Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Citala sam ja.
Knjiga je iz vise delova.
Jedna prica je o obolelom od raka koji laze svoju porodicu. Potresna je, ne bi mi sada prijala. Ovo govorim da upozorim ako se nekome ne cita o bolestima.
Kvalitetno stivo za ljude na raskrnici izmedju srednjeg doba i rane starosti.
Pitanje nacistickog rezima, da li zatrpati i ici dalje ili kopati do beskraja ne bi li se svi primereno kaznili.
Volim pisca, dobra je knjiga ali mi ne bi legla u ovom momentu.

Ja samo da se javnem...u Ljubljni smo.Bila sam srecna sto putujemo bez obzira na kisu,ali kroz Hrvatsku me je obeshrabrila skroz...Medjutim,ovde je sveznjikavo,ali vedro i suvo,cak je bilo i malo Sunca...
Na brzaka sam jutros spakovala najtanju knjigu koja mi je bila pri ruci,kao da stignem da procitam za ovih 5 dana.Popularna muzika iz Vitule...ali premorena sam....izgura cu tek toliko da napisem prve utiske u svoj Dnevnik sa putovanja..

A da,na Presernovom trgu je sajam knjiga.Rece moj dragi da je šteta sto ne čitam na slovenackom...jaaao a kakve su im tek knjizare Mladinske knjige.....videh dve..velike i sarene..

Poslednja izmena:
Slavu zaista, (i to koliku!) ima :)

- - - - - - - - - -

Irina:heart:

Po njoj ce jedno dete dobiti ime. Kako bese, ima "lepo postavljen nos" sto je Francuskoj dokaz velike lepote:lol:

Volim kada dijaspora objavljuje knjige kod nas. Tako su mi nekako tuzni, ljuti i topli ti pisci iz daleka.
Najvise mi se svidelo kada se raspravlja sa sobom da li je sa njim sve u redu jer se oseca vise kao potomak nekih Austrougara sa Klimtovom secesijom i beckim kolacima nego kao potomak srpske tradicije. Verujem da mnogi imaju tu dilemu. Meni nije bila sjajna knjiga ali sam je brzo procitala i evo, godinama kasnije se secam radnje...
Svaka ti čast kako se posle toliko vremena sećaš :D
Meni je za sada ok knjiga. I zaista se brzo čita.

Ja ne farbam jaja.
Ne pitajte zasto.
Skuvala sam samo dva komada, za cimera i mene.

Inace citam Belu lavicu od Heninga Mankela iz biblioteke, gde je glavni junak detektiv Valander. Drzi paznju. Trilerica.

Ja sam ofarbala juče u lukovini. Kupila sam i neke boje, ali nije uspelo. Svake godine kažem neću više, a kad dođe dan za farbanje, zaboravim...:sad2:

Ne čita mi se kad je puna kuća i pada kiša. A toliko sam očekivala od ovog raspusta...:rida:

Ja ne farbam jaja, to radi moja mama :rumenka: Nisam ja za kuhinju :rumenko: :sad2: ja sam vise za knjige :mrgreen:

Ne znam ima li potrebe da kazem da i dalje citam pod Mesecinom boje safrana :lol: knjiga ima 500 str. pa ce to potrajati (kod mene)
Elem, juce sam bila do grada pa rekoh da svratim u biblioteku, vratim neke knjige,...Obnovila sam clanarinu
i uzela Poslednja vojvotkinja - Dejzi Gudvin i Gospodarica Arabije - Vilijam Njuton

u usput naletela na lepe patike i kupila :aha:

Znači sve boje su apsolutno nikave, jaja ne liče ni na šta. I kao i Rada, svake godine kažem nikad više ove kesice i zaboravim. A ne znam ni što sam zapela, kad idemo kod muževljevih, u Bijeljinu.

Ostavljam sve i idem da nešto čitam. Sad moje nešto ili testove iz srpskog :zper: (matematiku ne smem da pomenem), videćemo.

Mene je opcinilo "Prociscenje", nocas sam do 2. citala, nemocno skupljajuci pesnice:( U svakom ratu stradaju nevini, ali najvise ZENE, strahota jedna!

Sto se tice jaja, lukovina je zakon, ali moja svekrva koristi cveklu, koprivu i lisce od oraha, boje su fantasticne. Pokusala sam nesto u crvenoj, ispalo je bledo ljubicasta koja vuce na rozLe:evil:

Mnogo vise sam i ja ocekivala od ovog odmora, htedoh sa sestrom u Bec, planirale cele godine, ali, visa sila, zapravo nehat i bezobrazluk koji sve kosta, no to je neka druga prica.

