Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Elem, procitala sam Nemesis ( Ju Nesbe) koja je ,vidim, kod nas prevedena kao Odmazda.
Za 2 dana sam je zavrsila, verujem da bih i za 1,al sam morala i da zivim izmedju citanja :lol:
Dobra je bas, nema dosadnih momenata,sve je isprepletano,naocigled nepovezano,al onda shvatis da ima veze
drzi ti paznju,udubis se u nju i ne pustas je iz ruku dok je ne zavrsis (ili bar poglavlje :lol: )

Danas nastavljam sa The Devil's Star, ili kako je kod nas prevedena: Solomonovo slovo
The Cockroaches i The Redbreast ( Crvendac ) sam preskocila, prvu nisam nasla,druga mi je nekako u opisu bila ne preterano zanimljiva :think:

Ja pocela Otmenost jeza i odustala..ne znam, mozda joj nisam dala vecu sansu ili jednostavno nije mi mozak raspolozen za nju...
Bas sam se osetila bzvz zbog toga..

Ja obično savetujem ljude da odustanu kad im se nešto ne dopada (a sama se krljam s Hju Lorijem), ali za ovu knjigu moram da ti kažem da učiniš napor, posle postane zanimljivija. I mene je ona mala i njena porodica malo nervirala, ali posle je stvarno divna. Topla, neobična... ne znam šta bih rekla a da ne odam sadržaj, ali, nemoj da odustaneš. Ili pusti da prodje par dana (ili godina) pa probaj ponovo. Ali nema razloga da se osećaš bezveze. Pa nismo svi isti.

Ja pocela Otmenost jeza i odustala..ne znam, mozda joj nisam dala vecu sansu ili jednostavno nije mi mozak raspolozen za nju...
Bas sam se osetila bzvz zbog toga..
ja to citala ranije, ne secam se o cemu se radi ali secam se da mi se svidela. mislim da je pocetak smorcina a posle krece zanimljivije, rekla bih da da sam se par puta cak i nasmejala!

procitala novog murakamija bezbojni cukuru tazaki i njegove godine hodocasca, i napravila virtuelnu biblioteku sa procitanim knjigama i onim koje hocu da procitam tako da imam sve u tefteru za slucaj da zaboravim ko sto znam da sam x knjiga zaboravila da procitam. jos da dobijem taj tablet, vratim kindle i da se bacim u cari neotkrivenih knjiga :mrgreen:

Ja obično savetujem ljude da odustanu kad im se nešto ne dopada (a sama se krljam s Hju Lorijem), ali za ovu knjigu moram da ti kažem da učiniš napor, posle postane zanimljivija. I mene je ona mala i njena porodica malo nervirala, ali posle je stvarno divna. Topla, neobična... ne znam šta bih rekla a da ne odam sadržaj, ali, nemoj da odustaneš. Ili pusti da prodje par dana (ili godina) pa probaj ponovo. Ali nema razloga da se osećaš bezveze. Pa nismo svi isti.

Pa ja..eto tako..:confused: Cim mi neka knjiga ne ide - odma' se nesto smorim..(posebno jer ste je hvalile, sto naravno ne znaci da ce se i meni 100% svideti, ali nisam ocekivala da brzo odustanem..) jer knjigama uvek dajem sansu bar do pola i jako retko ostavim..Sigurno cu je 'pustiti' za neko vreme
mozda kad mi mozak bude raspolozeniji..

- - - - - - - - - -

Ne brini mnogo. Ima vremena, ona je za nas starije...:lol:

Rado, hvala ti na komplimentu :lol: :)

- - - - - - - - - -

ja to citala ranije, ne secam se o cemu se radi ali secam se da mi se svidela. mislim da je pocetak smorcina a posle krece zanimljivije, rekla bih da da sam se par puta cak i nasmejala!

I ja sam joj prisla, izmedju ostalog, s tom namerom i ocekivanjem..ali izgleda da ovaj put nismo jedna za drugu (knjiga i ja :lol:)
sto ne znaci da ce drugi put biti isto.

Poslednja izmena:
Isto tako mi se ne cita Katarina Velika Darije Oliver koje sam, takodje uzela za iz biblioteke..Bacila sam pogled i sva je u bespotrebnim datumima i stvarima (tako bih rekla) u kojoj se gubi sustina price i previse opterecuje a i previse je dokumentarna..

Uzela sam od svojih knjiga Istocno od sunca.

I da, nesto lepo:-) Juce sam konacno postala vlasnik ULJKPLJ :) :) Gernzi je dosao kod mene i drago mi je da je tako.
Sto kaze Rada, knjiga podseca na nase drustvance.

Dobar dan,
prvi post u mom sredovečnom životu. Ne bi ga bilo ni sada, mada dugo pratim biblioteku, da nisam poželela da preporučim jednu dobru knjigu.
"Miris mraka", Miomir Petrović. Pominjala ju je, mislim, Pahuljica. Ovih dana bilo reči o porodičnim sagama i naklonosti ka njima, pa nije zgoreg i nju pomenuti. Priča prati korene pripovedača, vodi nas kroz životni put dve porodice, hercegovačke i grčke i proteže se kroz ceo jedan vek. Lepa priča sa mrvom, ali zaista mrvom fantazma, koji je simpatično upotrebljen, pa ne smeta ni onima koji ga ne vole (ja).

