Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zena koja je cekala-Makin, to si mislila Ester :lol:

Ne znam za taj Milenijum, videcu jos sta cete vas dve da kazete.
Njega sam planirala za ovu zimu :think:
A ja danas uzela Carobni breg. To sam obecala sebi da ce ove zime da se iscita.

A kakve sam sve jos knjige uzela iz bibliotekeeeee. Sve po mom ukusu, domace a jake :lol:

Samo da cestitam Dragoncici nov auto :D
auto_smilie_173.gif

Zena koja je cekala-Makin, to si mislila Ester :lol:

Ne znam za taj Milenijum, videcu jos sta cete vas dve da kazete.
Njega sam planirala za ovu zimu :think:
A ja danas uzela Carobni breg. To sam obecala sebi da ce ove zime da se iscita.

A kakve sam sve jos knjige uzela iz bibliotekeeeee. Sve po mom ukusu, domace a jake :lol:

Volim Ženu koja je čekala.:ok:

Danas sam dobila onu eroCku, al' nikako da stignem do erotike. Valjda će uskoro...;) Čitala sam je u školi posle časova, dok sam čekala roditeljski u 5. (Ja sam žena koja je čekala:).)
Inače, stigla sam kući pre pola sata, izašla iz iste jutros u 6.:)

Hvala devojke, na neznim zeljicama. :)

Sutra furam minjona na tehnicki pa na registraciju. Uzbudjena sam i radosna. :)

Veceras sam setala ulicom Vase Stajica, tu stanuje romanticnost i dah minulih vremena,
cuje se zvuk klavira u smiraj dana dok brsljan se penje uz fasadu s patiniranom intarzijom baroka.

Kasnije setah uz ukus moke s narandzom. Volim narandzu u njenoj punoci i zlatosti ukusa.

Medj' skrovitim krosnjama i ljubicastom tamom Fruske gore, videh lisicu.

Volim vreme kada suma spava a lisice se gnezde.

Posmatram sad' kroz modra okna, grane se dizu u kasno nebo.
Prija mi ovaj smiraj nakon danasnjih putesestvija.

Trenutak je za omiljeni crni caj s malo mleka i Skolice (kad vec nemam mate).

Pročitam jedan ovakav post i ne treba mi druga književnost.

Lamar, držim ti fige za Čarobni breg, da izdržiš. Meni se svideo, a čitala sam ga još na fakultetu.
On se onako lepo pominje u filmu "Mi nismo andjeli", kad Nikola kaže Marini: "Čitala si Čarobni breg?! U tim godinama!?"

Meni ostalo još 2-3 strane (prebrzo išao autobus, inače bih završila ;)) Žirafinih suza. Ne znam što se tako zove, nigde se nikakva žirafa ne pominje, ali ima još šanse. I s posla idem u onu biblioteku sa neljubaznim osobljem, da vratim knjige i da im dam drugu šansu. Nije mi zgodno da ne uzmem ništa kad sam već u biblioteci jer kod kuće nemam ama baš ništa za čitanje. Nisam još preselila. I neću dok ne napravim police. A to će potrajati jer hoću lepo i praktično da osmislim. I mesto i izgled i sve.

Dodala sam na spisak Venčani kum i Andreja Makina. Jeste za Makina pisale redosled po kome ga treba čitati?

Poslednja izmena:
Pročitam jedan ovakav post i ne treba mi druga književnost.

Lamar, držim ti fige za Čarobni breg, da izdržiš. Meni se svideo, a čitala sam ga još na fakultetu.
On se onako lepo pominje u filmu "Mi nismo andjeli", kad Nikola kaže Marini: "Čitala si Čarobni breg?! U tim godinama!?"

Meni ostalo još 2-3 strane (prebrzo išao autobus, inače bih završila ;)) Žirafinih suza. Ne znam što se tako zove, nigde se nikakva žirafa ne pominje, ali ima još šanse. I s posla idem u onu biblioteku sa neljubaznim osobljem, da vratim knjige i da im dam drugu šansu. Nije mi zgodno da ne uzmem ništa kad sam već u biblioteci jer kod kuće nemam ama baš ništa za čitanje. Nisam još preselila. I neću dok ne napravim police. A to će potrajati jer hoću lepo i praktično da osmislim. I mesto i izgled i sve.

Dodala sam na spisak Venčani kum i Andreja Makina. Jeste za Makina pisale redosled po kome ga treba čitati?

Nema redosleda za Makina. Bar ono što sam ja čitala nije povezano (Žena koja je čekala, Francusko zaveštanje, Muzika moga života). Piše o Rusima, ali različitim.:lol:
Tacno je da nema redosleda i da nista nije povezano.
Ali ja mislim da bi od ovih knjiga koje sam ja citala, poslednju trebalo citati kada resite da zavrsite sa Makinom.
Ima posebnu tezinu.

