Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Završila sam Sveće gore do kraja,Šandor Marai

Lamar:
I onda ono najbitnije. Sam roman. Meni je bas legao. Starinska prica, vreme desavanja oko I i II sv. rata, prijateljsvo, ljubav, izdaja, prevara, vernost, secanje na sve to… Secanje dva starca posle niza godina.
Eto. Bila mi je Odlicna. Od ovog pisca cu uzeti svakao jos nesto.
Dana:
Meni su se Svece gore do kraja takodje mnogo svidele, ali mislim da je pitanje trenutka jer isto ima sporiji ritam i jako lep jezik pa trazi strpljenje vise nego neke savremenije knjige, bar se meni takod cinilo.

Na neobičan način, kroz (ako mogu da nazovem razgovor jer više liči na monolog) razgovor dvoje staraca, najboljih prijatelja, iskazane su prevara, izdaja i neverstvo .
Na početku sam pomislila da je ostavim sad mi je drago što nisam. z;)

jaaaao
šta se sve ispisalo za ovo vrijeme mog pripremnog zimovanja
ne znam šta ću prije
dal' da pišem o mom pripremnom zimovanju
il' o tome šta sam jela na tom pz
a bila sam smještena u kućici kao na vodopadicinom avataru

il' da pišem o ovome o čemu ste pisali?
i, da Ostrvo od Aljendeove sam i ja pročitala i fino sam vam rekla da je odlično

sve mi ovdje imamo momente nevidljivosti ponekad..ja mislim da je to do globalnog zagrijevanja...a, što vi mislite, dal' sam u pravu? ...možda je krivo i pomijeranje tla...možda

Prvo da sedneš i popiješ kafu s cimetom :kiss:
Cinnamon%20Cafe%20Latte_3136659838.jpg

moje pripremno zimovanje , u daljem tekstu PZ, je bilo veoma pripremno
znači pješačila sam , ne samo ja, 4 i po sata do kolibe
nazad je bilo malo lakše 3 i po sata, bila strmina
netaknuta priroda, snijeg od metra, lijepi i zdravi ljudi, vazduh čist, sve miriše...divota

a jela sam smočani kačamak, gibanicu, i dok su ostali mlatili kobasičine i slaninčinu i ostala holesterolska zadovoljstva, ja sam išla na zdravinu...domaći hljeb i vareniku (slatko mlijeko) al' sam malo pobrkala količine...mislim da je u pitanju bila cijela pogača i jedno bratbratu 2l varenike....(jedna majkina komšinica mi se žalila...ja ne znam ošta sam ovoliko debela...(sama živi) svaki dan kupim litar mlijeka i kilo hleba, i stvaaaaaarno ručam z:mrgreen: )

da ne spamujem, ništa čitala nijesam

Kako je bilo, jel ti se svidelo?

Bilo je divno. Nikad pre nisam bila u Pragu, stvarno je prelep kao što kažu. Suprug kaže da nikad nije video lepši grad (a obišao ih je podosta - London, Njujork, Barselonu...)

Esterita, jela sam tu diavolo picu, dobra, dobra :ok: Ja vam inače samo jedem ovih dana, već sam počela da nabacujem zimsko salce. Ne idem više na boks, posle praznika krećem na zumbu i tae bo. I zec mi se ugojio, sad ima onu zimsku bundicu i sav je pufnast.
Nameravam da krenem da čitam Safonovu Igru anđela, ali čekam kad budem imala više vremena jer ne volim mnogo da seckam tj. da svakih desetak minuta prekidam čitanje da bh obavila nešto.

Da li je Pamukov Novi život prikladan za tu priliku? Ko je čitao? Zvučno mi je, nekako...:think:

Nije, nije nikako. Meni je ta knjiga bila morbidna. Ja se samo sećam kako on putuje autobusom, doživljava saobraćajne nesreće i krade stvari od izbezumljenih ili stradalih putnika. Ima tu nešto i na univerzitetu, bore se oni tamo za neke ideje, ali meni je ovo ostalo najupečatljivije.

Možda je Pamuk dobar izbor, ali neko drugo delo. Ja sam čitala još samo Muzej nevinosti, a i to ne bih preporučila.

Otprilike kad krene na fakultet, Majo. A onda ćeš ti već biti stara i umorna i nećeš imati snage za velika, ozbiljna i teška dela. Izvini na iskrenosti. Ja to iz iskustva. Čitaj šta ti se čita. Nemoj da odlažeš za neka druga vremena. Veruj mi, više snage i volje imaš sada nego što ćeš imati za 15-20 godina.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back