Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ženo, jesi li ti svesna da u stvari više nemaš šta da pazariš :rtfm:

- - - - - - - - - -

Da, baš tako :ok:

- - - - - - - - - -
Joj, bila u biblioteci i sad ne znam šta da počnem
connie_oldman_cleanglasses.gif

Pa za početak, mogla si da nam napišeš šta si uzela, izmedju čega se dvoumiš, troumiši, višeumiš?
Ja odem u biblioteku pa napišem šta sam sve zanimljivo videla na policama, šta je rekla bibliotekarka, šta ima u okolini..... a ti ni knjige

Slažem se sa Mrs. Bi, Lamar daj spisak, možda ti pomognemo da odlučiš šta ti se čita:lol:

Mene Ljubavnik lejdi Četerli davi, borim se sa njim. Imam još malo da završim pa ću je doterati do kraja, ali meni ova knjiga nije ništa specijalno. Mnogo buke ni oko čega. Nisam očekivala da će mi se mnogo promeniti utisak od pre par dana, i bila sam u pravu. Verujem da je u ono vreme kad se pojavila bila skandalozna, ali na stranu scene seksa, meni je radnja dosadna. Likovi su mi mlaki nekako. Radnja mi nekako deluje da je u jednoj liniji, pa samo iskoči po koji novi lik koji se uključuje u priču...

Pa za početak, mogla si da nam napišeš šta si uzela, izmedju čega se dvoumiš, troumiši, višeumiš?
Ja odem u biblioteku pa napišem šta sam sve zanimljivo videla na policama, šta je rekla bibliotekarka, šta ima u okolini..... a ti ni knjige
U okolini je sve bilo bljuzgavo od snega, bibliotekarka je rekla da su joj pre par dana ukrali jednu knjigu ispred nosa, na policama sam videla puno Isidora Bjelica što znači da fala bogu :pop: nisu na čitanju...
'Ste zadovoljne? :rtfm:

Na stočići "Knjige na poklon" je bio Gorski vijenac koji nemam, pa sam ga uzela :D

Elem, knjige.

Dan zaljubljenih - Olaf Olafson
Taniosova stena - Amin Maluf (sad sam se zarazila Malufom :D )
Priče o moru - Ivo Andrić
Osećaj gospođice Smile za sneg - Peter Heg

Više mi ne treba vaša pomoć :manikir:
Odlučila sam se za Andrića za bus, i za Gospođicu Smilu za kući, jer je nezgodna za tašnu.

Joj šta se sve dešava u tim vašim bibliotekama a i oko njih:D
Nisi nam rekla svoj ulov iz biblioteke:D
Gorski vijenac imam, čitala odavno.. Svakako ga treba imati.
Ja razmišljam da uzmem Indijsku princezu , Rusku zimu ili Carevu balerinu... Ne znam koju bih, koja je lepša, bolja.. Ako ste čitale kaž'te da ne mozgam:D Ja u poslednje vreme pročitam neku knjigu koja valja a onda sledeća koje se latim bude dosadna i to mi se desava sa već 5, 6 knjiga.. Kako ih samo ubodem:think:

Sad vidim ulov:D Ne izgleda loše:D Smilu imam, kupila na sajmu ali nije još stigla na red, ne zna se kad će:D A inače onaj Levantski đerdan koji si pominjala sam dugo dugo mislila da kupim i nisam nikad, ne znam zašto, i vidim sada da je rasprodata tako da niš' od toga za sad...

@Pahuljice,
ja sam citala i Indijsku princezu i Carevu balerinu (R.zimu imam u planu)
Obe su zaista dobre, prva je istinita prica o Evropljanki koja odlazi u Indiju i tamo se susrece sa raznim iznenadjenjima, sto pozit. sto negat.

Careva balerina - mnogi likovi su istiniti ali je sama prica izmisljenja. Veza izmedju balerine i cara Nikolaja II Romanovog,
pred kraj njegovog tuznog kraja..meni se dopada jer je prilicno protkana istorijom.

