Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad dođoh sa boksa, nemam snage ni za šta, ne mogu čak ni od kompjutera da ustanem, raspadam se. :butkice:

Čitam onu Đavolju kraljicu i šta znam, ni tamo ni ovamo, još uvek ne znam da li mi se sviđa. Doduše, tek sam prevalila stotu stranu. Nije loša, ali me ne vuče da je čitam. Nadam se da će se kasnije malo zakuvati, kad Katarina Mediči poraste.

Lamar, i meni se svidela U inat kiši.

jaooo, ja shvatila da je došla IZ boksa....pa nikako da uhvatim smisao ničega
stvarno mi je mozak izblijedio

Moram da odem da zavrsim nesto, a bas bih jos malo cavrljala sa vama :(
mah mah

A da, nista ne citam, ne stizem kod kuce a ne nosim 3 kila tesku knjigu sa sobom. Al inace je OK, mada sam razlukla na tri nedelje cini mi se, a bice i cetvrta...(citam ovog najnovijeg nobelovca)

Mah, mah za Vanku :bye:
A ja da prijavim svoju nepodopstinu za veceras.
Slistila pola teglice ajvara i pola kriske sira :eek:
Elefteria radi na svojim misicima a ja na svom salcetu :sad2:
Mada bih mogla i... makar polovinu od cetvrtine tog koha :zper:
Ili tog parceta torte :think:
Ne biram :whistling:

i meni je muka, al ne znam od čega pa sam pojela mandarinu u nadi da će mi pomoći
i šmekam puding:think:

knjige ne diram ni krajičkom oka:lol:
za vikend ću da smandrljam onu kraljicu garant, kući ionako nemam šta pametno da radim

Kad god Kanele duže nema, ja pomislim da je otišla u Grčku. Ko da tamo nema interneta i naše Biblioteke.
Ja danas posle posla u biblioteku, a ona radila do 3. Ali sam videla da inače radi od 8 do 19, znači u dve smene, ne moram da ciljam koji je dan. Ali ću sutra da poranim, pa pre posla da odem.
Onda sam šetala po kraju, našla veeliiiki super sredjen Maxi, pa šetala po njemu, malo kupovala, nastavila kući, pa malo zalutala, ali bilo je interesantno.
Posle onim briskom prebrisala ceo stan. E onda sam videla kako je velik. ;)

Lamar, sećam se da je bio neki redosled za Makina, nisam ja to džaba pitala. I setila sam se tog tvog posta od ranije (kad sam ga ponovo pročitala), da treba nešto prvo, nešto poslednje, ali nisam popamtila te naslove. Sad jesam, prvi i poslednji.

Da, u povratku s posla sam završila Žirafine suze i pomenula se žirafa na samom kraju. Kao, svako može nešto da pokloni, a pošto žirafa nema ništa - može suze.
Ma sve je divno, pozitivno, svi pošteni, ali ne bih mogla da podnesem tu količinu dobrote dve knjige za redom. Mada mi prija. Ali mnogo je nerealno za ovaj naš surovi svet. Ne smemo da se opuštamo.
Moraću da uzmem nešto iz te edinburške kolekcije Mekol Smita, da vidim kakvo je to. Ako nadjem negde. I za to ima redosled i to je Lamar pisala sećam se... možda i pretražim.

Ima, ima redosled. I ovde je on bitan :D
Evo sa mog spiska:

21. Aleksandar Mekol Smit - Nedeljni filozofski klub
22. Aleksandar Mekol Smit - Prijatelji, ljubavnici,cokolada
23. Aleksandar Mekol Smit - U inat kisi, B92 ,250 str.
24. Aleksandar Mekol Smit - Stedljivo s komplimentima, B92 ,220 str.
25. Aleksandar Mekol Smit - Male radosti subote,B92, 220 str.

I ovde je sve pozitivno samo na "skotski" nacin :D

Zanimljivo mi je kako upoznajes nov kraj :D

Hehe i meni je zanimljivo. Mislila sam da ću se lako navići na stan, a na kraj malo teže. Medjutim, izgleda da je obrnuto. Kraj je interesantan i pruža puno mogućnosti, npr. nekoliko načina odlaska na posao, različitim autobuskim linijama, ima svakakvih prodavnica. A stan duže vreme neću uspeti da sredim, pa se nekako još ne osećam kao kod kuće. Ali mi ne nedostaje stari kraj, a pogotovo stari stan.
Nego, Lamar, imaš li redosled i za onu Damsku detektivsku agenciju. Ja probala da izguglam, pa mi izašao sajt Delfa, gde ima 16 njegovih knjiga i sve pomešane. Kad je toliko stigao da napiše!?
Znam da je Prva damska detektivska agencija prva, da su Žirafine suze pre Čaja za tradicionalno gradjene koju sam čitala ranije.... Mislim, nije da ne može da se ukapira, niti bih ja odustala od pisca zato što ne mogu da nadjem knjigu koja treba prva da se čita. Ali eto, volela bih da znam.

