krasuljak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.629
Čarobna knjiga najavila akciju od 01.12. Bice 5 knjiga za 499 rsd...
Verovatno će biti isti naslovi ko na sajmu. Ja već probrala u Bg-u, znači, preskačem...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Čarobna knjiga najavila akciju od 01.12. Bice 5 knjiga za 499 rsd...

Sad videh da se na Laguninom sajtu reklamira nova knjiga Maše Rebić - Još samo ovaj put.
Nisam čitala njene knjige,niti nameravam,ali sam bacila pogled o čemu se radi,jer su me korice sa kožnom jaknom nekako podsetile na onu 50 nijansi sive, a i iznet kratak sadržaj me podseća na istu....I baš mi je to nekako bzvz.
Mrzim kopiranje u bilo kom segmentu života,kao i to što ne mogu da se otmem utisku da je autorka u fazonu - prodala se "siva" , sad ću ja na brzaka da im ponudim domaću verziju, pa neka gutaju...
Za Dragonče imam da prijavim, nabavila sam joj Kraj jedne ljubavne priće od Grina, ukoliko je još uvek želi...![]()

..posto zavrsis knjgu koja je malecna, tanana mozes da pogledas i film...glume Ralf Fajns i Dzulijen Mur, lep je, meni se mnogo dopadaju i knjiga i film ali na razlicite nacine, kao i Engleski pacijent, knjiga odlicna, film odlican i skupa i pojedinacno...

...ako znaci moja ljubav prema prvoj knjizi i prvom filmu onda bih te zamolila da pogledas/procitas Engleskog pacijenta, meni jedan od najmilijih filmova...svaki put grcam
Ne, ne, nisi, to je to ali knjiga je pisana sa akcentom na Italiju a u filmu je akcentovan Kairo...inace da, Sik, oni uvijaju kosu a on dodje pih, kako li se to zove, onaj vojnik koji sece zicice bombama da ne puknu...glupo mi je da ti pricam a druga si danas koju nagovaram na taj film...ako znaci moja ljubav prema prvoj knjizi i prvom filmu onda bih te zamolila da pogledas/procitas Engleskog pacijenta, meni jedan od najmilijih filmova...svaki put grcam
![]()
pa gledala sam naravno.jedan od najlepsih filmova svih vremena,bar za mene
i ta ljubav i muzika i one slike kad on leti avionom sa njom iznad pustinje i kad je ostavlja u pecini....nemam reci

Da li se meni ovo čini da na akciji nema baš nijedna zanimljiva knjiga?
Čestitam na diplomi, Pahuljice! Skinula si veliki teret s leđa
Lamar, ja sam već ranije hvalila Malufa. Taniosova stena mi se dopala više nego Levantski đerdan, a čitala sam je posle njega (ovo navodim jer mi se gotovo uvek dešava da mi se više dopadne ona koju pre pročitam). Najviše volim njegov Samarkand. Vrtovi svetlosti su takođe dobri. Onu poslednju, Poremećenost sveta nisam čitala, učinila mi se suvoparnom. Možda grešim.Ja sam dovršila Izlet, pitoreskni roman o žiteljima Pariza na čelu s Renoarom. U početku je bio gnjavaža, da bi mi na kraju bilo žao što se završio.
Sudnji dan Klajva Kaslera sam omunjila - to je kao neka akcija, da presečem malo, ali nije ništa posebno. Kasler je inače više za muškarce/dečake zbog pucačine i neminovonog spasavanja sveta koje svaki put izvede glavni lik serijala, Dirk Pit.
Sad čitam dnevnike Adrijana Mola, moram priznati da su mi manje interesantni nego ranije, tako da sam uporedo uzela i Zemaljske dugove, zbirku priča o Ivi Andriću.
Hvala vam na dojavi za Čarobnu knjigu! Lagunu ću preskočiti ovog puta.

Takođe. Viiše volim prvo da pročitam knjigu pa posle filmJa inače volim da pogledam filmove rađene po knjigama, pa onda upoređujem šta je bolje. Obično mi je utisak da je knjiga bolja. Gledala sam pre par meseci Jadnike, a i ta knjiga me čeka, a i Čitač takođe...Hvala Elefteria
Završila sam Ljubavnik lejdi Četerli, i samo ću ponoviti da mi nije bila previše interesantna knjiga.
Uzela sam Indijsku princezu i fino deluje za sada ( stigla sam do pola). Opis sveta koji mi nije blizak mi je svakako zanimljiv.
Ja preskačem i Lagunu i Čarobnu knjigu, što se akcija tiče. Videću da li ću kupiti nešto na Noći knjige. Iskreno, nemam nešto posebno što bih baš htela pa još vagam, ne znam šta ću.
Bio je juče film Ema na TV-u, radjen naravno po knjizi Džejn Ostin. Ja još nisam njene knjige čitala. Imam Emu, Gordost i predrasude, Razum i osećajnost, i znam da je to opuštajuće štivo, samo se nadam da nije previše njanjavo. Ja se tako zatrčim sa nekim knjigama pa se pitam posle da li sam pogrešila. Gledajući film juče, odmorila sam mozak što mi je bilo potrebno, ali sad knjiga kakva je, ne znam...
I kad smo kod Eme, Elefteria, kako je tvoja Ema?![]()
Možda bih ja preko ove knjige mogla da zavolim istorijski roman daleke prošlosti.Ovo je veoma lako štivo iako je u pitanju istorijski roman.
http://www.laguna.rs/n1065_knjiga_pod_orlovom_zastavom_laguna.html
U ovom romanu se spominje driga ilirska kohorta, meni posebno interesantna, a saznala sam da u njegovom romanu "Centurion" ima mnogo više podataka o njoj pa to planiram da čitam.

Možda bih ja preko ove knjige mogla da zavolim istorijski roman daleke prošlosti.
Jer takve knjige me nekako ne privlače![]()
Sad mi pade na pamet roman moje mladosti, bas sam mnogo volela tu knjigu... ``Pod slobodnim Suncem``... Franca Finzgara... o Starim Slovenima, bogovima, o jednoj lepoj ljubavi izmedju Irene i Istoka, borbama, spletkama na dvoru... Ne znam kako bih je danas dozivela, ali tada sam je obozavala.
Ostala sam u dusi veliki romantik, jer sam odrastala uz kontesu Neru, Gordanu, Mirjanu (``Kamen na cesti``) - Marije Juric - Zagorke i dugo sam cekala da po mene dodje neki princ na belom konju...
To su bili moji citalacki poceci... posle su dosli klasici, a sada citam ono sto mi se prohte.![]()
ja baš volim istorijske romane, naravno ako ima puno dinamike i dijaloga(po mogućstvu bez nekih smornih opisa)
došlo na red opet čitanje