Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam ocekivala bajku za odrasle ali sam bila upravo razocarana time sto nije bajka. Odnosno, ako se ne racuna sto je sve zaboga idilicno u bajku, ali ja to tako ne racunam, meni je to sentimentalnost bez pokrica - zato sam se razocarala. Prvi deo knjige autorka se trudi da zadrzi neizvesnost da li je nesto bajka ili ima racionalno objasnjenje, ali kasnije napusta tu bajkovitu mogucnost i onda sklizne u banalnost, makar za moj ukus.
I ta ljubavna prica je bajkovita ako se tako tumaci to sto je idealisticka i romanticna, ali opet je nekako papirna jer nije bajka nego je kao stvarno. Onda mi je to kao americka reklama o idealnim sretnim porodicama i parovima koje ne postoje u zivotu. I tu mislim na obe ljubavne price, znace one koji budu citali.

Water, jeste, lici po duhu i po poruci na Musoa iako je mnogo bolje napisano, tu joj treba odati priznanje. I ambijent je divan, kao sto sam vec rekla.

- - - - - - - - - -

Istekla mi je članarina. Neću da je obnavljam dok ne pročitam svoje knjige. :babamrazica:

- - - - - - - - - -

E, baš mi je drago da je imam. Hvala, Danče. :cmok:

Ne znam da li ce se tebi svideti, ali meni jeste. Ako nista, laka je za tasnu i za citanje u busu ;)

Meni se kod Muso nije dopalo sto je na kraju knjige sve ispalo zapravo fikcija (mislim na Zato sto te volim), nerealna,
knjiga jeste skroz ok ali kraj mi se bas zbog te nerealnosti nije dopao.

Snezno dete bih procitala (odn. hocu) bar zbog Aljaske ako nista drugo :)

Inace, volim bajke i za decu i za odrasle :zaljubljena:

Imam jedno pitanje za iskusnije citaoce.
Preporucena mi je knjiga od Og Mandina - "Najveci svetski trgovac".
Neko citao?

NIsam. Trebalo bi da se jave ljubitelji popularne psihologije.

- - - - - - - - - -

Sad cu ja, koliko prekosutra, da krenem sa pretresanjem spiska u potrazi za najknjigama ove godine. Radimo mi to ovde mislim svake godine (mada sam ja proslu prekocila, nisam bila tu u vreme spiskova :rumenko:)

Izvinite, ali ja ne citam popularnu psihologiju. Imam i dobre razloge za to, ali ne bih o tome sada, jer jos nikog nisam upoznala kome je pop. psih. pomogla, ako me razumete.
Citala nisam, ali mozda ga vredi procitati.
Meni je pomogao Jalom sto se tice nekih psihickih dilema i njegovo Lecenje Sopenhauerom. Pa ga toplo preporucujem.
Ja sam Snezno dete shvatila kao bajku, bar sam tako htela da je shvatim.
Radnju Sneznog deteta ne mogu npr. da zaboravim, ali sve Musoove knjige koje sam procitala sam pozaboravljala o cemu se radilo.
Mozda zato sto su mu naslovi svake nove knjige skoro identicni, mozda mi se prva njegova i dopala (ali da me ubijete sada ne mogu da se setim koji joj je naziv)...
Neko voli bas taj musoovski stil i naravno da ne zameram, niti imam pravo na to.
Svako knjigu dozivljava na svoj neki nacin, da sad ne pisem razloge za tako nesto...
Neka svako cita ko sta voli!

- - - - - - - - - -

I ja cu sutra postaviti mojih najboljih pet za ovu godinu.

Imam jedno pitanje za iskusnije citaoce.
Preporucena mi je knjiga od Og Mandina - "Najveci svetski trgovac".
Neko citao?
Čitala sam, ima tome već više od 10 godina, još sam u gimnaziju išla. Spada u popularnu psihologiju, kao što Dana reče. Iskreno, ne sećam se baš tačno o čemu se sve radi, jer ja nisam ljubitelj popularne psihologije pa se nisam mnogo ni udubljivala. Za svo vreme koliko je imam, nisam se interesovala da je pročitam ponovo. Ima ljudi koji vole da čitaju samo takve knjige, ali meni je jednostavo to dosadno, jer smatram da ne može knjiga da mi pomogne ako postoji neki problem jer rešenja nisu univerzalna.

