Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ima 2...pravo i neki menadžment...i studentski dom je u kompleksu Slovenska plaža ...i sve im je super, vezano za faks
i čitala sam odlomke is tog kuvara, odličan je, msm zabavan..dal' je to izlazilo u Bazaru il' tako negdje

ko li tu studira kad svi kopaju za beograd
kazu da su klinci jako nesretni ako moraju u podgoricu :(
ne secam se za bazar,ovo je narodna knjiga stampala
svaki recept mami osmeh
moram da citiram poslednju recenicu iz recepta za musaku:
"zadihane siparice od pre cetvrt veka znale su da od ove musake brcici brze rastu a oci dobijaju staklast sjaj" :zper:

Poslednja izmena:
Може Смоква и убудву да се учлани, бесплатно

E, Razvigore, ti stvarno davno nisi išao po bibliotekama. U medjuvremenu su sve istumbali. I ja sam išla u Gradsku kad je bila u Zmaj Jovinoj. A u dvorištu Čitalište, pa neki fini koncerti (npr. gitare) i druženja.
I volela sam da idem u Djordje Jovanović na Studentskom trgu, čak sam jedno vreme tamo i spremala ispite.
I odem pre nekiog vremena kad sam tražila Saramaga za Čitalački klub. Kad, kažu mi, nije to sad više Djordje Jovanović, nego odeljenje periodike Gradske biblioteke (čija je glavna zgrada u Knezu). A Djordje Jovanovć se preselio u njihove bivše prostorije u Zmaj Jovinu 1. I odem ja onda u Djordje Jovanović u Zmaj Jovinoj, ona zgrada stara i nesredjena, deluje prašnjavo i memljivo kakva je uvek i bila, čak sam nešto i prokomonetarisala na tu temu. Vidim ni one bibliotekarke nisu srećne što su ih tamo bacili. Ona zgrada na Studentskom trgu je baš svetla i prostrana, zato mi se i dopadala.

Јесте, јесте и то одавно је тамо периодика, скроз сам забораван :))))

И свако је несрећан у Пг јер је то омања турска касаба и буља од града, БУ2 барем има море и Естериту :харт:

Poslednja izmena:
uopšte niste u tokovima vas dvoje, Smokva i ovaj što smo raskinuli

u Pg idu oni što hoće da studiraju, tj što hoće da uče...a tih je 1 %
u Bg idu oni što im starci imaju stan, kupljen od izdavanja...tih je 2o %, neko dijete uči, neko ne uči, nema pravila
u Ns idu da troše pare i da se zahebavaju ostali....

i, mislim, tj znam u Petrovcu je besplatno učlanjenje u biblioteku, jer zaboga Petrovac pripada opštini Budva i to im je rakrana što moraju za svaku sitnicu, vezanu za papire kod nas da dolaze

- - - - - - - - - -

i ne znam ko studira, pitaću, al' znam da su popunjeni kapaciteti

a možda i ja upišem pravo :P

- - - - - - - - - -

a možda bolje taj neki menadžment, možda mi priznaju ispite sa ekonomije

- - - - - - - - - -

moraču da odem da se konsultujem :zper: sa direktorom akademije znanja:zper:

možda da promijenim vrijeme dolaska u biblioteku, obično idem popodne...moraću se prebačit za ujutro

- - - - - - - - - -

a zora, ja knjige na ramo, i u biblioteku

- - - - - - - - - -

pa pijem kafu i pravim čekalicu direktoru
(ima i kafić u tom zdanju)

А што тај са ким си раскинула није у праву?
Па ја за онај поморски факултет у Котору знам одувек. Упиши то лол
А да будемо у духу теме, сви они који су продали козје стазе по ЦГ, ја то лепше кажем од Балше Б. Русима и Ирцима, којим ебте Ирцима? су купили станове у Пг, а приморци и Пг и Бг. Мсм то је она књига Параноја у ПГ што сам дошао до пола и одустао.
И друго, сад кад пане киша, Макондо-Пг, па кад се распува вјетар, неће да стане до прољеца, киша-вјетар, кости -зима.
То каже онај са којим је ЕСТ, на његову велику жалост, раскинула.
Начи, нема горе климе, нема, одвратно нешто, од климе у оној котлини.

