15% danas). Samo što sam ja juče zaboravila na današnji popust i onda je mene izašla malo skuplje:roll:

Zemljopiščevu biblioteku imam ali nisam čitala. Čitao je moj tata, i znam da mi je ranije rekao da je dobra, da mu je držala pažnju (on ne čita često tako da možda knjiga i nije loša).

Vidim sad ovu vest http://www.b92.co.rs/kultura/vesti.php?nav_category=272&yyyy=2014&mm=04&dd=16&nav_id=837511
Vidim da je na listi Moramo da razgovaramo o Kevinu koju je većina vas hvalila. Mnogo ovih sa liste nisam čitala. Sećam se Čiča Tomine kolibe, meni je bila baš lepa. Emu imam (ali mi se nešto sad ne čita, ne znam kad ću je), Velika očekivanja ću da kupim (u planu mi je), a Ljubavnik lejdi Četerli ne znam šta će na ovoj listi. Ja bih je samo stavila na listu dosadnih knjiga.

Dobar dan devojke :-) (ili se vec kaze vece)

C&A sam ja gledala na sajtu, nikad nisam svratila kod nas, mada sam na sajtu videla par zanimljivih stvarcica..
Elefteria, a da pogledate u drugom P.S-? Ili mozda u Affrodite Mode Collection?

Potpuno si u pravu ovo za gradsku, totalno nezainteresovani..Meni je zato nekad simpa da ih cimnem kad sam tamo - pitam da mi pomognu..
ali stvarno su mrtvi 'ladni generalno..
Jednom prilikom nisam mogla da nadjem stariju knjigu M.Fiorato, ispregledah sve tamo na F - nema, odem njih da pitam (mozda je gore, sta znam)
a ona mi kaze - pogledajte tamo pod slovo F:roll: Ma ne ja znam :evil:
Ono sto je isto glupo kod njih, kada gledate u elektr. katalogu, nekada pise da li je knjiga dostupna ili ne,
a u biblioteci kazu - samo bibliotekar to moze da vam kaze :dash:

Elem, presla sam pola Pod mesecinom boje safrana, za sada je ok, pisacu kad je zavrsim..

Počela sam Orhana Pamuka, Zovem se Crveno.
Zamalo da je odložim, pročitam tri rečenice i odlutam, još dvije i konstatujem da me to ič ne interesuje.
I najednom me tako uvuče u sebe: )
Orhan obećava. Čini se kao ozbiljan pisac.
Ja sam od Orhana pročitala nekoliko i sve su mi se manje-više dopale, a ovu sam ostavila nepročitanu.
Kao i tebe, na tom početku me je nešto odbilo i... Sad si me opet zaintrigirala. A teško je žabu u vodu naterati :D

PS Fashion su i moji favoriti. Ali češće kupim nešto u prodavnici za zabrađivanje :lol:

Posle svakog vašeg izveštaja iz biblioteke ja konstatujem da imam najbolje bibliotekarke na svetu :manikir:

Meni od ovih popusta za Dan knjige najbolje zvuči Geopoetikin. Još samo da se nakanim da odem, sto nekih stvari nakrcam sebi na vrat pa ne znam gde ću pre. I još na forum dolazim :whistling:

Restauraciju sam pljucnula ovde jer sam očekivala više od te knjige, ali, kako vreme prolazi, u sećanju mi postaje sve bolja i bolja. Da li se i vama to dešava?
Ne znam da li sam ovde iznela utiske o Vrtu večernjih magli - Malo je davila, ali mi se posle dopala, tako da mi nije žao što sam je uzela. Mogla bih i njegovu Kišu na dar da pročitam, kad opet budem raspoložena za mentalno putovanje u egzotične krajeve jugoistočne Azije.
Ustala sam jutros ranije da bih završila Bujno leto (a ionako mi se nije spavalo). Tako je živopisna, prosto pršti od zvukova prirode.
E, baš to :D

Mislim da je Slonovski mesec, koliko sam procitala o cemu se radi, bas dobra knjiga.
Doci ce valjda jednom na vocke. ;)
Danas sam bila u biblioteci.
Vratila sam knjige Top je bio vreo i Miljenka Jergovica Sarajevski Marlboro.
Dopale su mi se. Svaka na svoj nacin. Ali ko ne voli desavanja iz devedesetih kod nas, neka ne uzima. O tome se radi.

Danas sam uzela od Margaret Atvud Izranjanje, Sva imena - Saramaga i trilercic P.D. Dzejms - Prekrijte joj lice.
Sarajevski Marlboro :zaljubljena:
Počela sam da pratim Miljenka preko fejsa :flert:

Je li neko čitao Zemljopiščevu biblioteku?
Ja nisam. Jedva sam se naterala i Vremeplovčevu ženu.
Nisam ja baš za te "nadnaravne" (što bi rekli Hrvati) tematike.

- - - - - - - - - -

Dobar dan devojke :-) (ili se vec kaze vece)

C&A sam ja gledala na sajtu, nikad nisam svratila kod nas, mada sam na sajtu videla par zanimljivih stvarcica..
Elefteria, a da pogledate u drugom P.S-? Ili mozda u Affrodite Mode Collection?

Potpuno si u pravu ovo za gradsku, totalno nezainteresovani..Meni je zato nekad simpa da ih cimnem kad sam tamo - pitam da mi pomognu..
ali stvarno su mrtvi 'ladni generalno..
Jednom prilikom nisam mogla da nadjem stariju knjigu M.Fiorato, ispregledah sve tamo na F - nema, odem njih da pitam (mozda je gore, sta znam)
a ona mi kaze - pogledajte tamo pod slovo F :roll:
Ma ne ja znam :evil:
Ono sto je isto glupo kod njih, kada gledate u elektr. katalogu, nekada pise da li je knjiga dostupna ili ne,
a u biblioteci kazu - samo bibliotekar to moze da vam kaze :dash:

Elem, presla sam pola Pod mesecinom boje safrana, za sada je ok, pisacu kad je zavrsim..
:zcepanje:

Nisam gledala sajt, ali C&A je generalno povoljna radnja.
Ima dosta klasičnijih stvari. Ali i modernijih i onih za mlađe, a ja sam naravno modernija i mlađa :ogledalo: :zcepanje:

Ja sam htela u Geopoetici da kupim Odakle sam bila vise nisam – Dejan Tiago Stankovic,.
Ovo mi je bila baš prilika. Ali danas nisam mogla do Geopoetike.
Sutra mogu. Ali sutra se ne važi, jel tako ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back