Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svima koji slave želim srećan praznik :D

images-1.jpg

Konacno zavrsih Pročiscenje, sad ne znam sta bih:think:

Imam u svojoj biblioteci Istocno od raja, da li da ponovo citam (citala pre nekih desetak godina) ili da uzmem Nista nije vecno od Šeldona?
Vidim i Kiša- Enciklopedija mrtvih...

To be, or not to be, that is the question;)

Biljo, ako hoces sada da citas nesto laganije, onda uzmi Seldona.

- - - - - - - - - -

Citala bih Prociscenje, ali to je nova knjiga. A bas sam svorc. :(

Jesu li Druga Bolenova kći i Nasleđe Bolenovih povezane knjige ili se radnja Nasleđa Bolenovih ne nadovezuje na prvu?

Slonovski mesec je knjiga nedelje, a gledala sam je nedavno, i sad mi se isplati da je kupim. Ako uzmem 3 knjige imam sve popuste, a opet je Noć knjige blizu... Obično se udružujem sa jednom drugaricom za kupovinu pa onda imam max popust. A ona sad neće u kupovinu, pa gledam šta mi je najispaltivije, da li da uzmem samo knjigu nedelje ili da dodam još dve:think:

Stigosmo iz Bijeljine. Kako je najveći deo vremena padala kiša, bilo je i vremena za čitanje. Znači, umesto Akunjina namestila mi se knjiga "Zovem se sećanje", En Brešers. Svojevremeno je Rada pitala za nju, ali mi se čini da joj niko nije odgovorio. Dala mi je prijateljica uz vrlo pristojnu ocenu. Ja, pa ne znam baš. Idem prvo da nas raspakujem, pa ću je opričati.

Sa zakašnjenjem svima srećan praznik, u stvari - srećan vam drugi dan Uskrsa.:D

Milenijum u Beogradu – Vladimir Pištalo, Agora 210 str. 9/10
http://www.dobra-knjiga.com/home.asp?NaslovID=2210

Knjiga je lepo pisana i napisana. Lepo je i pitko bilo čitati je. Samo mi je povremeno bilo mučno podsećanje na 90-te. (Dakle Bi, ovo nije knjiga za tebe.)
Povremeno imam utisak kao da se te godine nisu dešavale meni, a povremeno kao da sam ih juče proživela.

Knjiga je takva da sam često želela da vam iskucam neke citate, ali pošto me je mrzelo da obeležavam te stranice evo jednog s’ kraja knjige koji govori neko ko se iselio odavde, i događaje tih 90-ih posmatra izdaleka, konkretno iz Njujorka:
„Što se naše takozvane domovine tiče moja sadašnja udaljenost joj pridaje nešto što iz blizine nisam video. Znaš li gde se nalazi biblijski pakao? Na Suncu! A udaljenost ga čini izvorom života“

Ahahaha, tačno mogu da zamislim Radu kako odmerava ulazna vrata i gleda koga bi mogla da zavrbuje za trojku :D I meni bi dobro došlo, šteta što nismo u istom gradu. Ja knjigu nedelje obično uzmem samostalno, nemam živaca da čekam. Mogla bih večeras posle posla da odem, hoću da kupim Okean na kaju puteljka.
Juče sam u funkciji stiliste s mamom obišla Ušće u potrazi za haljinom za sestrino venčanje (nije lako naći za žene tih godina, sve prodaju nešto prekratko ili suviše dekoltirano), ne stigoh ni u Vulkan da uđem.

Na polovini sam Bujnog leta, žena baš dobro piše (kao što ste mi vi već i rekle, pa mogu samo da se pridružim pohvalama).

Ahahaha, tačno mogu da zamislim Radu kako odmerava ulazna vrata i gleda koga bi mogla da zavrbuje za trojku :D I meni bi dobro došlo, šteta što nismo u istom gradu. Ja knjigu nedelje obično uzmem samostalno, nemam živaca da čekam. Mogla bih večeras posle posla da odem, hoću da kupim Okean na kaju puteljka.
Juče sam u funkciji stiliste s mamom obišla Ušće u potrazi za haljinom za sestrino venčanje (nije lako naći za žene tih godina, sve prodaju nešto prekratko ili suviše dekoltirano), ne stigoh ni u Vulkan da uđem.

Na polovini sam Bujnog leta, žena baš dobro piše (kao što ste mi vi već i rekle, pa mogu samo da se pridružim pohvalama).
Ja u Lagunu uđem kad god pored nje prođem. Svi me tamo već dobro poznaju pa se ispričamo ko najrođeniji...:lol: A kako sam laka na kupovinu, počela sam da zaobilazim tu ulicu...:rotf:

Verujem da nije lako pronaći haljinu, moja ćerka je u sličnoj situaciji, ima maturu za mesec dana... Htela je ovaj rokenrol stil, kad ono 90% haljina su takve. :( Sad smo na početku, nikakva ideja joj ne pada na um...:sad2:

Za mamu jedino u C&A ako može nešto da se nadje. Mada, za tu priliku ne verujem. Njihove stvari su ili suviše obične, za svaki dan, a one koje su svečane su preterano svečane za naše pojmove. Bar za moje, šljašti, dugačko....

Bujno leto je divno.

Počela sam Letnje laži, Bernharda Šlinka.

Zgodno je udruživanje, baš zbog popusta. Možda ću da primenim ovaj sistem što je Krasuljak rekla.:) Samo, moraću do neke veće knjižare jer je ova meni najbliža mala a i nije baš na prometnom mestu pa onda nema puno ljudi, pa ne može ta trojka da se napravi:lol: Pre neki dan kad sam kupovala (u ovoj mojoj maloj) samo prodavac i ja. Nije mogla da se nahvata još jedna osoba a kamoli dve:lol:

Čitam roman "Restauracija", Rouz Tremejn.

Da ne kažete kako ovde ne postujem šta čitam... :lol:
Ko ti je to rekao?:mrgreen:

Znači, sutra...:lol:
1. http://www.juznevesti.com/Kultura/Jeftinije-clanstvo-u-biblioteci-na-Svetski-dan-knjiga.sr.html

2. Vulkan:
Povodom Međunarodnog dana knjige 23. aprila, u svim knjižarma Vulkan širom Srbije moći ćete da nabavite sve naslove Vulkan izdavaštva po specijalnom prazničnom popustu od 15% + dodatnih 10% popusta za sve članove Vulkanovog kluba čitalaca!

U nedelji knjige, od 23. aprila do 27. aprila, svratite u najbližu knjižaru Vulkan i obradujte sebe i sebi drage osobe najlepšim poklonom na svetu!

"Knjiga nije hrana, ali je poslastica."

3. Geopoetika:

Dragi čitaoci, u sredu 23. aprila je Svetski dan knjige i tim povodom u našem klubu čitalaca Kuća za čitanje, Geopoetika vam poklanja poseban popust od 40% na sva naša izdanja! Posetite nas i obradujte sebe ili dragu osobu nekom lepom knjigom!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back