Poslednja izmena:
Dobro vece, devojke i momci:)

Seca li se neko moje teme ovde i ovog imena: Fabijan Vago?

Da podsetim, 70-tih je Bazar na srednjim stranam stampao njegove kratke romane. Moja mama je redovno citala i imala skoro sve, ali onda daj ovome, onome, to se godinama zagubilo (nisu joj vracali) a onda je dosla sedamdeset i neka kad se rodila moja starija sestra (dve godine kasnije i ja) pa je imala posla i tako to, ali i u Bazaru su prestali da izlaze ti kratki romani, tako fasinantni i divni, da ih moja mama ne moze da prezali, kaze, narocito se seca jednog "Vetar duva s Madagaskara"...Trazila sam po netu uglavnom mnogi traze, sto same citateljke, sto njihova deca...

Ne moze nista da se nadje o njemu ( ili o njoj), mada mama misli da je to pisao hrvatski (tada veoma popularan) glumac Fabijan Sovagovic, covek koji je takodje na nju ostavo izuzetan utisak a nije bio neki lepotan, kaze, divan glumac, njegovo lice je bilo "puno poeziije", a ko ce znati je li ili nije ON...

Njoj je u na Malu Gospojinu rodjendan (cuveni sabacki vasar:)) i toliko bih volela da je iznenadim, ali nema sanse.

Da li je neka od vas nesto saznala, ili ima bilo kakvu informaciju kako do zeljenog poklona?

Oprostite zbog dugog posta, preskacite neke detalje, ime je vazno i ti davni krakti romani...

Pozdrav svima.

Poslednja izmena:
Нисам девојка и не сећам се, ал поздрав и теби :махмах:
Знам за Базар и Практичну жену, сећам се, нисам толико прсо :))) Илустрована је била рулз.
Еее, и мом зету је на Малу Госпојину рођош, закупио је неки кафић...

А што тај са ким си раскинула није у праву?
Па ја за онај поморски факултет у Котору знам одувек. Упиши то лол
А да будемо у духу теме, сви они који су продали козје стазе по ЦГ, ја то лепше кажем од Балше Б. Русима и Ирцима, којим ебте Ирцима? су купили станове у Пг, а приморци и Пг и Бг. Мсм то је она књига Параноја у ПГ што сам дошао до пола и одустао.
И друго, сад кад пане киша, Макондо-Пг, па кад се распува вјетар, неће да стане до прољеца, киша-вјетар, кости -зима.
То каже онај са којим је ЕСТ, на његову велику жалост, раскинула.
Начи, нема горе климе, нема, одвратно нешто, од климе у оној котлини.

1.ovo govori osoba koja je u tokovima :D
vrlo malo je kupljeno stanova u Pg, najveći dio je kupljen po Srbiji, Bg i Ns
dalje, ova što je raskinula sa tobom, je odrasla u Pg (vrtič, osnovna, srednja, faks)tako da odlično znam kol'ko je Pg teška svakako, a klima ubij bože...da nisi ti, sa kojim sam raskinula, služio vojsku tamo, pa sve znaš?

Нисам девојка и не сећам се, ал поздрав и теби :махмах:
Знам за Базар и Практичну жену, сећам се, нисам толико прсо :))) Илустрована је била рулз.
Еее, и мом зету је на Малу Госпојину рођош, закупио је неки кафић...

Pa, na kraju sam napisala pozdrav svima, ali, ispravicu i pocetak:)

1.ovo govori osoba koja je u tokovima :D
vrlo malo je kupljeno stanova u Pg, najveći dio je kupljen po Srbiji, Bg i Ns
dalje, ova što je raskinula sa tobom, je odrasla u Pg (vrtič, osnovna, srednja, faks)tako da odlično znam kol'ko je Pg teška svakako, a klima ubij bože...da nisi ti, sa kojim sam raskinula, služio vojsku tamo, pa sve znaš?
Па, Балша каже да није тако, а тата му је академик :)))
Знам, или Сућеска или Радојица Перовић, а имају само 1. гим.
Пази престоница са једном гим. Нисам служио тамо војску.
Одлично познајем ПГ, кад ти речем, још откад ћемовско није било насељено и тамо сам скака из авиона са течом, што их ви зовете тетке. И док БУ2 није била преко магистрале.
За ове што не знају језик. У ЦГ се теча каже - тетак лол
И тако то, знам одлично ПГ, ал откад сте се отцијепили, идем само да вам узмем паре. Нисам био миленијум, почео сам пре пар година опет.
Што ћу вам ја, кад немате тијела, а имате државу :цмок:
Има тамо супер људи и имам дивне пријатеље и тетку.

