Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja pročitala P.S. Volim te, Sesilija Ahern, izd. Narodna knjiga, 354 strane. S obzirom koliko ja "brzo" čitam, ovu knjigu sam progutala za nedelju dana. Jednostavno mi je prijala.
Holi (30) umire muž i ona uz pomoć prijateljica, porodice i poruka koje joj je Džeri (muž) ostavi, u kojima joj sugeriše šta da radi, nekako preživljava dan po dan prvu godinu.
Gledala sam ranije film radjen "po knjizi", na američki način. Sve je tamo prenaglašeno i sasvim drugačije nego u knjizi.
A sve ono što ne valja u knjizi, Sesiliji je oprošteno jer je imala 22 godine kada je napisala. Ako je uopšte ona napisala, s obzirom da joj je tata bio premijer Irske i "ugledni" političar, kasnije optužen da je tajno primao novac....
Možda sve to nema veze, ali sam se slučajno setila kako je 90-ih Marija Milošević osnovala radio. Otišla u Beobanku sa biznis planom i oni joj dali pare. Kao što se i njen brat obogatio kad je nosio gajbe i jeo jednu kiflu za doručak umesto dve, i brao maline na sunčanoj strani. Nema veze, samo sam se setila.

U svakom slučaju, knjiga mi je OK, za razonodu, letnju šemu, odmor i razbibrigu.

E, ljudi, ja uživam u P.S. Volim te. Imam ja tu i nekih primedbi, ali za čitanje na terasi u letnje veče i u busu je dobra. Drži pažnju, ne smara, to mi je najvažnije, a što ima stilskih i jezičkih grešaka, što preteruje u opisima provoda (a možda i ne), upotrebaljava neuobičajene izraze (možda je to i stvar prevoda), to mi ne smeta.

Ta joj je najbolja od najgorih.Nemoj ove ostale,mnogo su glupave...ali mnoooogoooo.

Stigle su mi knjige s vockica.Nove novcijatr.Kao iz knjižare.A tek,Hajdi!Krcka kad je listam,neotvorena je.Bolja od onog sestrinog primerka koji sam stalno maštala da nekako ukradem.
Medjutim,iznervirana sam zbog Mementa.Novac sam uplatila odmah po kupovini, lepo kontaktirala gospodju i sve vreme me ignoriše.Niti se javlja, niti salje.Dobila sam sturu poruku u kojoj mi je slanje knjige obećala jos pre nekoliko dan i nista...a vidim da je aktivna sve vreme...ima preko 900 pozitivnih ocena, nijednu negativnu niti neutralnu...a ovo ponasanje je bas neodgovorno i ljuti me..

Poslednja izmena:
zašto bi neko ko ima 900 pozitivnih ocena, radio tako nešto. I ko joj je dao tolike pozitivne ocene? jel može ona to sama da sredi? Mm je kupio preko limunda kupio ploču za komp. I stigla mu je neadekvatno upakovana i oštećena, tj. neupotrebljiva. I onda je on vratio, prodavac nije hteo da primi nazad, sa limunda su rekli da to nije njihov problem, pa smo se naplaćali post ekspresa .... to nam je jedino iskustvo. Vidim da to uglavnom ide bez problema...

Pa dali su joj zadovoljni kupci i nesto malo zadovoljnih prodavaca.Pretpostavljam da je jedan od onih koji imaju mnogo aukcija,pa joj promakne..ne znam sta da mislim.
Godinama sam na vockica ma,samo kupujem i imam sve pozitivne , a i sva dosadasnja iskustva su mi takva.Ovo mi je bas neobicno,jer vidim da je stalno aktivna, bukvalno na svakih sat vremena i uopste ne odgovara na poruke,niti me o bilo cemu obaveštava.Nema veze,sitna je cifra,ali bas mi je stalo do te knjige i kao neko koje izuzetno odgovoran,uzasavam se ovakvog ponasanja...

Upravo je stigla poruka kojom mi se izvinjava,jer je bila sprečena i navodno me je zvala na mob( samo ja to ne znam,a nemam ni propusten poziv) i kaze da je poslala danas uz obrazlozenje da neka posta u njenom gradu radi nedeljom i kao imam popust za narednu kupovinu kod nje.
Samo da mi stigne ta moja knjiga i mirna sam...

