Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E ovako. Krenem s posla, ne zurim kuci...prolazim kroz sremsku i pade mi na pamet:juuuuuu, sajam knjiga! :think:

Plen:

Pisma iz Norveske, Isidora Sekulic
Igraj Igraj Igraj, haruku Murakami
Poljubac, Gordana Cirjanic
Dopler, Erlend Lu

A bas sam htela da kupim neke razbibriga knjizice....

Trazila sam Bekstvo, ali nisam znala izdavaca i uopste nisam uspela da nadjem po naslovu.

Pocela sam da citam poljubac u busu, obecava, ali mislim da je tematika teska i tuzna...normalno ja volim takve knjige...samo se trudim da popravim ukus...a po rezimeima koje sam procitala na koricama, ova mi se cini najveselija Cirjanickina knjiga.

Ipak, cini mi se da imam 3 knjige za bus sada, posto su sve osim Murakamija, tanke i lagane...:)

Odličan ulov :konfete:

Ja sam na tom sajmu kupila deci poklon-knjige za NG i htela sebi Split Slavoljuba Stankovića ali mi nešto to bilo puno para za jedno čitanje.
Meni se knjige uglavnom ne kupuju jer ih tradicionalno uzimam iz biblioteke i uglavnom čitam jednom.

Odličan ulov :konfete:

Ja sam na tom sajmu kupila deci poklon-knjige za NG i htela sebi Split Slavoljuba Stankovića ali mi nešto to bilo puno para za jedno čitanje.
Meni se knjige uglavnom ne kupuju jer ih tradicionalno uzimam iz biblioteke i uglavnom čitam jednom.

Dok ja na primer, iako knjige citam jednom, volim da imam novu knjigu. i da je posle citanja ( ili u ovom slucaju zimnice, pre) stavim na policu...a onda kad gledam "sta bih mogla sad" raznezim se kada je vidim...ilii tako nesto...eto na primer kad vidim knjigu nekoliko nekakvih sunaca, ja se smorim, onda pogledam nesto drugo pa se preslisavam sta tu bese...i tako....normalno sve to zajedno traje 2 minuta i desava se jednom u sto godina, ali ipak...moje knjige su moje knjige..:heart:

Poslednja izmena:
Upravo sam završila Ko je ubio Alfija, Sonje Atanasijević, Dereta, 333 strane.
Po naslovu, mislila sam da je triler. Ali sad ga nikako ne bih svrstala u taj žanr. Pre je psihološki. Roman o ljudima, fantastična galerija likova...
Ovo o knjizi kaže tadašnji urednik u Dereti Petar Arbutina http://www.dereta.rs/b125f1d5-99ca-4c92-bf71-6e44cb8d90dc/Ko-je-ubio-Alfija.aspx Knjiga sada može da se kupi za 200 dinara u knjižari Dereta u Knez Mihajlovoj, ako akcija još traje, a verujem da traje.
Knjiga počinje pismima koje Alfi piše svojoj ženi Alfini. A onda nas pisac polako uvodi u u Alfijev stan na maskenbal, (pa ponovo na kraju knjige), a zatim i u veliku kancelariju npr. komercijale, jedne firme, npr. tekstilne u kojoj je Alfi kreator.
Tu su još i bivši direktor Buf, nekadašnja glavna sekretarica u firmi Lili, atraktivna Beta, muškobanjasta Gama i tajanstveni Zulu. Roman teče kao istraga, sa tek ponekad ubačenim pitanjem, a sve vreme ide priča o svim tim likovima, njihovoj spoljašnjosti i unutrašnjosti, medjusobnim odnosima, ranijim susretima, izneverenim nadama, razočarenjima, sitnim radostima i rutinama, životnim prekretnicama, pogrešnim odlukama i svemu onom što čini život ljudi u 50-im godinama i starijim, koji pamte bolja vremena, svoje bolje pozicije i različito se nose sa novim vremenom, novim pravilima....

Trebalo mi je malo vremena da se naviknem na ta neobična imena, ali brzo se prihvate i likovi zavole. Možda je na momente malo opširnije nego što je neophodno, ali ne zamara. U svakom slučaju zanimljiva i neobična knjiga, ali sa mnogo detalja, reči, misli, situacija koje su i naša svakodnevica.

