Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ehhh
došli smo do prebrojavanja stranica ...
Razmišljam kako se Bi snalazi u selidbi , nije se javila.

Evo javljam se.:cmok: Nisam imala odakle dok nisam došla na posao. Uspešno smo se preselili. Sam taj dan (nedelja) meni i nije bio mnogo naporan fizički. Moj brat, sin i njegova dva druga su dvojim kolima prevezli ogromnu količinu kutija i kesa u novi stan, kamion je prevezao kabaste stvari, a ja sam samo stajala sa svojom tašnom u kojoj su bile pare.

Bi, sad jeeeeeeeee
smilie_wut_108.gif
smilie_wut_060.gif
smilie_wut_139.gif

Ali kad se preselis
smilie_game_052.gif

Biceeeee
smilie_girl_178.gif
smilie_les_056.gif
Rulezzz_09.gif

Znači, ono sa prve slike je prošlo i nije bilo stresno. Išlo je glatko, ali pošto je to bila zamena stanova, mi u njihov, oni u naš stan i bilo jako puno stvari, potrajalo je skoro ceo dan.

Sad sam u fazi sa druge slike, ne znam ništa gde mi je šta, jedva sam zapamtila koja su mi vrata od čega, imam nekih hodnika, idem ko muva bez glave, samo izlazim i ulazim. Ali bar se ne sudaram sa ostalim ukućanima, kao u prethodnom stanu.
Moleri kreče, (nisam našla smajli :evil:) a ja se bavim sledećim poslovima:

Ono sa treće slike mi za sada izgleda daleko vekovima.
Sve nam je i dalje po kutijama i kesama, a knjige kod mame. Njih ćemo poslednje doneti. Kad im obezbedimo adekvatan prostor.

Svako veče uzmem knjigu i ponekad pročitam dva reda, a češće ni toliko. Zaspemo svi u 9 mrtvi umorni.
Nismo priključili kompjutere jer ćemo još da selimo stvari iz sobe u sobu zbog krečenja. A internet verovatno nećemo imati neko vreme.

Poslednja izmena:
Super Bi, pomisli samo kako ces uskoro uzivati u novom prostoru :) Ja volim selidbe, radujem se necem drugacijem i novom.

A te smajlije sto ti i Lamar nalazite, svaka cast! Ja pocnem da gledam pa me onda mrzi pisle dve tri strane :lenjabuba:

Što ne volim kad sam ovako u zaostatku, pa sve moram naknadno da komentarišem. A moram, neću da neko pomisli da nisam čitala šta ste pisale.

sa'ću ja da vam objasnim, stig'o stručnjak :mrgreen:

kad se pojavila (ima tome dobrih 1o god.) bez mnogo pompe i reklame, bila je pravo osvježenje...jedna slatka buckica u stalnoj borbi sa kg i cigaretama i svim ostalim...
od svega, i knjige I i II..i filma I i II...jedino nije za baČit' onaj Hju
E tako sam i ja, kao ona u knjizi. Svaki dan na vagu, pa računam i planiram i ništa. Mnogo me podsetila na mene.
U filmu mi se ipak više svideo Kolin Firt. Hju mi je nekako već suviše istrošen u stalno istim ulogama.

Da se javim o ruskom.
Prvi čas je prošao valjano.
Profesorka je Ruskinja. Divno se smeje, slobodna je, i zanimljive su joj priče.
Razumemo se jer obe se bavimo jezikom. :) Svaka svojim maternjim.

Međutim, grupa ima devetnaest, ili dvadeset članova. To usporava rad, i mislim da me neki već nerviraju. :)
Kolike li su šanse da se ospe i d aostane probrana ekipa. Lakše je raditi sa manje ljudi.
Verovatno će ti nesimpatični da odustanu!

Ja se ne slazem manje vise nisacim sto ste napisali vezano za Ruzdija, Pamuka, Pavica, Petrovica...e jedino Pekica nisam citala.
( kakav je ovo P niz sunce ti :eek: )
Al posto nisam nesto raspolozena da objasnjavam i da teoretisem napisacu kratko u tezama :
- ne bih pocela od Dece ponoci a narocito ne od Satansih stihova - to su valjda najkomleksnije Ruzdijeve knjige i lako mogu da odbiju od autora koji je posle napisao niz knjiga laganijeg sadrzaja i pitkijih za citanje.

- Ne bih krenula ni od Tavanice koja se ljuspa u upoznavanje Petrovica - nesto mislim da mu nije bas reprezentativna i opet moze da odvrati od daljeg citanja autora koji ipak ima sta da kaze
...to bi bilo ukratko :cool:

Ja sam svojevremeno po Mirkinoj preporuci zapisala knjige od kojih treba početi sa Ruždijem. Još nisam stigla do početka. . Mirka, ako te ne mrzi napiši ponovo za slučaj da mi se zagubio papirić, a i zbog ostalih čitateljki. Mislim da je prva knjiga koju pročitamo od nekog pisca presudna za naš odnos prema njemu.
Što se Petrovića tiče - meni se zaista dopala samo Sitničarnica.

znam samo osnovu da Aleksis dolazi na ostrvo kako bi saznala nešto više i istoriji svoje porodice i da je Spinalonga bila kolonija leproznih
seriju nisam gledala

nisam ni ja, malo pocela prvu epizodu..bila mi je tuzna a tad bas nisam bila za takve stvari.
Elem, posto su dosta pisali o seriji, znam da se desava na Spinalongi..koja je, ako je info tacna, cak do 50 ih god. bila ostrvo leproznih..

