Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E kupila sam zetu knjigu na engleskom.
Citace je kad napuni 30 :zcepanje:
I onako decaci nikad ne odrastu :lol:

- - - - - - - - - -

Jeste :)
Vidi šta ti je tašta, misli na zeta i za 20 godina od danas:hahaha:

Pricale ste o knjizi "Svetlost severa" Dzenifer Doneli.

Slabo pamtim procitano, odnosno ne pamtim :mrgreen: , ali se secam da je radnja imala odredjeni intenzitet koji je na samom kraju opao, odnosno knjiga se zavrsila malo razocaravajuce. Zbrzan kraj, cini mi se.

Knjige sa Delfijeve akcije jos nisu stigle :think: , a na ovogodisnji Sajam knjiga ne idem.
Trenutno sam u fazi kad mu ne vidim poentu. Verovatno jer treba da platim svojim novcem put, kupovinu i sve :eek: . Ranijih godina sam redovno isla, sa mamom naravno :heart: i obozavala sam taj ritual.

Ja jedva čekam Sajam:D Sestri je već dosadilo da sluša šta ću/ćemo kupiti, samo me 'oladi' kad krenem da pričam o planovima šta i kako:D

Sta planiras da kupis? I vi ostali takodje? :mrgreen:

Zanimaju me tudji spiskovi, kad svoj nemam. :aha:
Ubiti pticu rugalicu ( Harper Li), Čitač ( Šlink), Hobit( Tolkin), Fermin( Sem Sevidž), Južno od granice zapadno od sunca (Haruki Murakami), Gendži (Murasaki Šikibu)...imam još svašta u planu.. Imam spisak oko 20 naslova koje bih kupila, pa zavisi od cena šta će biti konačan izbor..:)

Poslednja izmena:
Zavisi od izdavača do izdavača. Čarobna knjiga nema baš neke popuste, mislim oko 15%.. Otvorena knjiga je imala mislim oko 50% niže cene nego u knjižarama.. Budu neke knjige jeftinije, ali znam da je bilo čak i nekih izdavača koji su imali iste cene kao u knjižari. Ne sećam se tačno šta ali ima i toga..

Poslednja izmena:
Mislim da je Avanture nevaljale devojcice pun pogodak.
Skoro sam je poklonila nekom, nisam pogresila.
Glasam za nju.

E, Mirka, super si se setila. Prava je ljubavna, o itekakvoj ljubavi, a nije nimalo šablonska.

Sve nabrojano je super. Drugo ime za ljubav sam jako volela, i patila sam kad mi je knjigu pojeo pas sestrine drugarice. Onda sam si kupila drugu.

Bijićka, čime farbaš radijator? Postoji li neka specijalna boja? Ja bih mogla da ofarbam TA peć, baš je stara...
Postoji specijalna boja za radijator.
Ja imam uljanu i nedavno sam farbala radijator u trpezariji.
http://forum.krstarica.com/showthre...le-za-sebe?p=26101771&viewfull=1#post26101771
Ona je nezgodna jer se sporo suši, a da bi bilo lepo ofarbano, bolje da se nanese 2-3 tanja sloja. Onda za ovu uljanu treba 3 dana, dok se svaki sloj osuši. Kažu da ima i nitro lak (boja) za radijator. Ja sam upravo svratila u 2-3 farbare - nemaju. Samo uljani. Ali mi je zgodni prodavac u jednoj (jeste primetili kako su u farbarama često zgodni prodavci?) rekao da može da se upotrebi i bilo koja boja za emajl jer i one trpe visoku temperaturu. Pošto kupila, po to prodala.
Možda Mirka bolje zna, ona je adaptirala ceo stan od poda do plafona. Ili da pitaš tamo na pdf Uredjenje doma. Ja nisam baš kompetentna. Tek učim. A znaće i u farbarama da ti kažu. Ova farba za radijator je bela, pa su mi rekli da može da se stavi malo pigmenta ili kako se to već zove da se oboji.

Išla sam malo podalje na neki pregled, pa tamo čekala, tako da sam pročitala trećinu knjige Dabogda te majka rodila, Vedrane Rudan. Za sada ništa posebno. I sve mi je nekako poznato. Da li ima istih delova i u onoj njenoj Kad je žena ku.va, kad je muškarac pe.er.

Nego, vidite kakve korice ima Vedrana

Bilo me malo sramota u autobusu i tamo u čekaonici, ko zna šta su ljudi mislili šta čitam. Ja, ozbiljna žena. Moraću da je uvijem u neki letak sa peglama i frižiderima, to najviše volim.

I još nešto da Vam kažem. Poslao mi ortak 50 nijansi sivo u elektronskoj formi. Kaže, ti voliš da čitaš, evo ti, pa ću posle da ti pošaljem i drugi i treći deo.
Ja se lepo zahvalila, "Nemoj, molim te, nije to za mene".
Ja ne mogu da čitam elektronske knjige, neudobne su mi.
A ako neko želi mogu da mu prosledim. I da tražim drugi i treći deo.

Nego, vidite kakve korice ima Vedrana

Bilo me malo sramota u autobusu i tamo u čekaonici, ko zna šta su ljudi mislili šta čitam. Ja, ozbiljna žena. Moraću da je uvijem u neki letak sa peglama i frižiderima, to najviše volim.