Btw, Sonjina nova knjiga Vazdušni ljudi ušla je i u uži izbor (15) za Ninovu nagradu. http://www.nin.co.rs/pages/article.php?id=83837

Ima likova iz frme. Buf i Beta su autentični. Njih sam prepoznala, Sonja je potvrdila da su to oni. Mene još nema. Ova knjiga je izdata 2009., a Sonja je u moju redakciju došla 2012. Pre toga smo se znale samo površno. Ja mislim da nisam dovoljno interesantna i specifična da bih bila književni junak.

Pogača je super. I ukusna je! Jedva čekam da napravim i druge varijante.

Jooooooooooj Bi, kakvo lepo podsećanje na ono rano Dugme!
Kako sam samo volela (i volim) ovu pesmu :zaljubljena::zaljubljena::zaljubljena:

A za tebe kao lik iz knjige samo znači da u sledećoj knjizi ipak već možemo da te očekujemo :lol:

Jooooooooooj Bi, kakvo lepo podsećanje na ono rano Dugme!
Kako sam samo volela (i volim) ovu pesmu :zaljubljena::zaljubljena::zaljubljena:

A za tebe kao lik iz knjige samo znači da u sledećoj knjizi ipak već možemo da te očekujemo :lol:

Jao Bi, qq, pa kud nadje ovu pesmu???
Pevali smo je on i ja, uvek smo pustali CD Dugmeta bilo kuda gde smo isli kolima... preplavise me emocije.
Sta cu. Slaba sam na Dugme i (jos) na njega...

Izvini, Rodo, nisam mislila da te rasentimentališem. Mada i mene uvek preplavi seta kad čujem to staro Dugme. A nekako Nova Godina je baš vreme kad navaljuju emocije.
Odmah sam se setila pesme kad me Lamar prozvala za lik iz knjige.
Jel komentar dovoljno dobar da mogu Sonji da pošaljem link da pročita? Drago joj je što ima ovde grupicu navijačica.

Izvini, Rodo, nisam mislila da te rasentimentališem. Mada i mene uvek preplavi seta kad čujem to staro Dugme. A nekako Nova Godina je baš vreme kad navaljuju emocije.
Jel komentar dovoljno dobar da mogu Sonji da pošaljem link da pročita? Drago joj je što ima ovde grupicu navijačica.

Mozda ja nisam pozvana da komentarisem ovaj post, ali posto si vec napomenula, a ja kad sam citala tvoj komentar na knjigu, bas mi je zapalo za oko da si napisla da su neki delovi preopsirni, ali ne zamaraju. Mozda bi bilo bolje da napises nesto u stilu: Neki delovi su opisani sa puno paznje i detalja, sto ovom romanu daje siri okvir za potku price. Ja nisam shvatila taj deo tvoje recenzije kao nesto negativno, a odabir reci je takav da izgleda negativno (preopsirno, zamara...meni to zvuci negativo)...

Zanimljivo zapažanje, Zvezdanka. Lepo si to upakovala. Ali neka malo bude i kritički, da ne ispadne da samo hvalim.

po onome sto si ti napisala, ja na primer taj roman ne bih kupila samo zbog te reci preopsirno, a onda se malo kao izvlacis..jer mene to asocira na anu karenjinu, na primer....a za to nemam vremena...to je samo moj stav...

ceo tvoj post je kriticki, ali je kritika pozitivna, osim toga, ono sto sam vec napisala...mislim da tvoj stav o tome nije negativan, a tako izgleda zbog konstrukcije...mozda bolje da kritikujes neki detalj nego da na negativan nacin opisujes formu ( opet kazem, utisak mi je da je forma izrecenog neadekvatna onome sto znaci)...toliko do mene...cmox i puno srece koleginici...

Ma to mi je u opisu posla! :)
Sudba...
Super je komentar i reci joj da ima navijacica.

Bi, posle Zvezdanke ne smem ni da pisnem
Mundzu.gif
:lol:
Ali generalno zaista ne bi bilo loše malo ublažiti, malo lepše upakovati primedbu.

A onu Dugmetovu pesmu vrtim od juče non-stop
Rulezzz_09.gif

- - - - - - - - - -

Čitam krimić Zmijski stub , sviđa mi se :D

Pročitala sam Sve što smo prećutali, Mark Levi.
Početak romana mi je bio čudan i taman kad sam pomislila da ovo nije za mene, radnja kreće.
Roman koji sam ponovo pročitala za dva dana jer nisam mogla da sačekam kraj.
Nisam razočarana,ide u preporuke.
Volela bih da mogu da iznesem svoje mišljenje nakon pročitane knjige ali sačekaću da još neka od vas pročita.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back