Poslednja izmena:
Па, Балша каже да није тако, а тата му је академик :)))
Знам, или Сућеска или Радојица Перовић, а имају само 1. гим.
Пази престоница са једном гим. Нисам служио тамо војску.
Одлично познајем ПГ, кад ти речем, још откад ћемовско није било насељено и тамо сам скака из авиона са течом, што их ви зовете тетке. И док БУ2 није била преко магистрале.
За ове што не знају језик. У ЦГ се теча каже - тетак лол
И тако то, знам одлично ПГ, ал откад сте се отцијепили, идем само да вам узмем паре. Нисам био миленијум, почео сам пре пар година опет.
Што ћу вам ја, кад немате тијела, а имате државу :цмок:
Има тамо супер људи и имам дивне пријатеље и тетку.

sve mi diraj, samo mi gimnaziju ne diraj
jeste jedna gimnazija, ali kao da je 1o gimnazija...ja sam bila III-o....pazi...o ...a, b, v, ....o :D
i dosta i o Pg, i Cg i sve...ovdje smo da pišemo o knjigama i tome
samo me zagovaraš
znala sam da ima neki razlog što sam raskinula

Poslednja izmena:
Dobro vece, devojke i momci:)

Seca li se neko moje teme ovde i ovog imena: Fabijan Vago?
Da podsetim, 70-tih je Bazar na srednjim stranam stampao njegove kratke romane. Moja mama je redovno citala i imala skoro sve, ali onda daj ovome, onome, to se godinama zagubilo (nisu joj vracali) a onda je dosla sedamdeset i neka kad se rodila moja starija sestra (dve godine kasnije i ja) pa je imala posla i tako to, ali i u Bazaru su prestali da izlaze ti kratki romani, tako fasinantni i divni, da ih moja mama ne moze da prezali, kaze, narocito se seca jednog "Vetar duva s Madagaskara"...Trazila sam po netu uglavnom mnogi traze, sto same citateljke, sto njihova deca...

Ne moze nista da se nadje o njemu ( ili o njoj), mada mama misli da je to pisao hrvatski (tada veoma popularan) glumac Fabijan Sovagovic, covek koji je takodje na nju ostavo izuzetan utisak a nije bio neki lepotan, kaze, divan glumac, njegovo lice je bilo "puno poeziije", a ko ce znati je li ili nije ON...

Njoj je u na Malu Gospojinu rodjendan (cuveni sabacki vasar:)) i toliko bih volela da je iznenadim, ali nema sanse.

Da li je neka od vas nesto saznala, ili ima bilo kakvu informaciju kako do zeljenog poklona?

Oprostite zbog dugog posta, preskacite neke detalje, ime je vazno i ti davni krakti romani...

Pozdrav svima.
Ja uvek kada vidim neki tvoj post, setim se da ti tražiš neke tekstove iz Bazara.
Ali na žalost o tome ništa ne znam. Niti ima šanse da saznam :(

Ne stižem! Ja najviše čitam u busu do posla, a počela sam Leon i Luiz pre nego što sam iz biblioteke uzela Vodenicu na Flosi. Pa sad nosim nju, dok ne pročitam, pa ću posle ovu iako je mnogo velika 600 strana. To treba da bude u 2, još bolje u 3 toma, da bude lakša za nošenje. Nemaju izdavači u vidu nas čitače-putnike (kao djaci-pešaci).

I ja čitam u busu, i jeste nezgodno kad imaju knjige puno strana, nije zgodno za bus, slažem se. Moja torba je kao torba Meri Popins, nema šta nema, i još kad knjigu dodam..:D Kad neko čita u busu, uvek zvirnem da vidim koja je knjiga. Pre neki dan vidim žena jedna čita, tako neku podebelu knjigu, ali sve neke kukice i kvačice, shvatim da je knjiga na francuskom, tako da mi niš nije značilo:D

Može biti da će Pre nego što zaspim biti zanimljiva, početak nije loš.

