Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zene ja sam se usosila i treba mi vise nego hitno vasa pomoc!
Guglala sam i guglala al ja ne uspevam da nadjem...
E ovako: muz moje cerke ( ne pitajte) za rodjendan je trazio knjigu o ratovima zvezda.
Ali ne knjigu Ratovi zvezda nego sve o tome.
Videlo dete negde :confused: al gde to ja sad treba da odagnam.
Sve se nadam da medju vama ima neka koja je videla to negde i moze da mi pomogne da nadjem tu knjigu ...

Ajde sad da vas vidim...

Bi, nista specijalno, druga ista kao prva, samo sto prva naravno ima i sam dogadjaj opisan,i sudjenje, ovde je sve iz zatvora u Spuzu, dan po dan iz dnevnika koji vodi, sa nekim prisecanjima iz proslosti koja su stvarno interesantna i sa opisima poseta koje je imao. Amerike nema ni u najavi. Citljiva je knjiga nema sta, samo sto ne vidim kraj...ako i treca bude ovakva nece se zavrsiti skoro :-). Moracu posebnu policu samo za Lausevica da pravim a nisam planirala.

Kolko je on ono beše bio u zatvoru? Biće tih knjiga onda.... planiraj policu na vreme.
Meni je prvu kupio brat za rodjendan, možda će i ovu. Ima do rodjendana.....

Zene ja sam se usosila i treba mi vise nego hitno vasa pomoc!
Guglala sam i guglala al ja ne uspevam da nadjem...
E ovako: muz moje cerke ( ne pitajte) za rodjendan je trazio knjigu o ratovima zvezda.
Ali ne knjigu Ratovi zvezda nego sve o tome.
Videlo dete negde :confused: al gde to ja sad treba da odagnam.
Sve se nadam da medju vama ima neka koja je videla to negde i moze da mi pomogne da nadjem tu knjigu ...

Ajde sad da vas vidim...

Za ZETA :zcepanje:

http://www.kupindo.com/Knjige-na-engleskom-jeziku/10562056_Knjiga-Star-Wars-The-Clone-Wars-

Sumnjam da bas ovo trazi ali na nekim forumima su spominjali serijal ....

Super, Kanela, važno da ide. Nećemo ništa da pitamo, samo da poželimo da sve ispadne kako ti želiš. Svaka žena koja ima dete i uči i polaže ispite je za mene heroina!

O, znači i ja sam bila heroina svojevremeno...;)

Što se Lauševića tiče, danas pitam uličnog prodavca za cenu, čisto informativno, kad ono 600 dinara.:eek: Mek povez skuplji od prethodnog tvrdog...:dash: Malo se gospoda precjenila...

Sveže informacije o akciji kojom se bavim poslednjih nedelja.
Dakle,na sajtu je vise nema,a kako sam dragog ubedila da danas posle posla svrati u knjižaru,pozovem ih i kazu da nista novo nije stizalo i da ne znaju kada ce.Trenutno su to deciji naslovi koji su se slabije prodavali i nesto preostalo od ljubavnih.Elem, stglo nije,a ka'. ce, ne znamo...
Vazno da ona traje do 09.10. To je valjda jedino ostalo nepromenjeno .....bruka...

Sveže informacije o akciji kojom se bavim poslednjih nedelja.
Dakle,na sajtu je vise nema,a kako sam dragog ubedila da danas posle posla svrati u knjižaru,pozovem ih i kazu da nista novo nije stizalo i da ne znaju kada ce.Trenutno su to deciji naslovi koji su se slabije prodavali i nesto preostalo od ljubavnih.Elem, stglo nije,a ka'. ce, ne znamo...
Vazno da ona traje do 09.10. To je valjda jedino ostalo nepromenjeno .....bruka...

Nemoj više da se sekiraš zbog akcije, spremaj se za Sajam;)

Biblija otrovne masline – Barbara Kingsolver, Laguna 440 str. 10/10
http://www.laguna.rs/n34_knjiga_biblija_otrovne_masline_laguna.html

Njeno Bujno leto je dobra knjiga ali je ova po meni dosta bolja. Lepša je za čitanje, ima više duha, bolji rečnik… “kvalitetnija”.
I posebna je po tome što se vidi da je pisao neko ko je živeo na tim prostorima i dobro poznaje prirodu, ljude, događaje…
U Bibliji ima nekih malo sladunjavih delova. Ovde toga nema ni na primer.

