Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Htela sam jos da vam kazem da sam danas potpisala ugovor za STALNO...:worth:

- - - - - - - - - -

I pocela sam da citam Dan pcela-Tomas Sancez.
Smara malo,al mi zao da ostavim...
E, to je vest!
g035.gif

Poslednja kašmirska ruža-Barbara Kleverli
dobra, dobra :D

moram potražiti ima li još šta od nje kod nas...sem Damaskog sečiva

- - - - - - - - - -

joj ja samm šou:lol:
ima još jedna knjiga, druga u nizi njenih od detektivu Džou Sandilendsu
ja pročitala treću, prvu....još ta druga ostade :)

Večeras sam prisustvovala Jednoj sasvim običnoj večeri sa Lanetom Gutovićem. Mom mužu je rođendan, pa sam ga častila. Valjali smo se od smeha... Fora koju sam upamtila je za knjige "udovice". To su one koje niko ne 'ebe. :zcepanje:

Pročitala sam Indijsku princezu. Vrlo lepa priča o španskoj plesačici koja se udaje za maharadžu i odlazi u Indiju. Knjiga prati priču od njene udaje pa sve do smrti. Lepo je opisano šta se Aniti sve dešavalo, upoznavanje sasvim drugačijeg sveta od zapadnjačkog, prijateljstva i neprijateljstva, odnos sa roditeljima i vezanost za sestru, i naravno ljubav dva za nju značajna muškarca. Anita je bila rastrzana između Evrope i Indije, i ma koliko sredine bile različite, ona nije mogla bez obe, nešto kao dve celine koje su je činile celom. Meni se dopala knjiga, istinita je priča a i naučila sam neke zanimljive stvari koje nisam znala.

Pročitala sam Indijsku princezu. Vrlo lepa priča o španskoj plesačici koja se udaje za maharadžu i odlazi u Indiju. Knjiga prati priču od njene udaje pa sve do smrti. Lepo je opisano šta se Aniti sve dešavalo, upoznavanje sasvim drugačijeg sveta od zapadnjačkog, prijateljstva i neprijateljstva, odnos sa roditeljima i vezanost za sestru, i naravno ljubav dva za nju značajna muškarca. Anita je bila rastrzana između Evrope i Indije, i ma koliko sredine bile različite, ona nije mogla bez obe, nešto kao dve celine koje su je činile celom. Meni se dopala knjiga, istinita je priča a i naučila sam neke zanimljive stvari koje nisam znala.

bas mi je drago da ti se dopala :)

Danas, vraćajući Dnevnik Marte Koen u biblioteku, upitah čisto reda radi imaju li Svih sedam talasa, verovatno 15-i put, kad ono ima...:pljus:

Sad će opet Night da se javi i da kaže kako ona to neće da čita jer sam joj rekla kraj. :ljutko: :roll:

Ja čitam Agatu Kristi, Paukova mreža. Mislim da sam gledala film. Nije mi nešto naročito. Videću kako će biti do kraja.

bas mi je drago da ti se dopala :)
Jeste, baš je lepa:) E, a ima knjiga Maharanina unuka, priča takođe o Aniti Delgado i još nekim ženama, pričana iz drugog ugla. Imam je ali nisam odmah htela da uzmem da čitam pošto nije nastavak ove prethodne. Uzela sam sad jednu drugu, pa ću možda posle nje.
Počela sam Služavke, Ketrin Stoket. Čita mi se svašta a naravno ne mogu sve u isto vreme, pa mi se odluke menjaju non-stop.:)

Meni su što se Agate Kristi tiče dobre bile Usnulo ubistvo (tj. ja čitala kao Usnulo umorstvo) , Iskričavi cijanid i Deset malih crnaca. Svašta sam od nje čitala, ali ove su mi bile među boljima. Volim njene knjige, i baš sam skoro razmišljala da uzmem ponovo nešto od nje da pročitam.

Poslednja izmena:
Ja čula od smokve sinoć za Horoskop s bukmarkerima, pa kupila jutros. Ali, u Laguni nikakav izbor knjiga nema (po 100 din). Tek treba da stignu. Nego, rekoše mi ulični prodavci novina da im je naređeno da se Horoskop povuče iz prodaje...:think:.

Kod nas jutros samo tinejdž i Bazenska biblioteka, koju sam uzela (iako sam svoju prodala nakon čitanja:)). ali, onda su po podne stigle i prodale se do 5 kad sam ja ponovo otišla, gde sam samo uspela da proberem Modiskinju, Srećnu domaćicu, Smrt u Beču, Hristos Gospod i Dnevnik sluđene mlade. Žao mi je što nisam uspela da nađem Život po meri i Slučaj Hamilton.

- - - - - - - - - -

A ti smoki, šta si uzela?

Kod nas jutros samo tinejdž i Bazenska biblioteka, koju sam uzela (iako sam svoju prodala nakon čitanja:)). ali, onda su po podne stigle i prodale se do 5 kad sam ja ponovo otišla, gde sam samo uspela da proberem Modiskinju, Srećnu domaćicu, Smrt u Beču, Hristos Gospod i Dnevnik sluđene mlade. Žao mi je što nisam uspela da nađem Život po meri i Slučaj Hamilton.

- - - - - - - - - -

A ti smoki, šta si uzela?

pa tinejdzersku literaturu :lol:
pisala dole na porukama

Kupila sam Kupe za dame, Anite Nair. :super: Na buvljaku, za 50 dinara. Očuvana. :klap: Samo mnogo sitna slova. Izdanje Narodne knjige, biblioteka Bestseler.

Uzimam i Blic subotom sa knjigama Miloša Crnjanskog. Ku-kuuuu, kako su to tek sitna slova. Shvatam ja da treba knjižica da bude tanka da stane u novine i jeftina da se daje besplatno, ali treba to valjda neko i da čita.

Uzimam i Blic subotom sa knjigama Miloša Crnjanskog. Ku-kuuuu, kako su to tek sitna slova. Shvatam ja da treba knjižica da bude tanka da stane u novine i jeftina da se daje besplatno, ali treba to valjda neko i da čita.

Rada uzima stalno a ja evo već drugi mesec ustajem subotom zbog Blica.
Inače , uzela sam: Stolarsku olovku,Manuel Rivas; Adrijan Mol: Mlitave godine,Sju Taunzend i Homo Faber,Maks Friš (akcija tri za 499)

Dobar dan svima :)

Zavrsila Plamen istoka Kejt Fernival.Hm..ocekivala sam vise..
Elem, Lidija Ivanova izbegla je posle oktob. revolucije u Kinu, zajedno sa majkom, verujuci da joj je otac mrtav (o tome je prvi deo ''Devojka iz ruske cetvrti''
mada se Plamen moze citati i bez toga). Saznaje da joj je otac ipak ziv i da se nalazi u nekom logoru u Rusiji i krece u potragu za njim
bez ikakvih daljih informacija. Pomalo tuzna prica (ponekad i teska) o vremenu 30-ih godina XX v, za vreme Staljina, gulaga, ruska zima..
Imala bih nekih sitnih zamerki ali necu o tome jer onda otkrivam pricu..

I pocela sam Istina o tebi Melisa Hil
http://www.vulkani.rs/48bbb8f2-9e3d-4589-973c-17f670bcfd4b/ISTINA-O-TEBI.aspx#.UqRqqSfF-ho

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back