Masem vam iz Elade

Stigli smo u Solun u subotu. I raspakovala sam se i sad imam vremena za zivot

U medjuvremenu sam procitala
Olafsonov 'Odlazak u noc' i
Gorderovu 'Cerku direktora cirkusa'.
Za obe preporuka.
Ovako, Olafson odlicno pise, a ovde je bas malo pominjan. Jednom sam citala lep clanak o Djampi Lahiri, naslov je bio 'Tihi laureat' ili tako nekako, sto zaista opisuje njen nenametljiv stil pisanja. Olafson me u tom smislu podseca na nju, pise nekako jednostavno i neusiljeno a efektno, bas onako talentovano. I oboje pisu o iseljenicima, ona iz Indije, on sa Islanda. Mislim da mu treba dati sansu, mada mi je ova knjiga onako malo komercijalnija, a vise su mi se svidele price u knjizi 'Dan zaljubljenih', to je bilo bas divno iskustvo.
Gorder mi je neverovatan, zapravo nije moj stil pisca, ali kad saberem sve od njega stvarno je fascinantan jer ume tako dobro da barata stilovima i temama, sve mu se knjige razlikuju. Ova je jednostavno savrsena, glavni lik prezanimljiv, a sama radnja divno upakovana. I bas je nekako knjiga za knjigoljupce, malo mi zalicila na Stilske vezbe, ali samo onako kao ideja.
Sad sta da citam ne znam, ponela sam tacno 20 knjiga iz otadzbine i trazili mi da otvorim gepek na Evzoniju, ali knjige ih nisu ic zanimale pa se sve mislim da je ona fama o iznosenju knjiga iz zemlje nepotvrdjen trac.