Ja pročitala
P.S. Volim te, Sesilija Ahern
, izd. Narodna knjiga, 354 strane. S obzirom koliko ja "brzo" čitam, ovu knjigu sam progutala za nedelju dana. Jednostavno mi je prijala.
Holi (30) umire muž i ona uz pomoć prijateljica, porodice i poruka koje joj je Džeri (muž) ostavi, u kojima joj sugeriše šta da radi, nekako preživljava dan po dan prvu godinu.
Gledala sam ranije film radjen "po knjizi", na američki način. Sve je tamo prenaglašeno i sasvim drugačije nego u knjizi.
A sve ono što ne valja u knjizi, Sesiliji je oprošteno jer je imala 22 godine kada je napisala. Ako je uopšte ona napisala, s obzirom da joj je tata bio premijer Irske i "ugledni" političar, kasnije optužen da je tajno primao novac....
Možda sve to nema veze, ali sam se slučajno setila kako je 90-ih Marija Milošević osnovala radio. Otišla u Beobanku sa biznis planom i oni joj dali pare. Kao što se i njen brat obogatio kad je nosio gajbe i jeo jednu kiflu za doručak umesto dve, i brao maline na sunčanoj strani. Nema veze, samo sam se setila.

U svakom slučaju, knjiga mi je OK, za razonodu, letnju šemu, odmor i razbibrigu
.
Joj, gde se samo seti svega toga :lol:

:nono2: Niko nista ne cita
Samo ja citam jos uveek Trijumfalnu kapiju :lol:
JA čitam. Jednu portugalsko-afričku :flert:

- - - - - - - - - -

Upravo je stigla poruka kojom mi se izvinjava,jer je bila sprečena i navodno me je zvala na mob( samo ja to ne znam,a nemam ni propusten poziv) i kaze da je poslala danas uz obrazlozenje da neka posta u njenom gradu radi nedeljom i kao imam popust za narednu kupovinu kod nje.
Samo da mi stigne ta moja knjiga i mirna sam...
Ma stići će, ne brigaj :D

Pa dali su joj zadovoljni kupci i nesto malo zadovoljnih prodavaca.Pretpostavljam da je jedan od onih koji imaju mnogo aukcija,pa joj promakne..ne znam sta da mislim.
Godinama sam na vockica ma,samo kupujem i imam sve pozitivne , a i sva dosadasnja iskustva su mi takva.Ovo mi je bas neobicno,jer vidim da je stalno aktivna, bukvalno na svakih sat vremena i uopste ne odgovara na poruke,niti me o bilo cemu obaveštava.Nema veze,sitna je cifra,ali bas mi je stalo do te knjige i kao neko koje izuzetno odgovoran,uzasavam se ovakvog ponasanja...

Ja nisam mnogo kupovala na vockicama a pocela sam kad sam bila trudna i u prvih nekoliko meseci kad se rodio Nikolica. I onda se desilo da sam za jednu kupovinu bila zavejana u kuci s trbuhom do zuba (to je bio onaj februar sa ogromnim snegom i ledom) i sve cekala da se otopi pa da odem do poste i tako mi prosao rok za uplatu. A drugi put zaglavila u bolnici pa nisam stigla da kupim niti sam prepisala broj prodavca u mobilni da mu javim, ko ce na to da misli kad treba da ide u bolnicu. I to je tako proslo. Posle vise nisam htela nista d akupujem posto sam ocito neodgovorna. Mora da sam se nadobijala negativnih ocena :(

Poslednja izmena:
Imam taman toliko vremena da kazem sledece.
Knjiga Cuvar snova http://www.geopoetika.com/book.php?id=332 - obavezno procitati, ostavila na mene vise nego jak utisak.

Preporuka od :heart:

Vidis, ja sam je citala davno, otprilike kad je izasla i nicega se ne secam. Mogla bih ponovo da je procitam. Ali zato druge dve knjige istog autora, Canone inverso i Varijanta Lineburg su mi bile odlicne i jos uvek ih pamtim. Ako nisi citala, a "Cuvar snova" ti se toliko dopao, uzmi obavezno i ove dve.

