Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa šta ti je to uvalila? Jesi li uopšte od šoku uspela da vidiš.
Ajde napiši par reči od Kobenu. Koja je knjiga u pitanju? Jel to krimić? Videla sam i ja jutros na polici, ali nisam ga uzela u razmatranje.

Videla sam kad sam dosla kuci: Prohujalo sa zenom i Levijatan... Nije uopste poenta u tome, mozda su i dobre knjige( vi cete mi reci jesu li? :D ), nego u nekulturi... Svasta bih joj rekla ali sam u trenutku bila totalno smetena, sokirana...
A sto se tice Kobena, procitala sam Nestao zauvek, triler, krimic, svega ima po malo... cak i ljubavi :) Skroz neocekivani obrti, u pocetku mi je malo traljavo isla, ali posle 80.stranice... zavrsila za jedno vece. Obicno knjige koje imaju fantastican zaplet meni budu interesantne, ali ne ostave ne znam koji utisak na mene... Ova jeste :)

Hahaha, znam za Renome, njihovi hitovi su još gori od Grandovih (da, da, ima gore!). Putovala sam prošlog meseca u Bijeljinu i ''uživala'', džaba mi moje slušalice kad ih radio nadjačava.

Rado, padoh sa stolice posle tvog posta. Ti si prva koja je stavila kupus i seks u istu rečenicu. :zcepanje:
Sutra idem na svadbu, lalala. Bez muža.

Videla sam kad sam dosla kuci: Prohujalo sa zenom i Levijatan... Nije uopste poenta u tome, mozda su i dobre knjige( vi cete mi reci jesu li? :D ), nego u nekulturi... Svasta bih joj rekla ali sam u trenutku bila totalno smetena, sokirana...
A sto se tice Kobena, procitala sam Nestao zauvek, triler, krimic, svega ima po malo... cak i ljubavi :) Skroz neocekivani obrti, u pocetku mi je malo traljavo isla, ali posle 80.stranice... zavrsila za jedno vece. Obicno knjige koje imaju fantastican zaplet meni budu interesantne, ali ne ostave ne znam koji utisak na mene... Ova jeste :)

Mislim da nisu loše knjige, ja ih nisam čitala, ali Prohujalo sa zenom su upravo ovih dana pominjale neke forumašice. A ja imam nameru da se malo više pozabavim Erlendom Luom. Akunjin (ako je taj Levijatan) je takodje omiljen medju nekim našim drugaricama.
Ali znam da nije stvar u tome. I ja bih se iznervirala zbog takvog ponašanja bibliotekarke. Prema meni samo nisu bile dovoljno ljubazne i ja sam već bila spremna da nikad više tamo ne kročim.
Koben zanimljiv.

Zar je toliko dosadno? Ne mogu da verujem :D Uzmi onda Amandu Kvik, hahaha.

Meni je Levijatan dosadan :rumenko:

Nastavljam sa Đavoljom kraljicom - lektor ima problem sa zarezima: stavlja gde ne treba, a ne stavlja gde treba. Ipak je to Sezam.

Odem ja juče pravo s posla na manikir i pita me"manikirka": Jesi li bila na sajmu?
Rekoh: Jesam, dovukla sam 30 knjiga.
Ona: Ma ja te pitam za sajam lepote.
Ja: Nisam...( ne znam ni zašto bih, moj posao nema veze sa kozmetikom, negom lepote i slično...)
Ona: Eeee pa kad već pominješ knjige, rekla mi je jedna osoba ( najviše volim taj izraz tipa: kazala mi jedna žena) da ima neka strava knjiga , nisam čitala, ali sigurno ću, nešto 50 sivih....

Mislim se, eno ima na forumu 50 njih posivelo čitajući tu glupost...
icon_confused[1].gif

I taman uzmem zalet da je odgovaram i argumentujem stav protiv i shvatim po pogledu da "nema leba...", jer joj je "osoba" rekla da je progutala sve tri i da su fe-no-me-nal-ne! I gde ću ja sad protiv "osobe"?!