Kroz Ne idimo noćas psima (stigla mi je danas između ostalih :zaljubljena: ) i ovu knjigu ja sam „videla“ Afriku :D

Evo me, nisam nista citala mesecima, imala sam neku citalacku blokadu:( A svasta sam nakupovala, i pocnem 2 strane, pa stanem , pa predjem na sledecu kao nju cu, pa isto...al sad cu da se bacim da iscitam sve, vise sam kuci kad je ovakvo vreme, a tv slabo gledam tako da mi nema druge.
Voz iz Hirosime - secas se svaka ti cast:super:, ja sam nju i Slepilo narucivala preko Delfijevog sajta jer nisam mogla da ih nadjem u prodaji, al skoro mi rece prijateljica da je videla u prodaju Hirosimu samo su joj nesto podigli cenu u odnosu kad sam ja kupovala, bar mi se ucinilo da sam ja platila manje ali ne mogu da tvrdim . Nista ako ne nades a bas zelis najmanji problem da ti posaljem al ako mi ne vratis:tiganj:
Neka, neka neću da rizikujem :lol:

Ja se bila prehladila, a muž se namučio s onim svojim zubom tako da smo oboje bili nikakvi&zreli za otpad. Sad mi je bolje, ali u ovoj trudnoći bre stalno neke kontrole, mislim da ceo život nisam išla toliko puta kod doktora koliko ću ukupno u ovih nekoliko meseci (mada je sve normalno, hvala Bogu). To je i odgovor za dragu Kanelu :kiss: A jedna od najboljih drugarica mi se porodila pre 3 dana (dečak je), to je lepa vest, baš se radujem zbog nje.

Knjige mi još nisu stigle mada sam naručila gotovo odmah čim je akcija osvanula. U petak sam poslala mejl i pitala šta se dešava, na šta sam dobila potpuno bezličan odgovor koji prosleđuju svima. I neka su skinuli akciju sa sajta kad nisu u stanju da ispoštuju obaveze. Nisam ni ranije imala neko mišljenje o Delfi knjižarama, a odsad definitivno neću više kiupovati od njih, pa makar knjige bile i po 50 dinara. d.r.i.p.c.i.

Pri kraju sam Kraljičine lude, baš mi se sviđa. Drago mi je što je sličnija Bolenovima nego Beloj i Crvenoj kraljici.
Važno je da ste ti i tvoja beba dobro, proći će i te kontrole..:D
Je l' imaš već neki osećaj kog ti je pola beba? ( Izvini ako je pitanje suviše intimno, naravno ako ne želiš da odgovoriš,razumem:) ) Ja još nemam decu, pa ne znam na svom primeru ( još uvek), ali recimo, imala sam neverovatnu intuiciju kada se radilo o ljudima iz mog okruženja, čak i kad su bile malo trudne.:) I to sam imala učinak 100% u pogadjanju.:malav:

A razumem vas sve za knjige, i ja bih se svadjala, ali ne vredi se nervirati.Vidim na fejsu pise da je nekoj devojci stiglo 9 umesto 10 knjiga.. Neprofesionalno u potpunosti..

Biblija otrovne masline – Barbara Kingsolver, Laguna 440 str. 10/10
http://www.laguna.rs/n34_knjiga_biblija_otrovne_masline_laguna.html

Njeno Bujno leto je dobra knjiga ali je ova po meni dosta bolja. Lepša je za čitanje, ima više duha, bolji rečnik… “kvalitetnija”.
I posebna je po tome što se vidi da je pisao neko ko je živeo na tim prostorima i dobro poznaje prirodu, ljude, događaje…
U Bibliji ima nekih malo sladunjavih delova. Ovde toga nema ni na primer.

Kroz Ne idimo noćas psima (stigla mi je danas između ostalih :zaljubljena: ) i ovu knjigu ja sam „videla“ Afriku :D

Pročita li je konačno? Mislim, nisam ja primetila da ti to dugo čitaš, samo da kukaš kako je dugo čitaš. I meni se Biblija svojevremeno mnogo svidela, ali i Bujno leto nedavno. Prošlo je toliko vremena (bez 2-3 meseca, 10 godina) izmedju čitanja te dve knjige da ne mogu ni da ih uporedjujem.

