Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Devojke, počela sam da čitam Tito je umro, Mirjane Novaković i odmah mi se svidela. Momentalno me je uvukla u taj svet (meni prilično dobro poznat) politike, novinarstva, muvanja, činjenja, ja tebi- ti meni
..... jedva čekam da vidim šta će biti dalje.
I zaista mnogo podseća na imenjakinju Djurdjević. Sve ste već rekle

Samo da vam mahnema :uja:

Slabo citam, i ne drzi me koncentracija a imam i neke stvari da zavrsim.
Cita mi se nesto tipa Svetlo izmedju okeana...ali nista sto sam htela i sto bi mi leglo - nisam nasla u biblioteci..

Diplomirala:srecna: Baš sam srećna, pa moram da se hvalim:D

Da ne bude skroz spam - nastaviću da čitam Lubavnika lejdi Četerli, možda će sad biti manje dosadna nego pre par dana:D Msm, ne verujem da će biti mnogo zanimljivija al ajd da je završim, pa šta bude:D Jao, kad se dočepam divnih knjižica sada, ne znam koju ću pre:D... Slatke muke:D

Jessss!
Mauridia_24.gif

- - - - - - - - - -

Devojke, počela sam da čitam Tito je umro, Mirjane Novaković i odmah mi se svidela. Momentalno me je uvukla u taj svet (meni prilično dobro poznat) politike, novinarstva, muvanja, činjenja, ja tebi- ti meni
Bi, verovala sam i nadala sam se da će ti se ova knjiga dopasit :D

Amin Maluf - Levantski djerdan, Laguna, 220str. 10/10
http://www.laguna.rs/n193_knjiga_levantski_djerdan_laguna.html

Odlična knjiga! Neizmerno sam uživala.

Jedan čovek priča svoj život... Knjiga se čita sa lakoćom i teško se ostavlja.
Priča obuhvata veći deo XX veka, Tursku, Liban, Francusku... Arape, Jevreje, Jermene, Francuze...
Utkana je tu fino i jedna ljubavna priča.
A ovog pisca sam zavolela zbog skromnosti, tolerancije, tema koje obrađuje...
Al’ da ne dužim, ima neko ko je to sve bolje napisao od mene:

„Ovaj pripovedač homerskog daha, veliki humanista, čovek Istoka i Zapada, ponikao je iz male hrišćanske melkitske zajednice usred islamskog sveta. U srcu mu je i Liban i Francuska, ali i mnogi daleki krajevi gde su mu se vekovima rasejavali preci, kao i čarobni gradovi Afrike i Azije, poput Fesa ili Tombuktua, gde je živeo burnim životima svojih junaka. Nikada ne zaboravlja da dolazi iz hiljadugodišnje regije koja je spoznala egipatske, mesopotamske i grčke uticaje, gde su još uvek živi mitovi o Kadmosu i Adonisu....U svemu što piše vodi borbu, oduvek istu: protiv diskriminacije, isključivosti, fanatizma i drugih problema savremenog sveta poput genetičke manipulacije. Svakim svojim delom nastoji da gradi mostove između različitih kultura, da ruši predrasude i lažne mitove koji pothranjuju mržnju“.

PS Water, mislim da bi ovo bila dobra knjiga za tebe. A mislim i da je imaju bez problema po bibliotekama.

ja sam je procitala u dahu
na relaciji Jagodina Kragujevac
da sam ynala da je tako yanimljiva pocela bih sa citanjem jos od Nisa
ovako ....nikad nisam vise zelela da se put oduzi
da je nisam stigla da yavrsim pre stizanja u KG i da sam morala da cekam vece da zavsim poludela bih...

inace sa sajma dodjoh
2iqjubn.jpg
[/IMG]

Lamar, hvala ti na preporuci.
Nisam jos citala Malufa. Bas si me zaintrigirala sa opisom. Ali tvojim opisom. Samo da znas. :heart:
A Tito je umro je jedna od boljih Mirjaninih romana.
Volim ja nju, bez obzira sto je ponekad onako pozitivno ``caknuta``, znate na sta mislim. Skroz kul lik.

ja sam Mirjanu otkrila tek ove godine, odusevila sma se i ovom, a jos vise drugom knjigom (strah i njegov sluga)
stil koji ja obzavam, dinamicno, ni milimiter dosadno, a ipak nije plitko, daleko do toga, keo neka beletristika ispod koje se krije svasta nesto
pokusavam da nadjem jos nesto njeno, ali ne uspevam, ne znam ko je izado druge dve njene knjige, apokrifi i johann's501

Ženo, jesi li ti svesna da u stvari više nemaš šta da pazariš :rtfm:

- - - - - - - - - -

ja sam Mirjanu otkrila tek ove godine, odusevila sma se i ovom, a jos vise drugom knjigom (strah i njegov sluga)
stil koji ja obzavam, dinamicno, ni milimiter dosadno, a ipak nije plitko, daleko do toga, keo neka beletristika ispod koje se krije svasta nesto
pokusavam da nadjem jos nesto njeno, ali ne uspevam, ne znam ko je izado druge dve njene knjige, apokrifi i johann's501
Da, baš tako :ok:

- - - - - - - - - -

Joj, bila u biblioteci i sad ne znam šta da počnem
connie_oldman_cleanglasses.gif

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back