Izgleda da na ovoj temi nema ljubitelja popularne psihologije. Meni je drugarica uvalila tog najvećeg trgovca, kao super je, sve ti bude jasno (kako da posluješ, šta da radiš)... meni je bilo bez veze... (jer se u stvarnom životu ne desi onako kako tamo napišu: ako ovo, onda će ono.... )

Ima već par dana kako sam počela 26a, Dajane Evans, ali nikako da odmaknem dalje od početka, pa ne mogu još ništa ni da kažem. A na osnovu ovdašnjih mišljenja, očekujem dobru knjigu.

Jao Bi, i ja sam pokusavala sa tom knjigom, ali nikako da se ona i ja dogovorimo da se procitamo...
Uzimala sam je bezbroj puta i ostavljala. Pruzicu joj sansu, valjda imam jos vremena... :)
Sad moram da ``jurim`` knjige Alis Manro...
Da li je bez veze da idem danas u biblos da je potrazim? Mozda mi se posreci. Ne znam sta da radim...
A popunjena mi clanska karta... nema vise mesta da mi lupaju pecate...

Ja sam recimo ljubitelj psihologije pa delimicno i popularne..ali izbirljivi ljubitelj :lol:
Og Mandina nisam citala iako imam knjigu ''Akabarov dar'' ali vise volim domace autore kad je rec o psihologiji,
Lujza Hej, Ronda Byrn, Kaludjer i ferari :lol: to ne volEm..

Inace, slabo odmicem sa Gospom od Badema ne zato sto je knjiga losa, naprotiv, vec mi se uvek nesto 'pametnije' ispreci.

Rade u biblioteci reviziju i to su bas poceli od moje... samo primaju knjige nazad, ne izdaju nista...
I tako ce biti mesec i po dana.
Koji sam ja baksuz! Sto onaj u reklami rece: koja tuga - centrifuga.
Bas pitah da li imaju Manro i naravno - i m a j u... ali moram u neku drugu biblioteku koja je mozda nece imati.
Marfijev zakon...
Joj... neka prodju jos ova dva dana, valjda ce mi u Novoj godini krenuti nesto...

Poslednja izmena:
:znamiguje: Pa eto...Svi ovde imamo nekog s kim delimo sličan ukus...Ester i ja se poklapamo, pa dobrodošla..
Zahvaljujem:) Ja se izgleda sa svima poklapam, jer za sada za ovih par meseci koliko sam na forumu, svako je pročitao ili preporučio bar jednu, a eto neki i više, dobrih knjiga, koje sam ili čitala ili kupila ili stavila na spisak za ubuduće z:lol: Sve u svemu, moram da kažem da je meni bilo baš prijatno da pričam (tj. kuckam :D) sa vama do sad, a verujem da će biti tako i ubuduće z:)

Ja sam bila u Domu sindikata na sajmu knjiga i sebe sam častila Kišonom, Kod kuće je najgore. Ako se ne varam, mislim da su ovde bili komentari da je to njegova najbolja knjiga pa sam zato i nju odabrala. Ako sam omašila, sajam traje do 11.1. pa ću morati opet z:mrgreen: Inače, izdavači su isti kao i prošle godine ( Laguna, Feniks libris, Lento, Sezam book, Vulkan, Evro Đunti...). Cene su kao na oktobarskom sajmu i ubedljivo najveće popuste ima Evro Đunti. Možda ću otići nešto da kupim i kod njih... Gledala sam da li ima Agore zbog Alis Manro, ali njih nema među izlagačima. Nije bila gužva, ali i ljudi ne kupuju, većina samo gleda šta sve ima..

Pahuljo, to je dobar izbor ;)

Ja sam danas ponovo isla do biblioteke jer zelim sto vise knjiga da procitam dok smo ovde. I stvarno su svasta novo dobili za ovih sest meseci, posebno sto je u medjuvremenu bio i sajam. Uzela sam 'Dodir muzike' od Dafni Kalotaj (koja je napisala 'Rusku zimu'), 'Tanjir pun reci' jer pamtim Daninu preporuku, i nesto od Jelene Lengold (mislim 'U tri kod Kandinskog' ili tako nekako). A jos imam Oza kod sebe. I sad ne znam sta prvo od svega ovoga da citam :)

Rade u biblioteci reviziju i to su bas poceli od moje... samo primaju knjige nazad, ne izdaju nista...
I tako ce biti mesec i po dana.
Mesec i po z:shock: dugo... pa ako rade jednu po jednu, što tako dugo.....
Joj... neka prodju jos ova dva dana, valjda ce mi u Novoj godini krenuti nesto...
Želim ti mnogo bolju godinu od ove!

