Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Skarletno slovo" Natanijela Hotorna,
“Mobi Dik” Hermana Melvila
Avanture Hakleberi Fina” Marka Tvena.
"The House of Mirth" Edit Vorton,
"Zov divljine" Džeka Londona,
"Plodovi gneva" Džona Stajnbeka
"Dan nezavisnosti" Ričarda Forda,
"Kolos iz Marusija" Henrija Milera,
Selindžerov "Lovac u žitu",
"Strah i paranoja u Las Vegasu" Hantera S. Tompsona,
"Voljena" Toni Morison,
"Svi ti lepi konji" Kormaka Makartija,
"Srce je usamljen lovac" Karson Mekalers,
"Izbeglički mozaik" En Majkls
"Moramo da razgovaramo o Kevinu" Lajonel Šrajver.
“Veliki Getsbi”,
“Za kim zvone zvona”
“Čiča Tomina koliba”.
"Tom Džons" Henrija Fildinga,
"Ema" Džejn Ostin,
"Velika očekivanja" Čarlsa Dikensa,
"What Maisie Knew" Henrija Džejmsa,
"Midlmarč" Džordž Eliot,
"Uliks" Džejmsa Džojsa.
"Gospođa Dalovej" Virdžinije Vulf,
"Ljubavnik lejdi Četerli" D.H. Lorensa,
"A Dance to the Music of Time" Entonija Pauela, prvi od 12 tomova priče o životima srednje klase tokom 20. veka.
"Ja, Klaudije" Roberta Grejvsa
"Na reci kod Dve ptice” Flena O'Brajana,
"The New Confessions" VIlijama Bojda,
"Paklena pomorandža" Entonija Bridžisa,
"The Girls of Slender Means" Mjurijel Spark,
"More, more" Ajris Merdok,
"Riders" Džili Kuper,
"More" Džona Banvila,
"Beli zubi" Zejdi Smit,
"Vučje leglo" Hilari Mantel
"Tesa od Ubervilovih" Tomasa Hardija.

Imam crvene, zelene nemam ali sam čitala, a trebalo bi da nabavim Plodove gneva. Za ostalo nisam sigurna.
Danas nisam ništa kupila i jako sam ponosna na sebe...:lol:

Meni od ovih popusta za Dan knjige najbolje zvuči Geopoetikin. Još samo da se nakanim da odem, sto nekih stvari nakrcam sebi na vrat pa ne znam gde ću pre. I još na forum dolazim :whistling:

Restauraciju sam pljucnula ovde jer sam očekivala više od te knjige, ali, kako vreme prolazi, u sećanju mi postaje sve bolja i bolja. Da li se i vama to dešava?
Ne znam da li sam ovde iznela utiske o Vrtu večernjih magli - Malo je davila, ali mi se posle dopala, tako da mi nije žao što sam je uzela. Mogla bih i njegovu Kišu na dar da pročitam, kad opet budem raspoložena za mentalno putovanje u egzotične krajeve jugoistočne Azije.
Ustala sam jutros ranije da bih završila Bujno leto (a ionako mi se nije spavalo). Tako je živopisna, prosto pršti od zvukova prirode.

Rekoh ja da je Restauracija dobra...
A ima i tog naknadnog efekta..kod mene se to dešava i u zivotu...da se neki dogadjaji,kad prodje vreme,cine boljim i lepšim nego sto su zaista bili..

Meni od ovih popusta za Dan knjige najbolje zvuči Geopoetikin. Još samo da se nakanim da odem, sto nekih stvari nakrcam sebi na vrat pa ne znam gde ću pre. I još na forum dolazim :whistling:

Restauraciju sam pljucnula ovde jer sam očekivala više od te knjige, ali, kako vreme prolazi, u sećanju mi postaje sve bolja i bolja. Da li se i vama to dešava?
Ne znam da li sam ovde iznela utiske o Vrtu večernjih magli - Malo je davila, ali mi se posle dopala, tako da mi nije žao što sam je uzela. Mogla bih i njegovu Kišu na dar da pročitam, kad opet budem raspoložena za mentalno putovanje u egzotične krajeve jugoistočne Azije.
Ustala sam jutros ranije da bih završila Bujno leto (a ionako mi se nije spavalo). Tako je živopisna, prosto pršti od zvukova prirode.

Meni se "Restauracija" baš sviđa i vuče me da čitam... :)

Prijateljica mi dade juce da pre ovih sto sam uzela iz biblioteke procitam ``Izgubiti Juliju``.
I uzeh je. ``Lako je zabu u vodu naterati``... :)
Mnogo je dobra. Volim kada pisac govori o proslosti (WWI), pa o nekom medjuvremenu i o sadasnjosti.
Napisao je mnogo gorkih i slatkih istina o zivotu. Uzivam.