- - - - - - - - - -

A nema spiska knjiga..

Znači valjaju... Sad ću da vidim koju ću da dohvatim, da l' ću da boravim u Rusiji ili Indiji:D
Jeste, nema još spiska knjiga, sutra će pretpostavljam... Očekujem da bude spisak kao za sajam knjiga što je bio, sa eventualno nekim manjim promenama... Čim će trajati mesec i po dana, pitanje je šta će od knjiga staviti na akciju...

Bolesna sam :rida:
i mrzim to odvratno stanje :evil:

sad cu da ppokusam da nastavim Iscezlu.
Evo smućkala sam ti jedan lekć
Laie_62B.gif.pagespeed.ce.SW6mAmqcfw.gif
popi pa da nam ozdraviš :cmok:

Joj šta se sve dešava u tim vašim bibliotekama a i oko njih:D
Nisi nam rekla svoj ulov iz biblioteke :D
Gorski vijenac imam, čitala odavno.. Svakako ga treba imati.
Ja razmišljam da uzmem Indijsku princezu , Rusku zimu ili Carevu balerinu... Ne znam koju bih, koja je lepša, bolja.. Ako ste čitale kaž'te da ne mozgam:D Ja u poslednje vreme pročitam neku knjigu koja valja a onda sledeća koje se latim bude dosadna i to mi se desava sa već 5, 6 knjiga.. Kako ih samo ubodem:think:
Oooo, nikad zadovoljne
blankfc5.gif.pagespeed.ce.8FFAeQq7X3.gif

- - - - - - - - - -

A, kakvi ludi smajlići :D

Znači valjaju... Sad ću da vidim koju ću da dohvatim, da l' ću da boravim u Rusiji ili Indiji:D
Jeste, nema još spiska knjiga, sutra će pretpostavljam... Očekujem da bude spisak kao za sajam knjiga što je bio, sa eventualno nekim manjim promenama... Čim će trajati mesec i po dana, pitanje je šta će od knjiga staviti na akciju...
Sad samo još da se setim koju sam ono htela da kupim pa nisam :roll:
Al dobro imam fore znači mesec i po dana.
(Ovo mesec i po inače nisam znala kako se tačno piše. Sad znam, fala Pahuljici :D )

PS Zašla si na Waterkin teren u Rusiju i Indiju :D

Evo smućkala sam ti jedan lekć
Laie_62B.gif.pagespeed.ce.SW6mAmqcfw.gif
popi pa da nam ozdraviš :cmok:

Oooo, nikad zadovoljne

- - - - - - - - - -

A, kakvi ludi smajlići :D

Zadovoljna sam, nemo' tako da se udaraš (smajli:D):hahaha:, Čim sam poslala svoju porukicu videla sam tvoju, tj spisak, I pohvalila u sledećoj poruci, molim lepo:zkez:
A smajlići su stvarno ludi:cool:

Sad samo još da se setim koju sam ono htela da kupim pa nisam :roll:
Al dobro imam fore znači mesec i po dana.
(Ovo mesec i po inače nisam znala kako se tačno piše. Sad znam, fala Pahuljici :D )

PS Zašla si na Waterkin teren u Rusiju i Indiju :D
Valjda se tako piše, a i ako se ne piše, od SAD se piše:mrgreen: Ali mislim da se tako piše:mrgreen:
Šaram tako malo po svetu, snalazim se:D

Poslednja izmena:
Zadovoljna sam, nemo' tako da se udaraš (smajli:D):hahaha:, Čim sam poslala svoju porukicu videla sam tvoju, tj spisak, I pohvalila u sledećoj poruci, molim lepo:zkez:
A smajlići su stvarno ludi:cool:

Valjda se tako piše, a i ako se ne piše, od SAD se piše:mrgreen:Ali mislim da se tako piše:mrgreen:
Šaram tako malo po svetu, snalazim se:D

Primljeno k' znanju :malav:
Ja odoh na Grenland sa gospođicom Smilom.