Da se razumemo - ne čitam ni ja neku visokoumnu literaturu, volim u svašta da virnem, mešam žanrove...ali kad ih tako čujemda se oduševljavaju nekim štivom tog tipa....Naročito ako ih ima više, kao u frizerajima i ostalim mestima sličnog sadržaja, pa krenu s tim kako je knjiga extra, a sve Bačićke,Dedićke i ostale fenomenalne spisateljice, a one u transu koja će da nadjača ostale iznoseći lične i duboke impresije....

Poslednja izmena:
:zcepanje:E baš si me nasmejala. Prvo pogrešan sajam, a posle... stvarno, ne možeš protiv "osobe".
Ja sam tako pokušavala jednoj mojoj drugarici da preporučim neke knjige i nikad nije htela da me sluša. Ali kad joj Goca (koja je završila grafičku školu) kaže da je nešto dobro, neće valjda da sluša mene (koja imam pišljivi filološki fakultet). Možda se i plašila da je moj ukus komplikovan i dosadan. I tako je i završila sa Bačićkama i Dedićkama, vrhunac je Habjanović. A možda bi joj se svidelo i nešto malo bolje da je probala.

Poslednja izmena:
Odem ja juče pravo s posla na manikir i pita me"manikirka": Jesi li bila na sajmu?
Ja: Nisam...( ne znam ni zašto bih, moj posao nema veze sa kozmetikom, negom lepote i slično...)
Ona: Eeee pa kad već pominješ knjige, rekla mi je jedna osoba ( najviše volim taj izraz tipa: kazala mi jedna žena) da ima neka strava knjiga , nisam čitala, ali sigurno ću, nešto 50 sivih....

Mislim se, eno ima na forumu 50 njih posivelo čitajući tu glupost...Pogledajte prilog 260146
I taman uzmem zalet da je odgovaram i argumentujem stav protiv i shvatim po pogledu da "nema leba...", jer joj je "osoba" rekla da je progutala sve tri i da su fe-no-me-nal-ne! I gde ću ja sad protiv "osobe"?!

:zcepanje:

Ja skoro svaki dan svratim na blic do vas, ali ne stizem da pisem. Medjutim, ovo sam morala da citiram jer me je uzasno nasmejalo, a bas mi falilo smeha danas :)

Bi, Lamar, jos uvek sam u Srbiji (i ucrvljacu se). Ne citam skoro pa nista, razvlacim 'Zivoti devojaka i zena' i pitam se ko li ju je preporucio ovde, i jos se pitam zasto je dobila Bukera. Meni je Buker bas merilo i ovo je prvi put da me razocara.
I razmisljam kako vec dugo nisam citala nesto da me odusevi, da zatvorim knjigu i mislim o njoj danima, nedeljama... Mora da je u meni problem, ne znam.

Videla sam i da ste se druzile na sajmu, bravo za vas :heart:

Hvala, Vanka, pogledala sam sajt. Stvarno impresivno koliko je toga čovek napisao.

Nego, devojke, jedva čekam da vam ispričam kakvo divno iznenadjenje sam doživela jutros u MOJOJ NOVOJ BIBLIOTECI. Sećate se da sam pisala da sam bila razočarana nezainteresovanim osobljem. A pošto sam morala da vratim knjige, rešila sam da im dam još jednu šansu i da opet uzmem nešto jer mi prosto nije bilo ni zgodno da tamo vratim knjige, a negde drugde idem da uzimam. I poranim ja jutros (pošto sam juče popodne "poljubila" vrata), udjem, neki ljudi već tamo, a bibliotekarka u drugoj prostoriji. Izlazi ona i nešto govori tim ljudima, a u isto vreme ugleda mene i ja nju i obe osmeh od uva do uva. Moja bibliotekarka iz starog naselja!! Ona s kojom sam se skoro sprijateljila i s kojom se sita ispričam o svemu i svačemu od, naravno, knjiga, preko posla, škole, dece, do stanova i selidbe. Nju su prosle nedelje premestili u taj ogranak, nije baš oduševljena, ali, kaže, nije bila ni našom starom kad je došla, pa se navikla i malo sredila prostor da joj bude lepše i udobnije.
Kaže da u tom ogranku gde smo sad, ima mnogo veći fond knjiga, frekventnije je, pa im više nabavljaju. A zato su i nju tu premestili da bi ogranak radio ceo dan, a ne samo jednu smenu kao do sada. Naravno ja sam se odmah raspitala ko radi u našoj staroj biblioteci. Iako mi neće biti zgodno da odlazim tamo ne bih volela da moje bivše komšije ostanu bez biblioteke.
Eto, zbog nje je tamo velikim slovima pisalo MOJA NOVA BIBLIOTEKA. :D