Bi imas ovde na njegovom sajtu sve po redu po serijama:

http://www.alexandermccallsmith.co.uk/books/

Klikni na neku od serija u "series guides", koja te vec interesuje. Neverovatno koliko je on toga vec napisao, ja sam davno posustala kod detektivske agencije, posle nekog petog ili sestog nastavka. A od ovih drugih sam nesto sporadicno citala, ni ne secam se, znaci mogla bih ponovo :) jednog dana. Mada je on divan za opustenciju, sve fino lepo, milina jedna. Pogotovo to u Africi sve laganica, ponekad bas prija.

Hvala, Vanka, pogledala sam sajt. Stvarno impresivno koliko je toga čovek napisao.

Nego, devojke, jedva čekam da vam ispričam kakvo divno iznenadjenje sam doživela jutros u MOJOJ NOVOJ BIBLIOTECI. Sećate se da sam pisala da sam bila razočarana nezainteresovanim osobljem. A pošto sam morala da vratim knjige, rešila sam da im dam još jednu šansu i da opet uzmem nešto jer mi prosto nije bilo ni zgodno da tamo vratim knjige, a negde drugde idem da uzimam. I poranim ja jutros (pošto sam juče popodne "poljubila" vrata), udjem, neki ljudi već tamo, a bibliotekarka u drugoj prostoriji. Izlazi ona i nešto govori tim ljudima, a u isto vreme ugleda mene i ja nju i obe osmeh od uva do uva. Moja bibliotekarka iz starog naselja!! Ona s kojom sam se skoro sprijateljila i s kojom se sita ispričam o svemu i svačemu od, naravno, knjiga, preko posla, škole, dece, do stanova i selidbe. Nju su prosle nedelje premestili u taj ogranak, nije baš oduševljena, ali, kaže, nije bila ni našom starom kad je došla, pa se navikla i malo sredila prostor da joj bude lepše i udobnije.
Kaže da u tom ogranku gde smo sad, ima mnogo veći fond knjiga, frekventnije je, pa im više nabavljaju. A zato su i nju tu premestili da bi ogranak radio ceo dan, a ne samo jednu smenu kao do sada. Naravno ja sam se odmah raspitala ko radi u našoj staroj biblioteci. Iako mi neće biti zgodno da odlazim tamo ne bih volela da moje bivše komšije ostanu bez biblioteke.
Eto, zbog nje je tamo velikim slovima pisalo MOJA NOVA BIBLIOTEKA. :D

A uzela sam i knjige: Svetlosti severa, Dženifer Doneli, pominjana je u ovoj našoj Biblioteci i Uho, grlo, nož, Vedrana Rudan.
Za ovu drugu se bibliotekarka setila da sam tražila u staroj biblioteci, pa nisu imali, a pošto ovde ima, ponudila mi !

Zavrsila sam Kobena pre par dana, al nikako da stignem da se javim... :) meni se stvarno dopala knjiga, mnogo zapleta, bukvalno do poslednje stranice ne znas sve... savrsena za kisno popodne i razbibrigu! :) Planiram da procitam jos neku njegovu, iako neko rece da mu je ova najbolja...
I da, juce drugarica kasnila na dogovoreni sastanak, odem do biblioteke da uzmem nesto, da mi vreme brze prodje. Prvi put bez spiska, tumaram medju policama, uzivam, razgledam nepoznate mi naslove. Prolazi 15 minuta, 25. Sa ledja mi prilazi namrgodjena bibliotekarka, zastaje 3 sekunde pored jedne police, uzima dve knjige i onako nabusito kaze: Evo ti ovo da citas! Usput, dolazi do pulta, krece da me zaduzuje. Ja bespomocno pokusavam da saznam bilo koji detalj iz njih koji ce mi nagovestiti da li ce se to meni uopste dopasti. Ona uzima kartoncice, sve sredjuje i pruza mi knjige. Izlazim iz biblioteke osamucena, bez ikakvog saznanja sta se TO upravo tamo desilo :D Naravno, kad me prosao sok, jedino sto sam mogla da uradim je da se iznerviram :)

Pa šta ti je to uvalila? Jesi li uopšte od šoku uspela da vidiš.
Ajde napiši par reči od Kobenu. Koja je knjiga u pitanju? Jel to krimić? Videla sam i ja jutros na polici, ali nisam ga uzela u razmatranje.

Nikom ni reči ima film sa Dzulijom Roberts. Čitala sam ja nešto od njega. Ne sećam se baš koji naslov, ali se sećam da mi se svidelo, bilo napeto i neizvesno. Sličan utisak je ostavio i Majkl Krejton. Malo sam zapustila taj žanr. Sve mislim da to ne volim. A u stvari kad uzmem da čitam okupira me. Mogla bih opet malo da se bačim u takve vode, dosta onih tralalajki Brbljivica islično. Stajala na polici Brbljivica, baš se tako zove, ali s obzirom da sam jednu upravo vratila, bilo bi mi previše da odmah uzmem i drugu. Treba da napravim pauzu, kao i sa Mekol Smitom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back