Inace, citam Pakao - svet u ratu 1939-1945, Maks Hejstings (Laguna).Resila sam da procitam neku dobro dokumentovanu knjigu o Drugom svetskom ratu o kojem znam u sustini malo i uglavnom prilicno obojeno doktrinom, sto komunistickom, sto anti-komunistickom, a ipak volim da pokusam da saznam cinjenice neobojene interpretacijama. Zato mi se ova zasad svidja: prvo mi se svidja sto govori o ratu na svim frontovima, a ne samo u Evropi, jer recimo o azijskoj strani sukoba malo znam (izuzimajuci odlomak iz "Mati pirinca" o japanskoj okupaciji Indonezije), i svidja mi se sagledavanje globalne slike. Ima i zanimljiv pristup - citava faktografska gradja je nekako "oblozena" citatima obicnih ljudi, vojnika, domacica, novinara, i to iz prepiske, dnevnika, bas nekako licno i vrlo uverljivo daje slike oprecnih osecanja, nadanja, strepnji. Vidi se da je autor Britanac, ali zasad mi je to ne smeta previse, trudi se da bude objektivan.
Sad me je inspirisala da citam jos neke knjige sa radnjom oko tog perioda pa sam paralelno pocela i "Dete 44" na Arveninu preporuku :heart: Videcemo, tek sam pocela. A i ovaj "Pakao" cu po svemu sudeci citati 2 meseca

Ja citam i dalje price. 'San o plavoj svetlosti' sam pocela pre dve nedelje otprilike ali je obimna. U medjuvremenu je Jovan morao u bolnicu a ja da bdim pored njega pet dana i noci, pa mi je ova knjiga bila onako pozamasna i iz tog razloga sam ponela jednu tanusnu - 1002. noc - sto je vajda lektira za osnovnu skolu. U pitanju su price savremenih srpskih pisaca. Kad sam to iscitala onda sam se bacila na price koje sam skupljala godinama iz dnevnih novina, neke su od nasih a neke od poznatih stranih pisaca.
Sad smo kod kuce, sve je ok, i prvi dan po izlasku iz bolnice smo i prohodali :) Tako da mama vise nema puno uslova za citanje :)

Kanela draga cestitam vam prve korake! Al' ce sad biti veselo! :lol: Evo mi jos furamo modu poderanih kolena ali sva sreca, suvise je mali da se plasi krvi, pa cak nekad ni ne zaplace ili to traje sekund i vec mu nesto sesto skrene paznju. Drago mi je da ste sad dobro :cmok2:

Kanela, draga, :zag:, joj, bolnica. Valjda nije bilo mnogo strašno?

Sad me sramota, posle onoga što čita Dana i kako je lepo to obrazložila, da napišem da sam počela Odluku, Nikolasa Sparksa iz kafe. Izgleda još jedna limunadica. A bila sam u biblioteci i uzela sam da presečem sve te limunade koje čitam, triler Let Andjela, Majkla Konelija.

I bila je moja draga bibliotekarka, ćerka joj je završila fakultet. U junu odslušala 4. godinu i ispolagala sve ispite. Kakvo vredno dete! Svaka čast!

- - - - - - - - - -

I odmah sam pretražila da li je neko nešto čitao od Konelija. Čitala Nemesis Grad kostiju i valjda joj se svidelo. Sad će ona da se javi da mi kaže.

Ko ne čita ...kako se samo usuđujete :ljutka:

Pročitala sam Tango macâbre, naše Milke Knežević Ivašković.
Mogu da vam kažem da ovoj ženi samo fali više reklame. Toliko knjiga stranih autora nam je uzelo više vremena i ostavilo manje utiske,samo što su nam poznati ili ih ima u biblioteci na dohvat ruke. Da nije bilo Rade ne znam da li bih ove knjige pročitala.
Jedini problem, moj, sa čitanjem ove knjige je dok sam prihvatila temu o kojoj piše.