A uzela sam i knjige: Svetlosti severa, Dženifer Doneli, pominjana je u ovoj našoj Biblioteci i Uho, grlo, nož, Vedrana Rudan.
Za ovu drugu se bibliotekarka setila da sam tražila u staroj biblioteci, pa nisu imali, a pošto ovde ima, ponudila mi !
Za bibliotekarku… Zivotne slucajnosti su cudo! A ovo je jedno od njih :D
Stvarno je fenomenalna kada se seca sta si trazila u staroj biblioteci!

Bi, sto se tice redosleda Smitovog serijala iz Bocvane nisam ga imala, ali evo Vanka nam je to sredila :D
I u oba serijala ja pravim pauzu izmedju knjiga. Specificne su, i treba praviti pauze jer bi dosadile. A bila bi to steta :D

Zavrsila sam Kobena pre par dana, al nikako da stignem da se javim... :) meni se stvarno dopala knjiga, mnogo zapleta, bukvalno do poslednje stranice ne znas sve... savrsena za kisno popodne i razbibrigu! :) Planiram da procitam jos neku njegovu, iako neko rece da mu je ova najbolja...
I da, juce drugarica kasnila na dogovoreni sastanak, odem do biblioteke da uzmem nesto, da mi vreme brze prodje. Prvi put bez spiska, tumaram medju policama, uzivam, razgledam nepoznate mi naslove. Prolazi 15 minuta, 25. Sa ledja mi prilazi namrgodjena bibliotekarka, zastaje 3 sekunde pored jedne police, uzima dve knjige i onako nabusito kaze: Evo ti ovo da citas! Usput, dolazi do pulta, krece da me zaduzuje. Ja bespomocno pokusavam da saznam bilo koji detalj iz njih koji ce mi nagovestiti da li ce se to meni uopste dopasti. Ona uzima kartoncice, sve sredjuje i pruza mi knjige. Izlazim iz biblioteke osamucena, bez ikakvog saznanja sta se TO upravo tamo desilo :D Naravno, kad me prosao sok, jedino sto sam mogla da uradim je da se iznerviram :)

Za razliku od Biickinog bibliotekarskog iskustva tebi Svetlemetle (ovo je samo dok ti Ester ne da novo ime :lol: ) nije islo bas tako dobro :think:
Dakle ja bih na tvom mestu promenila biblioteku ako je to moguce, a ako nije sledeci put cim udjem u biblioteku bih joj rekla da cu se dugo zadrzati u biranju knjiga. Da ona ne iscekuje sve vreme kada cu da izadjem, nego da odmah zna da cu da se smucam po biblioteci.
Pa ebote smucam se i u Maxiju dok biram salamu a da se ne smucam po biblioteci dok uzivam i biram knjige :ljutko:

Imam i ja u (ovoj gde sada idem) biblioteci jednog mrmota. Bas nemam obicaj da ovako govorim, ali ona je specificna. Ali do kraja godine ce u penziju, juhu!
Ostale su (a ima ih 5-6) diiiivne :D Kao i upravnik koga poznajem (samo smo do duse na dobar dan) godinama. On mi je svojevremneo davao da nosim kuci i knjige koje se ne iznose iz biblioteke. Inace upravnik je moje godiste, i zgodan je :flert:

Od krimica Robert Vilson mi se dopao, Paterson I King nisu, e taj Koben I Lason su mi ostali neispitani :think:

A sto se tice te Levijatan (ako je to Boris Akunjin), e i one idu redom. To je meni Dana svojevremeno rekla.
Ovo je redosled sa mog spiska:

AZAZEL - konspirativni roman; (prva)
TURSKI GAMBIT - špijunski roman;
LEVIJATAN - hermetični roman;
AHILEJEVA SMRT - triler;
ŽANDAR PIK - roman o prevarantima;
DEKORATER - horor o manijaku, serijskom ubici;
DRŽAVNI SAVETNIK - politički roman o teroristima;
KRUNISANJE - roman o visokom društvu oko dvora;
LJUBAVNIK SMRTI - roman o odrastanju;
LJUBAVNICA SMRTI - dekadentni roman;
DIJAMANTSKE KOČIJE - nindža roman.
Nekome se dopadaju njegove knjige, nekome ne, u svakom slucaju mislim da treba probati :D
Meni su OK.