Ja sam bila u Domu sindikata na sajmu knjiga i sebe sam častila Kišonom, Kod kuće je najgore. Ako se ne varam, mislim da su ovde bili komentari da je to njegova najbolja knjiga pa sam zato i nju odabrala.
Meni je bila najbolja. I posle puno vremena odlično se sećam nekih delova i prepričavam ih.
Samo da mahnem.
z:poz:
mašemo i mi tebi z:hi:

z:poz:

- - - - - - - - - -

Popularnu psihologiju ne volim (čak ni Jaloma), Snežno dete sam ipak stavila na spisak, Kišon je meni vrlo zanimljiv...

- - - - - - - - - -

Spisak naj-knjiga i promašaja sledi narednih dana :)

Kod nas je danas bila novogodišnja tombola. Svake godine pred novu godinu redakcija za kulturu skupi knjige koje je sakupila tokom godine, na konferencijama za novinare, predstavljanjima, promocijama, upakuju ih, označe brojevima, ispišu brojeve na papirićimi i svi iz firme izvlače broj. Ja sam danas izvukla Portret nezrelog čoveka, Luisa Landeroa izdavač Čigoja.

Za Majuz:poz:

E baš mi je drago što sam potrefila knjiguz:) Lomila sam se između ove Kod kuće je najgore i Kita boli more, ali zadovoljna sam što sam potrefilaz:lol:

Jaloma je čitala moja sestra, i ona je oduševljena onom Kad je Niče plakao, sad čita Šopenhauera (kaže da je Niče bolji), i ja sam na Sajmu još kupila i Problem Spinoza. Mene čekaju sve tri, tako da još ne znam da li će se meni dopasti..
Snežno dete sam juče dobila nazad, ali malo me je Dana malo pokolebala sa komentarom.. Kanela je skoro pominjala Rusku zimu, skoro sam se mislila da li da uzmem da je čitam i nisam, možda ću uskoro ( to naravno mislim za sve knjige jer bih sve al' ne može odjednomz:lol: )
Čitam Smilu i dalje...
Baš danas gledam šta ću posle Smile i mislim da ću za početak godine odabrati neke lagane knjige, komedije, da mi veselo počne godina. Uzeću Kišona, neki čiklitLjubavne igre ( Elefteria je rekla koliko se sećam da je duhovita pa ću i nju čitati ovih dana), i Moj gospodin savršeni ( mogao bi neki da naleti sledeće godine:zcool: ). To je moja trojka za opuštanje mozga tokom praznikaz:lol:

Vidim da se spremate za spiskove dobrih i loših knjiga, evo ja ću da napišem par komada od trenutka kad sam se priključila ovoj temi. Dobre: Čajna ruža, Sva imena, Otmenost ježa, Kradljivica knjiga. Promašaji: Jedan nerešen slučaj (nisam uspela do kraja da je pročitam koliko mi je bila dosadna), Ljubavnik lejdi Četerli (dosadna mi je bila ali sam je dovršila), Raspete kosti (sto puta viđeno).

Bi, baš lepa tradicija u firmi:)

Želim vam svima srećnu 2014.-tu, dobro zdravlje vama i vašim najmilijima i da vam se sledeće godine dešavaju samo lepe stvari, i naravno uspeh i sreću na svim poljima!z:)

Srećna Nova godina!!! :konfete: :vatromet:

I naravno u :poklon: puno lepih knjiga z:lol:

Poslednja izmena:
Želim vam svima srećnu 2014.-tu, dobro zdravlje vama i vašim najmilijima i da vam se sledeće godine dešavaju samo lepe stvari, i naravno uspeh i sreću na svim poljima!z:)

Srećna Nova godina!!! :konfete: :vatromet:

I naravno u :poklon: puno lepih knjiga z:lol:

Ja sam prosto morala da kopiram ovu lepu cestitku od Snezne...
... A gospodin Pravi ce se sigurno ove godine pojaviti, Snezna, to ti zelim od sveg :heart:.

Kod nas je danas bila novogodišnja tombola. Svake godine pred novu godinu redakcija za kulturu skupi knjige koje je sakupila tokom godine, na konferencijama za novinare, predstavljanjima, promocijama, upakuju ih, označe brojevima, ispišu brojeve na papirićimi i svi iz firme izvlače broj. Ja sam danas izvukla Portret nezrelog čoveka, Luisa Landeroa izdavač Čigoja.

Hvala ti Bi na lepim recima, bice mi valjda bolje, ti znas na sta mislim...
Sjajnu stvar je organizovalo tvoja redakcija... Bravo!
Devojke, mnogo vas sve volim...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back