A da pocnete sa nekom od prve dve sa ovog mog spiska:
-Kci heroja Sovjetskog Saveza
-Muzika jednog zivota
-Rekvijem za istok
-Dok Amur tece
-Francusko zavestanje
-Ispovest gresnog stegonose
-Zemlja i nebo Zaka Dorma
-Zena koja je cekala
-Zivot nepoznatog coveka
-Zlocin Olge Arbeljine

I Ljudska ljubav, da je procitate samo ako bas procitate sve pa vam se i dalje cita nesto od njega.
Po meni mu je ona najslabija... ili je mozda samo drugacija... ili sam ga se vec bila zasitila... pa mi je ostavila taj utisak.

A evo i mog posta na tu temu od ranije
http://forum.krstarica.com/showthread.php/90316-Biblioteka?p=16369019&viewfull=1#post16369019

U inat kisi – Aleksandar Mekol Smit, Samizdat 250 str. 9/10

Za mene su njegove knjige pravo uzivanje. Iz ove edinburske edicije sam greskom procitala prvo neku koja je u sredini, ali sada sam uhvatila korak.
U ovom delu su se zaljubili :zaljubljena:
Bas ova U inat kisi, je kljucna za to zaljubljivanje :D

Sad dođoh sa boksa, nemam snage ni za šta, ne mogu čak ni od kompjutera da ustanem, raspadam se. :butkice:

Čitam onu Đavolju kraljicu i šta znam, ni tamo ni ovamo, još uvek ne znam da li mi se sviđa. Doduše, tek sam prevalila stotu stranu. Nije loša, ali me ne vuče da je čitam. Nadam se da će se kasnije malo zakuvati, kad Katarina Mediči poraste.

Lamar, i meni se svidela U inat kiši.

odakle reče da si došla, draga Eli?....jeste lijepo Elefteria, al' mi u ovom momentu nekako predugačko...ustvari momenat mi je od kad sam te vidjela na slici...
ja sam maloprije iz Pg
išla sam autobusom
u polasku sam čitala Milenijum, počelo da se zahukzava, ubacio čovjek seksa raznog :zper: i odma' interesantno
u povratku je bila noć i gospoda šofer i kondukter su pustili onaj TV iznad njih ...hitovi renomea :dash:...na najjače što postoji, da su mogli jače, vjerovatno bi i to pustili, a ja za nesreću sjela odmah na početak
i neka što je muzika bila fenomenalna, nego to neka novogodišnja emisija, 2oo9, što su toalete bile dooobre
a najfemomenalnije od svega su bile njih dvije u crvenim haljinama sa šlicom do grudi, jedna crna, druga plava, sa takvom uigranošću i koreografijom da ču ih mislim sanjat' noćas...

Ester, to je stvaarno tuga sta nam se servira kao zabava. Totalni uzas.
Ni ranije nisam nesto gledala TV, ali u zadnje vreme se lepo plasim i da ga upalim.
Cini mi se da je do pre samo par godina bilo koliko-toliko podnosljivo. Ali sada!
Ta kolicinu neukusa, prostakluka, primitivizma, voajerstva... za mene je to opasnost u rangu globalnog zagrevanja.

Ja celo po podne citam Prici nikad kraja, Gorice Nesovic i Jelene Greganovic
Oci mi izbelele :eek: sto bi rekla svojevremeno moja baba kada bi me ujutru kada ustane zatekla kako jos citam :D
Ali stvarno su (Gorica i Jelica) beskrajno zabavne :lol:

Ja celo po podne citam Prici nikad kraja, Gorice Nesovic i Jelene Greganovic
Oci mi izbelele :eek: sto bi rekla svojevremeno moja baba kada bi me ujutru kada ustane zatekla kako jos citam :D
Ali stvarno su (Gorica i Jelica) beskrajno zabavne :lol:

ovo je odlično, što kažu na fb, kradem...:D
meni je mozak izblijedio od one muzike u busu

Soba za mucenje :eek: sta ti to citas? ja sam mislila da je tih 50 nijansi neka tralalajka sa sehi scenama, kakvo sad mucenje?!
(mora da je kobajagi u okviru sehi erotike :think:)

tako je, Vanka..to je sva erotika
frajer ima neviđeno para, usvojen, lagano isfrustriran, može samo tako sa mučenjem da mu bude fino..a to mučenje..lagana klasika...eto to je sav seks..naravno, ona se muči, pati, voli ga i želi da mu udovolji...al' ne može nikako protiv sebe
inače, jedem jedno parče torte od nedelje...ako se ne javim ujutru, nisam pretekla

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back