A i Erlend Lu ima neki red. Za njega nisam sigurna kako ide :think:

Hahaha, znam za Renome, njihovi hitovi su još gori od Grandovih (da, da, ima gore!). Putovala sam prošlog meseca u Bijeljinu i ''uživala'', džaba mi moje slušalice kad ih radio nadjačava.

Rado, padoh sa stolice posle tvog posta. Ti si prva koja je stavila kupus i seks u istu rečenicu. :zcepanje:
Sutra idem na svadbu, lalala. Bez muža.
I to kiseli :zcepanje:

Lepo se provedi na svadbi. Bez muza :cool:

Zar je toliko dosadno? Ne mogu da verujem :D Uzmi onda Amandu Kvik, hahaha.

Meni je Levijatan dosadan :rumenko:

Nastavljam sa Đavoljom kraljicom - lektor ima problem sa zarezima: stavlja gde ne treba, a ne stavlja gde treba. Ipak je to Sezam.

JA :malav: i taj lekotor imamo isti problem. Meni zarez stoji uvek tamo gde ne treba :lol:

Mislim se, eno ima na forumu 50 njih posivelo čitajući tu glupost...Pogledajte prilog 260146

Da se razumemo - ne čitam ni ja neku visokoumnu literaturu, volim u svašta da virnem, mešam žanrove...ali kad ih tako čujemda se oduševljavaju nekim štivom tog tipa....Naročito ako ih ima više, kao u frizerajima i ostalim mestima sličnog sadržaja, pa krenu s tim kako je knjiga extra, a sve Bačićke,Dedićke i ostale fenomenalne spisateljice, a one u transu koja će da nadjača ostale iznoseći lične i duboke impresije....
:zcepanje::hahaha::zcepanje:

Citanje mnogo knjiga nikada ne moze biti tako opasno kao citanje samo jedne – Danilo Kis
A to bi sa tom kozmeticarkom cini mi se bilo to.

Kod svoje kozmeticarke idem godinama. Progovorimo svaki put po 10 reci. Ne davim ja nju, ne davi ona mene.
To nam je precutni dogovor.
Kod frizerke i zubarke idem isto XY godina, sa njima pricam dosta, ali ostajemo u okviru zadate teme (kosa/zubi).
Tako se JA branim od osoba koje su “nesto cule od jedne osobe”.
Ili nedajboze citale u... necemu.
Ili nedajbozenedajboze gledale negde (na nekoj nedajboze :roll: TV ili k'o Ester i Elefteria u busu).

I samo jos ovo :mrgreen:
Evo nam je Kanela!!! :cmok:
Ma samo ti uzivaj sa malim Djovanijem (tako je naseg Jovana zvao jedan moj drug) pa mi je to ostalo simpaticno :D
Normalno je da uz malu bebu nije bas uvek zgodno citati.
Zbog toga se neizmerno divim Dani, Kaneli, Maji…

Nazalost ne mogu da promenim biblioteku, jer u ovom mom gradicu postoji ta jedna jedina :D Sad mi se iz inata ne citaju ove knjige, volim kad ih ja lepo odaberem, pa dodjem kuci zadovoljna i odlucujem koju cu prvo. I da, nije upitanju taj vas, nego neki Pol Oster...
I da vam se pohvalim, divna divna Mirka me obavestila da mi knjige stizu sutra, pa sam srecna kao malo dete... Jos uvek ne mogu da verujem da ima takvih ljudi :)

svetleitd :lol:
pa otiđi lepo sutra ako biblioteka radi i vrati knjige
meni to to bezobrazluk kako je bibliotekarka postupila
aj da te je pitala da li ti treba pomoć pri odabiru
ali da ti utrapi knjige i bez pitanja ih zaduži
:evil:
bogami kod mene ne bi moglo tako, ne ne:ljutko:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back