Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moram da se pozalim, preko vikenda nista citala nisam.
Dal` zbog briga koje me more, dal` zbog oka (nesto sa njim nije u redu - imala sam lasersku operaciju - ruptura retine je bila u pitanju pa su mi sili pukotinu... sve u svemu nesto mi nije dalo da citam.
A mozda i zbog ove hladnoce... ne znam... greje me grejalica, ne bi trebalo da mi je objektivno hladno...
A cita mi se.
Posle ``incidenta`` sa prosjakom u subotu, pisala na Rupi, otisla sam u biblioteku da se smirim, pa sam uzela:
Upisano u kosti, Sajmon Beket
Nema zemlje za starce - Kormak Makarti
Juzno od granice, zapadno od sunca - Murakami i
Preljubnike - Vide Ognjenovic

Mada jos nisam pocela da ``krunim`` onu gomilu od pre sto sam nakupila, ja se zatrpavam novim knjigama...
Idem sada kod lekara, lepu radnu ili neradnu nedelju svima sa teme zelim.

A Sivu ne bih uzela ni da mi je daju ``fraj``... to je tralalajka.
Mislim da je lepse seks prikazan u romanu Ljubav, znatizelja, prozak i sumnje nego u toj Sivoj...

to ste sve vi otišle na noć knjige?
:mrgreen:

bila jutros kod ljekarke
kod nas je to već zađivjelo, to izabrani ljekar
i ja ti jutros kod nje i kukam...začepljen mi nos, žačepljeno uho, grlo me bolliiiii, nemam glasa (i stvarno jedva pričam)...ona, mrtva 'ladna...veliki posa' što nemaš glasa, i to što imaš ti je previše...i, mislim stvarno, ima li to smisla, zdrastveni radnik, i to visoki zdrastveni radnik, pa tako ..istraumirah se ja na brzinu, jedva tako traumirana nađoh put do kuće (sreža pa mi je blizu, 2o m)

Pročitala sam čini mi se samo 3 rečenice Sive, odlomak iz Lagune i nije mi se svideo. Nemam problem da čitam erotske romane, nisam puritanka, ali kad ni uvod nije kako treba mogu misliti kako je opisivala seks. Badem mi se svideo, jer je doneo priču iz nekog meni ne bliskog dela sveta, čak sam i zamislila oboje, a kraj me posebno rastužio.. Ne kažem da Sivoj možda ne bi dala šansu, ali mi se čini da je više knjiga popularna zbog same teme nego zbog kvaliteta napisanog.

Ester, duzmes domacu komivicu i da sipnes na krpicu, pa na grlo, pa preko toga svilenu maramu i da jedes ren i da nam brzo ozdravis :)
Mozes malo i da popijes komovice, al nemoj mnogo, neces moci da citas. :zag:

Bi, ovo je sve savrseno, narocito prebranac njam njam! I imamo istu ovu crnu ciniju :D

Došla samo da vas ljubnem
hello-chick.gif
789e1e8f09fc9f4ee41fb70350120ad7.gif

Nemam vremena za čitanje uopšte, spremam ispit i mnogo mi je mrsko da živim jer ga svejedno neću položiti a ipak tobož pokušavam da stignem da ga spremim.
Uspela sam da pročitam Malu prodavačicu proze, Penakovu ali nisam toliko ouševljena kao njenim prethodnicama. Svejedno je ok štivo, onako vikend za opuštanje mozga.
Berrnharda sam isto načela, vrlo je kratka knjižica i sjajno napisana - radi se o njegovom tinejdžerskom dobu, u internatu u Salzburgu za vreme II svetskog rata u nacionalsocijalističkoj atmosferi ( koju je kasnije zamenilo doba radikalnog katolicizma). Vrlo je oštro, bez uvijanja i in your face. Nema neku posebnu radnju, više se oslanja na opis i kritiku stanja u državi i gimnazijski sistem u Austriji, opisi međuljudskih odnosa i njegove emocije po tom pitanju...sve u svemu, vrlo zanimljiv autor.
naknadno sada čitam da je ova knjiga objavljena 1975 u salzburgu i da ga je jedan svećenik spomenut u knjizi tužio pa je knjiga povučena i sud je uradio recenziju, izbačeni su mnogi delovi i tek je onda knjiga opet stavljena u prodaju ali cenzurisana. A Bernhard je bio toliko tvrdoglav da nije hteo da preuređuje rukopis nego je stavio zvezdicu svugde gde je deo bio izbačen tako da knjiga izgleda otprilike ovako tekst tekst tekst pa prekid i zvezdica pa tekst tekst tekst:lol:
Inače je stalno bio državni neprijatelj broj 1, zvali su ga onim koji prlja vlastito gnezdo pošto je dosta kritikovao Austriju.
no nisam je još dovršila - nek prođe prvo ispit pa da čitam u miruz:shock:

Ljubim vas

Samo da dodam (za Bi), crnu ciniju imaju moji baka i deka i celog mog detinjstva je stajala na stocicu u dnevnoj sobi puna voca. Iznenadih se kad videh "tu" ciniju, a u njoj nije voce :)

Ja sam poodavno citala Enciklopediju, puna je simbola, iz Biblije se secam nekih, kod onih sto su spavali u pecini... :think:

Poslednja izmena:
Samo da dodam (za Bi), crnu ciniju imaju moji baka i deka i celog mog detinjstva je stajala na stocicu u dnevnoj sobi puna voca. Iznenadih se kad videh "tu" ciniju, a u njoj nije voce :)

Ja sam poodavno citala Enciklopediju, puna je simbola, iz Biblije se secam nekih, kod onih sto su spavali u pecini... :think:

Meni cinija u sezoni sluzi za tresnje i jagode, ali eto, može i za rusku salatu. Znači, baka i deka.... su možda mojih godina :deda:

Ne znam da li ste primetile, ali sve vise ljudi po autobusima, tramvajima, trolama - citaju i to bas knjige...

Ja baš i ne primećujem. Mislim, ima poneka žena ili devojka i ja onda mislim da je neka od nas, iz ove biblioteke. Stvarno sam jednom sedela u busu pored devojke koja je čitala neku knjigu (ne secam se sada koju), koju je čitala i jedna forumašica. Lepo nam uredno ovde prijavila, kao što sve mi redovne radimo. I sve vreme sam htela da je pitam da li je ona sa foruma. Posle to ispričam ovde, a dotična koja je čitala tu knjigu, kaže da se uopšte ne vozi autobusom. Al bih se ispalila.

Dobar dan :)

Bi, svaka cast za klopu :ok: (kako pravis one korpice, kupujes gotove ili..)

Elem, ni ja ne vidjam previse cesto da citaju po prevozu..iako se vozim, doduse ne bas previse cesto.
Juce sam olesila biblioteku :mrgreen:
Uzela Sapat Orijenta, Preziveti sa vukovima, Srebrna mesecina i Moja prelepa spijunka..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back