Mrs.Bi
Veoma poznat
- Poruka
- 13.373
Meni je to tako prešlo u naviku, da jedva čekam da imam šta da upišem. Još napišem 2-3 rečenice o čemu se radi. Ali neke knjige su toliko neubedljive, da mi ni tih par reči ne pomogne da ih se setim.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

A gore je biblioteka.
Bijićka, super ti je biblioteka. Ja teram ovog mog da mi napravi nešto slično, jer mi je plafon visok 2,75m, a nemam više gde da čuvam knjige, pa sam mislila u krug oko cele sobe...![]()
Sad si me utešila. Ja se nešto razočarala kako izlgeda sa svim tim nosačima polica koji se vide. ali biće bolje kad se stave knjge, ništa se neće videti.
Meni je divna ova varijanta s foteljom pored biblioteke, i super je ko ima mesta u stanu da napravi tako nešto. Kod mene je to neizvodljivo, a baš bih volela takav kutak da imam.. I naravno jedna lepa podna lampa pored fotelje

Meni su te knjige totalno supernizala bih još da nisi uletela
kad završim ovo što sad čitam, čitaću Poslednju kašmirsku ružu-B.Kleverli(počela u busu kad sam se vraćala od mojih, ali dala prednost knjigama iz biblioteke)
skontala sam da sam tu knjigu zaobilazila u biblioteci, ne znam iz kog razloga
i onda sa lagunine akcije uzmem Damasko sečivo i svidi mi se, a ova jopj prethodi![]()
Da, da, ja sam ta. Može biti da bi ti se dopale te knjige.setih semeni to prelepa, pakosna zazvučalo kao neka Danijela Stil
sem par autora tipa Paterson, Koben i Patriša Kornvel(koju sam valjda probala pa nije išlo), ostali su mi nepoznati
inače i biblioteci mi je jedan momak predložio nekog Rusa, imal serijal o inspektoru jednom
ne mogu da se setim kako se zove....ali javljaju mi se imena knjiga
aaaaa
neko je pisao o njemu, i valjda ima i red kojim bi valjalo da se čita
znači sad mi igra pred očima taj post...ako nije Lamar to sve iskuckala
- - - - - - - - - -
Turski gambit je ime jedne knjige
- - - - - - - - - -
Boris Anjukin

Da sam na tvom mestu ja bih pisala. Jer posle će ti biti žao što nisi. Kao što je meni (a verovatno i još mnogima).ja sam jedne godine počela po sećanju da beležim šta sam sve čitala
čak sam uzela spisak iz biblioteke u KI, ali nisam sve uzimala ja..neke je i mama
pa ne mogu da uvatim ni za glavu ni za rep šta sam izimala tamo, šta u NS-u
uzimala i cimerka tadašnja iz biblioteke, pa razmenjivale
pa od drugarica, pa mamine drugarice što donose knjige
i odustala sam
ne znam što me mrzi sad da pribeležim svaku
Pa kažu pašće u utoraklamar, pašće sneg kad su se meni i tebi svidele iste knjige![]()

AhaBi, lep ti je kutak za čitanje. I u pravu si, kada dođu knjige, police će biti u drugom planu, biće samo nosači onoga čemu u stvari služe
A tebi Rado neka muž napravi police ispod plafona pa sve u krug, pa onda tako još jedno 3-4 puta sve niže ka podu. Samo, dal bi ti i to pomoglo
Jeste Pahuljice, bila si u pravu. Već smo se svi ovde dobro upoznali
Ja malo zabrljam sa Biićkom, ali ona mi oprosti![]()
Stvarno misliš!?Sad si me utešila. Ja se nešto razočarala kako izlgeda sa svim tim nosačima polica koji se vide. ali biće bolje kad se stave knjge, ništa se neće videti.
Pa može tako oko cele sobe, uz plafon. Ti prostori su ionako neiskorišćeni. Ova varijanta i ne izadje preskupo. Ove dve šipke dužine metar su oko 600 dinara, (vi bi uzeli kraće, ili bi sekli na dva dela (tako smo mi u starom stanu), nosači su oko 200 dinara jedan, e sad daske, ne znam, kupovali smo mnogo za razne stvari.
Panel ploce su lakse, ali se krive...Mozda sa vise nosaca? (Ebe me tastatura
)Ovo kod mene je univer. Ja to sve zovem daske, nije puno drvo, naravno. A više nosača ne može da smeta.
I još nešto da vam kažem i pokažem, kad sam se već ovoliko raspisala. Završio mi muž "biblioteku". Stavila sam je pod navodnike jer je jadna i bedna. Četiri police širine/dužine (koja je već to dimenzije) metar i deset. Šta će meni tu da stane, nemam pojma. Znači to je 4,4 metra. Ne sećam se više ni kolikko knjiga imam. Ima jedno pola metra belog Hesea, 30-ak santimetara šarenog Borhesa, ali on je visok, možda neće ni moći tu da se uglavi. Pa jedno 40cm crnog Kafke, pa dobrih 80 cm crvenog Dostojevskog (to neko hrvatsko izdanje, doneo muž u miraz). Kad malo bolje razmislim, sve ovo nabrojano je on uneo u brak, ja nisam kupovala komplete.
Nismo mogli da se složimo oko toga gde knjige. Ja sam htela duž celog hodnika (3,60m) dole ormariće za obuću, a gore police za knjige (ili još bolje i tu ormariće sa staklenim vratima), ali su moji rekli NE, hoćemo da ostane širok hodnik (1,6 m), a ionako je s druge strane orman.
Onda smo u tom parčetu napravili ormarić za obuću, koji sad ne može da stane, jer smo merili na mestu gde je šire, pa ćemo morati malo da ištemujemo zid da ga uglavimo.A gore je biblioteka.
A možemo da postavimo fotelju, ovako kao na slici, i lampu pa da nam tu bude kutak za čitanje. Ne može, mnogo je prolazno.
Biće to lepo kad se stave knjige. Tu ćemo sve te lepe komplete da se odma sa vrata vidi kako smo mi kulurni i načitani.
A i za sve što smo radili u stanu smo govorili kako ćemo, kako god da nam izgleda u početku, posle par dana ili nedelja da se naviknemo.
Pogledajte prilog 312055 Pogledajte prilog 312056
Moji prijatelji imaju biblioteku u hodniku ali ide od iznad gornje ivice vrata pa do plafona. Nisam sigurna da li je tu stalo dva ili tri reda polica po vertikali, tako da je da tako kazem hodnik pri vrhu ``opsiven`` knjigama. Izgleda ok, zavisi od samog prostora da ga ne ``ugusi`` kad covek udje u hodnik.
A sto ti police ne idu skroz do poda?

E ovo mi se svidja, za Iscezlu
Imam je na engleskom, znaci mogla bih bas da je pocnem veceras.
Gledala sam danas Headhunters, film po knjizi Jo Nesbo-a
Nije los.

Isčezlu još uvek nisu dobili u biblioteci...![]()