Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja nadjoh na mojoj polici Biti zajedno - Dzosi Lojd i Emlin Ris
nemampojma odakle mi, da li sam je ja kupila
ili dobila od nekoga... :think:
I cituckala sam je jutros, da se podsetim.Fina chicklit laganica za odmoriti mozak :)

Ovo može biti zanimljivo. A što se tiče jezičkih nedoumica, ja sam tek pre neki dan videla da se pravilno kaže osvojte a ne osvojite:roll: Možda je sramota što to nisam znala, ali stvarno ne mogu da se setim da li sam negde naišla na to da se pravilno kaže osvojte ( ali mi para uši ovo pravilno :D ).. Ili možda nisam obratila pažnju..

Pročitala sam Raspete kosti, Kati Rajks. Meni se knjiga nije dopala, bila mi je dosadna. Glavni lik je forenzički antropolog Temperans Brenan ( Bouns iz istoimene serije). Ona sa detektivom Endruom Rajanom koji joj je dečko (of course) i prijateljem Džejkom koji je antropolog ispituje poreklo kostiju iz grobnice iz Masade, a pitanje je da li su to bile Isusove kosti ili nekog drugog. Naravno, dogodilo se ubistvo čoveka po imenu Feris, koje će ih dovesti u Izrael. Oni će pokušati da razreše ubistvo Ferisa ali i to čije su kosti iz grobnice. Šta znam, mene je knjiga ostavila prilično ravnodušnom. Vrlo prosečno, po mom mišljenju. Ima delova koji su totalni kliše ( hotelska soba Temperanse je opljačkana, ispreturane stvari, neko ju je pratio kolima.. sto puta vidjeno ). A neki delovi su mi bili baš bezveze - pošto su u vezi ona i detektiv, uzeće odvojene sobe zato što su u Izraelu poslom pa će da se iskradaju jedno do drugog, pa onda sa dečkom sedi u restoranu u mraku pa se ne primećuje da koluta očima. Evo ja ću da zakolutam očima da se vidi:roll::D
Inače nema nikakvih sličnosti izmedju lika Temperans iz knjige i serije. Ova iz knjige je vrlo uobičajno okarakterisana, dok je ona iz serije malo čudna što je čini zanimljivom ( ko gleda seriju zna ). Obično, čini mi se, knjiga bude bolja od filma / serije, ali u ovom slučaju serija je neuporedivo puta bolja. Ko želi da čita ovu knjigu, bolje prvo da je uzme iz biblioteke, pa da sam proceni da li će je kupiti. Ja je za kupovinu ' na slepo', tako da kažem, ne bih preporučila.
I meni :lol:
Raspete kosti čitati nećemo :nono2:
Ja nadjoh na mojoj polici Biti zajedno - Dzosi Lojd i Emlin Ris
nemampojma odakle mi, da li sam je ja kupila
ili dobila od nekoga... :think:
I cituckala sam je jutros, da se podsetim.Fina chicklit laganica za odmoriti mozak :)
Ispala Rajki kad je dovlačila zadnji kontigent kući
3cadb3c32519493636a1aca1f706a1ba.gif

Ja neću ni na plažu ni na plaži, već u sobi.:D Idem sutra po A Planine Odjeknuše, reče mi prijateljica da je stigla, pa će da mi ostavi! :whistling:

kad počneš da čitaš A planine...biće isto ka' da si naplažu...već rekoh da je gotovo svaka druga knjiga koja se čita TA

- - - - - - - - - -

Jok, bre. tu nisam nikad imala.:) Slabo kupujem komedije.

sa naglaskom na slabo :zcepanje:

Пази ово, морам да дам другима пре него што дам Естерити.
Манемој, па нисам ја радодајка ко ови из нижих ложа лол....
Него, нико ме ни не опомену да се Сиви вук не зове Сиви Соко, е, благош нама. А кој к. је Сиви соко, немам појма лолол...ја ударио све време сиви соко, сиви соко лол

kakvo davanja? zar nisam bila dovoljno koncizna kad sam raskidala?koji dio u rečenici ti nije dovoljano jasan? ah :roll:
i opet...ah :roll:

Ovo može biti zanimljivo. A što se tiče jezičkih nedoumica, ja sam tek pre neki dan videla da se pravilno kaže osvojte a ne osvojite:roll: Možda je sramota što to nisam znala, ali stvarno ne mogu da se setim da li sam negde naišla na to da se pravilno kaže osvojte ( ali mi para uši ovo pravilno:D ).. Ili možda nisam obratila pažnju..