I da, imam ulaznicu, pročitala ULJKIPLJ

Meni se Otmenost ježa mnogo dopala. Moja drugarica ju je kupila na moj predlog, ali rekla mi je da joj je bila dosadna, da ju je jedva pročitala. Ima podeljenih misljenja baš...

Ja sam pogledala film Kradljivica knjiga, i dobar je. Neke scene nisu prikazane, a možda su mogle da budu. Znam da ne može svaka strana da bude prezentovana na filmu, i da nije sve moglo da stane u nešto više od dva sata koliko traje film, ali meni su u knjizi neke scene bile upečatljive a ovde nisu prikazane. Kraj mi je bio težak iako sam znala šta će se desiti. Ono što je dobro, je da je lepo prikazana ona toplina koja se provlači uprkos teškoj temi. Sve u svemu, dobar je film, ali bih prednost ipak dala knjizi (za mrvicu).

Poslednja izmena:
Dobar dan,
prvi post u mom sredovečnom životu. Ne bi ga bilo ni sada, mada dugo pratim biblioteku, da nisam poželela da preporučim jednu dobru knjigu.
"Miris mraka", Miomir Petrović. Pominjala ju je, mislim, Pahuljica. Ovih dana bilo reči o porodičnim sagama i naklonosti ka njima, pa nije zgoreg i nju pomenuti. Priča prati korene pripovedača, vodi nas kroz životni put dve porodice, hercegovačke i grčke i proteže se kroz ceo jedan vek. Lepa priča sa mrvom, ali zaista mrvom fantazma, koji je simpatično upotrebljen, pa ne smeta ni onima koji ga ne vole (ja).

Dobro dosla u nasu Biblioteku, nadam se da cemo se lepo družiti. I hvala na preporuci.... super sto imas ulaznicu :D:ok:

Dobar dan,

Možda sam je pominjala, ali se ne sećam, ali nema ni veze:) Poznata mi je ova knjiga, ali nisam čitala. Imaću je u vidu:)

Kamenita, dobro nam došla. :cmok2: Ja rekoh da ti pocepam ulaznicu, ali vidim, Bijićka me preduhitrila.:lol:
Imam ja tog Petrovića, ali ga nisam čitala. Imam Lisičje ludilo i Persijsko ogledalo. Ne znam imaju li veze s ovom tvojom knjigom...:think:

Dobar dan,

Ćao :cao:
Ovo mi mnogo dobro zvuči :D

Kamenita, dobro nam došla. :cmok2: Ja rekoh da ti pocepam ulaznicu, ali vidim, Bijićka me preduhitrila.:lol:
Imam ja tog Petrovića, ali ga nisam čitala. Imam Lisičje ludilo i Persijsko ogledalo. Ne znam imaju li veze s ovom tvojom knjigom...:think:
Preporučivana je tada kao neočekivano dobar srpski triler ištatijaznamšta...
Ja sam je čitala i nije loša, ali meni nije bila ništa specijalno.
E sad da li zato što sam puno očekivala, ili...

- - - - - - - - - -

Sad ododh da dovršim Fotografiju :)

Dobar dan,

Dobrodosla u Klub!
Miomir Petrovic je sjajan.

Dobar dan,

Dobro dosla :-)

Pročitala sam Gubitnika, vratila ga u biblioteku i uspela u nameri da ne uzmem ništa.;) Bernhard je dobar pisac, ali težak za moj račun. Malo ću da se odmorim od njega.
Čitaću sad malo svoje knjige. Rayela me čeka da zajedno čitamo Korekcije Džonatana Frenzena. Počinjem danas. Kad ono, međutim... nisu mogla sitnija slova da budu.:sad2: Pa još 500 strana...:rida:

I kada sam tu, kao što je red, da prijavim. Žozefina, život jedne carice, Keroli Erikson. Tek početak, zasad bih rekla da će biti ok, videću. Mada pomalo smaraju fusnote, koje nisu ispod teksta, nego na kraju knjige. Najpre sam svaku iščitavala, sada ih ignorišem. Iovako su vezane za izvor podataka ili neke istorijske okolnosti.

Fotografiaja - Penelopi Lajvli, Laguna 220 str. 8/10
https://www.laguna.rs/n192_knjiga_fotografija_laguna.html
Dobitnik Bukerove nagrade

Pa... Ne znam šta bih vam rekla. Sad mislim odlična, sad mislim prosečna.
Priča o prošlosti... o osobi koju su svi poznavali a zapravo je niko nije poznavao.
O naknadnoj spoznaji... kajanju, shvatanju... Ma dobra je ipak...

Meni je najviše legao lik jednog dečaka u telu odraslog muškarca. Pa njegova razmišljanja su maestralna :lol:
Jako su me zabavila. A ja volim kada me knjiga ili neki njen deo zabavi jer to i nije tako često.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back