Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni se svideo taj Vedranin roman.
Osetila sam da iskreno pise i volim da je citam.
Mango mi se nije svideo, mada sam volela da ga jedem. ;)

:) Vedranu sam ja čitala i slušala i ne mogu da opravdam toliku količinu psovki. Za ovaj roman kažu da je nešto drugačiji i uglavnom ste ga hvalile ovde, pa da vidimo. Imam danas putovanje na drugi kraj grada, pa očekujem da ga dobro načnem. Odoh sad da farbam radijator.

Nema veze, Una, koliko često dolaziš, mi smo uvek tu da preporučimo
Ja sam skoro pročitala Leon i Luiz, Aleksa Kapija, nije glup i nije šablonski. A još lepši je Zimski dvorac, Džona Bojna. Savremen, o internet poznanstvu je Kad duva severac Danijela Glatauera i nešto slabiji nastavak Svih sedam talasa. To je što sam skorije čitala pa mi je sveže u sećanju.
Čitala sam i Odluka, Nikolasa Sparksa, ali on je prilično šablonski, ne bih ga baš preporučila.

Ovo su sve savremeni.

Bilja je na nekoj od preth. strana hvalila Drugo ime za ljubav Kolin Mekalou, ja imam zarku zelju da procitam Dezire Anmari Selinko (mama od milice je nahvalila)
a prica je o Napolenovoj ljubavi..
od onih sto sam ja citala sve su ili tra ala la ili pretuzne..ali meni se jako, jako dopala Svetlo izmedju okeana (mada je tuzna ali je prelepa)
Pogledaj na google sadrzaj, mozda ce ti tako vise znaciti ovo sto sam napisala...

A moza se jos neko javi sa predlogom

Lep, klasican, ne bih one sa roze koricama i to

Draga, evo ti mojih predloga:
Voleo sam je, Ana Gavalda (Paideia).
Leon i Luiz, Aleks Kapi (Laguna).
Jedan dan, Dejvid Nikols (Laguna).
Cetiri ljubavna pisma,Najls Vilijams (Okean/Carobna knjiga).
April na Vlasicu, MUharem Bazdulj (Geopoetika).

O svim ovim knjigama sam pisala sto ovde sto u prvoj Biblioteci, pa ako imas vremena pretrazi a ako ne, napisi ako te neka posebno zanima pa cu ponoviti utiske u kratkim crtama.

:bye: svima!
Sve vas volim i mislim na vas nego imam nesto vazno da obavim ove i naredne nedelje pa ce mozda biti razloga za vatromet ;)

Sve nabrojano je super. Drugo ime za ljubav sam jako volela, i patila sam kad mi je knjigu pojeo pas sestrine drugarice. Onda sam si kupila drugu.

Bijićka, čime farbaš radijator? Postoji li neka specijalna boja? Ja bih mogla da ofarbam TA peć, baš je stara...

I ja sam videla na sajtu Vulkana, kao ovo što je Night našla citat; ukucaj Star wars u pretragu i vidim ima tamo neki rečnik, pa nešto o likovim..videćeš..Na engleskom su knjige. Pogledaj, možda je to to što tražiš.

Sad cu to da uradim ali dete je desetogodisnjak ne verujem da ce to na engleskom biti ok.
Ipak hvala.

E sad....hvala Kojotu sto mi je poslao knjigu sa najsmesnijom posvetom koju sam ikad dobila.
Fotografija - jos imam gorak ukus u ustima.
Sve vreme sam u stomaku imala neki osecaj, kao da nesto mnogo nije u redu i nisam mogla da docekam kraj da dobijem odgovor sta tacno tu nije u redu i sta me tera da se tako osecam.
I na zalost bila sam u pravu...od toga je taj osecaj prestao ali ostala gorcina koju jos imam kad pomislim na knjigu.
Ne mogu da joj dam ocenu.
Ne mogu da kazem knjiga je dobra - jer knjiga para dusu, a ne mogu da kazem ni da ne valja...knjiga je neobicna, nije za svakoga, nekima ce biti jos jedna dosadna prica o ljubavnom trouglu...meni je bila teska i kao sto rekoh cinila me tuznom i uznemirenom.

Ipak svakom bih je gurnula u ruku da procita, pa da nadje svoju meru i komentar, jer ne postoji jedan unverzalan.

Kojo, nisam nasla vezu pocetka i kraja, al bio si samnom sve vreme citanja :)

Sad cu to da uradim ali dete je desetogodisnjak ne verujem da ce to na engleskom biti ok.
Ipak hvala.

Na sprskom su samo 1978. objavljene dve knjige Dzordza Lukasa koje su u stvari prepricani tadasnji filmovi uz ilustracije. I ti primerci su toliko retki da su i u Narodnoj biblioteci samo za razgledanje u citaonici. Dakle i on je sigurno video knjigu na engleskom, mozda nije u svom uzbudjenju ukapirao da je na engleskom, samo se odusevio knjigom, tako da se ne mucis da juris na srpskom

I ja sam videla na sajtu Vulkana, kao ovo što je Night našla citat; ukucaj Star wars u pretragu i vidim ima tamo neki rečnik, pa nešto o likovim..videćeš..Na engleskom su knjige. Pogledaj, možda je to to što tražiš.