nisam ni ja, malo pocela prvu epizodu..bila mi je tuzna a tad bas nisam bila za takve stvari.
Elem, posto su dosta pisali o seriji, znam da se desava na Spinalongi..koja je, ako je info tacna, cak do 50 ih god. bila ostrvo leproznih..

piše na prvim stranicama od 1903. do 1957.

i meni se učinila poprilično mračna serija, ili sam ja uhvatila takve momente, ali ako se ne varam ima i neke ljubavne priče tu :)
evo čitam i stvaram svoju seriju u glavi :)

Divne ste devojke hvala puno!
Radila sam u sudu, na svakih 6 meseci nam pravili prekide 30 radnih dana volontiramo i tako u nedogled
Sad prelazim u drugi sud u kom to ne rade radicu isti posao zapisnicara ali cu primati plati svakog meseca :)
Izvinjavam se sto spamujem morala sam sa vama da podelim :cmok2::zag:

samo dizjavim da sam popila 2 čaše nekog doooobrog domaćeg vina i z Dalmacije, tako da ne mogu da čitam, tj nisam mogla da čitam, al' sam vas uredno ispratila ovdje

Bijićaka u svom novom stanu..juuupujejeje
ona mala Dragončica, ljepota moja, napravila post, priču cijelu..i svoje slike...ups htjela sam da kažem da ja obožavam taj tamnioljubičasti lak i da mi je većinom na noktima
Majčica konačno našla knjigu koju može da čita...(falimtise bože)boužepetraaa
majka od Milice prešla na zadavoljavajući posao, tj plata svaki mjesec..ljubim
Lamarka se nije glaskala
Vodopadis+ca je nešto komentarisala al' ne mogu da se sjetim šta
Mjesečinasta kaže da voli Đokca i da ...šta ono bi? ..ne mogu sad da se sjetim
i Vanka bi da se seli, aj' možda ti i naslutim
Rajka ide sjutra sa đecom na sajam knjiga..neka ponese onu torbu za spizu sa točkićima, ako ne misli da joj đeca vuku knjige i usput posiju po sajmu ...
i takoooo
:heart: sve vas voliiim
odo' da se ne brukam više

Bi, mislile smo na tebe.
Istina, mislile smo da se patis, a ti fino stojis sa strane sa torbom i parama :manikir:

Milice diiiiivne vesti :worth:

Moono i tvoje vesti su :super:

Dragoncica napravila post-pesmu-pricu-strip...

Kerefeka dosla, bacila post o Pekicu i Ruzdiju i rasplamsala diskusiju :rtfm::rtfm::rtfm: :lol:
Od Pekica sam citala svasta nesto, i svidjao mi se. Ali Zlatno runo (imam ga) ne verujem da cu se uskoro usuditi :think:

Ruzdija nisam citala, a bih. Jos samo da zakljucim iz vasih postova odakle treba krenuti.
Uzimala sam svojevremeno jednu, nemam pojma koju, i nije mi se dopao pocetak a i knjiga je bila gadna.
Vi znate da ja volim stare knjige, ali ova je bila gadna, ne bih mogla da je citam ni da mi se dopala.

Eto tako. Ljubim vas sve:cmok: sada dok tako slatko spavate.
Bi ce jos malo i da ustane, posto je zaspala u 9h :lol:

Za ovih nekoliko dana pročitala sam
Duša Citre - Šan Sa
Neobičan istorijski roman koji prati sudbinu dvoje mladih ljudi . Radnja je smeštena u VI veku i opisuje period carske Kine , odnosno smene dinastija u tom periodu. U knjizi ne dominiraju opisi nasilja već prati osećanja likova.

Ona potiče iz ugledne porodice iz Srednje ravnice. U njenim venama teče krv pripadnika najviše kaste. Oteta u ratu, prati muža po bojnim poljima, od jednog do drugog razorenog mesta da bi na kraju stigla do kapije Zabranjenog grada i carskog prestola.
On je siroče i siromah, ali jedini koji u tim burnim vremenima najezda i nasilja može da napravi čudesnu citru sa sedam svilenih žica, izum boga Fu Sija. Pod njegovim veštim prstima dragoceno drvo od koga je napravljen sarkofag zaboravljene carice pretvara se u muziku. I oživljava ljubav koja ne mari za vekove…

"...Čovek je poput citre čije se svilene strune svakodnevno opuštaju.Citra mora da se podešava;čovek se preispituje i popravlja.Zabranjujući sebi pogrešne ideje,izlišne želje i loše postupke,čovek dospeva na put Dobra tako što upoznaje put Zla..."
Kad duša zamre- Lajoš Zilahi
Ne želim da pišem o ovom romanu , jer znam da ste sve čitale.
Mogu samo da potvrdim da je vredan vašeg predloga i da mi je drago što sam po vašoj preporuci pročitala ovaj roman.
Za one koji slučajno nisu pročitali do sada (kao ja )
Roman govori o iseljeniku koji sa tugom posle očeve smrti zbog nezavidne materjalne situacije , zauvek napušta svoj rodni kraj .U želji za boljim životom odlazi u Ameriku gde počinje njegova borba za opstanak . Dirljiva priča o sećanju na roditeljski dom sa nadom u brz povratak kući i samo prihvatanje činjenice da će do kraja života ostati stranac u tuđini.

Sada počinjem Bog malih stvari - Arundati Roj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back