Poslednja izmena:
Izašlo mi na fb :)

http://www.politika.rs/rubrike/Pogledi-sa-strane/Knjizevni-zivot-i-smrt.sr.html
..."Бављење писањем у Србији последњих двадесетак година привлачи огромну количину лудака свих боја и раса. А сам књижевни живот често личи на комбинацију луднице и друмске кафане.

Зашто је то тако? Има више разлога. Поменути технолошки напредак, на пример. Сада скоро сви имају компјутере и на њима текст-процесоре. А и објављивање књига више није такав баук као раније. Лепо узмеш двеста или триста евра (износ зависи од тога да ли пишеш прозу или поезију), одеш код издавача, кажеш да си писац, предаш рукопис и он већ за недељу дана осване укоричен и златотискан. "...

Deki, care :ok:

..."Има ту и разних бизарности, рецимо породица у којој су сви песници – деда, баба, мама, ћерка... "
Ja sam na sajmu svojim očima videla izdavača koji se zove nešto tipa Dragiša "i sinovi". K'o da su neka radnja na ćošku :roll:

Ja ću u Indiju odlučila sam, znači, Indijska princeza je na redu :D

Super je ovaj Stojiljkovićev tekst. A ovo da svi familijarno pišu knjige me asocira na ˝talentovana˝ pokolenja glumaca na ovim prostorima. Kao da ako su im roditelji dobri glumci znači da su i oni dobri. Iz mog ugla gledano ne znači (čast izuzecima,Srđan Todorović npr. ). Čim čujem da kažu da su se oni kretali u takvom okruženju i da ih je to opredelilo za tu struku - nije mi dobro. Razumem ja njih da oni hoće lepo da budu poznati (iako je po mom mišljenju nezrelo razmišljanje), ali samo mi nije jasno da li razumeju i da se talenat primećuje (ili njegov nedostatak, kako god)???

Dobro si ovo primetila za glumce. Uglavnom svi ovi mladji, druga generacija nisu dostigli roditelje. I uopšte, ne znam je li to sad moderan takav stil glume, ali svi mi se nešto prenemažu.

A o književnosti da i ne pričam. Kad se samo setim one Jasmine Mihajlović. Ne bi ta k od knjige dozivela da nije bila udata za Pavića... i od kad je on umro, ona nešto ne piše...

Ja ću u Indiju odlučila sam, znači, Indijska princeza je na redu :D

Super je ovaj Stojiljkovićev tekst. A ovo da svi familijarno pišu knjige me asocira na ˝talentovana˝ pokolenja glumaca na ovim prostorima. Kao da ako su im roditelji dobri glumci znači da su i oni dobri. Iz mog ugla gledano ne znači (čast izuzecima,Srđan Todorović npr. ). Čim čujem da kažu da su se oni kretali u takvom okruženju i da ih je to opredelilo za tu struku - nije mi dobro. Razumem ja njih da oni hoće lepo da budu poznati (iako je po mom mišljenju nezrelo razmišljanje), ali samo mi nije jasno da li razumeju i da se talenat primećuje (ili njegov nedostatak, kako god)???
Sve se slažem :ok:

Dobro si ovo primetila za glumce. Uglavnom svi ovi mladji, druga generacija nisu dostigli roditelje. I uopšte, ne znam je li to sad moderan takav stil glume, ali svi mi se nešto prenemažu.

A o književnosti da i ne pričam. Kad se samo setim one Jasmine Mihajlović. Ne bi ta k od knjige dozivela da nije bila udata za Pavića... i od kad je on umro, ona nešto ne piše...
A šta kažeš kad jedna generacija vrsnih pisaca da doprinos u vidu vrsne glumice Milice Milše (ponoviću se)

Ma ima kod nas raznih kombinacija :roll:

Da, Milša nije za pominjanje, ali onaj njen Žarko Jokanović mi naprasno postao simpatičan kad je u Tabloidu pričao o svojoj knjizi o Jovanki Broz. Prvo, zbog toga kako je stekao njeno poverenje i kako mu je pričala i kod kuće i na kraju i u bolnici, a drugo zbog toga što se mnogo lepo izražava i ima bogat rečnik.