Ovo je super knjiga, i iznenadila me Rudenka, nije preterano vulgarna u njoj.

PS
Hvala za boju, ali ne mogu tri dana da farbam. Ko tuč je teška, a stan mali, nemam je gde dok se suši. Msm, nemam ni porodicu gde toliko dugo...:roll:

PPS
Zašto je samo moj farbar bljak...:rida:

Vako.
Ta Rudenka je super, a korice (pošto čitaš u busu) pokri nekim šemama o heklanju :lol:

Ljubavna knjiga? Ja i pored ovolikog čitanja ne mogu da se setim ni jedne koja vredi. Da je ono... baš ljubavna a dobra.
Neke nabrojane nisam čitala, a neke sam čitala ali me ni jedna nije oborila s' nogu.
Recimo Biblija otrovne masline je knjiga koja sadrži po meni izuzetno jaku priču o ljubavi, i izuzetno jaku prču o gubitku. Ali to nije prava ljubanva knjiga.

Na sajam ne znam da li ću ići. A ako budem išla, kupiću verovatno nešto od Dežulovića :heart: i nešto od Miljenka :heart2:
I nešto u Laguni ako ne bude gužva :D

Kao sto mnoge znaju, ja ne volim ljubavne knjige, bar ne one banalne.
Ali odavno nisam procitala roman koji ce govoriti o onoj pravoj ljubavi, a da ne bude zasecereno. Ljubav u romanu Avanture nevaljale devojcice mi je malo patoloska.
A i sta je ljubav? I da li se ona moze uopste definisati?
Mada ko zna, ja mozda osetila pravu ljubav jos nisam... (namerno ovakav sled reci u recenici).
Naravno, pozdrav za sve sa teme!
Nema Razvigora, mozda je otisao sa Ester na Olimp? ;)

Poslednja izmena:
Vako.
Ta Rudenka je super, a korice (pošto čitaš u busu) pokri nekim šemama o heklanju :lol:

Ljubavna knjiga? Ja i pored ovolikog čitanja ne mogu da se setim ni jedne koja vredi. Da je ono... baš ljubavna a dobra.
Neke nabrojane nisam čitala, a neke sam čitala ali me ni jedna nije oborila s' nogu.
Recimo Biblija otrovne masline je knjiga koja sadrži po meni izuzetno jaku priču o ljubavi, i izuzetno jaku prču o gubitku. Ali to nije prava ljubanva knjiga.

Posto ne mogu da dajem reputacije, ja cu samo da repliciram Lamarin tekst.
Hajde, neka se neka devojka seti prave ljubavne knjige koju je procitala, ali prave.
Ja ne mogu da se setim, a bas sam puno knjiga procitala.

Mnogo vam hvala na predlozima, manje zbog poklona, vise sto cu ja sve to da citam, sem Nevaljale devojcice, nju sam procitala.

U poslednje vreme koje god knjige da se dohvatim, bude ili bzvz ili onako, blaga. Onda i ne pisem ovde. Meni je Fotografija bila blaga, mada sam ja to dozivela i prezivela na javi, pa me nista ne moze iznenaditi.

Procitala sam oba Lausevica, jer sam cekala da izadje druga pa kao sve cu odjedared. Meni se najvise dopada pocetak prve knjige, posle onako, mada je cinican, a to volim i mastovit sto takodje volim. Na kraju 2. knjige prelazi u zatvor u Pozarevcu, tako da ne znam koliko ce knjiga biti, ali ja cu morati da se selim u veci stan, jer nemam na policama mesta za iste, a mama mi ne da ih redjam po podu.

Prava ljubavna je po mom misljenju Crni obelisk, Remarkov, onako i lepa i jedinstvena ljubavna prica.

Ne znam jesam li na sve odgovorila, bas sam pozelela nas kutak :)

Nemoj više da izostaješ tako dugo! I te knjige koje su ti bzvz treba da nam pomeneš da ih ne bismo mi uzimali.

A Remark je klasik. I na onoj temi na književnosti se puno pominje. Baš mi je drago što ima puno poklonika i medju mladjim čitaocima.

Ja ipak počela i Pedeset nijansi siva na kompu. A da li ću i koliko pročitati ne znam. Počinje kao ljubavni vikend roman.

Pozz svima :uja:

Pre neki dan sam uzela iz biblioteke Kcerka Toskane Marina Fiorato, Lavirint uzdaha Dzejn Dzonson
i Beleznicu od Sparksa.

Inace, lagano (u bukvalnom smislu :lol:) privodim kraju Zgradu izgubljenih snova..da nije pravljanja zimnice mozda bi i malo brze :lol:

Inace, u biblioteci nisam nasla nista sa spiska :confused:

Tako i završava...:rotf:
Ja verovala koleginici, pa se zahebala. Sad ti ako nama ne veruješ, ponovi grešku. kako hoćeš. Ima samo da si proćerdaš vreme.

- - - - - - - - - -

Odgovor je upućen Bijićki, a ti mi se ubaci. :lol:
Šalim se. :cmok:

I ja sam danas svratila u biblioteku, po stoti put nema Svih sedam talasa. :besna:

Onda, ne znam šta mi bi, uzeh dve knjige ko da nema šta čitam, Hertu Miler, Čovek je veliki fazan na ovom svetu, i Davida Grosmana, Njeno telo zna.
Bile su mi pred nosom, a zazvučale mi poznato...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back