Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zavrila sam danas jednu obavezu koja me je pritiskala dugo, položila sam poslednji ispit na fakultetu. Moje studiranje se oteglo( nisam na to ponosna), imala sam krizu i uopše nisam mogla da učim, a onda u poslednjih par meseci položila 3 kapitalca(uključujući ovaj danas). Jeste da je danas nedelja, ali za mene je bila eto radna, ali se isplatilo:) Sad još imam da napišem diplomski i to je to:)
I sad ću imati više vremena da se posvetim čitanju:D

Cestitam od srca :vatromet: uradila si mnogo za sebe...(sto ja jos nisam :neutral:)

Elem, danas sam svracala nesto do Interexa i imaju Alnarijeve knjige na snizenju, 350 din. Uzela sam ''Plamen istoka'' Kejt Fernival,
to je zapravo nastavak Devojke iz ruske cetvrti koju je izdala Laguna.
Prva knjiga mi se dopala i jedva cekam nastavak (mada mozda se mogu citati i odvojeno, ne znam)

Inace, ovih dana citam Kci Toskane M.Fiorato.

Zavrila sam danas jednu obavezu koja me je pritiskala dugo, položila sam poslednji ispit na fakultetu. Moje studiranje se oteglo( nisam na to ponosna), imala sam krizu i uopše nisam mogla da učim, a onda u poslednjih par meseci položila 3 kapitalca(uključujući ovaj danas). Jeste da je danas nedelja, ali za mene je bila eto radna, ali se isplatilo:) Sad još imam da napišem diplomski i to je to:)
Sutra ću da napišem utiske o Zbogom nije kraj,Aleksandra Poter, a uzeću da čitam Nasledje, Ketrin Veb. Mislim da je Miličina mama rekla da je dobra, pa je ja pozajmih da čitam ( a na mojoj polici knjiga koje nisam pročitala, ne zna im se br, ali ne mari):D

Bravo Snezna!
Cestitke i od mene. :klap:

Hvala vam od srca :heart:

Ja sam pročitala ( konačno) Zbogom nije kraj, Aleksandra Poter. Knjiga za opuštanje. Tes je zaljubljena u bivšeg dečka Seba, i za vreme novogodišnje noći ona obavlja jedan ritual - na papiriću zapisuje želju i potom taj papirić spaljuje. Želja je naravno vežana za Seba. I čini se da će biti sve kako je ona želela. Tu je i kurir Fergus, koji želi da postane glumac, i on i Tes će početi da se druže...Ne mogu previše da napišem, da ne otkrijem sve... Ali jedno je sigurno, najbolje je biti ono što jesi..a i najjednostavnije..:)

Sad uzimam Nasledje, Ketrin Veb.

nemesis, jesi ti čitala Tes Geritsen?
čini mi se da jesi:think:
uzela sam od nje Bliznakinje
nisam planirala da uzmem ništa iz biblioteke, a i blizu mi je posla pa mogu brzo do nje ako mi se baš hitno čita nešto
ali ipak sam uzela...taj krimić i još jednu
i to 3,deo :dash:
nisam čitala naslovnu stranu, nego samo poslednju da vidim o čemu se radi i tamo nije pisalo da je 3.deo:rtfm:
Madona iz Murana-Šarlota Tomas

Sutra ću da napišem utiske o Zbogom nije kraj,Aleksandra Poter, a uzeću da čitam Nasledje, Ketrin Veb. Mislim da je Miličina mama rekla da je dobra, pa je ja pozajmih da čitam ( a na mojoj polici knjiga koje nisam pročitala, ne zna im se br, ali ne mari):D

Čestitam! :ok: :super:

nemesis, jesi ti čitala Tes Geritsen?
čini mi se da jesi:think:
uzela sam od nje Bliznakinje
nisam planirala da uzmem ništa iz biblioteke, a i blizu mi je posla pa mogu brzo do nje ako mi se baš hitno čita nešto
ali ipak sam uzela...taj krimić i još jednu
i to 3,deo :dash:
nisam čitala naslovnu stranu, nego samo poslednju da vidim o čemu se radi i tamo nije pisalo da je 3.deo:rtfm:
Madona iz Murana-Šarlota Tomas

Meni se Madona iz Murana-Sarlota Tomas BAS dopala.toliko da bi mogla ponovo da je citam i uzivam u Veneciji, Firenci i Rimu....
Ptica rasirenih krila - I deo
Suze staklene ptice -II deo
Dodir vilinih prstiju - III deo

Ako se ne varam Kerefeka je spominjala da ih je kupila, a da li ih je citala :think:???

Poslednja izmena:
Odlična je ona. Uzmi njenu zbirku "Bekstvo", to je prva njena koju je objavila Agora i meni se najviše dopala, a čini mi se da ti i ja uglavnom imamo sličan ukus. Ako voliš priče, dopašće ti se sigurno. Čitav svet ili život u desetak-petnaest stranica.

Evo šta sam ja tad napisala o zbirci, kad sam je čitala:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/90316-Biblioteka?p=19604787&viewfull=1#post19604787

Ja sam danas ne videvsi sta ste pisale narucila sve tri knjige od dobitnice Nobelove nagrade i to na preporuku mog sefa koji je odusevljen njom i njenim knjigama.
Cekam povratnu informaciju iz Agore pa cu da dam svoje misljenje kad jednom procitam, posto ne da nista ne citam sem gomile meilova nego ni nos iz kompa ne vadim, toliko posla imam :(

Dodjem kuci, sobalim se na krevet i zaspim kao komirana.

Meni se Madona iz Murana-Sarlota Tomas BAS dopala.toliko da bi mogla ponovo da je citam i uzivam u Veneciji, Firenci i Rimu....

Ako se ne varam Kerefeka je spominjala da ih je kupila, a da li ih je citala :think:???

pa je l mogu da čitam zasebno taj treći deo?
reci da mogu, reci da moguuuu:)
nema šanse da uspem da nađem sad i prvi i drugi deo...
a taman bi mi fino legla jer se u knjizi koju sam skoro završila-Princ pesnika, spominje otprilike to doba...samo radnja u Firenci...porodica Mediči ima centralnu ulogu

Samo da javnem da sam pocela Ljuljasku daha i dopada mi se :)
Htela sam da poslusam Lamar i uzmem Bibliju otrovne masline ali je Ljuljaska pobedila jer ima manje strana i veca slova :mrgreen:

Da dobra je. Dogovorili smo se da je čitamo u Čitalačkom klubu, pa možeš da nam se pridružiš kad pročitaš. (Nije obavezno, naravno, neki nikako ne vole taj klub) A uzmi posle i Bibliju.... nećeš se pokajati.

Jeste,kupila sam ih na akciji,ali čitala nisam...

Imenjak – Đampa Lahiri, Politika 290 str. 9/10

Ova knjiga mi je savršeno prijala. Ono… prava knjiga u pravom trenutku.

Indijska emigrantska porodica u Americi, njihova vezanost za Indiju, indijsku tradiciju i kulturu, i uklapanje i neuklapanje u novu, drugačiju sredinu.

U knjizi središnji lik ima jednu sličnost samnom :malav:
Ima dva imena. Zvanično ime i ime pod kojim ga zna samo njegova porodica i porodični prijatelji.

- - - - - - - - - -

Samo da javnem da sam pocela Ljuljasku daha i dopada mi se :)
Htela sam da poslusam Lamar i uzmem Bibliju otrovne masline ali je Ljuljaska pobedila jer ima manje strana i veca slova :mrgreen:
Nema veze, obe su dobre :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back