Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma ja uopšte u životu imam osećaj krivice za sve i svašta. Vaspitanje, a verovatno i neke predispozicije. Volela bih da nisam takva. Bilo bi mi mnogo lakše i više bih uradila za sebe.

Ja citam Dark places i mnogo mi se svidja bas, cak vise od Iscezle :lol:
Majce spomenu Milenijum ... ja sam pocela da citam, pa mi je nesto bilo :neutral: pa sam batalila
al'nemam pojma sad sto mi je bio takav osecaj, to bese prosle godine ... Dacu joj sansu opet uskoro, taman kad zavrsim ovu knjigu.

Мајче, Колин је написала књигу ''Птице умиру певајући'', по њој је ваљда најпознатија. Ја је нисам читала, гледала сам серију кад сам била мала, мада пола нисам схватила.
Читала сам њену Песму о Троји и много ми се допала, писана је из угла више ликова - углавном су то мушкарци попут Пријама, Хектора, Одисеја, Ахила, Пелеја, али има и женских - Јелене, Андромахе (не сећам се има ли још нека).
Имам и неку трилогију о старом Риму (Фортунини миљеници)минимум 3 године и још је нисам прочитала, не вуку ме више те ''ратне'' књиге.
И само да додам да ми се овај Дјуи чини супер. Мачак који живи у библиотеци - од слабо посећеног места ствара окупљалиште житеља успаваног градића у Ајови. Унутра има и његових фотографија (пошто је стварна личност), права је мица. Претпостављам да ће на крају да угине и да ћу се расплакати, али ипак читам.

Kolin je žensko :rumenko:
:lol:

ti kao moj mladji sin.kazem muzu isla bih da slusam doris dragovic,a sin pita odakle je taj kad se tako zove.ja reko,ta,ne taj je iz hrvatske.kaze,pa sto su joj dali ime za hrcka
:eek::think:
svasta od te dece...
ja sam zavrsila krvavu zetvu,meni je jako,jako prijala.vrlo uzbudljiv triler,ljubavni,do pola sam mislila da je horor :lol: a opet bez krvavih i teskih scena.poslednje dve stranice su me razocarale,jer su unele gorcinu koje nije bilo u celoj knjizi

I ja sam gledala seriju ( ne baš pomno moram priznati) Ptice umiru pevajući, i sećam se samo onog popa ( Ričard Čemberlen beše, a možda sam i lupila ) na nekom tremu stoji a upekla zvezda:D Davno je bilo, a ja sam bila klinka kad se to prikazivalo, tj repriziralo, možda neki kraj devedesetih ili već kad... Gledala sam knjigu na sajmu al je ne kupih. Je l knjiga za kupovinu ili da je preskočim?
A inače počela sam Čitača. Brzo će mi ići ova knjiga, malo strana ima, ali ja danas neću stići da čitam. Pored svog slavlja, moram i na slavu.. Takav je dan, ali ne žalim se:)

Da, Majče, Kolin je žensko. :lol: Ja sam čitala Drugo ime za ljubav sa 18 godina, oduševila se, i kad mi je drugaričino kuče pojelo knjigu, kupila sam si novu pre par godina. Eto kakva je Kolin. :)
Inače, ove istorijske joj nisam čitala.

Kod nas nema ništa da se probere. Badava sam kupila dva Horoskopa, sramota me da priznam...:rumenka: Daće Bog da ubace još nešto. Do kad li traje akcija? :think:

- - - - - - - - - -

Koliko su knjiga i film Čitač usklađene?

- - - - - - - - - -

To je film sa Rejfom Fajnsom i Kejt Vinslet?
Identično. Ne znaš šta je bolje.:ok:

- - - - - - - - - -

Srećan rođendan Pahuljici. :heart2: :cmok:

Koliko su knjiga i film Čitač usklađene?

- - - - - - - - - -

To je film sa Rejfom Fajnsom i Kejt Vinslet?

Za moj racun nisu bas.

Slink je bivsi sudija, cini mi se, pise koncizno, jasno, kratko, bez jakih emotivnih previranja, bez opisa, bez kitnjastih pasusa koji nicemu ne sluze (ali ih ja volim, recimo). Ne znam da li knjiga ima vise od 200strana...kao i svaka njegova. Odabere reci i konstruise recenice tako da filmadzije naprave film od dva i po sata sa mnogo vise emocija, tananosti, sirine jer je naprosto glumcima data sloboda.