Sa korica knjige: Knjiga prozaistkinje i antologičarke Milke Knežević Ivašković, Tango Macabre (Tango smrti) bavi se, u srpskoj prozi, pomalo prećutanom temom: porodičnim nasiljem. Žanrovski posmatrano, ovaj roman mogli bismo okarakterisati kao melodramu koja lagano prerasta u erotsko-psihološki triler. Glavne junakinje ove proze, Sonja i Irena, vole istog čoveka, Aleksandra. Doduše, Sonja je u dugogodišnjem braku sa drugom iz mladosti, lekarom Stevanom, sa kojim ima bliznakinje. Bekstvo iz svakodnevne bračne rutine i dosade (za posmatrače sa strane, „idealnog“ života udvoje) Sonja opravdava stavom da je „jednoj ženi potrebno više od ljubavnih romana Danijele Stil“. Irena je, pak, udata za Sonjinog savršenog, nikad prežaljenog muškarca iz mladosti, Aleksandra koji i pored svog uspešnog društvenog statusa prema supruzi iskazuje mračnu mr. Hajdovsku prirodu Iz stranica ove proze naziremo patnju zbog psihološke nesavršenosti ljudskih bića, kada surove životne okolnosti dođu glave prvo zaljubljenoj zanesenosti a potom i telesnoj strasti, koja junake ove proze polako ali sigurno odvodi u ponor. Kvalitet ove proze je i u tome što je Milka Knežević-Ivašković izbegla prazne hodove i lirske meditacije koje ne poseduju dramski naboj. Ovaj roman i zbog vešto vođenih, pamtljivih dijaloga, iščitava se u jednom dahu

Poslednja izmena:
Citam od Marije Jovanovic Zvuci iz podmornice- nesto mi daaaavi. Volim ja njene knjige al ova mi nekako dosadna. Radnja je ok, iako sam sad negde na trecini knjige ali meni dosadjuje onaj fazon naratorskih maratona bez dijaloga.
Jel citao neko?
Uzela sam I Let od Vladimira Arsenijevica, jel neko to citao?

Meni je Marija Jovanović sa svakom sledećom knjigom sve gora. Možda grešim jer sam pročitala samo Spletkarenje sa sopstvenom dušom i Kao da se ništa nije dogodilo.
A Let je tako zanimljivo prikazan, baš me je zaintrigirao.
Izvini što se javljam, kad nisam pročitala :rumenko: Ali eto, tu sam, pa k'o velim, da znaš da je neko pročitao tvoj post.

Čitam Nikolas Sparksa, Odluka, baš je limunadica. Ali nisam znala da je on pisao i Noći u Rodanteu i Poruka u boci. (gledala sam filmove, pravi oni ljubavni...)

Meni je Marija Jovanović sa svakom sledećom knjigom sve gora. Možda grešim jer sam pročitala samo Spletkarenje sa sopstvenom dušom i Kao da se ništa nije dogodilo.
A Let je tako zanimljivo prikazan, baš me je zaintrigirao.
Izvini što se javljam, kad nisam pročitala :rumenko: Ali eto, tu sam, pa k'o velim, da znaš da je neko pročitao tvoj post.

Čitam Nikolas Sparksa, Odluka, baš je limunadica. Ali nisam znala da je on pisao i Noći u Rodanteu i Poruka u boci. (gledala sam filmove, pravi oni ljubavni...)
:heart::heart::heart:
I ja delim tvoje misljenje za Mariju, ali mozda bi se to moglo reci I za Djurdjevicku I druge.
I mene je Spletkarenje bas pridobilo a ova sledeca je vec ostavila blazi utisak. Javicu do kraja kako mi se cini.

Ja pročitala P.S. Volim te, Sesilija Ahern, izd. Narodna knjiga, 354 strane. S obzirom koliko ja "brzo" čitam, ovu knjigu sam progutala za nedelju dana. Jednostavno mi je prijala.
Ja sam gledala film i bilo je baš dirljivo kad ona počne da prima poruke od svog pokojnog muža i doslovno živi zbog njih. A onda ode u Irsku posle nekoliko meseci i smuva se s njegovim drugom. Bljaaaak. Koliko je žalila za tom velikom ljubavlju, ni pola godine. :roll:
Zbog toga nemam želju da čitam knjigu, možda je tu drugačija situacija ili bar veći razmak tj. period žalosti. Ne kažem da treba do kraja života da se zakopa, ali ja ne mogu da zamislim da bar dve-tri godine ili više ne bih mogla ni da pogledam nekog tipa.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back