Biblija otrovne masline je bas predivna. Onako da je imas u kuci i citas s vremena na vreme.
Danas sam bas u biblioteci razmisljala da li da uzmem bujno leto ali sam odustala jer je preobimna. Nesto se ne secam da je srpsko izdanje tako 'debelo'.

Bi, nista specijalno, druga ista kao prva, samo sto prva naravno ima i sam dogadjaj opisan,i sudjenje, ovde je sve iz zatvora u Spuzu, dan po dan iz dnevnika koji vodi, sa nekim prisecanjima iz proslosti koja su stvarno interesantna i sa opisima poseta koje je imao. Amerike nema ni u najavi. Citljiva je knjiga nema sta, samo sto ne vidim kraj...ako i treca bude ovakva nece se zavrsiti skoro :-). Moracu posebnu policu samo za Lausevica da pravim a nisam planirala.

Knjiga ne verujem da će biti o Americi, jer je dnevnik jedne robije. I neće biti više o tri knjige, ako uopšte bude treća.

Ne poredim je sa prvom, samo nastavljam da čitam...

Što se tiče cene, sasvim ok, povez odličan, naslovna takođe, kvalitetna, za razliku od prve koja je imala navlaku, pa ispadala iz ruke.

Neke devojke znaju, neke ne, ali bila sam nekoliko godina u Americi i dok sam ucila jezik, uporedo sam citala istu knjigu na engleskom i nasem, srpskom.
I mogu vam reci da je srpskom prevodu nedostajalo po desetak ako ne i vise delova od originala. Toliko o tome i nasim prevodiocima.
Naravno, nisu svi prevodioci isti.
Cesto mi se desava da u nasim prevodima naidjem na neki detalj kojeg uopste nisam procitala a nas prevodilac ga kasnije pominje, pa se nadjem u cudu kako je moguce da sam tako nesto propustila, vratim se kroz roman (ne budem lenja i vidim da tog dogadjaja uopste nema...).
Da li se to nekoj od vas desavalo?
Valjda ste me razumele sta sam htela da napisem.

Neke devojke znaju, neke ne, ali bila sam nekoliko godina u Americi i dok sam ucila jezik, uporedo sam citala istu knjigu na engleskom i nasem, srpskom.
I mogu vam reci da je srpskom prevodu nedostajalo po desetak ako ne i vise delova od originala. Toliko o tome i nasim prevodiocima.
Naravno, nisu svi prevodioci isti.
Cesto mi se desava da u nasim prevodima naidjem na neki detalj kojeg uopste nisam procitala a nas prevodilac ga kasnije pominje, pa se nadjem u cudu kako je moguce da sam tako nesto propustila, vratim se kroz roman (ne budem lenja i vidim da tog dogadjaja uopste nema...).
Da li se to nekoj od vas desavalo?
Valjda ste me razumele sta sam htela da napisem.
Naši prevodioci su baš kreativni:roll: Čitam sad od Aleksandre Poter ovu novu. E ona se u originalu zove Don't you forget about me, a kod nas je prevedena kao Zbogom nije kraj:dontunderstand: Veze s vezom nema..

Pročitala sam Mango, Ljubica Arsić, Laguna, 252 strane. Meni je ovo tužna knjiga. Lida ima 39 godina, razvedena je, živi na spratu porodične kuće, diplomirala je biologiju, ali radi u Mangu. Izlazi u kafić Revolucion (u koji sam i ja volela da odem dok je postojao u Uskočkoj ulici, sa slikama Če Gevare i latinoameričkom muzikom, pa sam se malo rasentimentalisala), druži se sa Duškom i Tanjom (i Duškinom mačkom Fani), ima povremene kratke veze. Sve u svemu, ne dogadja se ništa bitno, samo im tako život prolazi.
Rekla mi je Rada da je knjiga glupa, pa ja nisam ništa ni očekivala, tako da ne mogu da kažem da sam se razočarala. Čitala sam ja ranije od istog pisca Maco, da l' me voliš. Isto ništa, bledo, neubedljivo, opšta mesta... Ljubicu slobodno preskočite.
Na redu: Dabogdate majka rodila, Vedrane Rudan. Od toga već očekujem mnogo više.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back