Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pročitala sam, pored Vrata Magde Sabo kojoj dadoh čistu 5icu i ' Idemo da krademo konje' Pera Petešuna. Do uveče ću vam prepisati recenziju, kako za tu , tako i za Petešunovu ' Kleta reko vremena'.

Elem, devojke, da se pohvalim da sam dobila posao:)
Juče sam slavila sa dve najbolje drugarice pa sam se vratila iz grada sa tri krimi romana na pozajmicu
Karin Fosum : Ne osvrći se
Val Mekdermid : Gubilište
Jusi Adler- Olsen : Žena u kavezu

Znam da ima dosta ljubiteljki trilera i krimija pa ako budete htele recenziju za neku od ovih, javite

Ljubim vas:heart:

Pročitala sam, pored Vrata Magde Sabo kojoj dadoh čistu 5icu i ' Idemo da krademo konje' Pera Petešuna. Do uveče ću vam prepisati recenziju, kako za tu , tako i za Petešunovu ' Kleta reko vremena'.

Juče sam slavila sa dve najbolje drugarice pa sam se vratila iz grada sa tri krimi romana na pozajmicu

Znam da ima dosta ljubiteljki trilera i krimija pa ako budete htele recenziju za neku od ovih, javite

Prvo da ti cestitam posao!!! :vatromet:
Sjajan odabir knjiga. Sve trileri...

Wild Child čestitam! Sjajno:super:

Sećas me se, meni je bila dosadnjikava, od tih Kinselinih knjiga koje nemaju veze sa serijom o Kupoholičarki, mislim da je najlošija.

Ja i dalje čitam Ereb, drži pažnju za sad, samo ja ne stižem lepo da čitam u kontinuitetu.

Cestitam ti posao.. velika stvar. To ono sto smo ti drzali palceve!!

Vidim ja, da cu da predjem na trilere, bas mi prija ovaj Let andjela, Majkla Konelija.

kupila na deretinoj akciji neke knjige, izmedju ostalih i "Tri zivota" (Zoao Tordo)
mnogo, mnogo mi se dopada za sada, mada sam jos uvek medju prvih 100 strana
odlican stil, protkan misterijom, ali ne na deciji nacin, niti na uvrnut Markesov nacin, vec bas onako fino i decentno, puno ozbiljnih detalja koji joj daju na uverljivosti, a nimalo dosadno, stalno cekas sta ec se dogoditi, a nije krimi knjiga, ma odlicna!

Naravno da nas zanimaju recenzije, Wild Child. Bravo.

Ja sam juče dovršila ''Nedeljni filozofski klub'' (Aleksandar Mekol Smit, Samizdat). Nisam čitala knjige iz ove edicije po redu, ali mi ne smeta. Ono što mi smeta je neki ''pametnjaković'' koji je čitao knjigu pre mene hemijskom ispravljao prevod, naročito na mestima gde to nije potrebno (a tamo gde se meni čini da je rečenica trapavo sastavljena, ništa). To mi veoma kvari uživanje u knjizi i jedna je od lošijih strana kada pozamljuješ iz biblioteke. Vrlo nekulturno. Kupi, brate, svoj primerak pa šaraj, nemoj ostalima da prosipaš pamet.
Uveče sam otišla na Beer Fest (nisam mogla da pijem pivo niti da se vozim na onim vrteškama, ali sam uživala u koncertu Riblje čorbe, zbog kog sam i došla).

Wild to je stvarno diiiii...iiiiivna vest :super::ok::super:

- - - - - - - - - -

Od Aleksandar Mekol Smita sam davno pročitala nekoliko tih iz Bocvane i bile su mi super.

A onda sam prešla na edinburšku ediciju. Nju baš, baš volim.
Te knjige mi ulivaju neki mir.

- - - - - - - - - -

Čitam jednu argentinsku knjigu. I Saramago je dao pozitivan komentar o njoj. A i meni se sviđa.
Tako da kad Saramago i ja kažemo da je dobra, dobra je :lol:

da li je neko citao nove knjige od ju nezbea?
ja sam procitala samo crvendaca i odmazdu.sad vidim da ima da se kupi i lovac na glave,solomonovo slovo i spasitelj
nisam nasla te knjige ni u petrovcu ni ovde u biblioteci

nemam obicaj da kupujem knjige,za mene je to nesto za jednokratnu upotrebu,pa ih stalno uzimam iz biblioteke,ali ne mogu da docekam da se ove knjige pojave
interesuje me jel neko procitao i da li vrede
slucajno sam naletela na fotku pisca :zper:
487.jpg

nemam obicaj da pisem na ovoj temi,al kad sam tu samo da dodam da me je duboko dirnula knjiga snezno dete
danima sam razmisljala o njoj

e cek samo jos ovo da dodam:)
u petrovcu su od prosle godine besplatno upisivali cele porodice u biblioteke
nosila sam kuci po 5 knjiga
bas me zanima dal im se smanjuje fond
i kako biblioteka moze da opstane ako se ne placa clanarina

ja volim trilere,al svi americki su na isti kalup
pa cak i engleski su vrlo slicni
ovaj tip je norvezanin.sasvim drugaciji stil
inace sad se osvezavam i relaksiram uz drugu stranu price od marijane kiz
volim kad me zasmejava na svakoj stranici

Aaaa, dobro si mi rekla. Ja takodje ne volim američke trilere, a često poželim baš triler da pročitam. Imaći u vidu.