Zanima me Skerletno slovo, ali je bilo na citanju... To je klasik, ako se ne varam.

C&A sam ja gledala na sajtu, nikad nisam svratila kod nas, mada sam na sajtu videla par zanimljivih stvarcica..
Elefteria, a da pogledate u drugom P.S-? Ili mozda u Affrodite Mode Collection?

Potpuno si u pravu ovo za gradsku, totalno nezainteresovani..Meni je zato nekad simpa da ih cimnem kad sam tamo - pitam da mi pomognu..
ali stvarno su mrtvi 'ladni generalno..
Jednom prilikom nisam mogla da nadjem stariju knjigu M.Fiorato, ispregledah sve tamo na F - nema, odem njih da pitam (mozda je gore, sta znam)
a ona mi kaze - pogledajte tamo pod slovo F:roll: Ma ne ja znam :evil:
Ono sto je isto glupo kod njih, kada gledate u elektr. katalogu, nekada pise da li je knjiga dostupna ili ne,
a u biblioteci kazu - samo bibliotekar to moze da vam kaze :dash:
Idemo u subotu u Knez pa ćemo i tamo pogledati po radnjama.
A za mrcine od bibliotekara, uh. I meni su pre neki dan rekli da pogledam pod to i to slovo (kao da sam mutava). Ja kažem ''Pogledala sam. Nema.'' A on odgovara: ''Ima više polica, pregledajte sve'' i ja rekoh ''ok'' pošto je vrlo moguće da sam previdela. I tražim ja, tražim, naravno, ništa. Onda vidim da nailazi taj lik i kažem mu da i dalje ne mogu da nađem dotičnu knjigu pa onda on uhvati da traži, i, naravno, nije je našao. Samo je promrmljao nešto kako knjiga nije tu i otišao. I onda uzeh Ostrvo Viktorije Hislop umesto toga.

I još me je nešto iznerviralo pa hajde da i to izbacim ovde. Juče svratih na FB stranicu Narodne biblioteke Srbije i vidim da tamo često lajkuje i komentariše osoba koja je mene i koleginicu opljačkala dok smo tamo bile na praksi (ukrala nam torbe sa komplet sadržajem). Otkrivena je jer je krala i drugima štošta (narkomani ne biraju), videle smo je i u sudu tada. I danas ta osoba 'ladno visi na stranici zgrade po kojoj je 'operisala' svojevremeno i nikom ništa. Baš sam se razbesnela.

Zanima me Skerletno slovo, ali je bilo na citanju... To je klasik, ako se ne varam.

Klasik, da. Ona je zbog preljube morala da nosi to crveno slovo A (adulteress) na reveru.

- - - - - - - - - -

Samo da vas pozdravim , nnč faza ...
:zag:

(Dodju tako dani , kad shvatiš, da bi od samog života mogao da napraviš roman. Tada, ništa ne drži tvoju pažnju i sve što pročitaš nestane sa obavezama.)
Veštice, je l' si živa? Zaboravila si da postojimo? :cmok:

e devojke žene urmašice drugarice....je l neko naručivao knjige od izdavačke kuće ''utopija''? imaju neke romane - odavno sam ih čitala, a koje bih volela da imam na polici (''quo vadis'' sjenkejeviča i ''oblomov'' gončarova).
je l to ide sve ok kod njih?

e devojke žene urmašice drugarice....je l neko naručivao knjige od izdavačke kuće ''utopija''? imaju neke romane - odavno sam ih čitala, a koje bih volela da imam na polici (''quo vadis'' sjenkejeviča i ''oblomov'' gončarova).
je l to ide sve ok kod njih?

Viđam njihov štand na sajmovima i to je sve. Ne znam da li imaju šta novo u ponudi, obično su to neke rasprodaje. U Nišu su uvek na margini, u istom ćošku...
Moja preporuka ti je da Quo vadis potražiš na Kupindu, meni su uvek bolja starija izdanja od novih. Ja sam tamo platila 250 dinara.

Do 27.4. 30 knjiga u knjižari Vulkan je na sniženju. Evo spiska http://www.knjizare-vulkan.rs/vest-Glasali-ste-za-TOP-30!_40117

Nabili su takve cene da je i sa 30% popusta skupo. Evo, npr. Velika očekivanja, 999 din, na popustu 700 dinara, preskupo...:( Jadnike sam ja na ulici kupila za 200 dinara sva 4 dela...

- - - - - - - - - -

hvala, krasuljak :)

Nema na čemu. Ako ti nije hitno, čekaj, pa kad ti ispadne povoljno. Ja tako radim...:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back