Poruka na mobilni: Stigli, vreme hladnjikavo , duva vetar, ali ne smeta. Odosmo da se smestimo pa NA SACHER (Sahar) tortu, srecno ti farbanje jaja:D

:dash:

Biljo, makar misle na tebe tamo u Vieni :)

Ja još nisam počela da farbam jaja, finiširamo kuhinju, koja se pravi od oktobra. Imam lukovine za 100 jaja (skupljam je cele zime, tj. bila sam lenja da bacam ljuske), kupila sam i žutu (mnogo je volim (i kuhinja mi je žuta (videćete kad bude skroz gotova))), plavu i zelenu farbu. One nekad ispadnu dobro, češće budu grozne, ali ipak se šareni.

iiiiii, nije samo spam, završila sam Molim te, pazi na mamu, Kjung-suk Šin, Čarobna knjiga, 250 strana.
Divna, topla knjiga o tome kako deca i muž uzimaju majku i ženu zdravo za gotovo, iako je ona ceo život posvetila njima i sve što radi, radi za njih. I kad ona nestane, onda se svi preispituju i shvataju koliko su bili nepravedni, neljubazni, drski, koliko ništa za nju nisu činili.
I onda se pitam koliko i kako ja sa svojom majkom razgovaram, a kako moj muž i deca sa mnom. Skoro isto kao u knjizi.

Poslednja izmena:
Mene je opcinilo "Prociscenje", nocas sam do 2. citala, nemocno skupljajuci pesnice:( U svakom ratu stradaju nevini, ali najvise ZENE, strahota jedna!

Sto se tice jaja, lukovina je zakon, ali moja svekrva koristi cveklu, koprivu i lisce od oraha, boje su fantasticne. Pokusala sam nesto u crvenoj, ispalo je bledo ljubicasta koja vuce na rozLe:evil:

Mnogo vise sam i ja ocekivala od ovog odmora, htedoh sa sestrom u Bec, planirale cele godine, ali, visa sila, zapravo nehat i bezobrazluk koji sve kosta, no to je neka druga prica.

Poruka na mobilni: Stigli, vreme hladnjikavo , duva vetar, ali ne smeta. Odosmo da se smestimo pa NA SACHER (Sahar) tortu, srecno ti farbanje jaja:D

:dash:
Nemoj da žališ što nisi u Beču, biće dana... :)
Kad smo moja ćerka i ja bile u novembru, padala je kiša ceo dan, presede mi sve što sam videla. Hvala Bogu, naredna dva dana je bilo sunčano, pa se malo povadismo. Kako čitam, potrajaće ovo loše vreme, sutra je još gore.
A moja se ćera sutra krsti...:lol:

Nemoj da žališ što nisi u Beču, biće dana... :)
Kad smo moja ćerka i ja bile u novembru, padala je kiša ceo dan, presede mi sve što sam videla. Hvala Bogu, naredna dva dana je bilo sunčano, pa se malo povadismo. Kako čitam, potrajaće ovo loše vreme, sutra je još gore.
A moja se ćera sutra krsti...:lol:
Pa, krivo mi je, ali, daj Boze zdravlja, ima vremena...
Inace, pre dve godine sam se toliko radovala VENCECIJI, ne da je padala kisa, potop, sve pare sam dala na kabanicu, kisobran, cizme a oni opasni, cim videli kakvo je stanje, dok se okenes dignu cenu:roll:

Srecno krstenje tvojoj ćeri:D

P.S. " Moli se APRIL da ne izigrava NOVEMBAR":lol:

Majče, pa gde si ti? Sad sam tek skapirala da te odavno nije bilo. Namamili smo te pričom o farbanju jaja.

Meni prošle godine nijedno nije puklo, ali nisam stavljala ni so ni sirće u vodu (kao što se preporučuje), samo farbu ili lukovinu. Inače je znala da mi popuca jedna trećina. Onda stavim one gaće ("obuci jaje"), pa lepo izgleda i ima količina, ali ne može da se tuca.

pa tu sam negde....tj baš i nisam, kad bolje razmislim :)
a i ne čitam nešto...još od kad sam uzela ovo iz biblioteke...ne stižem :(
i ovo sad sam počela dok sam čekala u redu....pa ponela sad kući i verovatno ću završiti
Relikvija-Daglas Preston i Linkoln Čajld
čitala sam knjige koje po redu idu nakon ove, ali kod nas ova nije bila objavljena u to vreme kad sam čitala kasnije po hronologiji

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back