Ja uvek kada vidim neki tvoj post, setim se da ti tražiš neke tekstove iz Bazara.
Ali na žalost o tome ništa ne znam. Niti ima šanse da saznam :(

Vazno je da me se setis:)

Pogledaj ovo:

"Četrdeset devet godina prošlo je od 15. decembra 1964, kada se pojavio prvi broj magazina “Bazar"......", vidim na slici sa proslave i Minju Subotu i jos neke starije a poznate licnosti, pa ne bi bilo lose da se obavestim telefonom?
Odoh da iskopam broj i pogledam malo Arhivu...
Ako nesto saznam ovih dana, javicu (znam da je ovde bilo jos nekih dama koje su bile zainteresovane)..
:)
:bye:

Pogledaj ovo:

"Četrdeset devet godina prošlo je od 15. decembra 1964, kada se pojavio prvi broj magazina “Bazar"......", vidim na slici sa proslave i Minju Subotu i jos neke starije a poznate licnosti, pa ne bi bilo lose da se obavestim telefonom?
Ako nesto saznam ovih dana, javicu (znam da je ovde bilo jos nekih dama koje su bile zainteresovane)..

Pokusaj telefonom da pozoves redakciju Bazara.
Sigurno se neko seca...

Pogledaj ovo:

Bazar je od mene stariji nepuna dva meseca.;)

Kad je ovo objavljeno, kad će tek u decembru biti 49 godina. Eto, sad sam saznala da sam JA od Bazara starija 2 dana. I ni govora o 49 godina. To je tek za 3,5 meseca. Čitava večnost.
A Minju Subotu sam pre neki dan videla u pekari. Kupovao nešto pre mene. Jes visok. I nekako je OK, drži se, samo ima mnoooogo čudnu boju kose. :zper:

Али то није Биљо књига,не знам како ћеш.
Znam, ali pretpostavljam da je mogla da se sacuva kao brosura, mada nije adekvatan izraz, uglavnom, ne verujem da nigde ne postoji (mada se pokazuje suprotno), i da je sve zameo vetar vremena...

Pokusala sam danas telefonom, vidim da ne rade, pa cu to uciniti u ponedeljak, inace vidim da su smesteni u Cetinjskoj 1. Mogu pri prvom odlasku u Beograd da svratim i da pitam, zamolim, sta god samo da pronadjem nacin da obradujem mamu, ako treba posle citanja i da vrati(m):)

P.S. Minja Subota (nije odgovor tebi) ima cudnu boju kose, farba je u pitanju:lol:

SFRJ za ponavljače – Dejan Novačić, Stylos 150 str. 10/10

Jedna setna i duhovita knjiga o vremenu kada smo mi (Rada, Ester, Bi, ja... ) bili deca. Evo dva citata.

„Stoja je bila posebna, novčanica specijalno namenjena deci. To je bila velika lova jer je obezbeđivala ne samo osnovne životne namirnice- „životinjsko carstvo“ i „kiki bombone“ već i „Politikin zabavnik“ pa čak i pakovanje crvenih kapisli za kolt“. Pored „stoje“ sredstvo plaćanja je bila i „sića“. Siću su davale babe, (tj komšinice starije od 20 godina) kad ih deca „poslušaju“, tj odu u prodavnicu po pola hleba i litar mleka.“

“A bilo je i kućnih aparata za decu. Recimo korito. Korita služe za kupanje, na taj način što se prvo ubaci dve šerpe kipuće vode sa šporeta, zatim šerpa hladne vode iz slavine i na kraju dete, koje se provuče kroz vodu, nasapunja „bebi-sapunom“, opet provuče i ostavi sa strane da se iplače i osuši.“

Joooooj, crvene kapisle za kolt :zaljubljena: Pa ja se toga nisam setila ko zna koliko godina. A imala sam i kolt i kapisle i neko kaubojsko odelo :lol:

Joooj, Lamar, gde me nadje.... :cistinaocare: :uja: Ja imam tu knjigu. Mogla bih ponovo da je pročitam. Ali ja se sva rasentimentališem, pa umesto da mi bude vrcavo, zanimljivo i smešno, meni bude tužno. Zauvek ću ostati nepopravljivi Jugonostalgičar.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back