Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sutra uz Blic, Ubistva u ulici Morg, Edgar Alan Po. Ja ću da kupim, a da l' valja, pojma nemam:lol:
Ja sam sasvim neočekivano došla do knjige i to zahvaljujući tome što radim danas. Dolazim na posao, upisujem se kod portira (takva je procedura), uzimam ključ, a on kaže "Čekaju te i novine". Te ja za novine, a ono knjiga. Novine urednici na sto, a knjigu meni u tašnu. :)

Snezna, izvini u reputaciji sam ti predlozila knjigu Petra Lazica, ali nisu ``mala`` vec ``Savrsena samoubistva``.
Mea culpa.
Kakvo je to tajno predlaganje knjiga u reputacijama. Zahtevam da sve bude javno i transparentno! :rtfm:
Možda još nekom dobro dodje.
Samo da se javnem, nista ne citam
Biram izmedju Biblije otrovne masline, Ostavljena, Ljuljaska daha, Tamo gde mesec nije i Poslednja kineska carica. A mozda cu ipak uzeti nesto iz biblioteke :mrgreen:

I samo da objavim da ja idem na sajam i to sa mojim Stefanom, tatu smo ubedili da cuva Milicu da bi nas dvoje uzivali sami. Divan mi je osecaj sto je porastao dovoljno da uzivamo zajedno i sto imamo ista interesovanja :)

To je divno, ići sa detetom. Uživajte u Sajmu.
Ja čitam Ljuljašku daha i odlično mi ide, prešla sam polovinu. Jeste tema teška, ali Herta zaista lepo piše. Likovi i situacije su tako lepo opisani, u kratkim crtama, jasno, slikovito, a bez patetike.

Ja sam sasvim neočekivano došla do knjige i to zahvaljujući tome što radim danas. Dolazim na posao, upisujem se kod portira (takva je procedura), uzimam ključ, a on kaže "Čekaju te i novine". Te ja za novine, a ono knjiga. Novine urednici na sto, a knjigu meni u tašnu. :)

Kakvo je to tajno predlaganje knjiga u reputacijama. Zahtevam da sve bude javno i transparentno! :rtfm:
Možda još nekom dobro dodje.

To je divno, ići sa detetom. Uživajte u Sajmu.
Ja čitam Ljuljašku daha i odlično mi ide, prešla sam polovinu. Jeste tema teška, ali Herta zaista lepo piše. Likovi i situacije su tako lepo opisani, u kratkim crtama, jasno, slikovito, a bez patetike.

Vec sam pisala o Petru Lazicu, ali u prvoj Biblioteci i hvalila ga, puno, puno.
Ubuduce cu biti transparentna. :) ;)

Završila sam Grosmana, i nisam oduševljena, bar ne koliko je Laki bila svojevremeno.
Sad ću da prešišam ovu Anastaziju, dala mi sestrina kuma, ali kao da je okupana u moru, sva je izgužvana...:( Čitala je na plaži... Jooj,što mrzim to...:malav:

- - - - - - - - - -

A o čemu je Fazan? Da me ne iznenadi tema kao sa Ljuljaškom. Ja mislila to o nekoj devojci, njenom životu, nešto a la Svetlosti severa. Tako je mene taj naslov asocirao. A nisam pre nego što sam je uzela ni videla naslovnu stranu.
Jeste o devojci koja mora da se podvodi da bi porodica dobila dokumenta za emigraciju. Uzmi, lepa je, jer su rečenice kratke i nekako poetične. kao prozna pesma... A kratko.

Nisam čula lijepe kritike za njega. Sem ove knjige.
Vrlo lijepo pisana, sa preplitanjem porodičnih, ljubavnih odnosa sa političkim, socijalnim problematikama.
Vidiš čovjeka koji se nalazu u vrlo nezavidnoj poziciji i nemaš šta da mu zamjeriš, nije napravio jednu grešku, već stotine malih i sve je to bilo nekako prisilno, nije se imali baš izbora. Sudbine ljudi slične onima kod nas koji su bili premladi u miru i prestari nakon rata, sva mladost im prošla u jadu i bijedi.
Meni vrlo potresna tematika. Al vješto i kvalitetno obrađena.