E kupila sam zetu knjigu na engleskom.
Citace je kad napuni 30 :zcepanje:
I onako decaci nikad ne odrastu :lol:

- - - - - - - - - -

Mirka , čija je Fotografija ?
Kad ukucam izbaci mi knjige o fotografijama.
Da li je Penelopi Lajvli ?

Jeste :)

Ipak hvala.

E sad....hvala Kojotu sto mi je poslao knjigu sa najsmesnijom posvetom koju sam ikad dobila.
Fotografija - jos imam gorak ukus u ustima.
Sve vreme sam u stomaku imala neki osecaj, kao da nesto mnogo nije u redu i nisam mogla da docekam kraj da dobijem odgovor sta tacno tu nije u redu i sta me tera da se tako osecam.
I na zalost bila sam u pravu...od toga je taj osecaj prestao ali ostala gorcina koju jos imam kad pomislim na knjigu.
Ne mogu da joj dam ocenu.
Ne mogu da kazem knjiga je dobra - jer knjiga para dusu, a ne mogu da kazem ni da ne valja...knjiga je neobicna, nije za svakoga, nekima ce biti jos jedna dosadna prica o ljubavnom trouglu...meni je bila teska i kao sto rekoh cinila me tuznom i uznemirenom.

Ipak svakom bih je gurnula u ruku da procita, pa da nadje svoju meru i komentar, jer ne postoji jedan unverzalan.

Kojo, nisam nasla vezu pocetka i kraja, al bio si samnom sve vreme citanja :)
Hvala i tebi, Šiki, što pošteno priznaješ da nisi našla vezu između P i K, ali tako ti je to sa simboličnim šemama (I dilemama). Broj kombinacija je beskonačan, nijedna odluka nije konačna, pa ni moja da ti možda već drugu knjigu neću dostaviti "na ruke", prerušen u Postexpres dostavljača. :) Neznalice pretpostavljaju da za takva dostavljanja treba beskrajno puno vremena. Dovoljno je, međutim, da se vreme u tvom i mom kojotskom srcu može beskonačno deliti, o čemu, u ostalom, govori čuvena parabola o takmičenju s kojotom... pardon, s kornjačom. Malena, uvek sam sa tobom, čak I sada dok se bezočno udvaram jednoj preslatko opičenoj moderatorki. :)

Hvala i tebi, Šiki, što pošteno priznaješ da nisi našla vezu između P i K, ali tako ti je to sa simboličnim šemama (I dilemama). Broj kombinacija je beskonačan, nijedna odluka nije konačna, pa ni moja da ti možda već drugu knjigu neću dostaviti "na ruke", prerušen u Postexpres dostavljača. :) Neznalice pretpostavljaju da za takva dostavljanja treba beskrajno puno vremena. Dovoljno je, međutim, da se vreme u tvom i mom kojotskom srcu može beskonačno deliti, o čemu, u ostalom, govori čuvena parabola o takmičenju s kojotom... pardon, s kornjačom. Malena, uvek sam sa tobom, čak I sada dok se bezočno udvaram jednoj preslatko opičenoj moderatorki. :)

Problem sa prerusavanjem pocinje sa cinjenicom da znam kako izgledas pored toga sto znam i kako zvucis :)
Idi juri tu tvoju pticu trkacicu slatkicu, znas da ja znam da je jedan deo tebe oduvek i zauvek moj ;)

Vracam se knjizi Davni sati....

Drage moje, znam da me dugo nema, a onda uletim sa zadatkom, ali molim vas da mi pomognete, hocu jednoj neznoj dusici da kupim neki ljubavni roman, ali da nije glup i nemam pojma sta bih :(

Mislim da je Avanture nevaljale devojcice pun pogodak.
Skoro sam je poklonila nekom, nisam pogresila.
Glasam za nju.

- - - - - - - - - -

I sad sam se setila ide mi rodjendan valja se pripremiti sa spiskom zelja :lol:

Pricale ste o knjizi "Svetlost severa" Dzenifer Doneli.

Slabo pamtim procitano, odnosno ne pamtim :mrgreen: , ali se secam da je radnja imala odredjeni intenzitet koji je na samom kraju opao, odnosno knjiga se zavrsila malo razocaravajuce. Zbrzan kraj, cini mi se.

Knjige sa Delfijeve akcije jos nisu stigle :think: , a na ovogodisnji Sajam knjiga ne idem.
Trenutno sam u fazi kad mu ne vidim poentu. Verovatno jer treba da platim svojim novcem put, kupovinu i sve :eek: . Ranijih godina sam redovno isla, sa mamom naravno :heart: i obozavala sam taj ritual.

Zavrsila sam Dvojnica-Tes Geritsen.
Odlicna knjiga, preporucujem.

Dr Mora Ajlis je sudski patolog.Desilo se brutalno ubistvo devojke za koju se kasnije ispostavlja da je sestra bliznakinja dr More.Ona mora da otkrije ubicu,mora da sazna ko su im roditelji i zasto su razdvojene.U tome ce joj pomoci detektivka Dzejn Ricoli...
Neverovatan zaplet,i naravno ne moze da se pretpostavi koje ubica do samog kraja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back