Kada pravis lik Hitklifa recimo, glumac je sputan jer se tacno zna kako mora da glumi, da izgleda...u Citacu to nije slucaj, u sustini Slink mnogo manje akcentuje coveka od situacije, njegov lik moze da bude bilo ko od nas...za razliku od naseg Hitklifa. Imala sam potpuno drugaciji dojam knjige i filma...u filmu glumci dominiraju, u knjizi mi je glavna bila prica, kao da su likovi udaljeni...za mene je to delo primer odlicnog filma i odlicne knjizevnosti, odvajam ih u glavi...Citac mi ima vise veze sa Vikendom, sa Letnjim lazima, sa drugim Slinkovim knjigama jer mi se cini da on vazda obradjuje iste teme...

Za moj racun nisu bas.

Slink je bivsi sudija, cini mi se, pise koncizno, jasno, kratko, bez jakih emotivnih previranja, bez opisa, bez kitnjastih pasusa koji nicemu ne sluze (ali ih ja volim, recimo). Ne znam da li knjiga ima vise od 200strana...kao i svaka njegova. Odabere reci i konstruise recenice tako da filmadzije naprave film od dva i po sata sa mnogo vise emocija, tananosti, sirine jer je naprosto glumcima data sloboda.

Kada pravis lik Hitklifa recimo, glumac je sputan jer se tacno zna kako mora da glumi, da izgleda...u Citacu to nije slucaj, u sustini Slink mnogo manje akcentuje coveka od situacije, njegov lik moze da bude bilo ko od nas...za razliku od naseg Hitklifa. Imala sam potpuno drugaciji dojam knjige i filma...u filmu glumci dominiraju, u knjizi mi je glavna bila prica, kao da su likovi udaljeni...za mene je to delo primer odlicnog filma i odlicne knjizevnosti, odvajam ih u glavi...Citac mi ima vise veze sa Vikendom, sa Letnjim lazima, sa drugim Slinkovim knjigama jer mi se cini da on vazda obradjuje iste teme...
Al kako si doživjela samu priču?
Koliko se sjećam, film je izuzetno nabijen emocijama, od njenog odnosa prema mladiću, suđenja, i kraja... međutim, ja, koliko me sjećanje služi, nisam nikako mogla da saosjećam onako kako mi se činilo da pisac i film tjeraju. Sve mije bilo pogrešno. Emotivno, samo sve emocije ka pogrešnoj strani usmjereni. Da ne pišem mnogo, da ne otkrivam djevojkama koje čitaju.

Kolin piše super knjige... :D

A serija "Ptice umiru pevajući" je :zaljubljena:...

Knjigu nisam čitala... :(

P.S. Srećan rođendan Pahuljici... :D

Da, Majče, Kolin je žensko. :lol: Ja sam čitala Drugo ime za ljubav sa 18 godina, oduševila se, i kad mi je drugaričino kuče pojelo knjigu, kupila sam si novu pre par godina. Eto kakva je Kolin. :)
Inače, ove istorijske joj nisam čitala.

Kod nas nema ništa da se probere. Badava sam kupila dva Horoskopa, sramota me da priznam...:rumenka: Daće Bog da ubace još nešto. Do kad li traje akcija? :think:

- - - - - - - - - -

Identično. Ne znaš šta je bolje.:ok:

- - - - - - - - - -

Srećan rođendan Pahuljici. :heart2: :cmok:

Hvala devojke:zag:

Ptice umiru pevajući knjiga i serija :hik:
Eh, koje je to vreme bilo :cistinaocare:

- - - - - - - - - -

Al kako si doživjela samu priču?
Koliko se sjećam, film je izuzetno nabijen emocijama, od njenog odnosa prema mladiću, suđenja, i kraja... međutim, ja, koliko me sjećanje služi, nisam nikako mogla da saosjećam onako kako mi se činilo da pisac i film tjeraju. Sve mije bilo pogrešno. Emotivno, samo sve emocije ka pogrešnoj strani usmjereni. Da ne pišem mnogo, da ne otkrivam djevojkama koje čitaju.
Čitač i knjiga i film su mi odlični svako na svoj način. Skoro su mi identični, ali u pravu si (ako sam te dobro razumela) ovo u vezi emocija.
U filmu su mi emocije mnogo više na "pogrešnoj" stranio nego u knjizi. U tome je možda i najveća razlika.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back