Ja sam toliko volela tu knjigu da sam tada odlučila (a čitala sam je pre XY godina) da će mi se ćerka zvati po jednom liku iz knjige. Aksinja :heart:

Moono je svojevremeno odmah pogodila koje ime je u pitanju, a ja sam mislila da je to bila samo moja fiks ideja i da drugima tako nešto ne bi palo ni na kraj pameti :D
E, sad, da sam dobila ćerku verovatno ne bih ovu odluku sprovela u delo :lol:

Samo da se javnem, nista ne citam
Biram izmedju Biblije otrovne masline, Ostavljena, Ljuljaska daha, Tamo gde mesec nije i Poslednja kineska carica. A mozda cu ipak uzeti nesto iz biblioteke :mrgreen:

I samo da objavim da ja idem na sajam i to sa mojim Stefanom, tatu smo ubedili da cuva Milicu da bi nas dvoje uzivali sami. Divan mi je osecaj sto je porastao dovoljno da uzivamo zajedno i sto imamo ista interesovanja :)
Glasam za Bibliju :D
Sjajno što ideš sa Stefanom na sajam :super:
Ja još ne znam da li ću ići :think:

Devojke, bila danas u Platou da kupim Melanholiju otpora, Lasla Krasnahorkaia koja inace kosta 750 i zamislite ona divna teta u Platou mi kaze da je neki popust i dobijes 2 za 1000. I ja odma zgrabim jos i Prasko Groblje, Umberta Eka koje inace kosta 900 dinara sunce im i tako dobijem obe knjige za 1000. I jos kupim kod jedne bake na ulici Kurta Vonegata ' Zatvorska pticica' i ' Pan ' Knuta Hamsuna svaku po 100 dinara.
Boze.
Idem da umrem od srece

Glasam za Bibliju :D
Sjajno što ideš sa Stefanom na sajam :super:
Ja još ne znam da li ću ići :think:

Onda ja da se ne laktam previše za sajam, s kim da se stetnem ako sve odustanete...:(

- - - - - - - - - -

Devojke, bila danas u Platou da kupim Melanholiju otpora, Lasla Krasnahorkaia koja inace kosta 750 i zamislite ona divna teta u Platou mi kaze da je neki popust i dobijes 2 za 1000. I ja odma zgrabim jos i Prasko Groblje, Umberta Eka koje inace kosta 900 dinara sunce im i tako dobijem obe knjige za 1000. I jos kupim kod jedne bake na ulici Kurta Vonegata ' Zatvorska pticica' i ' Pan ' Knuta Hamsuna svaku po 100 dinara.
Boze.
Idem da umrem od srece
Ne, nikako. Ko to da pročita ako sad umreš...:lol:
:cmok:

Onda ja da se ne laktam previše za sajam, s kim da se stetnem ako sve odustanete...:(
Kako sve?
Evo ide Milica, ide Pahuljica, ja još ne znam... ima ih još koje se nisu izjasnile...
Laktaj se ti ipak
smilie_wut_143.gif

zaboravih...počela sam u busu kad sam išla kući/vraćala se Damasko sečivo-Barbara Kleverli
i mogu reći da me je knjižica sasvim fino uvukla :D
ali pošto je to moja(sa akcije), a Tana iz biblioteke, onda sam se vrnula na ono što moram pre da pročitam
E, ova je i meni bila odlična
wurmbuch.gif

- - - - - - - - - -

Boze.
Idem da umrem od srece
Mnogo dobar osećaj, a? :D
smilie_love_423.gif

- - - - - - - - - -

Ne, nikako. Ko to da pročita ako sad umreš...:lol:
:cmok:

Kako sve?
Evo ide Milica, ide Pahuljica, ja još ne znam... ima ih još koje se nisu izjasnile...
Laktaj se ti ipak
smilie_wut_143.gif
Jeste, ja idem, ne odustajem:D Ja ću najverovatnije ići već u ponedeljak pre podne. Toliko sam puta pomenula sajam, da ne smem više...dok ne počne..:zkez:

Ostalo mi je još malo da završim ovu knjigu što čitam, nadam se da ću sutra to privesti kraju( konačno). Mislim, vreme je..:fdlan:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back