I mene ovaj pravilan oblik nervira, pa i dalje govorim ''osvojite''. :cool:

''Biti zajedno'', to sam sigurno čitala, ali da me ubijete ne mogu da se setim o čemu se radi sem da je reč o nekom paru, pa valjda ima iz njegovog i njenog ugla priča. Nemam pojma, ali čim se ne sećam, nije ništa spektakularno.

Ju Nesbe zauzet :(
Ščepala ga neka oštrokondža pre mene :evil:

Kod mene nisu ni čuli za njega. Ja sa zadovoljstvom čitam Leon i Luiz i sa teškoćom, brzinom od nekoliko redova na dan Vodenicu na Flosi. Ali kad završim ovo dvoje, onda ću Vodenicu nositi za čitanje u busu, kol'ko god da je obimna/debela/teška, pa će ići brže. A očekujem da mi se svidi, kao što se i drugima ovde svidela.

Nisam poslednju Nesbeovu, ako se ne varam, izasla je u Laguni negde proletos.
NEsam clan biblioteke , a neko mi rece da je clanarina 1.500 din.
Cinjenica da ne bih mogao da nadjem te trazenije naslove, a po kuci buljuk knjiga koje nsam citao.
Bas dugo nista nisam citao, osim strucne literature.
... video sam da imamo u kuci Majkla Kaningema kojeg nisam citao, pa kad procitam Sivog vuka, mogao bih tu knjigu, to mu dodje knjizevnost.
ZelIO bih da se oplemenim lol

Danas ću da počnem Pre nego što zaspim, Stiven Votson. Nadam se da će (mi) biti zanimljivija od prethodne.

Nesbea nisam čitala, vidim da ga hvalite, moraću da ga imam u vidu..

Mrs. Bi, je l' ti Vodenica na Flosi dosadna ili samo ne stižes da čitas? Planiram da posle ( ove Pre nego što zaspim ) uzmem nju ili Čajnu ružu...

I gledam svoju prethodnu poruku, 'neuporedivo puta bolja ', lapsus calami, trebalo je bez ovog 'puta'.:rumenka:Nešto sam prepravljala u poruci, al' eto, osta nešto neispravljeno:confused:

Poslednja izmena:
Mrs. Bi, je l' ti Vodenica na Flosi dosadna ili samo ne stižes da čitas?

Ne stižem! Ja najviše čitam u busu do posla, a počela sam Leon i Luiz pre nego što sam iz biblioteke uzela Vodenicu na Flosi. Pa sad nosim nju, dok ne pročitam, pa ću posle ovu iako je mnogo velika 600 strana. To treba da bude u 2, još bolje u 3 toma, da bude lakša za nošenje. Nemaju izdavači u vidu nas čitače-putnike (kao djaci-pešaci).

:bye:

Pozdrav svima!!!

Eto mene posle duzeg vremena, citalo se ovde vidim, bilo je i NNC faza, sve u svemu drustvance se povecalo, lepo...

Nesto od skoro procitanih knjiga, a sto mi se dopalo (kako i ne bi kad su preporucene od velikih znalaca odavde) su Kad duva severac i Muzika i tisina:hvala:
Trenutno citam http://www.laguna.rs/n1637_knjiga_ne_dozvoli_mi_da_odem_laguna.html

Nego da li je neko od vas citao http://www.laguna.rs/n2187_knjiga_tamo_gde_mesec_nije_laguna.html?
U komentarima vidim da je dobra kao dragi nam Kevin :hmm: ?!?!

Poslednja izmena:
Nisam poslednju Nesbeovu, ako se ne varam, izasla je u Laguni negde proletos.
NEsam clan biblioteke , a neko mi rece da je clanarina 1.500 din.
Cinjenica da ne bih mogao da nadjem te trazenije naslove, a po kuci buljuk knjiga koje nsam citao.
Bas dugo nista nisam citao, osim strucne literature.
... video sam da imamo u kuci Majkla Kaningema kojeg nisam citao, pa kad procitam Sivog vuka, mogao bih tu knjigu, to mu dodje knjizevnost.
ZelIO bih da se oplemenim lol

zezas???
kod nas je 500 din

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back