Ova što sam o njoj pisala na prethodnoj strani Nedelja pacova, možda bi ti se dopala. Čista zezancija, a triler. Naš.

- - - - - - - - - -

Preporučujem knjige samo onima koji ih uzimaju iz biblioteke.
Ne snosim odgovornost za one koji ih kupuju.

Ja sam danas u chicklit fazonu, knjiga Secas me se? od Kinsele.

Nego, interesuje me Segrt koga je spomenula pile. O cemu se radi?

kinsela moze da prodje samo da nije kupoholicarka, moje misljenje, ovi ostali serijali su joj ok, mislim ciklit ne moze da se pohvali nekim bog zna kakvim epitetima, ali za tu kategoriju dobri su njeni (osim kupoholicarke)

- - - - - - - - - -

ps: cestitke za posao :D

Naravno da nas zanimaju recenzije, Wild Child. Bravo.

Ja sam juče dovršila ''Nedeljni filozofski klub'' (Aleksandar Mekol Smit, Samizdat). Nisam čitala knjige iz ove edicije po redu, ali mi ne smeta. Ono što mi smeta je neki ''pametnjaković'' koji je čitao knjigu pre mene hemijskom ispravljao prevod, naročito na mestima gde to nije potrebno (a tamo gde se meni čini da je rečenica trapavo sastavljena, ništa). To mi veoma kvari uživanje u knjizi i jedna je od lošijih strana kada pozamljuješ iz biblioteke. Vrlo nekulturno. Kupi, brate, svoj primerak pa šaraj, nemoj ostalima da prosipaš pamet.
Uveče sam otišla na Beer Fest (nisam mogla da pijem pivo niti da se vozim na onim vrteškama, ali sam uživala u koncertu Riblje čorbe, zbog kog sam i došla).
Sad me Elefteria podseti. Uzela ja pre xy godina knjigu Mire Marković Noć i dan.
Tada su je čitale sve one bakice što su otkidale na Slobu.
I uzmem ja lepo plajvaz i podvučem sve one najbesmislenije delove. A bilo ih je po' knjige bogme.

Tako "lektorisanu" je najpre dam nekoj svojoj koleginici koja je bila sklona da volucka Slobu i ostatak mu familije, i napravim pun pogodak.
Bila je zgranuta o čemu ta žena piše. (Na stranu još i stil nezrele šiparice).

A onda je takvu vratim u promet u biblioteku :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Časna pionirska da je to bilo samo i samo tada :hvala:

da li je neko citao nove knjige od ju nezbea?
ja sam procitala samo crvendaca i odmazdu.sad vidim da ima da se kupi i lovac na glave,solomonovo slovo i spasitelj
nisam nasla te knjige ni u petrovcu ni ovde u biblioteci

nemam obicaj da kupujem knjige,za mene je to nesto za jednokratnu upotrebu,pa ih stalno uzimam iz biblioteke,ali ne mogu da docekam da se ove knjige pojave
interesuje me jel neko procitao i da li vrede
slucajno sam naletela na fotku pisca :zper:
487.jpg

nemam obicaj da pisem na ovoj temi,al kad sam tu samo da dodam da me je duboko dirnula knjiga snezno dete
danima sam razmisljala o njoj

Ja sam procitala sve romane Ju Nesbea.
Meni bas lezi njegov stil pisanja. To su krimi trileri. U centru paznje je uvek Hari Hule, policajac koji ima i vrline i mane.
Ju Nesbe je danas najcitaniji i mislim najbolji pisac u svom zanru. Sve su mu knjige dobre.
Procitala sam i Spasitelja, to mu je najnovija knjiga, nista losija od ostalih.
Morala sam da je kupim i da gladujem par dana, jer ko zna kada ce stici u biblioteke, pogotovo moju koju je i Bog (citaj: direktora Gradske biblioteke) - zaboravio.
Meni se on i licno mnogo svidja, moj je tip ;), a i roker je, pa je celina zaokruzena. Samo da je neki takav u mojoj blizini... :( ali nema ga...

Procitala sam i Snezno dete i duboko me je dirnula i verovatno je nikada necu zaboraviti. Prava bajka.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back