- - - - - - - - - -

A šta kažeš kad jedna generacija vrsnih pisaca da doprinos u vidu vrsne glumice Milice Milše (ponoviću se)
Nemoj više da se ponavljaš, mnogo mmi žao ovog čovečuljka kako lupa glavom o pod.
Ono je lepo što si smućkala lekić :D

E ta gospodjica Smile mi stalno bezi...
Ne mogu da je u`vatim. Ali nikako.
A mislim da je vredi procitati. Blago tebi, Bi.
Ja bih je citala u busu, sta ima veze. Andrica ipak ne bih mogla da citam u busu.
A Gorski vijenac znam ceo. Morala sam da ga naucim naizust kada sam bila mala, zbog tate i tatine rodbine... koji su naravno Crnogorci.
Tek sam ove jeseni postala Srpkinjica, inace sam bila strani drzavljanin, crnogorski, mada nikada nisam zivela u Crnoj Gori, osim par puta kada sam tamo letovala sa mojim tetkama... osamdesetih godina proslog veka...
Gde ste nasli onog coveculjka koji se samopovredjuje, treba mi jedan... :)

A zašto blago meni? Mislim, nije da se žalim, samo ne znam na šta tačno misliš. Što čitam u busu? I samo u busu. I tamo mi je najbolja koncentracija, jer znam da u to vreme i na tom mestu ne mogu da radim ništa drugo. Inače kod kuće mi samo prolazi kroz glavu šta sve treba da se uradi. A u kući uvek ima posla. A onda, ne smemo ni da zanemarimo najveće kradljivce vremena: TV i kompjuter.

Stigla iz Istambula...Sad sam slinava i boli me grlo,jer je tamo lepo vreme i isli smo bez jakni,a ovde nas docekao sneg.
Sam grad me nesto nije oduševio,kao ni ono sto smo obilazili,ali smo se jaaaaako lepo proveli..Puno smo šetali,smejali se,degustirali,kupovali..
Kapali čaršija mi se dopala,bajkovita je i pomislila sam tamo na vas...zatim bazar začina...
Danas ne radim, ogrnula sam se kasmirom, skuvala čaj od pravog pravcijatog jasmina(koji izgleda kao strikana gombica,a onda se prelepo otvori u vodi),i nameravam da čitam...stručnu literaturu doduse,ali i to je citanje,zar ne? Ljubim vas,devojke!

Hipodrom,Plavu džamiju,Aja Sofiju,Topkapi,Galata kulu,Taksim i Istiklal ulicu,Laleli džamiju,Bajazitovu džamiju,Kapali čaršiju, Spice bazar,Devojacku kulu,krstarili Bosforom...
Mozda je do mene...posle Strazbura,Remsa,Metza,Pariza i dvoraca Loare,Versaja....,ovo mi nije bilo tako fascinantno.
Vidim da su zene koje su gledale turske serije bile oduševljene.Ja nijednu nisam pogledala,cak ni Sulejmana.
Lepo za videti,ali pre bih preporučila neku drugu destinaciju....mada,zavodljiv je taj dah istoka...

Jeste... Ovi maldi glumci su totalno neupečatljivi...Biće da je do talenta, ali avaj...

Ma ima kod nas raznih kombinacija :roll:
Milica Milša mi je omiljena iz pomenute grupacije:mrgreen: Kao što rekoh talenat se vidi, ili u ovom slučaju njegovo nepostojanje...

Kerefeko pa svašta si obišla u Istanbulu:) Primetila sam da te nema na forumu, a ti skitaš po belom svetu:D A tako i treba:D Ja uglavnom čujem da su ljudi oduševljeni kad odu tamo, ali naravno svakom se sviđa nešto drugo, što je sasvim ok:) Ja nisam bila tamo, ali bih išla... Ma ja bih svuda putovala, obožavam putovanja:D

I nema nam Elefterie da nam kaže šta čita:think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back